Новата Веспа
Модератор: Общи модератори
40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Новата Веспа
Китайците имат един основен недостатък, незнаеш кога ще спре и ще трябва направо да го хвърлиш. Пък цената му нов е колкото втора ръка читав скутер.
Sent from my GT-N5100 using Tapatalk
Sent from my GT-N5100 using Tapatalk
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Тия кимко пипъл не са лоши от жълтурските скутери, един познат с такова по цяло лято не го спира. Иначе в Испания като бях масово караха хонда ch 4т с 16инчови гуми.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
bum_bum написа:Мотора с какво е по-труден за крадене от скутера?
Абсолютно с нищо, аз затова и не го зарязвам да не ми е пред очите. Не е маневрен като скутер, пък и е бърз и изисква постоянно носене на екипировка ... не ми е удобен за града. Карам го през почивните дни за удоволствие - извънградско по завои.
Kris написа:Китайците имат един основен недостатък, незнаеш кога ще спре и ще трябва направо да го хвърлиш.
Доколкото са ми чувал от познати, основен ремонт на такова чудо може да направи почти всеки с обща техническа култура и с части за 100-120лв.
Kris написа:Пък цената му нов е колкото втора ръка читав скутер.
Че то това си е абсолютно предимство - ако нов струва толкова, значи краден нищо не струва

Това с основния ремонт не е точно така или поне ако не искаш всеки месец да правиш основен то той ти излиза по скъпо.
А и не ги поради още една причина, че може да не могат да избягат.
Както и да е аз ти говоря от опит, мой братовчед също мислеше така и накрая си взе читаво, след като го плати китаеца няколко пъти за едно лято. А човека има пари и не се скръндзи, просто го взе "да не го мисля", но като почна да се чупи и разбра че не мовевея да разчиташ на това нещо никога, дори и за 2 метра.
А и не ги поради още една причина, че може да не могат да избягат.

Както и да е аз ти говоря от опит, мой братовчед също мислеше така и накрая си взе читаво, след като го плати китаеца няколко пъти за едно лято. А човека има пари и не се скръндзи, просто го взе "да не го мисля", но като почна да се чупи и разбра че не мовевея да разчиташ на това нещо никога, дори и за 2 метра.
Още ме е яд, че си продадох градския скутер - yamaha majesty 250cc. Верно е малко по-големичък, но е четиритактов, бях го обул с нови гуми и ксенон..градско гореше около 4.5-5, а извън около 2.5-3. За мен това беше оптималния вариант..
При двутактовите не излиза сметката с маслото най-вече..искат хубави масла, а там литъра върви, ако не ме лъже паметта, около 10-11лева на 700-800км докато на маджестито само бензин наливаш и на 7-8000км го сменяш. Отделно като навиеш масура и..
и за извънградски пътища ставаше..пак някакви мисли ми се въртят из главата да прибера едно такова у гаража 
madisoni-те също са добри..и фаца имат
При двутактовите не излиза сметката с маслото най-вече..искат хубави масла, а там литъра върви, ако не ме лъже паметта, около 10-11лева на 700-800км докато на маджестито само бензин наливаш и на 7-8000км го сменяш. Отделно като навиеш масура и..

madisoni-те също са добри..и фаца имат

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
TRR написа:bum_bum написа:Мотора с какво е по-труден за крадене от скутера?
Абсолютно с нищо, аз затова и не го зарязвам да не ми е пред очите. Не е маневрен като скутер, пък и е бърз и изисква постоянно носене на екипировка ... не ми е удобен за града. Карам го през почивните дни за удоволствие - извънградско по завои.
Аз си имам аларма за диска. Уж доста сигурна със защита срещу замразяване. И си карам с кори и налакътници и ръкавици и скутера. Може да е смешно ама ако паднеш със 100км няма разлика дали е от мотор, скутер или колело.
То със скутер ако паднеш може да си докараш някое пукване..дядо ми (лека му пръст) падна с 5-10km/h преди години с едно 50сс скутерче на завой, имало е малко пясък, хлъзга се и при падането си пукна таза.. 
иначе преди няколко години имах и пистов - пълна екипировка (карбонови ръкавици и ботуши, екип на dainese и каска на shoei). Няма такъв кеф..бях сложил и черна слюда
но разкарах всичко заради трагичен инцидент с близък приятел..и като цяло се отказах от моторите и разкарах всичко свързано с тях..веднъж извънградско с пистака влизам в един завой (някъде с около 80km/h карах) и таман започнах да имам видимост след него и гледам някъв изпреварва друга кола..или трябваше челно да се удара в него или да свия извън пътя, а там имаше малка горичка и пропаст надолу. Всички пластмаси бяха на решето,а аз бях с екипа и само някакви охлузвания имах, както и си бях натъртил глезена..мотора спря на 4 метра от 20 метрова пропаст 
г-д така се разигра ситуацията..отляво беше пропаста, накъдето и поех иначе рискувах челен удар с автомобил със скорост ~80-90km/h което всички предполагам се досещат какво става особенно ако си с мотоциклет

иначе преди няколко години имах и пистов - пълна екипировка (карбонови ръкавици и ботуши, екип на dainese и каска на shoei). Няма такъв кеф..бях сложил и черна слюда

г-д така се разигра ситуацията..отляво беше пропаста, накъдето и поех иначе рискувах челен удар с автомобил със скорост ~80-90km/h което всички предполагам се досещат какво става особенно ако си с мотоциклет

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enjoy life and drink cold beer

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Трябва да се кара предвидимо, доста често с мотора пред мен се случва коли най-вече таксите да правят обратен... Жените са доста опасни в повечето случай или си играят с телефоните в задръстванията или се оглеждат и гласят. Но риска винаги е налице.
Мой приятел живя няколко години в Милано и ми вика: Немога да свикна с този трафик и тия мотори отвсякъде летят и ме засичат
явно си е до култура на движение просто сме свикнали като сме с колите да виждаме коли по малките участници от движението ни се губят...
Мой приятел живя няколко години в Милано и ми вика: Немога да свикна с този трафик и тия мотори отвсякъде летят и ме засичат

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Откакто се позатопли това лято имам малко над 1000км в София с колело и малко повече със скутера. Вярвай ми като се качиш на мотор изобщо, ама изобщо не трябва да се оплакваш, че някой те засича пренебрегва или нещо подобно.
Със скутера всеки ден има по някой, който не ме е видял. С колелото е чудо ако някой те отбележи изобщо.

40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3