Спирате ли на пешеходни пътеки ?
Модератор: Общи модератори
72 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Re: Спирате ли на пешеходни пътеки ?
vicho написа:процентите трябва да са наобратно
Защо ???
По темата винаги спирам защото съм и пешеходец и колоездач, и съм видял колко е гадно да не ти спре никои на пешеходната пътека, та даже и да те псуват
А с колелото никога не слизам на пътеката, гледам да мина по бързо, а и като съм на колелото мога доста по бързо да реагирам, та даже и да скоча от колелото за да не ме одарат.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
N.Mihaylovski написа:vicho написа:процентите трябва да са наобратно
Защо ???
защото всеки ден карам и виждам какво става из града

от 10 коли, 2 спират, ако на пешеходната има човек, ако той е съвсем в началото, 1 спира
другите си минават транзит, а пешеходците чакат

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Е да, ама забравяш че във форума няма грешници и всички са мега стриктни шофьори, никога не правят нарушения и грешки. А иначе на пешеходна пътека при забранен обратен завой, все пак се прави и то с донът(по-точно половинест
)
И изобщо се чудя, що редовно се пускат такива теми с морална насоченост, като предварително се знаят всички отговори...

И изобщо се чудя, що редовно се пускат такива теми с морална насоченост, като предварително се знаят всички отговори...
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Винаги спирам
НО спирам точно на пешеходната пътека, който мине по нея печели по точки, ония патици другите като почнат да се разхождат 5 метра след пътеката вървят двама, след още 5 м още двама, та тях ги карам да се връщат обратно както са на средата на платното, да, наистина всяка сутрин ме псуват яко, обаче ги строявам в редица по осевата линия. Толкова ли е трудно да минеш от там, откъдето трябва
НО спирам точно на пешеходната пътека, който мине по нея печели по точки, ония патици другите като почнат да се разхождат 5 метра след пътеката вървят двама, след още 5 м още двама, та тях ги карам да се връщат обратно както са на средата на платното, да, наистина всяка сутрин ме псуват яко, обаче ги строявам в редица по осевата линия. Толкова ли е трудно да минеш от там, откъдето трябва

- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
Спирам,но само когато съм сигурен,че няма да профучи някое камикадзе покрай мен и да отнесе пешеходеца. Затова гласувах за номер 2.
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Едно от нещата с които е известна Варна е че там на пешеходна пътека не се пресича
Даже един чичак миналата зима се прости с едно огледало, само се чудя защо не спря
Иначе гледам да спирам, ама някой път като се заблея...

Даже един чичак миналата зима се прости с едно огледало, само се чудя защо не спря

Иначе гледам да спирам, ама някой път като се заблея...

- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
правя си преценка , на какво разстояние е пешеходеца и как се движи ,ако преценя ,че рисково спирам , особено ако са деца - Задължително без значение на пътека или не
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Еми аз съм пешеходец и съм нагъл. Тръгвам да пресичам и направо си тръгвам дори и да има коли, но винаги с едно на ум "пази сееее". Иначе и аз имах случай с пешеходна пътека. Вече съм минал половината и тръгвам да минавам пред едно Хауди което беше управлявано от някакъв дърт нещастник. Минавам аз и той газ на тая бангия. Гледам как ми минава на 5см. от краката, изяде псувните и понеже караше бавно доста силен шут в бронята и стопа. Не посмя да слезе, а си продължи. Беше ли слязъл..жална му майка. Пропускайте пешеходците, няма да се забавите с 2 часа, а 5-10сек.
. В други държави, както стъпиш на пешеходната пътека, така спират колите и в 2-те платна.

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- PaCk0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e36 m3
Dpy написа:Е да, ама забравяш че във форума няма грешници и всички са мега стриктни шофьори, никога не правят нарушения и грешки. А иначе на пешеходна пътека при забранен обратен завой, все пак се прави и то с донът(по-точно половинест)

- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Хахахха, веднъж в Люлин с мотора спрях на една женица, тя се хвана за главата, заклевам се! 

Без страх, без спирачка!
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Е.Димитров написа:^я отиди в швейцария,Берн примерно,като стъпиш на асвалта в града и всичко спира,в Цюрих, Женева и Базел е същото...
Напълно подкрепям казаното, защото съм го видял с очите си когато бях на екскурзия там.
Аз лично винаги когато имам възможност спирам на пешеходни пътеки.
Въх, много е лошо на запад... Т.е. навикът е лошо нещо...
Бях отишъл в Испания за около 2 месеца... Толкова бях свикнал като стъпя на асфалта, всяко нещо де-що се движи, даже и засилени, бият кучките и спират...
После се прибирам в България и едва не ме сгазиха на няколко пъти, заради навика да пресичам на пешеходни пътеки

А вече толкова много българинът-пешеходец е свикнал той да чака автомобилите, че вече в 80% от случаите като спра да мине някой, първо се чудят дали им правя кур-капан, след като решат да рискуват, ми махват я за сбогом, я за благодаря
Бях отишъл в Испания за около 2 месеца... Толкова бях свикнал като стъпя на асфалта, всяко нещо де-що се движи, даже и засилени, бият кучките и спират...
После се прибирам в България и едва не ме сгазиха на няколко пъти, заради навика да пресичам на пешеходни пътеки

А вече толкова много българинът-пешеходец е свикнал той да чака автомобилите, че вече в 80% от случаите като спра да мине някой, първо се чудят дали им правя кур-капан, след като решат да рискуват, ми махват я за сбогом, я за благодаря

- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
мен пък ми е омръзнало да спра и да чакам по една минута некви бастуни да се наканят да пресекат... нещо нямат особена вяра на спряла кола. както каза някой "мислят че нещо им гласим" и с една камара жестове и подканяне земат та слезат на платното, а зад мен вече 2, 3,... коли! то трябва и култура на пресичане. иначе ми е 50/50 спиране-подминаване.
p.s. гласувах за номер 3
p.s. гласувах за номер 3
72 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5