Кожен салон, ЗА и ПРОТИВ
Модератор: Общи модератори
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Кожен салон, ЗА и ПРОТИВ
seimo написа:Сегашната ми кола е с плюш да не изглежда така добре да хваща повече прах, но за мен лично това са бели кахъри в сравнение с жегата.
Облак прах като седнеш е "бял кахър"

Vra4anin написа:-зимата ти е студено - дори и с подгрев, докато заработят реотаните и затоплят дебелата кожа си трябва едни поне 5 до 10 минути, които в зимна студена сутрин, тия 5-10 минути ти се виждат като цяла вечност;
5-10 минути

ivoaudi написа:Не робувам на глупави комплекси, никаква кожа! Всеки знае себе си, за мен е огромна глупост.
Който има кожен салон - комплексар!
Който има айфон - комплексар!
Който кара бмв - комплексар!
Не ми се продължава... Логиката е жеYEзна...
Аз съм твърдо за! Досега съм имал 5 коли - 3 без и 2 със (последните две) и не бих си купил повече кола без кожен салон...
Хигиената е напълно достатъчен и основателен довод.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Два умрели форда и 28ца
- Мечтае да кара: Танк
- Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
Визуално - кожа
Лято - плат...Запарването на кожата след 3-4 часа каране е равносилно на 24 часа тежък физически труд в свинеферма.
Останалите сезони - кожа с подгрев. Удобна е, не се цапа, не се къса толкова лесно,трудно се износва. Има нужда от третиране от време на време с правилния препарат , за да не скърца и да се запази.
Се**а на кожен салон с подгрев носи със себе си чувството ,че сте тройка и лежиш върху някоя доста надарена мадама с температура.Ако имат и масаж седалките ...мани
Общо взето +1 за кожата.
Лято - плат...Запарването на кожата след 3-4 часа каране е равносилно на 24 часа тежък физически труд в свинеферма.
Останалите сезони - кожа с подгрев. Удобна е, не се цапа, не се къса толкова лесно,трудно се износва. Има нужда от третиране от време на време с правилния препарат , за да не скърца и да се запази.
Се**а на кожен салон с подгрев носи със себе си чувството ,че сте тройка и лежиш върху някоя доста надарена мадама с температура.Ако имат и масаж седалките ...мани

Общо взето +1 за кожата.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
FuRoRR написа:Лято - плат...Запарването на кожата след 3-4 часа каране е равносилно на 24 часа тежък физически труд в свинеферма.
Запарването го има и при плата, само че, както казаха, потта попива в плата, смесва се с натрупания прах и други мизерии и наистина замирисва на свинеферма след време тоя плат...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Два умрели форда и 28ца
- Мечтае да кара: Танк
- Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
drago_pavlov написа:FuRoRR написа:Лято - плат...Запарването на кожата след 3-4 часа каране е равносилно на 24 часа тежък физически труд в свинеферма.
Запарването го има и при плата, само че, както казаха, потта попива в плата, смесва се с натрупания прах и други мизерии и наистина замирисва на свинеферма след време тоя плат...
Да де , ама в единия случай аз мириша на свинеферма като ида в София за 4 часа(в тия молове трябва да направят и душове)
,в другия салона мирише на свинеферма след 1 сезон ползване.Ремонта е едно пране за 30-40-50 лева.
Има го и другото... може всички да попрекаляваме с кифтетата и за това да се потим толкова.
drago_pavlov написа:seimo написа:Сегашната ми кола е с плюш да не изглежда така добре да хваща повече прах, но за мен лично това са бели кахъри в сравнение с жегата.
Vra4anin написа:-зимата ти е студено - дори и с подгрев, докато заработят реотаните и затоплят дебелата кожа си трябва едни поне 5 до 10 минути, които в зимна студена сутрин, тия 5-10 минути ти се виждат като цяла вечност;
5-10 минутиКакъв е тоя флегматичен подгрев
Моят загрява за под минута, нищо че е на 20 години...
ivoaudi написа:Не робувам на глупави комплекси, никаква кожа! Всеки знае себе си, за мен е огромна глупост.
Аз съм твърдо за! Досега съм имал 5 коли - 3 без и 2 със (последните две) и не бих си купил повече кола без кожен салон...
Нещо се обърка май когато се чисти редовно една кола облаци с прах няма. Обаче виж при кожата след няколко часа каране вътре мирише на спарени задници. Сега може да обясниш на половината форум как не сме виждали наживо кожен салон и затова не ни харесва

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
не съм имал никога кола със кожен салон,но съм за-създава усещането,че някога това е било луксозна машина
,честно казано ми харесва

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
seimo написа:drago_pavlov написа:seimo написа:Сегашната ми кола е с плюш да не изглежда така добре да хваща повече прах, но за мен лично това са бели кахъри в сравнение с жегата.
5-10 минутиКакъв е тоя флегматичен подгрев
Моят загрява за под минута, нищо че е на 20 години...
Нещо се обърка май когато се чисти редовно една кола облаци с прах няма. Обаче виж при кожата след няколко часа каране вътре мирише на спарени задници. Сега може да обясниш на половината форум как не сме виждали наживо кожен салон и затова не ни харесва
Спри си колата някъде слънцето да огрява директно седалката и потупай леко чистия си плюшен салон и виж какво има и какво няма.Кожения салон може да изпотява повече лятото но не попива миризми като плата.
След няколко часа каране задникът ти ще мирише еднакво зле на плат или кожа,само че с плата почват да се активизират аромати проникнали дълбоко в седалката.
И защо трябва да са комплексари хората които харесват кожа,има си индивидуалност и чар които при текстила го няма.
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Аз съм с двувратка и доста трудно се пази кожата, моята седалка си я пазя, но пасажерската ми е надрана на 3 места. При купетата страничната греда идва зад облегалката на седалката и като се сяда трябва да се премести човек напред и така да седне. Обаче е неестестрено и бордовете отиват за нула време, особено ако пътниците са тежки. Задните също се дерат, понеже е по-трудно влизането. При седан няма да има такъв проблем и може и да не се захабява.
Моето мнение е, че за някои коли кожения салон е просто задължителен. Като видя примерно Е60 с текстилен салон и направо ми става лошо. Липсата на кожа според мен е недопустима за кола от този клас. Моето е с кожа и комфортен салон и изобщо не се пързаля - седя си като вкъщи на фотьойла
За зимата имам подгряване, което започва да топли в рамките на 5-10 секунди, не знам за какви 10 минути говореше един колега по-назад в темата. Лятото е наистина малко неприятно при по-продължително каране, задника ти се изпотява и залепва за седалката и климатика не променя особено нещата. Не обръщам особено внимание на това с какви гащи се качвам, нито пък спътниците ми и досега няма никакви поражения по кожата. Столчето на сина ми си стои постоянно на задната седалка и като се наложи да го сваля по някакъв повод кожата под него остава леко деформирана, но за няколко часа се оправя. Общо взето предпочитам и в следващата си кола да имам кожен салон. 

- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
Истината е кожа, соларни стъкла и вентилация на седалките.
не пари на гъза и е перфектно дори и за дебелаци като мен в жегата.
Е39 ако е с нави си има вентилация с таймер и ако знаеш часа на използване си я настрийваш.
това с потния гръб важи и за платнените салони и там мизериите са още повече.
е39-ката ми беше и със соларни стъкла и задни фабрично тонирани и си беше ебаси кефа, още ме е яд, че я продадох,кожата беше уникална дори и след 300к км.
не пари на гъза и е перфектно дори и за дебелаци като мен в жегата.
Е39 ако е с нави си има вентилация с таймер и ако знаеш часа на използване си я настрийваш.
това с потния гръб важи и за платнените салони и там мизериите са още повече.
е39-ката ми беше и със соларни стъкла и задни фабрично тонирани и си беше ебаси кефа, още ме е яд, че я продадох,кожата беше уникална дори и след 300к км.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Като прочетох темата, чак ми стана гадно за хората с нови S-класи и 7-ици
Горките, всичките до един с кожи 

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Какви сте такива нежни бе...студенко ми е,топличко ми е..
от 5 години имам Е46-тицата с черно кожено рекаро и единствено лятото си слагам сенник на предното стъкло,че неможе хванеш волана иначе от жега и наистина е неудобно,ама зимата че кожата била студена..стават ти малко ташаците на леблебия ама ако имаш подгрев се трае

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
seimo написа:Нещо се обърка май когато се чисти редовно една кола облаци с прах няма. Обаче виж при кожата след няколко часа каране вътре мирише на спарени задници. Сега може да обясниш на половината форум как не сме виждали наживо кожен салон и затова не ни харесва
Нещо май ти се обърка... Да не мислиш, че седалката ти е пълна с гъши пух? Тоя дунапрен под плата запарва не по-малко от кожата, но като бонус запазва аромата за по-дълго

Аз досега не съм усетил в колата ми да мирише на спарени задници. На спарен задник може да мирише ако не си се къпал 3 дни, но тогава е без значение какъв ти е салона

TNT написа:Като прочетох темата, чак ми стана гадно за хората с нови S-класи и 7-ициГорките, всичките до един с кожи
И всичките миришат на спарени задници

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Да прочетеш сутрин във форума тема за ...
Безценно
drago_pavlov написа:спарени задници
Безценно

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- dblos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 330D
- Детайли за колата: Touring
Аз съм твърдо за кожата !
Голям плюс е за хората с малки деца.
Не помня да ми е било студено но пък лятото ако я оставя на слънце и после верно ти се палат гъзърете
Голям плюс е за хората с малки деца.
Не помня да ми е било студено но пък лятото ако я оставя на слънце и после верно ти се палат гъзърете