Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме винетки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Re: Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме вине

Мнение от Lenco » 30 Дек 2016, 22:29

По стечение на обстоятелствата, като пуснаха въпросния участък от "АМ" Тракия ми се налагаше в продължение на две години да пътувам често между Бургас и Карнобат. Та даже в сухо време съм избирал да пътувам по стария път, като има силни ветрове. Вятъра в този участък е на пориви, подкарвате изведнъж, и като контрираш решава да утихне, и в комбинация с гуми и шофьор изненадата е голяма.
В началото нямаше никакви заграждения за сняг, след това се излюпиха, но знам, че паднели един пръст сняг не стъпвам там.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: предимно служебни кошници
Мечтае да кара: без да се ядосва
Детайли за колата: M47N

Мнение от MORSKIa » 30 Дек 2016, 22:42

Don_Diego написа:Конкретната ситуацуя е в следствие на несъобразяване със силния страничен вятър, слаби шофьори, неподготвени коли и безброй навявания по пътя

:yes:
Само да добавя, че при този вятър, само 100м. след снегорина не си личи изобщо минавал ли е..... И ограждения имаше, но чух, че вятърът ги отнесъл (при това "духане" смятам, че е възможно и това)
Но качеството на рацерите, скоростите, дистанцията, абе едното на ум как се кара в такива условия..... и снимките и репортажите са факт...
Според мен тук държавата, винетките не помагат - като няма акъл.....
А и ми е интересно и на мен колко от "късметлиите" са били с летни гуми???
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 30 Дек 2016, 23:03

Тя лятото си е е същата, караш си с повишено внимание щото вали, вали си и изведнъж след завоя :shock: - река, 15 см. дълбока през всичките ленти си тече :mrgreen: Ми като не можете, па затворете ги бе - като проходите, не е трудно - зимни/дъждовни условия и толк'ва :mhihi: :mhihi: :mhihi: Що трева се да е след дъжд качулка?
У пустинята съм се чудил, като ги тресне гиблата, ка' п'а не ги заравя тия магистрали дееба, а само джипките и мести дюните отстрани с по 20-на метра. И асфалта що не омеква на 60 -70 градуса на слънце ? :dunno: :ok:
Последна промяна hell's angel на 30 Дек 2016, 23:07, променена общо 1 път
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 30 Дек 2016, 23:07

Ужас как съм се излъгал да си купя винетка тая година пу пу :mhihi:
Аз пък мога да попитам защо не гледате прогнозата за времето , вчера и днеска се спукаха да говорят за жълт код , силен вятър , възможност от навявания и обилен снеговалеж. Нищо неочаквано като гледам снимките , а винетките в случая са най-малкия проблем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 30 Дек 2016, 23:50

Като очевидец и потърпевш вината е комплексна.С новите зимни гуми спрях но таксито зад мен не можа,а за капак джипката с хубавите гуми ме отпра мъжки. 36Цата мир на капака и. Истината е че половината си караха като през лятото, а по лошото е че тия отбитите през горния път са блокирани.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 31 Дек 2016, 0:04

Имах "щастието" да попадна в задръстването породено от тези инциденти - не е един, това е само масовката с 20ина коли, имаше още 2-3 случая в участък от около 2км. Докато чакахме да отпушат лентите, при полицаите се появи един тип и казва - "Ударихме се по-назад", така че не е ясно какъв е бил крайният брой произшествия.
Проблемният участък беше малко преди отбивката за Карнобат (действително като от нищото започна заснеженият път) и след повече от час престой се оказа, че са затворили магистралата и отбиват движението през Карнобат. Още 3 часа пътувахме до Бургас. Куцат ни инфраструктурата и поддръжката и, защото това, че затварят магистралата не значи, че полагат повече усилия да почистят алтернативните маршрути. За мен самото затваряне на магистралата е признак за зле свършена работа. Даже да не са имали много варианти при избора на трасе - в този участък силен вятър и мъгли са нещо нормално - трябвало е да се предвидят съответните пътни съоражения, които да намалят ефекта от неблагоприятното време.
Но днес по-големият проблем според мен бяха неподготвените водачи. Не говоря за тези, които са се ударили, не знам какво е станало, но пътуването толкова дълго от Карнобат до Бургас беше абсолютно неоправдано. Навявания нямаше много, но при някои пориви на вятъра не се виждаха стоповете на колата пред мен, която следвах на 2-3 метра. Не бяха леки условията, но нямаше и причина колоната да се влачи с под 20км/ч през повечето време. Имам тема във форума от началото на 2008-а когато пътувах Бургас-София 12 часа, но тогава условията бяха значително по-тежки - вятърът постоянно навяваше и на пътя имаше образувани коловози.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 31 Дек 2016, 0:07

Змейче, че вината е комплексна е ясно на всички!
Понеже майка ми е от Карнобат там и хлапетата знаят за тези прословути ветрове и навявания и съответно при строежа и подръжката на магистралата трябва да се взимат съответните мерки, както се прави в "нормалните държави". И много правилно се подчертава от колеги, че явно някои съвсем не си вършат работата, а ние плащаме за това.
Още, като се строеше този участък грамотните местни жители предвиждаха тези сакатлъци и ми разказваха какви груби нарушения са направени по време на строителството. :|
p.s. AGD вече е успял да опише подробно нещата точно такива, каквито са! :bowdown:
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 31 Дек 2016, 0:17

Станало.майнат му. По интересно е ,че сами си разбутахме колите и освободихме.движението,един автобус качи доста хора и така.до последно имаше двама полицаи които.казаха който иска протоколи за застраховател да дойде вКарнобат в районното. Техника за вадене на коли и местене аз от 3до7 не видях. С 300 зора успях да си викнА репатрак и се прибрахме. Доста народ остана да чака своя репатрак..с две думи спасявай се как можеш. Ами ако нямах пари?приятели? или не съм от тук какво правим?
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 31 Дек 2016, 10:40

Nedko Anev написа:Реално ако това е истина
В района духат ветрове с до 120 км/ч.

Източник

Каква вина имат винетките :D

Не виждам нещо нередно, освен че времето е кофти, несъобразена скорост е имало със сигурност, не казвам че е от всички, но все пак.

Парите от винетките знаеш ли за какво трябва да се изразходват? Може би за да са чисти пътищата:

Фидел Кастро написа:Змейче, че вината е комплексна е ясно на всички!
Понеже майка ми е от Карнобат там и хлапетата знаят за тези прословути ветрове и навявания и съответно при строежа и подръжката на магистралата трябва да се взимат съответните мерки, както се прави в "нормалните държави". И много правилно се подчертава от колеги, че явно някои съвсем не си вършат работата, а ние плащаме за това.
Още, като се строеше този участък грамотните местни жители предвиждаха тези сакатлъци и ми разказваха какви груби нарушения са направени по време на строителството.

Видяхте ли,че снега, там където са отбили трафика е 5см, вижда се асфалта, но има жестока поледица защото никой не обработва пътя. Това за превишената скорост в случая може и да е легенда- пързалял съм се 200м при заледен път и сигурно 20км/ч.
Обаче някой да видя някъде машини:
Може би причината е:

Искате да знаете защо ЕДВА СЕГА СЕ ЧАКАЛА „ТЕЖКАТА“ СНЕГОПОЧИСТВАЩА ТЕХНИКА, след като 14 часа и повече, хората са като заложници в ледения ад в Карнобат, Айтос, а и утре – където още се сетите?

Ето КАКВА Е ДАЛАВЕРАТА

ВСИЧКИ ОБЩИНИ, КАКТО И ДЪРЖАВАТА, ДОГОВАРЯТ С ДОГОВОРИ ЗА МНОГО ДАНЪКОПЛАТСКИ ПАРИ СНЕГОПОЧИСТВАНЕТО, НО!!!, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ!!! – КАТО ОБЕЗПЕЧАВАТ С ЕДНИ И СЪЩИ МАШИНИ ТЕХНИЧЕСКАТА ГОТОВНОСТ!

Договорите, които се сключват за снегопочистване с общините и с АПИ са за целогодишен срок, въпросните фирми обаче нямат налична техника!!! Същите фирми, спечелили далаверата, наречена обществена поръчка, сключват от своя страна договори с фирми, които имат техника и мазалото става пълно, когато се случи и най-елементарната форсмажорна ситуация със сняг.

На практика, ЕДНИ И СЪЩИ МАШИНИ СА ПРЕДВИДЕНИ ЗА ВСИЧКИ ОБЩИНИ И МАШИНИТЕ НИКОГА ГИ НЯМА, КОГАТО ТРЯБВА, ЗАЩОТО ОБЩИНИТЕ СА 265, А ФИРМИТЕ С МАШИНИТЕ СА ЕДНА-ДВЕ И С ТЯХ СЕ МАНДАХЕРЦАТ И ПО ДРУГИ „МЕРОПРИЯТИЯ“.

Това е истината за обществените поръчки и КРАДЕНЕТО!

Бях гледал преди няколко години как опесъчават пътищата край морето- открит камион и двама цигани с лопати хвърлят пясък, сега, понеже стана голяма разправия, може би ги е срам да покажат "техниката" или понеже е много студено не иска да излезе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 31 Дек 2016, 10:51

Аз не виждам какво има толкова да се коментира. При силни снегонавявания, ако искате и един след друг да се движат снегорините ефекта е нулев. При такива условия пътища се затварят в цял свят, не самл в България.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 31 Дек 2016, 11:03

DiMIcha84 написа:Аз не виждам какво има толкова да се коментира. При силни снегонавявания, ако искате и един след друг да се движат снегорините ефекта е нулев. При такива условия пътища се затварят в цял свят, не самл в България.

За да бъде обявено нещо за магистрала, не е достатъчно само да му се среже лентичката- трябва да има някои атрибути, един от които е снегозащитна ограда против навявания, готовност за обработка при снеговалеж... Освен това в цял свят магистралите се обработват предварително, преди да натрупа снега и преди заледяването. Може да видиш от първите снимки, каква е дебелината на снежната покривка и дали има пясък или луга.
И много ми е интересно дали ще разсъждаваш така, ако жена ти е бременна, седи 18 часа в снега и никой не си помръдва пръста- само с брифинги няма да стане.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 31 Дек 2016, 11:09

Вярно масово се говореше по всички медии за жълти кодове и какво ли не. Но аз съм виждал как разни хора просто решават, че ще ходят някъде и палят. Има си и приложения да следиш пътната обстановка, и телефон за целта. То не е само фейсбук тоя живот... И нещо друго много важно - защо толкова много хора карат с усилена музика?! Мен са ми идвали клиенти, които ме молят да вкарам и изкарам колата от сервиза. Влизам вътре и не мога да си чуя мислите от радиото, най-често Веселина. :mhihi: При условия на шофиране не можеш да чуеш нищо реакцията на автомобила от прибоксуване (форсиране на двигателя), нищо вятъра, нищо... И като завържеш и една сладка приказка с пътниците и става майка плаче... Като цяло е много зле културата на масовката шофьори. С това неадекватно образование няма как другояче да е. От време на време такива като нас, които се интересуват повечко от автомобилите и им иде отвътре да се учат да водят машините правилно по пътя. Само че една птичка пролет не прави.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 31 Дек 2016, 11:11

Трябва да караш така, че във всеки момент да можеш да спреш в границите на своята видимост. Толкова е просто...
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 31 Дек 2016, 11:22

Е тъй де... Ама като границата на твоята видимост е някъде другаде, но не на пътя? :mhihi: Гледат си телефоните, снимат си таблото с колко карат, правят си селфита на магистралите... То самолет на автопилот да е пак нещо ще сгафиш, като не внимаваш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 31 Дек 2016, 11:39

В Сливен вятъра не е спирал от 2 дена,нагледах се на летящи чинии от Булсатком,кошчета за боклук,няколко покрива и т.н ,но да оставиш магистрала да замръзне това за какво говори?
Сега снегопочистващата фирма отговаряща за този регион ще изкара разни отчети,разни манипулирани GPS данни че еди си колко машини са почиствали,а реалността е друга.Тук не трябва снегорин,трябвало е просто да се хвърли малко луга или сол ли не знам да не замръзне.
Колкото до водачите със сигурност повечето са карали с доста бързичко,защото си мислят че колата им ще спре при тези условия,е да ама не.
:driving: :dunno: :driving:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата