Икономична градска кола?
Модератор: Общи модератори
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Икономична градска кола?
c04 написа:Връщай се към Е39...там е истината![]()
Читавите нещо са кът и не мога да намеря

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
(bubsa) написа:c04 написа:Връщай се към Е39...там е истината![]()
Читавите нещо са кът и не мога да намеряИначе с удоволствие.
Така е и аз се оглеждам пък да видим.
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Аз пак да се повторя Мерцедес w202 c200/220 cdi много здрави двигатели и икономични ако вземеш първия направо ще забравяш кога си слагал нафта
окачване е много здраво моторите са с верига. Аз карам w202 само,че 1.8 имам го от 6г и за тия години освен масла,ролки,филтри един шарнир и една биалета друго,не се е пипало по тая кола,а се кара къде ли не..

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
turbonetic написа:Аз пак да се повторя Мерцедес w202 c200/220 cdi много здрави двигатели и икономични ако вземеш първия направо ще забравяш кога си слагал нафтаокачване е много здраво моторите са с верига. Аз карам w202 само,че 1.8 имам го от 6г и за тия години освен масла,ролки,филтри един шарнир и една биалета друго,не се е пипало по тая кола,а се кара къде ли не..
А как са с ръждата тея Ц класи?
200 дизел е икономичен,но и много спънат с тея 75 коня

- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
(bubsa) написа:turbonetic написа:Аз пак да се повторя Мерцедес w202 c200/220 cdi много здрави двигатели и икономични ако вземеш първия направо ще забравяш кога си слагал нафтаокачване е много здраво моторите са с верига. Аз карам w202 само,че 1.8 имам го от 6г и за тия години освен масла,ролки,филтри един шарнир и една биалета друго,не се е пипало по тая кола,а се кара къде ли не..
А как са с ръждата тея Ц класи?
200 дизел е икономичен,но и много спънат с тея 75 коняИмал съм 190-тка 200д преди години и беше много здрава,но много бавна...
Ми купи я от Италия или Испания и пак ще говорим за ръжда

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
С голфовете, хавата е като с БМВ-тата - читави няма

Ubi dubium, ibi libertas
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Икономична кола на 15години с комън-рейл и турбо 

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
За момента не бързам.Когато изпадне нещо,което ми харесва ще го мисля.
Нещо не излизат и хубави е39-ки 525 или 530д.Иначе с това ще ми отпадне търсенето 2 пъти,защото ще си я оставя като единствена кола за момента.
По обявите излизат много добре изглеждащи голфчета 1.9 тди,но нещо не мога да се настроя психически да годя да разглеждам голфове
Нещо не излизат и хубави е39-ки 525 или 530д.Иначе с това ще ми отпадне търсенето 2 пъти,защото ще си я оставя като единствена кола за момента.
По обявите излизат много добре изглеждащи голфчета 1.9 тди,но нещо не мога да се настроя психически да годя да разглеждам голфове

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
(bubsa) написа:...Колата искам да е здрава с проста поддръжка и общо взето да не ми пука за нея особено.
Също така и да не е хептен женска кола да ме е срам по улиците с нея...
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=fn95ok
Надежден работен кон с разход като на прехваленото тди, но с дооооста по-голям ресурс, 29 лв данък, 65 лв средна щанга, 24 лв шарнири(сменени за 8 години веднъж) комбиниран разход на нафта за 2,5 мотор със зверско каране 7,3 на 200д 6,8. Парно да ти опърли веждите, фарове ден, само гуми за мъгла няма

Те това е кола за армази

ATR-42/72
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
(bubsa) написа:За момента не бързам.Когато изпадне нещо,което ми харесва ще го мисля.
Аз бих изчакал и направо да взема това, което мисля че ще управлявам дълго време. Мисля си, че кола на няколко месеца не е добро решение, тъй като доста неща може да дефектират, които след това трябва ти да оправиш. Дизел от началото на 90-те никога не бих си взел, най- малкото защото сутрин не ми се слуша тракане като от комбайн. Голф и Поло са добър избор от гледна точка на това, че са популярни и търсени модели. Иначе, ако не си решил твърдо да е дизелов автомобилът, си мисля че на кола на бензин/ газ е доста по- изгодно и си спестяваш доста потенциални главоболия- дюзи, турбо, маркучи и т.н.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Гледам,че има запознати с мерцовете,та да питам
Изпадна ми едно Ц270 цди 2002г,седан с 6 скорости в много добро състояние за 5к лв
Някой ако знае нещо повече за тая каляска ще съм му благодарен да сподели
Главно ме интересуват проблемите или както е модерно да се казва "детските болести"

Изпадна ми едно Ц270 цди 2002г,седан с 6 скорости в много добро състояние за 5к лв

Някой ако знае нещо повече за тая каляска ще съм му благодарен да сподели

Главно ме интересуват проблемите или както е модерно да се казва "детските болести"
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
(bubsa) написа:Гледам,че има запознати с мерцовете,та да питам![]()
Изпадна ми едно Ц270 цди 2002г,седан с 6 скорости в много добро състояние за 5к лв![]()
Някой ако знае нещо повече за тая каляска ще съм му благодарен да сподели![]()

Tires are evil - destroy them all ...
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
За Мерцедеса:
В BG - дюзи . ( основно заради кофти горивото)
Електроники около ESP системата.
Луди парктроници.
Пластмаси с конектори за ъгъла на завиване под волана.
За да не съм голословен ето я колата която имах.
270 цди 2001ва.
http://intention.snimka.bg/automobiles/c270-cdi.869034
Като разход колата е доста приятна - на дълъг път с много багаж имам разход от 5.5-5.7 смятан по бележки и изминати километри, а не по борд.
Комфорта е доста приятен в колата. Ходовата част няма да е нещо което да те стресне, ако си имал е39 например.
Ако те интересува нещо по-конкретно питай.
Мой колега взе комбито от снимките от мен реди около година и малко, ако искаш да го пробваш за сравнение - мога да го уредя. ( За София става въпрос).
В BG - дюзи . ( основно заради кофти горивото)
Електроники около ESP системата.
Луди парктроници.
Пластмаси с конектори за ъгъла на завиване под волана.
За да не съм голословен ето я колата която имах.
270 цди 2001ва.
http://intention.snimka.bg/automobiles/c270-cdi.869034
Като разход колата е доста приятна - на дълъг път с много багаж имам разход от 5.5-5.7 смятан по бележки и изминати километри, а не по борд.
Комфорта е доста приятен в колата. Ходовата част няма да е нещо което да те стресне, ако си имал е39 например.
Ако те интересува нещо по-конкретно питай.
Мой колега взе комбито от снимките от мен реди около година и малко, ако искаш да го пробваш за сравнение - мога да го уредя. ( За София става въпрос).
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
(bubsa) написа:Главно ме интересуват проблемите или както е модерно да се казва "детските болести"
Нещо, което съм забелязал и интернет го потвърждава, е че ръждясват доста... Особено тези преди 2003-та имат по-слаба антикорозионна защита. Най-често долните ръбове на вратите, ръба на багажника, калници и прагове

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
В тези мерцедеси как можаха да измислят толкова табло се чудя и не разбирам?! Иначе съм се возил в Ц ама спорт купе, нз дали има значение, но в сравнение с Е39-ка комфорта е по-надолу иначе откъм подръжка и т.н. не знам
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk