Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме винетки
Модератор: Общи модератори
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Re: Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме вине
По стечение на обстоятелствата, като пуснаха въпросния участък от "АМ" Тракия ми се налагаше в продължение на две години да пътувам често между Бургас и Карнобат. Та даже в сухо време съм избирал да пътувам по стария път, като има силни ветрове. Вятъра в този участък е на пориви, подкарвате изведнъж, и като контрираш решава да утихне, и в комбинация с гуми и шофьор изненадата е голяма.
В началото нямаше никакви заграждения за сняг, след това се излюпиха, но знам, че паднели един пръст сняг не стъпвам там.
В началото нямаше никакви заграждения за сняг, след това се излюпиха, но знам, че паднели един пръст сняг не стъпвам там.
- MORSKIa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: предимно служебни кошници
- Мечтае да кара: без да се ядосва
- Детайли за колата: M47N
Don_Diego написа:Конкретната ситуацуя е в следствие на несъобразяване със силния страничен вятър, слаби шофьори, неподготвени коли и безброй навявания по пътя

Само да добавя, че при този вятър, само 100м. след снегорина не си личи изобщо минавал ли е..... И ограждения имаше, но чух, че вятърът ги отнесъл (при това "духане" смятам, че е възможно и това)
Но качеството на рацерите, скоростите, дистанцията, абе едното на ум как се кара в такива условия..... и снимките и репортажите са факт...
Според мен тук държавата, винетките не помагат - като няма акъл.....
А и ми е интересно и на мен колко от "късметлиите" са били с летни гуми???
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Тя лятото си е е същата, караш си с повишено внимание щото вали, вали си и изведнъж след завоя
- река, 15 см. дълбока през всичките ленти си тече
Ми като не можете, па затворете ги бе - като проходите, не е трудно - зимни/дъждовни условия и толк'ва
Що трева се да е след дъжд качулка?
У пустинята съм се чудил, като ги тресне гиблата, ка' п'а не ги заравя тия магистрали дееба, а само джипките и мести дюните отстрани с по 20-на метра. И асфалта що не омеква на 60 -70 градуса на слънце ?

У пустинята съм се чудил, като ги тресне гиблата, ка' п'а не ги заравя тия магистрали дееба, а само джипките и мести дюните отстрани с по 20-на метра. И асфалта що не омеква на 60 -70 градуса на слънце ?

Последна промяна hell's angel на 30 Дек 2016, 23:07, променена общо 1 път
Ubi dubium, ibi libertas
Ужас как съм се излъгал да си купя винетка тая година пу пу 
Аз пък мога да попитам защо не гледате прогнозата за времето , вчера и днеска се спукаха да говорят за жълт код , силен вятър , възможност от навявания и обилен снеговалеж. Нищо неочаквано като гледам снимките , а винетките в случая са най-малкия проблем.

Аз пък мога да попитам защо не гледате прогнозата за времето , вчера и днеска се спукаха да говорят за жълт код , силен вятър , възможност от навявания и обилен снеговалеж. Нищо неочаквано като гледам снимките , а винетките в случая са най-малкия проблем.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Като очевидец и потърпевш вината е комплексна.С новите зимни гуми спрях но таксито зад мен не можа,а за капак джипката с хубавите гуми ме отпра мъжки. 36Цата мир на капака и. Истината е че половината си караха като през лятото, а по лошото е че тия отбитите през горния път са блокирани.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Имах "щастието" да попадна в задръстването породено от тези инциденти - не е един, това е само масовката с 20ина коли, имаше още 2-3 случая в участък от около 2км. Докато чакахме да отпушат лентите, при полицаите се появи един тип и казва - "Ударихме се по-назад", така че не е ясно какъв е бил крайният брой произшествия.
Проблемният участък беше малко преди отбивката за Карнобат (действително като от нищото започна заснеженият път) и след повече от час престой се оказа, че са затворили магистралата и отбиват движението през Карнобат. Още 3 часа пътувахме до Бургас. Куцат ни инфраструктурата и поддръжката и, защото това, че затварят магистралата не значи, че полагат повече усилия да почистят алтернативните маршрути. За мен самото затваряне на магистралата е признак за зле свършена работа. Даже да не са имали много варианти при избора на трасе - в този участък силен вятър и мъгли са нещо нормално - трябвало е да се предвидят съответните пътни съоражения, които да намалят ефекта от неблагоприятното време.
Но днес по-големият проблем според мен бяха неподготвените водачи. Не говоря за тези, които са се ударили, не знам какво е станало, но пътуването толкова дълго от Карнобат до Бургас беше абсолютно неоправдано. Навявания нямаше много, но при някои пориви на вятъра не се виждаха стоповете на колата пред мен, която следвах на 2-3 метра. Не бяха леки условията, но нямаше и причина колоната да се влачи с под 20км/ч през повечето време. Имам тема във форума от началото на 2008-а когато пътувах Бургас-София 12 часа, но тогава условията бяха значително по-тежки - вятърът постоянно навяваше и на пътя имаше образувани коловози.
Проблемният участък беше малко преди отбивката за Карнобат (действително като от нищото започна заснеженият път) и след повече от час престой се оказа, че са затворили магистралата и отбиват движението през Карнобат. Още 3 часа пътувахме до Бургас. Куцат ни инфраструктурата и поддръжката и, защото това, че затварят магистралата не значи, че полагат повече усилия да почистят алтернативните маршрути. За мен самото затваряне на магистралата е признак за зле свършена работа. Даже да не са имали много варианти при избора на трасе - в този участък силен вятър и мъгли са нещо нормално - трябвало е да се предвидят съответните пътни съоражения, които да намалят ефекта от неблагоприятното време.
Но днес по-големият проблем според мен бяха неподготвените водачи. Не говоря за тези, които са се ударили, не знам какво е станало, но пътуването толкова дълго от Карнобат до Бургас беше абсолютно неоправдано. Навявания нямаше много, но при някои пориви на вятъра не се виждаха стоповете на колата пред мен, която следвах на 2-3 метра. Не бяха леки условията, но нямаше и причина колоната да се влачи с под 20км/ч през повечето време. Имам тема във форума от началото на 2008-а когато пътувах Бургас-София 12 часа, но тогава условията бяха значително по-тежки - вятърът постоянно навяваше и на пътя имаше образувани коловози.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Змейче, че вината е комплексна е ясно на всички!
Понеже майка ми е от Карнобат там и хлапетата знаят за тези прословути ветрове и навявания и съответно при строежа и подръжката на магистралата трябва да се взимат съответните мерки, както се прави в "нормалните държави". И много правилно се подчертава от колеги, че явно някои съвсем не си вършат работата, а ние плащаме за това.
Още, като се строеше този участък грамотните местни жители предвиждаха тези сакатлъци и ми разказваха какви груби нарушения са направени по време на строителството.
p.s. AGD вече е успял да опише подробно нещата точно такива, каквито са!
Понеже майка ми е от Карнобат там и хлапетата знаят за тези прословути ветрове и навявания и съответно при строежа и подръжката на магистралата трябва да се взимат съответните мерки, както се прави в "нормалните държави". И много правилно се подчертава от колеги, че явно някои съвсем не си вършат работата, а ние плащаме за това.
Още, като се строеше този участък грамотните местни жители предвиждаха тези сакатлъци и ми разказваха какви груби нарушения са направени по време на строителството.

p.s. AGD вече е успял да опише подробно нещата точно такива, каквито са!

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Станало.майнат му. По интересно е ,че сами си разбутахме колите и освободихме.движението,един автобус качи доста хора и така.до последно имаше двама полицаи които.казаха който иска протоколи за застраховател да дойде вКарнобат в районното. Техника за вадене на коли и местене аз от 3до7 не видях. С 300 зора успях да си викнА репатрак и се прибрахме. Доста народ остана да чака своя репатрак..с две думи спасявай се как можеш. Ами ако нямах пари?приятели? или не съм от тук какво правим?

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Nedko Anev написа:Реално ако това е истинаВ района духат ветрове с до 120 км/ч.
Източник
Каква вина имат винетките
Не виждам нещо нередно, освен че времето е кофти, несъобразена скорост е имало със сигурност, не казвам че е от всички, но все пак.
Парите от винетките знаеш ли за какво трябва да се изразходват? Може би за да са чисти пътищата:
Фидел Кастро написа:Змейче, че вината е комплексна е ясно на всички!
Видяхте ли,че снега, там където са отбили трафика е 5см, вижда се асфалта, но има жестока поледица защото никой не обработва пътя. Това за превишената скорост в случая може и да е легенда- пързалял съм се 200м при заледен път и сигурно 20км/ч.
Обаче някой да видя някъде машини:
Може би причината е:
Искате да знаете защо ЕДВА СЕГА СЕ ЧАКАЛА „ТЕЖКАТА“ СНЕГОПОЧИСТВАЩА ТЕХНИКА, след като 14 часа и повече, хората са като заложници в ледения ад в Карнобат, Айтос, а и утре – където още се сетите?
Ето КАКВА Е ДАЛАВЕРАТА
ВСИЧКИ ОБЩИНИ, КАКТО И ДЪРЖАВАТА, ДОГОВАРЯТ С ДОГОВОРИ ЗА МНОГО ДАНЪКОПЛАТСКИ ПАРИ СНЕГОПОЧИСТВАНЕТО, НО!!!, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ!!! – КАТО ОБЕЗПЕЧАВАТ С ЕДНИ И СЪЩИ МАШИНИ ТЕХНИЧЕСКАТА ГОТОВНОСТ!
Договорите, които се сключват за снегопочистване с общините и с АПИ са за целогодишен срок, въпросните фирми обаче нямат налична техника!!! Същите фирми, спечелили далаверата, наречена обществена поръчка, сключват от своя страна договори с фирми, които имат техника и мазалото става пълно, когато се случи и най-елементарната форсмажорна ситуация със сняг.
На практика, ЕДНИ И СЪЩИ МАШИНИ СА ПРЕДВИДЕНИ ЗА ВСИЧКИ ОБЩИНИ И МАШИНИТЕ НИКОГА ГИ НЯМА, КОГАТО ТРЯБВА, ЗАЩОТО ОБЩИНИТЕ СА 265, А ФИРМИТЕ С МАШИНИТЕ СА ЕДНА-ДВЕ И С ТЯХ СЕ МАНДАХЕРЦАТ И ПО ДРУГИ „МЕРОПРИЯТИЯ“.
Това е истината за обществените поръчки и КРАДЕНЕТО!
Бях гледал преди няколко години как опесъчават пътищата край морето- открит камион и двама цигани с лопати хвърлят пясък, сега, понеже стана голяма разправия, може би ги е срам да покажат "техниката" или понеже е много студено не иска да излезе.
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Аз не виждам какво има толкова да се коментира. При силни снегонавявания, ако искате и един след друг да се движат снегорините ефекта е нулев. При такива условия пътища се затварят в цял свят, не самл в България.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
DiMIcha84 написа:Аз не виждам какво има толкова да се коментира. При силни снегонавявания, ако искате и един след друг да се движат снегорините ефекта е нулев. При такива условия пътища се затварят в цял свят, не самл в България.
За да бъде обявено нещо за магистрала, не е достатъчно само да му се среже лентичката- трябва да има някои атрибути, един от които е снегозащитна ограда против навявания, готовност за обработка при снеговалеж... Освен това в цял свят магистралите се обработват предварително, преди да натрупа снега и преди заледяването. Може да видиш от първите снимки, каква е дебелината на снежната покривка и дали има пясък или луга.
И много ми е интересно дали ще разсъждаваш така, ако жена ти е бременна, седи 18 часа в снега и никой не си помръдва пръста- само с брифинги няма да стане.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Вярно масово се говореше по всички медии за жълти кодове и какво ли не. Но аз съм виждал как разни хора просто решават, че ще ходят някъде и палят. Има си и приложения да следиш пътната обстановка, и телефон за целта. То не е само фейсбук тоя живот... И нещо друго много важно - защо толкова много хора карат с усилена музика?! Мен са ми идвали клиенти, които ме молят да вкарам и изкарам колата от сервиза. Влизам вътре и не мога да си чуя мислите от радиото, най-често Веселина.
При условия на шофиране не можеш да чуеш нищо реакцията на автомобила от прибоксуване (форсиране на двигателя), нищо вятъра, нищо... И като завържеш и една сладка приказка с пътниците и става майка плаче... Като цяло е много зле културата на масовката шофьори. С това неадекватно образование няма как другояче да е. От време на време такива като нас, които се интересуват повечко от автомобилите и им иде отвътре да се учат да водят машините правилно по пътя. Само че една птичка пролет не прави.

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Трябва да караш така, че във всеки момент да можеш да спреш в границите на своята видимост. Толкова е просто...
Excellent! Steven is my name!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Е тъй де... Ама като границата на твоята видимост е някъде другаде, но не на пътя?
Гледат си телефоните, снимат си таблото с колко карат, правят си селфита на магистралите... То самолет на автопилот да е пак нещо ще сгафиш, като не внимаваш.

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
В Сливен вятъра не е спирал от 2 дена,нагледах се на летящи чинии от Булсатком,кошчета за боклук,няколко покрива и т.н ,но да оставиш магистрала да замръзне това за какво говори?
Сега снегопочистващата фирма отговаряща за този регион ще изкара разни отчети,разни манипулирани GPS данни че еди си колко машини са почиствали,а реалността е друга.Тук не трябва снегорин,трябвало е просто да се хвърли малко луга или сол ли не знам да не замръзне.
Колкото до водачите със сигурност повечето са карали с доста бързичко,защото си мислят че колата им ще спре при тези условия,е да ама не.
Сега снегопочистващата фирма отговаряща за този регион ще изкара разни отчети,разни манипулирани GPS данни че еди си колко машини са почиствали,а реалността е друга.Тук не трябва снегорин,трябвало е просто да се хвърли малко луга или сол ли не знам да не замръзне.
Колкото до водачите със сигурност повечето са карали с доста бързичко,защото си мислят че колата им ще спре при тези условия,е да ама не.