Новата Веспа

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Новата Веспа

Мнение от Kris » 14 Юли 2014, 21:45

Китайците имат един основен недостатък, незнаеш кога ще спре и ще трябва направо да го хвърлиш. Пък цената му нов е колкото втора ръка читав скутер.

Sent from my GT-N5100 using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 14 Юли 2014, 23:17

Тия кимко пипъл не са лоши от жълтурските скутери, един познат с такова по цяло лято не го спира. Иначе в Испания като бях масово караха хонда ch 4т с 16инчови гуми.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS

Мнение от TRR » 15 Юли 2014, 6:53

bum_bum написа:Мотора с какво е по-труден за крадене от скутера?

Абсолютно с нищо, аз затова и не го зарязвам да не ми е пред очите. Не е маневрен като скутер, пък и е бърз и изисква постоянно носене на екипировка ... не ми е удобен за града. Карам го през почивните дни за удоволствие - извънградско по завои.

Kris написа:Китайците имат един основен недостатък, незнаеш кога ще спре и ще трябва направо да го хвърлиш.

Доколкото са ми чувал от познати, основен ремонт на такова чудо може да направи почти всеки с обща техническа култура и с части за 100-120лв.

Kris написа:Пък цената му нов е колкото втора ръка читав скутер.

Че то това си е абсолютно предимство - ако нов струва толкова, значи краден нищо не струва :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 15 Юли 2014, 8:35

Това с основния ремонт не е точно така или поне ако не искаш всеки месец да правиш основен то той ти излиза по скъпо.

А и не ги поради още една причина, че може да не могат да избягат. :mhihi:

Както и да е аз ти говоря от опит, мой братовчед също мислеше така и накрая си взе читаво, след като го плати китаеца няколко пъти за едно лято. А човека има пари и не се скръндзи, просто го взе "да не го мисля", но като почна да се чупи и разбра че не мовевея да разчиташ на това нещо никога, дори и за 2 метра.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 15 Юли 2014, 9:43

Още ме е яд, че си продадох градския скутер - yamaha majesty 250cc. Верно е малко по-големичък, но е четиритактов, бях го обул с нови гуми и ксенон..градско гореше около 4.5-5, а извън около 2.5-3. За мен това беше оптималния вариант..
При двутактовите не излиза сметката с маслото най-вече..искат хубави масла, а там литъра върви, ако не ме лъже паметта, около 10-11лева на 700-800км докато на маджестито само бензин наливаш и на 7-8000км го сменяш. Отделно като навиеш масура и.. :wave: и за извънградски пътища ставаше..пак някакви мисли ми се въртят из главата да прибера едно такова у гаража :mrgreen:

madisoni-те също са добри..и фаца имат :bchug:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Мнение от lancerpor » 15 Юли 2014, 10:01

Аз точно поради тази тема тези дни ще се сдобия с Леонардо. Въпроса е 250 или 300 :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Юли 2014, 10:22

TRR написа:
bum_bum написа:Мотора с какво е по-труден за крадене от скутера?

Абсолютно с нищо, аз затова и не го зарязвам да не ми е пред очите. Не е маневрен като скутер, пък и е бърз и изисква постоянно носене на екипировка ... не ми е удобен за града. Карам го през почивните дни за удоволствие - извънградско по завои.

Аз си имам аларма за диска. Уж доста сигурна със защита срещу замразяване. И си карам с кори и налакътници и ръкавици и скутера. Може да е смешно ама ако паднеш със 100км няма разлика дали е от мотор, скутер или колело.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 15 Юли 2014, 13:00

То със скутер ако паднеш може да си докараш някое пукване..дядо ми (лека му пръст) падна с 5-10km/h преди години с едно 50сс скутерче на завой, имало е малко пясък, хлъзга се и при падането си пукна таза.. :confused:

иначе преди няколко години имах и пистов - пълна екипировка (карбонови ръкавици и ботуши, екип на dainese и каска на shoei). Няма такъв кеф..бях сложил и черна слюда :mrgreen: но разкарах всичко заради трагичен инцидент с близък приятел..и като цяло се отказах от моторите и разкарах всичко свързано с тях..веднъж извънградско с пистака влизам в един завой (някъде с около 80km/h карах) и таман започнах да имам видимост след него и гледам някъв изпреварва друга кола..или трябваше челно да се удара в него или да свия извън пътя, а там имаше малка горичка и пропаст надолу. Всички пластмаси бяха на решето,а аз бях с екипа и само някакви охлузвания имах, както и си бях натъртил глезена..мотора спря на 4 метра от 20 метрова пропаст :confused:

г-д така се разигра ситуацията..отляво беше пропаста, накъдето и поех иначе рискувах челен удар с автомобил със скорост ~80-90km/h което всички предполагам се досещат какво става особенно ако си с мотоциклет :confused:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 15 Юли 2014, 17:24

Трябва да се кара предвидимо, доста често с мотора пред мен се случва коли най-вече таксите да правят обратен... Жените са доста опасни в повечето случай или си играят с телефоните в задръстванията или се оглеждат и гласят. Но риска винаги е налице.
Мой приятел живя няколко години в Милано и ми вика: Немога да свикна с този трафик и тия мотори отвсякъде летят и ме засичат :) явно си е до култура на движение просто сме свикнали като сме с колите да виждаме коли по малките участници от движението ни се губят...
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Юли 2014, 17:34

Откакто се позатопли това лято имам малко над 1000км в София с колело и малко повече със скутера. Вярвай ми като се качиш на мотор изобщо, ама изобщо не трябва да се оплакваш, че някой те засича пренебрегва или нещо подобно. :mhihi: Със скутера всеки ден има по някой, който не ме е видял. С колелото е чудо ако някой те отбележи изобщо.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата