Колегиалност в зимни условия
Модератор: Общи модератори
Re: Колегиалност в зимни условия
видеото няма да го коментирам, ама.... ще се научите вие да карате 4х4 през зимата ама да видиме кога ще ви уврят мозъците 

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
alx написа:видеото няма да го коментирам, ама.... ще се научите вие да карате 4х4 през зимата ама да видиме кога ще ви уврят мозъците
Хмм, нееее

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
alx написа:видеото няма да го коментирам, ама.... ще се научите вие да карате 4х4 през зимата ама да видиме кога ще ви уврят мозъците
Имах навремето едно Ауди 80 quattro - рядко стоях зад волана, вечно копаене или бутане

От мен да знаете - приказката за проходимото куатро и трактора е вярна

Майтапа настрана, наистина е готино за зимата, особено в градски условия - не те интересува чистено ли е или не, даже се надяваш на второто

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Да, но с нашето бегло подобие на зима ми идва излишно.
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Ми тогава какво ревеш, че едвам си зацепил? Ако тоя смотан наклон не можеш да го вземеш не знам къде си тръгнал да се катериш по планините 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Superexstatic написа:Ми тогава какво ревеш, че едвам си зацепил? Ако тоя смотан наклон не можеш да го вземеш не знам къде си тръгнал да се катериш по планините
Този смотан наклон - сериозно те питам - имаш ли представа какъв е наклона?!Аз знам и това ако е смотан наклон,пътя към Алеко си е направо равна магистрала..
Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Минавал съм го поне няколко пъти в подобни условия и то с е36 с по-слаби гуми от WR D4 и даже не съм го усещал като проблем. Мене и затова ми е чудно колегата какво толко зор е видял

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
dextuar написа:Да, но с нашето бегло подобие на зима ми идва излишно.
е да де вална един снежец и увисна на баира

А за беглото подобие на зима,май забрави миналата зима каква рехава беше

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
kiko написа:dextuar написа:Да, но с нашето бегло подобие на зима ми идва излишно.
е да де вална един снежец и увисна на баираедно време Е36цата имаше шпер и с хубави гуми знам,че като дам газ и двете почват да копаят.А сега разчитате на някви копчета и бутони да ви изкарат от кереча
![]()
Не съм имал драми миналата зима, а както неведнъж съм казвал карам ски и ползвам колата и за това, дори и ски съм навирал през дупката в задния подлакътник

Superexstatic написа:Минавал съм го поне няколко пъти в подобни условия и то с е36 с по-слаби гуми от WR D4 и даже не съм го усещал като проблем. Мене и затова ми е чудно колегата какво толко зор е видял
Аз зор не виждах, докато не спрях

Трябваше да го накарам колета с 46-цата да пробва да го качи назад, да му се посмеете малко и на него, не само на моите изпълнения

dextuar написа:alx написа:видеото няма да го коментирам, ама.... ще се научите вие да карате 4х4 през зимата ама да видиме кога ще ви уврят мозъците
Хмм, нееее
и аз като бях на твойте години- и аз така мислех. така че спокойно- ще прозреш. или ще ти омръзне да се пързаляш назад и настрани по нанагорнищата. или и двете. това ти го казва човек дето много обича задното... ама си обича повечко нервичките

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
dextuar написа:Аз зор не виждах, докато не спряхСнега беше и тъкмо навалял,а това оказва огромно значение. Вчера пак се качих и нарочно спрях там и нямах проблем да тръгна
![]()
Трябваше да го накарам колета с 46-цата да пробва да го качи назад, да му се посмеете малко и на него, не само на моите изпълненияАко имах шпер, тая кола щеше да е като танк, че аз съм със стандартното окачваме и гуми (205/55/16) и по принцип не ми се е случвало до момента да се окопая някъде сериозно. В крайна сметка, имам и вериги - и течни, и истински, така че щях да се понагъзя малко и пак да изляза, така че не ме мислете
А ако трябваше да спреш заради човек щеше ли да има тема?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
dextuar написа:kiko написа:dextuar написа:Да, но с нашето бегло подобие на зима ми идва излишно.
е да де вална един снежец и увисна на баираедно време Е36цата имаше шпер и с хубави гуми знам,че като дам газ и двете почват да копаят.А сега разчитате на някви копчета и бутони да ви изкарат от кереча
![]()
Не съм имал драми миналата зима, а както неведнъж съм казвал карам ски и ползвам колата и за това, дори и ски съм навирал през дупката в задния подлакътникТоя наклон там си е стабилен, така че не е нужно да го подценяваме
Superexstatic написа:Минавал съм го поне няколко пъти в подобни условия и то с е36 с по-слаби гуми от WR D4 и даже не съм го усещал като проблем. Мене и затова ми е чудно колегата какво толко зор е видял
Аз зор не виждах, докато не спряхСнега беше и тъкмо навалял,а това оказва огромно значение. Вчера пак се качих и нарочно спрях там и нямах проблем да тръгна
![]()
Трябваше да го накарам колета с 46-цата да пробва да го качи назад, да му се посмеете малко и на него, не само на моите изпълненияАко имах шпер, тая кола щеше да е като танк, че аз съм със стандартното окачваме и гуми (205/55/16) и по принцип не ми се е случвало до момента да се окопая някъде сериозно. В крайна сметка, имам и вериги - и течни, и истински, така че щях да се понагъзя малко и пак да изляза, така че не ме мислете
Кола със задно е по-проходима на заден ход и не случайно в случаи, в които с предницата неще се обръща със задницата. Днеска на лифта над Згориград врачане го знаята се качваме с жената и детето да види снежец душичката и бяхме с пунтакис. Горе заварвам Ауди а4 с 4ма маторци и голф 4 пак с 4ма маторци. Смеха беше, че пичовете заглъзнали в 15см сняг и падаше едно въртене едно пилене и колите йок нещат да мръднат. Аз с пунтакис си бех като танк нито заглъзва нито въртеше. Най-грешното в каране на сняг и баир е даването на газ да върти гуми. Ако я беше оставил леко на скорост и с газта много финно да набираш нямаше да го усети баира сигурен съм.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Не, да не съм луд, после да имат материал срещу мен, директно го газя и продължавам нагоре 'ща го еб*, къде е тръгнал да пресича там да не е пешеходнанемо написа:А ако трябваше да спреш заради човек щеше ли да има тема?

Така и направих, но имаше един момент, в който бях пуснал съединителя, а колата не се местеше, но и не гаснешеKUM4o написа:Ако я беше оставил леко на скорост и с газта много финно да набираш нямаше да го усети баира сигурен съм.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Колегиалност в зимни условия
От сняг - до сняг разлика да искаш,от кола до кола съшо..а и опита не на последно място.
Първо - той няма проблем докато не спре ,обаче и с шпер на това място специално си е тегаво да потеглиш,36цата може би заради това,че е по-лека да издрапа..
Точно като падна сега снега в офиса на паркинга има едно леко изкачване 5-8 метра дължина обаче няма от къде да се засили човек и няма задно няма предно ..бая си се озориха някои колеги..
Та и тук - почти съм убеден,че на това изкачване освен 4х4 при повечко сняг няма тръгване нагоре - ти поне няколко пъти в такива условия си го минавал,аз зимно време по няколко пъти на седмица и така има няма години,не е за подценявне
Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Не разбирам защо се жалваш...?Причини да се наложи да спреш на изкачване може да има повече от една
Че след това не можеш да продължиш може да се дължи на кола,гуми,пътни условия,шофьорски умения (извинявай) и т.н.
Това, че някой може да ти попречи или да те улесни с негово действие (или бездействие) в конкретна ситуация е самата истина.
В случая обаче няма нито животозастрашаваща ситуация,нито автомобилозастрашаваща.
Или основната драма е,че отсреща има BMW ?
Ами и тях ги карат хора,и те грешат (рядко,но все пак се случва)....
п.п.Я виж тука и забрави за грижите през зимата...
https://dacia.bg/cars/Dacia-Duster/9/Predstavyane/106

Това, че някой може да ти попречи или да те улесни с негово действие (или бездействие) в конкретна ситуация е самата истина.
В случая обаче няма нито животозастрашаваща ситуация,нито автомобилозастрашаваща.
Или основната драма е,че отсреща има BMW ?
Ами и тях ги карат хора,и те грешат (рядко,но все пак се случва)....

п.п.Я виж тука и забрави за грижите през зимата...

https://dacia.bg/cars/Dacia-Duster/9/Predstavyane/106
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....