Help за избор на колело
Модератор: Общи модератори
67 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
Re: Help за избор на колело
bum_bum написа:Фикси си е когато искам. Повечето са така, с двупосочна главина отзад, една фиксирана и една свободна скорост.
По спомен мислех, че си без спирачка ... за главината знам, че може така и така ама аз нямам алтернатива при положение че нямам спирачка

П.П. Извинявам се на колегата за спама

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ако не си карал фикси имай в предвид, че няма нищо общо с тва, дето беше във филма
Да биеш такива контри и да влачиш гумата когато си искаш иска много, ама много каране и доста силни крака. Второто мога да твърдя, че го имам ама на фиксирана скорост карам много рядко, главно за да се уча където няма коли, бордюри мантинели и т.н. Ако не хванеш момента педалите ти изхвърлят краката и ако си с висока скорост става страшно, щото ако нямаш спирачка нямат хващане, докато не намалиш някак си. Абе ще видиш
Предна спирачка винаги можеш да си сложиш. Вилката се дупчи без проблем. На трак вилките, дето нямат и са карбонови също ги дупчат.

- JuStDieSeL
- Потребител
-
- Кара: ше Е36 320i
- Мечтае да кара: E36 M3
Колеги благодаря за мненията но един приятел ми е намерил скутерче 50 кубика 4 -тактово за 600-700 лева и най-вероятно ще го взимам
Колелото ще го отпиша и ще си взема скутера хем няма да въртя педали хем пак няма да съм в задръстванията.

Колеги дайте предложение за шосеен велосипед до към 450-500 лева. Искам да е леко, планирам походи от ~50-60km дневно (като за начало
). Понеже бях в отпуска в този спорт за известно време
преди това имах от тея градските с амортисьорите посредата и за две години му навъртях 4000км като любител. Та от тогава си мечтая да си взема един шосеен бегач 
Какво ви е мнението за това -> http://xn--80aagchfanjcc6aftsr6a.com/sh ... p-785.html ?
грам не разбирам, затова моля за съвет

Какво ви е мнението за това -> http://xn--80aagchfanjcc6aftsr6a.com/sh ... p-785.html ?
грам не разбирам, затова моля за съвет

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Много нисък клас компонени има, ще работи, и след известно време ще се разлуфти цялото, моя съвет е да събереш още малко пари и да вземеш нещо читаво, за да не го правиш в последствие
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
До какви пари да се ориентирам, че както казах никаква представа нямам
Не бързам с покупката, искам да е читаво. Някакви примерни байкове може ли да дадете?

- Raicko Racing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 318Is
Гледай нещо екипирано с шимано тиагра, иначе ти препоръчвам шимано 105 ...но ще трябва да вдигнеш бюджета.
Ако имаш пари може и на части да си го купиш и да си го сглобиш ти. В шосейния форум излизат много добри оферти на 105 монтажи, преди месец приятелче докопа курбел 105-ца за 130лв от там, при все, че нов е 500лв. Команди около 200 и т.н. Ти си прецени.

Не съм казал, че бюджета е до 500 лева
Както казах съм бос на тая тема и горните термини, които споменахте ми звучат като на китайски
Мислех, че до 500 лева може да се намери сносен байк, но щом са малко ще отделя още някой лев до към 900-1000, но да знам, че е читаво. Въпроса е, че не знам какво да гледам и питам за примерни 

Ако говорим за МТБ гледаш монтажа да е минимум Аливио, а ако може да е Деоре и нагоре още по-добре. От към вилки SR Suntour са възможно най-ниския клас вилки, аз карам с техен модел XCR 2009 година на сухо и при редовна поддръжка работи що годе, но завали ли ме дъжд и го намокри става направо на кокал и не работи. Та гледай ако може да е примерно с Rockshox xc28/30/32 tc, които работя адски добре и като караш по неравности въпреки цената си поемат и все едно се движиш на килимче. Сега Крос имат добри оферти за около 1000лв с нещата, които ти изброих. За шосе има един пич не му помня сайта, но има страшни карбонки с добри монтажи от 105 нагоре за около 1000-1500лв втора ръка. Приятелче си купи преди година от него един Willier страшна машинка с Campagnolo монтаж и е бомба.

- Raicko Racing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 318Is
http://www.dragbicycles.com/?menu=product&id=411 Този Драг изобщо не е лош, давам ти го като пример... (не знам в България какви са цените и марките велосипеди). Kakто казва колегата от горе карбонка втора ръка е малко рисковано, не се знае как е употребявана и има опасност след време да пропука...
Ами да ти кажа то и алуминиева рамка може да има микро пукнатини и да има фал. Другия вариант е поръчваш си карбонова рамка от китайците за 600-700лв зависи от размера и купуваш остатъка пак от тях и ще стъпи на поносими цени. Пример: главини новатек + карбонови шини + хубави спици всичко от батко китаец. Двете капли тежат общо 1543грама и цена около 350-400лв, а капли campagnolo zonda тежащи около 1600-1650грама струват 1000лв. Всичко зависи от къде ще пазаруваш. Примерно в CRC–то ценита са убийствени, шимано деоре заден дерейльор е 50евро, а от магазини Крос същия 62лв.
Същото е и с екипировката. Каска в CRC 100евро при китаеца 28лв. Клин зимен + зимно джърси = 35долара, а същите в CRC 120-130 евра.
Същото е и с екипировката. Каска в CRC 100евро при китаеца 28лв. Клин зимен + зимно джърси = 35долара, а същите в CRC 120-130 евра.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Някои модели рамки се пукат други не. В общи линии се знае кои са калпавите. Същото и с китайските карбони. Някои са качествени, други за нищо не стават. Като напомпиш гумата на 8 бара и стената на каплата някъде поддаде.
В Ибей също изпадат карбонови вилки на поносими цени, спирачки, движения и т.н. ама трябва и да можеш да си го сглобиш.

Така е! Половината яки карачи от Враца са с китайски Pinarelo dogma, 2 от тях за 1 година имат километраж по 20к. км всяка и никакви проблеми и цепнатини. Подлагани са на жестоки напъни ( една от рамките се кара от човек, който изтегли на боскир приятелката си от Враца до Околчица около 16км с 700м. положителна денивелация + среден наклон 5.5 със 15км/ч средна скорост. Има ебати краката).

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
KUM4o написа:Така е! Половината яки карачи от Враца са с китайски Pinarelo dogma, 2 от тях за 1 година имат километраж по 20к. км всяка и никакви проблеми и цепнатини. Подлагани са на жестоки напъни ( една от рамките се кара от човек, който изтегли на боскир приятелката си от Враца до Околчица около 16км с 700м. положителна денивелация + среден наклон 5.5 със 15км/ч средна скорост. Има ебати краката).
Offtopic: Как на буксир? В какво се е возила?
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
67 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5