Спирате ли на пешеходни пътеки ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Спирате ли на пешеходни пътеки ?

Да ,винаги спирам !
112
70%
Спирам,но рядко !
40
25%
Не ,да се спасява кой както може !
9
6%

Общо гласове : 161
Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Re: Спирате ли на пешеходни пътеки ?

Мнение от N.Mihaylovski » 08 Авг 2011, 19:50

vicho написа:процентите трябва да са наобратно :dunno:

Защо ???
По темата винаги спирам защото съм и пешеходец и колоездач, и съм видял колко е гадно да не ти спре никои на пешеходната пътека, та даже и да те псуват
А с колелото никога не слизам на пътеката, гледам да мина по бързо, а и като съм на колелото мога доста по бързо да реагирам, та даже и да скоча от колелото за да не ме одарат.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 08 Авг 2011, 19:52

В 95% от случаите спирам.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 08 Авг 2011, 20:29

N.Mihaylovski написа:
vicho написа:процентите трябва да са наобратно :dunno:

Защо ???

защото всеки ден карам и виждам какво става из града :yes:

от 10 коли, 2 спират, ако на пешеходната има човек, ако той е съвсем в началото, 1 спира

другите си минават транзит, а пешеходците чакат :D
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 08 Авг 2011, 21:03

Е да, ама забравяш че във форума няма грешници и всички са мега стриктни шофьори, никога не правят нарушения и грешки. А иначе на пешеходна пътека при забранен обратен завой, все пак се прави и то с донът(по-точно половинест :mhihi: )
И изобщо се чудя, що редовно се пускат такива теми с морална насоченост, като предварително се знаят всички отговори...

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 08 Авг 2011, 21:14

Винаги спирам
НО спирам точно на пешеходната пътека, който мине по нея печели по точки, ония патици другите като почнат да се разхождат 5 метра след пътеката вървят двама, след още 5 м още двама, та тях ги карам да се връщат обратно както са на средата на платното, да, наистина всяка сутрин ме псуват яко, обаче ги строявам в редица по осевата линия. Толкова ли е трудно да минеш от там, откъдето трябва :bang:
Изображение
Изображение

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 08 Авг 2011, 21:15

Спирам,но само когато съм сигурен,че няма да профучи някое камикадзе покрай мен и да отнесе пешеходеца. Затова гласувах за номер 2.
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 08 Авг 2011, 21:16

Да.
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 08 Авг 2011, 21:31

Едно от нещата с които е известна Варна е че там на пешеходна пътека не се пресича :mhihi:
Даже един чичак миналата зима се прости с едно огледало, само се чудя защо не спря :mrgreen:

Иначе гледам да спирам, ама някой път като се заблея... :oops:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW отново серия 3 бенз
Мечтае да кара: волска каручка
Детайли за колата: събира много и малко, според повода

Мнение от daka1972 » 08 Авг 2011, 21:35

правя си преценка , на какво разстояние е пешеходеца и как се движи ,ако преценя ,че рисково спирам , особено ако са деца - Задължително без значение на пътека или не

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 08 Авг 2011, 22:13

Еми аз съм пешеходец и съм нагъл. Тръгвам да пресичам и направо си тръгвам дори и да има коли, но винаги с едно на ум "пази сееее". Иначе и аз имах случай с пешеходна пътека. Вече съм минал половината и тръгвам да минавам пред едно Хауди което беше управлявано от някакъв дърт нещастник. Минавам аз и той газ на тая бангия. Гледам как ми минава на 5см. от краката, изяде псувните и понеже караше бавно доста силен шут в бронята и стопа. Не посмя да слезе, а си продължи. Беше ли слязъл..жална му майка. Пропускайте пешеходците, няма да се забавите с 2 часа, а 5-10сек. :dunno: . В други държави, както стъпиш на пешеходната пътека, така спират колите и в 2-те платна.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e36 m3

Мнение от PaCk0o » 08 Авг 2011, 22:29

Dpy написа:Е да, ама забравяш че във форума няма грешници и всички са мега стриктни шофьори, никога не правят нарушения и грешки. А иначе на пешеходна пътека при забранен обратен завой, все пак се прави и то с донът(по-точно половинест :mhihi: )
И изобщо се чудя, що редовно се пускат такива теми с морална насоченост, като предварително се знаят всички отговори...

:clap: вярно тука в форума как може 99% да се изкарват толкова примерни, че чак си вярвате един на друг, а като изляза на улицата от 10 БМВ-та я има 3-ма дето да карат както трябва я не останалите са чудят на кои завои да врътнат дупето или ако е 1-ва кола на светофара да тръгни лекичко на страни особено в късните часове, по-голямата част от форума с малки моторетки искат 2.5-ци и 2.8-ци за какво са ви като в България писти няма или тук таме някои подобие, едва ли ги искате тия двигатели за да казвате аз карам 2.8-ца и така нататък.Не ви ли е писнало във всяка тема която е пусната за шофирането от 5 страници да има две черни овце и всичко останало е пример как се кара, спира се на пешеходни пътеки, боклуци не се мятат през прозорците даже и косъм ако падне от вас се връщате да го търсите, че замърсявате и не карате с превишена скорост, пълни отличници сте в движението, изкарвате се такива каквито не сте или поне по голямата част, просто като чета такива теми са пукам от смях защото такива :driving: по улиците са доста рядко, а тук всички са такива.И да не съм off topic дали спирам или не на пешеходни пътеки зависи от настроението ми.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 08 Авг 2011, 22:31

Хахахха, веднъж в Люлин с мотора спрях на една женица, тя се хвана за главата, заклевам се! ;)
Без страх, без спирачка!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Мнение от surfboard » 08 Авг 2011, 22:37

Е.Димитров написа:^я отиди в швейцария,Берн примерно,като стъпиш на асвалта в града и всичко спира,в Цюрих, Женева и Базел е същото...

Напълно подкрепям казаното, защото съм го видял с очите си когато бях на екскурзия там.
Аз лично винаги когато имам възможност спирам на пешеходни пътеки.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 09 Авг 2011, 13:23

Въх, много е лошо на запад... Т.е. навикът е лошо нещо...
Бях отишъл в Испания за около 2 месеца... Толкова бях свикнал като стъпя на асфалта, всяко нещо де-що се движи, даже и засилени, бият кучките и спират...
После се прибирам в България и едва не ме сгазиха на няколко пъти, заради навика да пресичам на пешеходни пътеки :banghead: :banghead: :banghead:
А вече толкова много българинът-пешеходец е свикнал той да чака автомобилите, че вече в 80% от случаите като спра да мине някой, първо се чудят дали им правя кур-капан, след като решат да рискуват, ми махват я за сбогом, я за благодаря :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 09 Авг 2011, 16:41

мен пък ми е омръзнало да спра и да чакам по една минута некви бастуни да се наканят да пресекат... нещо нямат особена вяра на спряла кола. както каза някой "мислят че нещо им гласим" и с една камара жестове и подканяне земат та слезат на платното, а зад мен вече 2, 3,... коли! то трябва и култура на пресичане. иначе ми е 50/50 спиране-подминаване.

p.s. гласувах за номер 3
Изображение Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата