Мнения за Мондео ST220

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Re: Мнения за Мондео ST220

Мнение от немо » 15 Юли 2014, 22:05

In_Memoriam написа:Фордовете, които са издигнали Форд като марка не са масовите евро л@йна.

Иначе със сигурност на мястото на този ST бих предпочел Е39 с M54B30, а ако трябва да е турбо както каза колегата по-горе някое Volvo или Saab.

Лекинко ще напомня,че в последната криза GM ги спаси правителството,Chrysler ги купи FIAT,само Ford оцеля със собствени сили,като голяма заслуга има Европейския филиал.Това май не става ако продаваш л@йна :winky:

JOTTO_DEL ако държиш на Мондео ST провери как са му консумативите спрямо "нормално" Мондео (окачване,спир.система) да не излезе,че 30% повече коне са 2 пъти по-скъпи за поддръжка.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 15 Юли 2014, 22:10

Boraka92 написа:След като пробваш някое Мондео и ти се разправя още с раходки ако искаш погледни някое Волво V70 5-цилиндрово с турбо или Сааб 9-5 - отговарят точно на изискването - бързо комби, което не се набива на очи, комфортно, солидно, ама частите са ... :oops:

На Волвото петака е муден, не търпи на много яко каране защото прегрява.Сааб и особено 9-5 с Опел мотор е г/д добре, но като части е мъка за БГ.
Все пак погледни Ауди S4, защото от комбитата с турбо, това е може би най-добрия вариант.За Форда не говоря, защото почвам малко да се чувствам все едно съм във Форд форума.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 15 Юли 2014, 23:06

немо написа:
In_Memoriam написа:Фордовете, които са издигнали Форд като марка не са масовите евро л@йна.

Иначе със сигурност на мястото на този ST бих предпочел Е39 с M54B30, а ако трябва да е турбо както каза колегата по-горе някое Volvo или Saab.

Лекинко ще напомня,че в последната криза GM ги спаси правителството,Chrysler ги купи FIAT,само Ford оцеля със собствени сили,като голяма заслуга има Европейския филиал.Това май не става ако продаваш л@йна :winky

Точно де, европейския филиал е една протеза, а истинските коли са оттатък океана.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k-hristov » 15 Юли 2014, 23:15

In_Memoriam написа:
немо написа:

Лекинко ще напомня,че в последната криза GM ги спаси правителството,Chrysler ги купи FIAT,само Ford оцеля със собствени сили,като голяма заслуга има Европейския филиал.Това май не става ако продаваш л@йна :winky

Точно де, европейския филиал е една протеза, а истинските коли са оттатък океана.

Ако трябва да сме точни и на двете места са зле нещата, едните почти фалираха, а в Европа затвориха заводи.Щото са много хубави, разбираш ли...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от немо » 15 Юли 2014, 23:22

In_Memoriam написа:Точно де, европейския филиал е една протеза, а истинските коли са оттатък океана.

Ти кара едните и другите и имаш впечатления?Или просто щото мечае да кара Шелби Елинор...?

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 15 Юли 2014, 23:31

немо написа:
In_Memoriam написа:Точно де, европейския филиал е една протеза, а истинските коли са оттатък океана.

Ти кара едните и другите и имаш впечатления?Или просто щото мечае да кара Шелби Елинор...?

Едните съм, в другите никога не бих се качил, пък и не е нужно, защото са ясни що за кенефи са. Извинявай ако съм ти засегнал Фиестата.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от немо » 15 Юли 2014, 23:49

In_Memoriam написа:
немо написа:

Едните съм, в другите никога не бих се качил, пък и не е нужно, защото са ясни що за кенефи са. Извинявай ако съм ти засегнал Фиестата.

Нямам Фиеста,въпреки че с удоволствие бих се метнал на една след 2008 :driving: Иначе мнение от рода на:аз това не съм го ял,ама знам,че не е вкусно ги приемам несериозно,но както и да е...всеки си има своя истина!
Последна промяна немо на 15 Юли 2014, 23:51, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 15 Юли 2014, 23:50

Предполагам не си очаквал в БМВ форум някой да защитава изобщо кола с предно предаване?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от немо » 15 Юли 2014, 23:57

Няма какво да се защитава!Колата или ти доставя някакво удоволствие или не!Предна,задно няма значение!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k-hristov » 16 Юли 2014, 0:01

In_Memoriam написа:Предполагам не си очаквал в БМВ форум някой да защитава изобщо кола с предно предаване?

Не е до предното или задното ,а до Форд и БМВ.Не мисля, че е нужно точно във форума да коментираме такива псевдо автомобили, при положение, че 99% от хората, които се занимава професионално с коли знаят какви гробища са, без извинение.

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 16 Юли 2014, 0:04

е това го кАзах още в началото :mhihi:
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на вода!
Мечтае да кара: Airbus A380! :)

Мнение от JOTTO_DEL » 16 Юли 2014, 0:30

Колеги незнам какво толкова се впрегнахте да спорите и едните и другите имат с какво да се похвалят и с какво да се срамуват. :lol:
Онзи ден във Франкфурт на центъра стоях и гледах един Форд GT40 и се почуствах като дете просто нещо уникално е. :bowdown: Автомобила ми трябва да ми върши работа, да е просторен и удобен за път. С последната ми кола Е46 330д като се прибирах до БГ направо се измъчих, след това се прибирах с Пасат 1,8 125магарета и беше приказка спрямо Е46-цата, пък нека да не беше толкова бърза. Та така колеги, няма какво да се лъжем за бюджет от 3500-4000евро много трудно ще намеря читаво Е39 дизел фейслифт, затова твърдо съм решил да не се хвърлям във филми пак. Този път ще е друга марка пък каквото сабя покаже. :mhihi:
Изображение
Sheer driving pleasure BMW

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 16 Юли 2014, 0:37

JOTTO_DEL написа:Та така колеги, няма какво да се лъжем за бюджет от 3500-4000евро много трудно ще намеря читаво Е39 дизел фейслифт

Има бе, само търсене трябва. Ама знам ли, при вас сигурно са по-скъпи, че аз гледам в mobile.bg
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: '00 E39 530i
Мечтае да кара: Е92/Е90 ///М3 ръчна кутия

Мнение от Boraka92 » 16 Юли 2014, 3:28

k-hristov написа:
Boraka92 написа:След като пробваш някое Мондео и ти се разправя още с раходки ако искаш погледни някое Волво V70 5-цилиндрово с турбо или Сааб 9-5 - отговарят точно на изискването - бързо комби, което не се набива на очи, комфортно, солидно, ама частите са ... :oops:

На Волвото петака е муден, не търпи на много яко каране защото прегрява.Сааб и особено 9-5 с Опел мотор е г/д добре, но като части е мъка за БГ.
Все пак погледни Ауди S4, защото от комбитата с турбо, това е може би най-добрия вариант.За Форда не говоря, защото почвам малко да се чувствам все едно съм във Форд форума.

Аз лично да си призная бензиново Волво не съм карал и предполагам, че кола с тия килограми и мощност 200-250 коня няма как да лети, но за извънградски крузър динамиката най-вероятно стига. Карах на мой колега S60 2.5D 5 цилиндрово 185 коня с 6 скорости ръчка. Еми идеална си е колата ! Всичко вътре подредено адски интуитивно - за сефте се качвам да карам Волво и без да гледам всичко си е там където очаквам, материалите в интериора ми се видяха доста качествени, самата кола се кара дебилно лесно - на 250 000 км и скоростите се сменят с един пръст, съединителя направо не се усеща, вътре удобно седиш все едно в ръкавичка. Вратите дебели по 30 санта и за това не е чудно, че печелят краш тестове наред. Вярно тежичка е и по завои с туй предно няма да е тръпката на живота ама толкоз. Общо взето я приех като шведска петица с предно или направо шведско А6, въпреки че не съм карал таквоз. Мой братовчед кара вече втори Сааб 9-5 сегашния му е комби, вика не е болид от Ф1 ама като надуе турбото и разни коли с двойно повече цилиндри припадат пословично. Харчи на гъз тва е ясно ама нашия плесна един газов инжекцион и сега вика 80% от времето автомата е на "S" :mhihi: До колегата, който спомена, че Е39ките в Германия са по-скъпи - така е да му се невиди няма тука 530д фейсово за 6800 лъва на 140 000 км РЕАЛНИ, УНИКАТ :mhihi: Е39 М54Б30 комбинизон, ръчка в добра форма под 4000 евро си е трудна задача.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 16 Юли 2014, 7:17

пасата по-удобен от 46ца?
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата