Икономична градска кола?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Re: Икономична градска кола?

Мнение от (bubsa) » 03 Сеп 2016, 22:28

c04 написа:Връщай се към Е39...там е истината :bchug: :mhihi:

Читавите нещо са кът и не мога да намеря :confused: Иначе с удоволствие.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 03 Сеп 2016, 22:30

(bubsa) написа:
c04 написа:Връщай се към Е39...там е истината :bchug: :mhihi:

Читавите нещо са кът и не мога да намеря :confused: Иначе с удоволствие.

Така е и аз се оглеждам пък да видим.

ентусиаст
Аватар
Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
Детайли за колата: Турбинирана

Мнение от turbonetic » 04 Сеп 2016, 10:24

Аз пак да се повторя Мерцедес w202 c200/220 cdi много здрави двигатели и икономични ако вземеш първия направо ще забравяш кога си слагал нафта :D окачване е много здраво моторите са с верига. Аз карам w202 само,че 1.8 имам го от 6г и за тия години освен масла,ролки,филтри един шарнир и една биалета друго,не се е пипало по тая кола,а се кара къде ли не..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 04 Сеп 2016, 11:17

turbonetic написа:Аз пак да се повторя Мерцедес w202 c200/220 cdi много здрави двигатели и икономични ако вземеш първия направо ще забравяш кога си слагал нафта :D окачване е много здраво моторите са с верига. Аз карам w202 само,че 1.8 имам го от 6г и за тия години освен масла,ролки,филтри един шарнир и една биалета друго,не се е пипало по тая кола,а се кара къде ли не..

А как са с ръждата тея Ц класи?
200 дизел е икономичен,но и много спънат с тея 75 коня :mhihi: Имал съм 190-тка 200д преди години и беше много здрава,но много бавна...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
Детайли за колата: Турбинирана

Мнение от turbonetic » 04 Сеп 2016, 11:39

(bubsa) написа:
turbonetic написа:Аз пак да се повторя Мерцедес w202 c200/220 cdi много здрави двигатели и икономични ако вземеш първия направо ще забравяш кога си слагал нафта :D окачване е много здраво моторите са с верига. Аз карам w202 само,че 1.8 имам го от 6г и за тия години освен масла,ролки,филтри един шарнир и една биалета друго,не се е пипало по тая кола,а се кара къде ли не..

А как са с ръждата тея Ц класи?
200 дизел е икономичен,но и много спънат с тея 75 коня :mhihi: Имал съм 190-тка 200д преди години и беше много здрава,но много бавна...

Ми купи я от Италия или Испания и пак ще говорим за ръжда :mhihi: Да,не ти казвам вчера какъв голф 4 и какво Бмв Е46 докараха от Австрия :mhihi: :mhihi: Бях

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 04 Сеп 2016, 15:45

С голфовете, хавата е като с БМВ-тата - читави няма :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 17 Сеп 2016, 16:16

Икономична кола на 15години с комън-рейл и турбо :wave:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 17 Сеп 2016, 19:12

За момента не бързам.Когато изпадне нещо,което ми харесва ще го мисля.
Нещо не излизат и хубави е39-ки 525 или 530д.Иначе с това ще ми отпадне търсенето 2 пъти,защото ще си я оставя като единствена кола за момента.
По обявите излизат много добре изглеждащи голфчета 1.9 тди,но нещо не мога да се настроя психически да годя да разглеждам голфове :confused:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 20 Сеп 2016, 9:05

(bubsa) написа:...Колата искам да е здрава с проста поддръжка и общо взето да не ми пука за нея особено.
Също така и да не е хептен женска кола да ме е срам по улиците с нея :mhihi: ...

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=fn95ok
Надежден работен кон с разход като на прехваленото тди, но с дооооста по-голям ресурс, 29 лв данък, 65 лв средна щанга, 24 лв шарнири(сменени за 8 години веднъж) комбиниран разход на нафта за 2,5 мотор със зверско каране 7,3 на 200д 6,8. Парно да ти опърли веждите, фарове ден, само гуми за мъгла няма :mhihi: Маневрено е като табуретка за разлика от ролковите кънки за слон от порядъка на ситроен ц2, ауди а2 и т.н. и подлизва задница направо с лекота в сравнение с Е34. Волана му е много лек и се кара приятно и за да пръднеш не е необходимо да слизаш от колата за разлика от гореспоменатите. Ако някой те ядоса и го измааш у вратите после само сменяш решетката и бронята или другия вариант е да слезеш с радиото подмишка и да му метнеш ключовете с думите "Оправяй се, я че одим дома да пием ракийца"
Те това е кола за армази :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 20 Сеп 2016, 10:15

(bubsa) написа:За момента не бързам.Когато изпадне нещо,което ми харесва ще го мисля.
Нещо не излизат и хубави е39-ки 525 или 530д.Иначе с това ще ми отпадне търсенето 2 пъти,защото ще си я оставя като единствена кола за момента.
По обявите излизат много добре изглеждащи голфчета 1.9 тди,но нещо не мога да се настроя психически да годя да разглеждам голфове :confused:

Аз бих изчакал и направо да взема това, което мисля че ще управлявам дълго време. Мисля си, че кола на няколко месеца не е добро решение, тъй като доста неща може да дефектират, които след това трябва ти да оправиш. Дизел от началото на 90-те никога не бих си взел, най- малкото защото сутрин не ми се слуша тракане като от комбайн. Голф и Поло са добър избор от гледна точка на това, че са популярни и търсени модели. Иначе, ако не си решил твърдо да е дизелов автомобилът, си мисля че на кола на бензин/ газ е доста по- изгодно и си спестяваш доста потенциални главоболия- дюзи, турбо, маркучи и т.н.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 20 Сеп 2016, 22:06

Гледам,че има запознати с мерцовете,та да питам :mhihi:
Изпадна ми едно Ц270 цди 2002г,седан с 6 скорости в много добро състояние за 5к лв :D
Някой ако знае нещо повече за тая каляска ще съм му благодарен да сподели :bchug:
Главно ме интересуват проблемите или както е модерно да се казва "детските болести"

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 20 Сеп 2016, 22:14

(bubsa) написа:Гледам,че има запознати с мерцовете,та да питам :mhihi:
Изпадна ми едно Ц270 цди 2002г,седан с 6 скорости в много добро състояние за 5к лв :D
Някой ако знае нещо повече за тая каляска ще съм му благодарен да сподели :bchug:
Главно ме интересуват проблемите или както е модерно да се казва "детските болести"

:OT: Просто питам от любопитство: с какво мислиш, че ще е по-добре от е46? :OT:
Tires are evil - destroy them all ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 20 Сеп 2016, 22:49

За Мерцедеса:
В BG - дюзи . ( основно заради кофти горивото)
Електроники около ESP системата.
Луди парктроници.
Пластмаси с конектори за ъгъла на завиване под волана.
За да не съм голословен ето я колата която имах.
270 цди 2001ва.
http://intention.snimka.bg/automobiles/c270-cdi.869034

Като разход колата е доста приятна - на дълъг път с много багаж имам разход от 5.5-5.7 смятан по бележки и изминати километри, а не по борд.
Комфорта е доста приятен в колата. Ходовата част няма да е нещо което да те стресне, ако си имал е39 например.

Ако те интересува нещо по-конкретно питай.
Мой колега взе комбито от снимките от мен реди около година и малко, ако искаш да го пробваш за сравнение - мога да го уредя. ( За София става въпрос).
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 21 Сеп 2016, 0:34

(bubsa) написа:Главно ме интересуват проблемите или както е модерно да се казва "детските болести"

Нещо, което съм забелязал и интернет го потвърждава, е че ръждясват доста... Особено тези преди 2003-та имат по-слаба антикорозионна защита. Най-често долните ръбове на вратите, ръба на багажника, калници и прагове :roll: Сега, естествено, ще се намери някой да каже, че неговата е била свежа като репичка, но си е факт... Виждам, че дори на колегата над мен, на бившото му комби е тръгнал багажника :mhihi: Може и да е читава кола иначе, но за мен това е голям минус :no:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 21 Сеп 2016, 1:12

В тези мерцедеси как можаха да измислят толкова табло се чудя и не разбирам?! Иначе съм се возил в Ц ама спорт купе, нз дали има значение, но в сравнение с Е39-ка комфорта е по-надолу иначе откъм подръжка и т.н. не знам

Sent from my iPhone using Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата