Колегиалност в зимни условия

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Колегиалност в зимни условия

Мнение от alx » 29 Ное 2017, 16:35

видеото няма да го коментирам, ама.... ще се научите вие да карате 4х4 през зимата ама да видиме кога ще ви уврят мозъците ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 29 Ное 2017, 19:27

alx написа:видеото няма да го коментирам, ама.... ще се научите вие да карате 4х4 през зимата ама да видиме кога ще ви уврят мозъците ;)

Хмм, нееее :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 29 Ное 2017, 19:47

alx написа:видеото няма да го коментирам, ама.... ще се научите вие да карате 4х4 през зимата ама да видиме кога ще ви уврят мозъците ;)

Имах навремето едно Ауди 80 quattro - рядко стоях зад волана, вечно копаене или бутане :mhihi: (ама пък се научих да карам!)
От мен да знаете - приказката за проходимото куатро и трактора е вярна :mhihi:

Майтапа настрана, наистина е готино за зимата, особено в градски условия - не те интересува чистено ли е или не, даже се надяваш на второто :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 29 Ное 2017, 19:54

Да, но с нашето бегло подобие на зима ми идва излишно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 29 Ное 2017, 20:06

Ми тогава какво ревеш, че едвам си зацепил? Ако тоя смотан наклон не можеш да го вземеш не знам къде си тръгнал да се катериш по планините :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 29 Ное 2017, 20:15

Superexstatic написа:Ми тогава какво ревеш, че едвам си зацепил? Ако тоя смотан наклон не можеш да го вземеш не знам къде си тръгнал да се катериш по планините :dunno:

Този смотан наклон - сериозно те питам - имаш ли представа какъв е наклона?!Аз знам и това ако е смотан наклон,пътя към Алеко си е направо равна магистрала..

Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 29 Ное 2017, 20:29

Минавал съм го поне няколко пъти в подобни условия и то с е36 с по-слаби гуми от WR D4 и даже не съм го усещал като проблем. Мене и затова ми е чудно колегата какво толко зор е видял
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 29 Ное 2017, 20:30

dextuar написа:Да, но с нашето бегло подобие на зима ми идва излишно.

е да де вална един снежец и увисна на баира :mhihi: едно време Е36цата имаше шпер и с хубави гуми знам,че като дам газ и двете почват да копаят.А сега разчитате на някви копчета и бутони да ви изкарат от кереча :mhihi:
А за беглото подобие на зима,май забрави миналата зима каква рехава беше :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 29 Ное 2017, 20:59

kiko написа:

е да де вална един снежец и увисна на баира :mhihi: едно време Е36цата имаше шпер и с хубави гуми знам,че като дам газ и двете почват да копаят.А сега разчитате на някви копчета и бутони да ви изкарат от кереча :mhihi:
А за беглото подобие на зима,май забрави миналата зима каква рехава беше :mhihi:

Не съм имал драми миналата зима, а както неведнъж съм казвал карам ски и ползвам колата и за това, дори и ски съм навирал през дупката в задния подлакътник :mhihi: Тоя наклон там си е стабилен, така че не е нужно да го подценяваме ;)
Superexstatic написа:Минавал съм го поне няколко пъти в подобни условия и то с е36 с по-слаби гуми от WR D4 и даже не съм го усещал като проблем. Мене и затова ми е чудно колегата какво толко зор е видял

Аз зор не виждах, докато не спрях :mhihi: Снега беше и тъкмо навалял,а това оказва огромно значение. Вчера пак се качих и нарочно спрях там и нямах проблем да тръгна :driving:
Трябваше да го накарам колета с 46-цата да пробва да го качи назад, да му се посмеете малко и на него, не само на моите изпълнения :lol: Ако имах шпер, тая кола щеше да е като танк, че аз съм със стандартното окачваме и гуми (205/55/16) и по принцип не ми се е случвало до момента да се окопая някъде сериозно. В крайна сметка, имам и вериги - и течни, и истински, така че щях да се понагъзя малко и пак да изляза, така че не ме мислете :winky:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 29 Ное 2017, 21:41

dextuar написа:

Хмм, нееее :mhihi:

и аз като бях на твойте години- и аз така мислех. така че спокойно- ще прозреш. или ще ти омръзне да се пързаляш назад и настрани по нанагорнищата. или и двете. това ти го казва човек дето много обича задното... ама си обича повечко нервичките :ok: ... това да караш задно през зимата е някаква особена форма на мазохизъм. физически и психологически. ае без тия... :mhihi:
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 29 Ное 2017, 22:04

dextuar написа:Аз зор не виждах, докато не спрях :mhihi: Снега беше и тъкмо навалял,а това оказва огромно значение. Вчера пак се качих и нарочно спрях там и нямах проблем да тръгна :driving:
Трябваше да го накарам колета с 46-цата да пробва да го качи назад, да му се посмеете малко и на него, не само на моите изпълнения :lol: Ако имах шпер, тая кола щеше да е като танк, че аз съм със стандартното окачваме и гуми (205/55/16) и по принцип не ми се е случвало до момента да се окопая някъде сериозно. В крайна сметка, имам и вериги - и течни, и истински, така че щях да се понагъзя малко и пак да изляза, така че не ме мислете :winky:

А ако трябваше да спреш заради човек щеше ли да има тема?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 29 Ное 2017, 22:28

dextuar написа:
kiko написа:

Не съм имал драми миналата зима, а както неведнъж съм казвал карам ски и ползвам колата и за това, дори и ски съм навирал през дупката в задния подлакътник :mhihi: Тоя наклон там си е стабилен, така че не е нужно да го подценяваме ;)
Superexstatic написа:Минавал съм го поне няколко пъти в подобни условия и то с е36 с по-слаби гуми от WR D4 и даже не съм го усещал като проблем. Мене и затова ми е чудно колегата какво толко зор е видял

Аз зор не виждах, докато не спрях :mhihi: Снега беше и тъкмо навалял,а това оказва огромно значение. Вчера пак се качих и нарочно спрях там и нямах проблем да тръгна :driving:

Кола със задно е по-проходима на заден ход и не случайно в случаи, в които с предницата неще се обръща със задницата. Днеска на лифта над Згориград врачане го знаята се качваме с жената и детето да види снежец душичката и бяхме с пунтакис. Горе заварвам Ауди а4 с 4ма маторци и голф 4 пак с 4ма маторци. Смеха беше, че пичовете заглъзнали в 15см сняг и падаше едно въртене едно пилене и колите йок нещат да мръднат. Аз с пунтакис си бех като танк нито заглъзва нито въртеше. Най-грешното в каране на сняг и баир е даването на газ да върти гуми. Ако я беше оставил леко на скорост и с газта много финно да набираш нямаше да го усети баира сигурен съм.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 29 Ное 2017, 22:39

немо написа:А ако трябваше да спреш заради човек щеше ли да има тема?
Не, да не съм луд, после да имат материал срещу мен, директно го газя и продължавам нагоре 'ща го еб*, къде е тръгнал да пресича там да не е пешеходна :mhihi: :kuku:
KUM4o написа:Ако я беше оставил леко на скорост и с газта много финно да набираш нямаше да го усети баира сигурен съм.
Така и направих, но имаше един момент, в който бях пуснал съединителя, а колата не се местеше, но и не гаснеше :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Колегиалност в зимни условия

Мнение от Gqbriel » 29 Ное 2017, 23:09

От сняг - до сняг разлика да искаш,от кола до кола съшо..а и опита не на последно място.
Първо - той няма проблем докато не спре ,обаче и с шпер на това място специално си е тегаво да потеглиш,36цата може би заради това,че е по-лека да издрапа..
Точно като падна сега снега в офиса на паркинга има едно леко изкачване 5-8 метра дължина обаче няма от къде да се засили човек и няма задно няма предно ..бая си се озориха някои колеги..
Та и тук - почти съм убеден,че на това изкачване освен 4х4 при повечко сняг няма тръгване нагоре - ти поне няколко пъти в такива условия си го минавал,аз зимно време по няколко пъти на седмица и така има няма години,не е за подценявне

Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 29 Ное 2017, 23:18

Не разбирам защо се жалваш...?Причини да се наложи да спреш на изкачване може да има повече от една :!: Че след това не можеш да продължиш може да се дължи на кола,гуми,пътни условия,шофьорски умения (извинявай) и т.н.
Това, че някой може да ти попречи или да те улесни с негово действие (или бездействие) в конкретна ситуация е самата истина.
В случая обаче няма нито животозастрашаваща ситуация,нито автомобилозастрашаваща.
Или основната драма е,че отсреща има BMW ?
Ами и тях ги карат хора,и те грешат (рядко,но все пак се случва).... :mhihi:
п.п.Я виж тука и забрави за грижите през зимата... :lol:
https://dacia.bg/cars/Dacia-Duster/9/Predstavyane/106
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата