Кожен салон, ЗА и ПРОТИВ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Кожен салон, ЗА и ПРОТИВ

Мнение от drago_pavlov » 03 Ное 2015, 18:28

seimo написа:Сегашната ми кола е с плюш да не изглежда така добре да хваща повече прах, но за мен лично това са бели кахъри в сравнение с жегата.

Облак прах като седнеш е "бял кахър" :shock:
Vra4anin написа:-зимата ти е студено - дори и с подгрев, докато заработят реотаните и затоплят дебелата кожа си трябва едни поне 5 до 10 минути, които в зимна студена сутрин, тия 5-10 минути ти се виждат като цяла вечност;

5-10 минути :shock: Какъв е тоя флегматичен подгрев :dunno: Моят загрява за под минута, нищо че е на 20 години...
ivoaudi написа:Не робувам на глупави комплекси, никаква кожа! Всеки знае себе си, за мен е огромна глупост.

Който има кожен салон - комплексар!
Който има айфон - комплексар!
Който кара бмв - комплексар!
Не ми се продължава... Логиката е жеYEзна...

Аз съм твърдо за! Досега съм имал 5 коли - 3 без и 2 със (последните две) и не бих си купил повече кола без кожен салон...
Хигиената е напълно достатъчен и основателен довод.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Два умрели форда и 28ца
Мечтае да кара: Танк
Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile

Мнение от FuRoRR » 03 Ное 2015, 18:32

Визуално - кожа
Лято - плат...Запарването на кожата след 3-4 часа каране е равносилно на 24 часа тежък физически труд в свинеферма.
Останалите сезони - кожа с подгрев. Удобна е, не се цапа, не се къса толкова лесно,трудно се износва. Има нужда от третиране от време на време с правилния препарат , за да не скърца и да се запази.

Се**а на кожен салон с подгрев носи със себе си чувството ,че сте тройка и лежиш върху някоя доста надарена мадама с температура.Ако имат и масаж седалките ...мани :mhihi:

Общо взето +1 за кожата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 03 Ное 2015, 18:39

FuRoRR написа:Лято - плат...Запарването на кожата след 3-4 часа каране е равносилно на 24 часа тежък физически труд в свинеферма.

Запарването го има и при плата, само че, както казаха, потта попива в плата, смесва се с натрупания прах и други мизерии и наистина замирисва на свинеферма след време тоя плат...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Два умрели форда и 28ца
Мечтае да кара: Танк
Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile

Мнение от FuRoRR » 03 Ное 2015, 18:47

drago_pavlov написа:
FuRoRR написа:Лято - плат...Запарването на кожата след 3-4 часа каране е равносилно на 24 часа тежък физически труд в свинеферма.

Запарването го има и при плата, само че, както казаха, потта попива в плата, смесва се с натрупания прах и други мизерии и наистина замирисва на свинеферма след време тоя плат...

Да де , ама в единия случай аз мириша на свинеферма като ида в София за 4 часа(в тия молове трябва да направят и душове)
,в другия салона мирише на свинеферма след 1 сезон ползване.Ремонта е едно пране за 30-40-50 лева.
Има го и другото... може всички да попрекаляваме с кифтетата и за това да се потим толкова.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 03 Ное 2015, 18:52

drago_pavlov написа:
seimo написа:Сегашната ми кола е с плюш да не изглежда така добре да хваща повече прах, но за мен лично това са бели кахъри в сравнение с жегата.

Vra4anin написа:-зимата ти е студено - дори и с подгрев, докато заработят реотаните и затоплят дебелата кожа си трябва едни поне 5 до 10 минути, които в зимна студена сутрин, тия 5-10 минути ти се виждат като цяла вечност;

5-10 минути :shock: Какъв е тоя флегматичен подгрев :dunno: Моят загрява за под минута, нищо че е на 20 години...
ivoaudi написа:Не робувам на глупави комплекси, никаква кожа! Всеки знае себе си, за мен е огромна глупост.

Аз съм твърдо за! Досега съм имал 5 коли - 3 без и 2 със (последните две) и не бих си купил повече кола без кожен салон...

Нещо се обърка май когато се чисти редовно една кола облаци с прах няма. Обаче виж при кожата след няколко часа каране вътре мирише на спарени задници. Сега може да обясниш на половината форум как не сме виждали наживо кожен салон и затова не ни харесва :D

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 03 Ное 2015, 19:32

не съм имал никога кола със кожен салон,но съм за-създава усещането,че някога това е било луксозна машина :mrgreen: ,честно казано ми харесва
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и др.

Мнение от bullet83m » 03 Ное 2015, 19:51

seimo написа:
drago_pavlov написа:

Нещо се обърка май когато се чисти редовно една кола облаци с прах няма. Обаче виж при кожата след няколко часа каране вътре мирише на спарени задници. Сега може да обясниш на половината форум как не сме виждали наживо кожен салон и затова не ни харесва :D

Спри си колата някъде слънцето да огрява директно седалката и потупай леко чистия си плюшен салон и виж какво има и какво няма.Кожения салон може да изпотява повече лятото но не попива миризми като плата.
След няколко часа каране задникът ти ще мирише еднакво зле на плат или кожа,само че с плата почват да се активизират аромати проникнали дълбоко в седалката.
И защо трябва да са комплексари хората които харесват кожа,има си индивидуалност и чар които при текстила го няма.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e92, f30
Мечтае да кара: M4

Мнение от expl0de » 03 Ное 2015, 21:55

Аз съм с двувратка и доста трудно се пази кожата, моята седалка си я пазя, но пасажерската ми е надрана на 3 места. При купетата страничната греда идва зад облегалката на седалката и като се сяда трябва да се премести човек напред и така да седне. Обаче е неестестрено и бордовете отиват за нула време, особено ако пътниците са тежки. Задните също се дерат, понеже е по-трудно влизането. При седан няма да има такъв проблем и може и да не се захабява.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 03 Ное 2015, 22:34

Моето мнение е, че за някои коли кожения салон е просто задължителен. Като видя примерно Е60 с текстилен салон и направо ми става лошо. Липсата на кожа според мен е недопустима за кола от този клас. Моето е с кожа и комфортен салон и изобщо не се пързаля - седя си като вкъщи на фотьойла :D За зимата имам подгряване, което започва да топли в рамките на 5-10 секунди, не знам за какви 10 минути говореше един колега по-назад в темата. Лятото е наистина малко неприятно при по-продължително каране, задника ти се изпотява и залепва за седалката и климатика не променя особено нещата. Не обръщам особено внимание на това с какви гащи се качвам, нито пък спътниците ми и досега няма никакви поражения по кожата. Столчето на сина ми си стои постоянно на задната седалка и като се наложи да го сваля по някакъв повод кожата под него остава леко деформирана, но за няколко часа се оправя. Общо взето предпочитам и в следващата си кола да имам кожен салон. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: back to diesel(Ld)

Мнение от motor » 03 Ное 2015, 22:38

Истината е кожа, соларни стъкла и вентилация на седалките.
не пари на гъза и е перфектно дори и за дебелаци като мен в жегата.
Е39 ако е с нави си има вентилация с таймер и ако знаеш часа на използване си я настрийваш.
това с потния гръб важи и за платнените салони и там мизериите са още повече.
е39-ката ми беше и със соларни стъкла и задни фабрично тонирани и си беше ебаси кефа, още ме е яд, че я продадох,кожата беше уникална дори и след 300к км.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 03 Ное 2015, 22:58

Като прочетох темата, чак ми стана гадно за хората с нови S-класи и 7-ици :( Горките, всичките до един с кожи :|
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 04 Ное 2015, 3:02

Какви сте такива нежни бе...студенко ми е,топличко ми е.. :kuku: от 5 години имам Е46-тицата с черно кожено рекаро и единствено лятото си слагам сенник на предното стъкло,че неможе хванеш волана иначе от жега и наистина е неудобно,ама зимата че кожата била студена..стават ти малко ташаците на леблебия ама ако имаш подгрев се трае :mhihi: :mhihi:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 04 Ное 2015, 9:14

seimo написа:Нещо се обърка май когато се чисти редовно една кола облаци с прах няма. Обаче виж при кожата след няколко часа каране вътре мирише на спарени задници. Сега може да обясниш на половината форум как не сме виждали наживо кожен салон и затова не ни харесва :D

Нещо май ти се обърка... Да не мислиш, че седалката ти е пълна с гъши пух? Тоя дунапрен под плата запарва не по-малко от кожата, но като бонус запазва аромата за по-дълго :mhihi:
Аз досега не съм усетил в колата ми да мирише на спарени задници. На спарен задник може да мирише ако не си се къпал 3 дни, но тогава е без значение какъв ти е салона ;)

TNT написа:Като прочетох темата, чак ми стана гадно за хората с нови S-класи и 7-ици :( Горките, всичките до един с кожи :|

И всичките миришат на спарени задници :mhihi:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 04 Ное 2015, 10:44

Да прочетеш сутрин във форума тема за ...

drago_pavlov написа:спарени задници

Безценно :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330D
Детайли за колата: Touring

Мнение от dblos » 04 Ное 2015, 11:35

Аз съм твърдо за кожата !
Голям плюс е за хората с малки деца.
Не помня да ми е било студено но пък лятото ако я оставя на слънце и после верно ти се палат гъзърете :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата