Help за избор на колело

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Re: Help за избор на колело

Мнение от GKuzmanov » 21 Авг 2014, 22:54

bum_bum написа:Фикси си е когато искам. Повечето са така, с двупосочна главина отзад, една фиксирана и една свободна скорост.

По спомен мислех, че си без спирачка ... за главината знам, че може така и така ама аз нямам алтернатива при положение че нямам спирачка :mhihi:

П.П. Извинявам се на колегата за спама :bchug: просто попитах бум-бум за неговото колелото с ясната идея, че бягаме от темата ! Въпреки това ако някой има интерес колелото което съм показал е 400$ с включена доставка до бг.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Авг 2014, 23:47

Ако не си карал фикси имай в предвид, че няма нищо общо с тва, дето беше във филма :mhihi: Да биеш такива контри и да влачиш гумата когато си искаш иска много, ама много каране и доста силни крака. Второто мога да твърдя, че го имам ама на фиксирана скорост карам много рядко, главно за да се уча където няма коли, бордюри мантинели и т.н. Ако не хванеш момента педалите ти изхвърлят краката и ако си с висока скорост става страшно, щото ако нямаш спирачка нямат хващане, докато не намалиш някак си. Абе ще видиш :mhihi: Предна спирачка винаги можеш да си сложиш. Вилката се дупчи без проблем. На трак вилките, дето нямат и са карбонови също ги дупчат.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: ше Е36 320i
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от JuStDieSeL » 22 Авг 2014, 14:20

Колеги благодаря за мненията но един приятел ми е намерил скутерче 50 кубика 4 -тактово за 600-700 лева и най-вероятно ще го взимам :) Колелото ще го отпиша и ще си взема скутера хем няма да въртя педали хем пак няма да съм в задръстванията.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 05 Сеп 2014, 1:56

Колеги дайте предложение за шосеен велосипед до към 450-500 лева. Искам да е леко, планирам походи от ~50-60km дневно (като за начало :lol: ). Понеже бях в отпуска в този спорт за известно време :mrgreen: преди това имах от тея градските с амортисьорите посредата и за две години му навъртях 4000км като любител. Та от тогава си мечтая да си взема един шосеен бегач :)

Какво ви е мнението за това -> http://xn--80aagchfanjcc6aftsr6a.com/sh ... p-785.html ?

грам не разбирам, затова моля за съвет :lol:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 05 Сеп 2014, 9:29

Много нисък клас компонени има, ще работи, и след известно време ще се разлуфти цялото, моя съвет е да събереш още малко пари и да вземеш нещо читаво, за да не го правиш в последствие
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 05 Сеп 2014, 11:42

До какви пари да се ориентирам, че както казах никаква представа нямам :lol: Не бързам с покупката, искам да е читаво. Някакви примерни байкове може ли да дадете?

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 318Is

Мнение от Raicko Racing » 05 Сеп 2014, 13:30

Гледай нещо екипирано с шимано тиагра, иначе ти препоръчвам шимано 105 ...но ще трябва да вдигнеш бюджета.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 05 Сеп 2014, 13:36

Ако имаш пари може и на части да си го купиш и да си го сглобиш ти. В шосейния форум излизат много добри оферти на 105 монтажи, преди месец приятелче докопа курбел 105-ца за 130лв от там, при все, че нов е 500лв. Команди около 200 и т.н. Ти си прецени.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 05 Сеп 2014, 13:51

Не съм казал, че бюджета е до 500 лева :) Както казах съм бос на тая тема и горните термини, които споменахте ми звучат като на китайски :lol: Мислех, че до 500 лева може да се намери сносен байк, но щом са малко ще отделя още някой лев до към 900-1000, но да знам, че е читаво. Въпроса е, че не знам какво да гледам и питам за примерни :)

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 05 Сеп 2014, 14:04

Ако говорим за МТБ гледаш монтажа да е минимум Аливио, а ако може да е Деоре и нагоре още по-добре. От към вилки SR Suntour са възможно най-ниския клас вилки, аз карам с техен модел XCR 2009 година на сухо и при редовна поддръжка работи що годе, но завали ли ме дъжд и го намокри става направо на кокал и не работи. Та гледай ако може да е примерно с Rockshox xc28/30/32 tc, които работя адски добре и като караш по неравности въпреки цената си поемат и все едно се движиш на килимче. Сега Крос имат добри оферти за около 1000лв с нещата, които ти изброих. За шосе има един пич не му помня сайта, но има страшни карбонки с добри монтажи от 105 нагоре за около 1000-1500лв втора ръка. Приятелче си купи преди година от него един Willier страшна машинка с Campagnolo монтаж и е бомба.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 318Is

Мнение от Raicko Racing » 05 Сеп 2014, 14:27

http://www.dragbicycles.com/?menu=product&id=411 Този Драг изобщо не е лош, давам ти го като пример... (не знам в България какви са цените и марките велосипеди). Kakто казва колегата от горе карбонка втора ръка е малко рисковано, не се знае как е употребявана и има опасност след време да пропука...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 05 Сеп 2014, 14:38

Ами да ти кажа то и алуминиева рамка може да има микро пукнатини и да има фал. Другия вариант е поръчваш си карбонова рамка от китайците за 600-700лв зависи от размера и купуваш остатъка пак от тях и ще стъпи на поносими цени. Пример: главини новатек + карбонови шини + хубави спици всичко от батко китаец. Двете капли тежат общо 1543грама и цена около 350-400лв, а капли campagnolo zonda тежащи около 1600-1650грама струват 1000лв. Всичко зависи от къде ще пазаруваш. Примерно в CRC–то ценита са убийствени, шимано деоре заден дерейльор е 50евро, а от магазини Крос същия 62лв.

Същото е и с екипировката. Каска в CRC 100евро при китаеца 28лв. Клин зимен + зимно джърси = 35долара, а същите в CRC 120-130 евра.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Сеп 2014, 15:44

Някои модели рамки се пукат други не. В общи линии се знае кои са калпавите. Същото и с китайските карбони. Някои са качествени, други за нищо не стават. Като напомпиш гумата на 8 бара и стената на каплата някъде поддаде. :banghead: В Ибей също изпадат карбонови вилки на поносими цени, спирачки, движения и т.н. ама трябва и да можеш да си го сглобиш.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 05 Сеп 2014, 16:17

Така е! Половината яки карачи от Враца са с китайски Pinarelo dogma, 2 от тях за 1 година имат километраж по 20к. км всяка и никакви проблеми и цепнатини. Подлагани са на жестоки напъни ( една от рамките се кара от човек, който изтегли на боскир приятелката си от Враца до Околчица около 16км с 700м. положителна денивелация + среден наклон 5.5 със 15км/ч средна скорост. Има ебати краката).
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 05 Сеп 2014, 16:37

KUM4o написа:Така е! Половината яки карачи от Враца са с китайски Pinarelo dogma, 2 от тях за 1 година имат километраж по 20к. км всяка и никакви проблеми и цепнатини. Подлагани са на жестоки напъни ( една от рамките се кара от човек, който изтегли на боскир приятелката си от Враца до Околчица около 16км с 700м. положителна денивелация + среден наклон 5.5 със 15км/ч средна скорост. Има ебати краката).

Offtopic: Как на буксир? В какво се е возила?
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата