Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Re: Море 2024г.?!...

Мнение от mr_petroff » 12 Сеп 2024, 6:08

alekangg написа:За колите под наем.
Цената на колегата е много ниска, но все пак има депозит 900€, най-вероятно ще искат кредитна карта.
С колите под наем винаги трябва да се има едно наум с депозитите и допълнителните застраховки, защото често има дертове след като се върне или взимане на пари за минимални драскотини, понякога и за стари.

Аз лично, винаги взимам коли от малки локални фирми по островите, с включена застраховка и без никакъв депозит или с малък, понякога е в кеш.

:yes: В Гърция по няма проблеми , но в Италия си отваряйте очите на четири и снимайте ако трябва , да не се окаже после ,че си я купил тази кола :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Сеп 2024, 7:27

Навсякъде може да има проблем.
Особено при фирми с много ниска цена в пъти спряно други фирми на същото летище примерно, гледат да продадат скъпа застраховка и ако не вземеш може да има проблеми.

При такива случаи трябва да се гледа много и вече с външна застраховка за всеки случай.

Също и четене на отзиви в нета върши работа за първоначално отсяване, има много гадни фирми.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 12 Сеп 2024, 9:35

mr_petroff написа:
alekangg написа:За колите под наем.
Цената на колегата е много ниска, но все пак има депозит 900€, най-вероятно ще искат кредитна карта.
С колите под наем винаги трябва да се има едно наум с депозитите и допълнителните застраховки, защото често има дертове след като се върне или взимане на пари за минимални драскотини, понякога и за стари.

Аз лично, винаги взимам коли от малки локални фирми по островите, с включена застраховка и без никакъв депозит или с малък, понякога е в кеш.

:yes: В Гърция по няма проблеми , но в Италия си отваряйте очите на четири и снимайте ако трябва , да не се окаже после ,че си я купил тази кола :mhihi:

Аз Имам опит от Юни с Италия: взех кола от местна компания, средно голям депозит, топ цена ми направиха обаче. Та дадоха един Сеат Арена XL на 3к км, новичък.
Кацнах по нощите и нямаше много възможност да го огледам на паркинга. Огледах само най-често страдащите места и това му беше. Стигнах си в хотела и на паркинга я огледаха от-до двама човека, всеки със силна лампа...гледа и попълва един опис. След 10 минути оглед колата по опис беше все едно идва от фронта :mhihi: .
При връщането на колата се опитаха да ми пробутат едно 70% от щетите, които бяха по нея :kuku: :bang: . Добре, че бях снимал и си пазех описа от паркинга (btw на описа при взимането на колата нямаше нито една точка)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 12 Сеп 2024, 9:56

Специално тези бяха някаква малка фирмичка в Крит и момчето, което ми докара колата ме накара да направя близо 20 снимки, като сам ми показваше драскотините и щетите, които имаше по колата и които аз нямаше да видя. Като я връщах дори не я погледнаха. Единственият проблем беше, че сглупих да оставя депозита с дебитна карта, а не кредитна и трябваше да чакам 3 дни докато ми го върнат. Ако е с кредитна, само блокират сумата и я освобождават веднага като върнеш колата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 12 Сеп 2024, 15:41

На мен са ми блокирали сума и с дебитна карта, зависи от ПОС-а според мен. Не е до карта.
Другата седмица сме по Тетевенско и Видинско :wave:
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 13 Сеп 2024, 10:47

И аз да сложа 5 с'тинки по темата. Тая година бяхме за десетина дена на Сарти, за пробата, с детето, на дълго да видим как ще е :) Това, което със сигурност ни хареса беше плажът (в "новата", южна част). Плитък (и доста навътре - също), чист, с хубав пясък. Спокойно море, а и случихме на добро време :) Прекрасна гледка, не на последно място :) Идеално място за хора с малки деца :) Оставяме настрана центъра на Сарти, които ми приличаше на Приморско, да речем, от гледна точка стълкновение на Балкански утайки и "побългарено" качество на храната (масовката), както и обслужване :mhihi: :dunno: Имаше и приятни тавернички, де :) Не че успявахме да седнем с палавото дете, де, като бели хора, но взимахме "за вкъщи" и имаше доста вкусни неща :)

Това дето не ни хареса беше, че тотално цените не отговарят на качеството, което се предлагаше :kuku: Или поне хотелът, които избрахме си беше щета отвсякъде (Sarti "Premium" :mhihi: ). Вярно, book-нахме го има-няма месец преди да отидем (беше един от немногото останали свободни), но все пак... цената беше двойна на това, което плащахме миналата година за една цяла къщичка с басейн (Cobalt Aqua) в Неа Ираклица на 70-80 метра от плажа (пак беше месец преди престоя ни). Та очаквах, 'баси, поне подобно качество, или 'айде, една идея по-ниско :roll: А то за една проста хотелска стая с минималистично кухненско боксче и една от най-гнусните включени закуски дето съм опитвал - тотал щета отвсякъде :no: :no: :no: Отделно, че половината интериор и врати се бяха поразхлопали и то за хотел на 1-2 години :roll:
И нещо невиждано за мен - активна вентилация в банята няма :kuku: Разчита се на едно прозорче, което ти го отварят "на поискване", което изкарва "отработените газове" в общия коридор - пълен потрес! :kuku: На поискване са и оборотна ютия и оборотна микровълнова печка :mhihi: Тотал щета бяха тия "хотелиери"! :banghead:
Жена ми се размрънка в Booking, та си издейсва поне приличен discount. Ама горчивия послевкус си остана :dunno: Не знам как са го докарали тоя рейтинг от 9+ :dunno: Явно от фиктивни гости - познати и приятели, 'щото хотелиерката (собственичка) все повтаряше колко "много" техни приятели "отсядали" при тях :mhihi: Но пък гледах, че и с'ръбЕ, македонци и румънци като свине се тъпчеха с долнопробната закуска, та явно хората нямат кой знае какви изисквания като цяло, знам ли :dunno:
А може и Сарти да е по-скъп района като цяло, заради хубавия плаж, не съм се интересувал :dunno:

Като път си е... немалко път с малко дете, което и очаквах, де :roll: Направо си го усетих като едно 50% повече километри отколкото да си караш по Тракия до Бургас и до някой от южните ни курорти после. Нищо, че разстоянието като километри е еднакво :dunno: Като време на пътуване си е направо двойно - 8 часа се прибирахме, като на границата сме стояли "само" 40 минути, и два пъти спирахме за "Ако", отделно зарежданията за гориво :mhihi:

За догодина ще мислим и проучваме по-отрано :roll:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Сеп 2024, 10:54

Нашия бебок пък в колата е най-спокоен и не е имало извънредни спирания, обаче тая година +2 часа. При положение, че карах доста по-смело в Гърция, на места темпомата беше +20 на ограничението. Баси мазалото е станало по границите, някой от митници/МВР е за уволнение. Цените наистина са скокнали, преди 2 години бяхме на същото място, същия хотел, но други дати. Хотелите са почти х2, цените в заведенията са доста нагоре. Прясната риба поне +30% беше. Октопода и той толкова, но за сметка на това станал наполовина като количество 8) :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 13 Сеп 2024, 11:08

TNT написа:Нашия бебок пък в колата е най-спокоен и не е имало извънредни спирания, обаче тая година +2 часа. При положение, че карах доста по-смело в Гърция, на места темпомата беше +20 на ограничението. Баси мазалото е станало по границите, някой от митници/МВР е за уволнение. Цените наистина са скокнали, преди 2 години бяхме на същото място, същия хотел, но други дати. Хотелите са почти х2, цените в заведенията са доста нагоре. Прясната риба поне +30% беше. Октопода и той толкова, но за сметка на това станал наполовина като количество 8) :mhihi:

Аа, да, той и нашия не мрънка изобщо като се вози (в разрез с типичното му настроение и активност :mhihi: ). На отиване даже, освен зарежданията, изобщо не сме спирали. Но на връщане нещо е се отпуши човекУ, и минира на два пъти на ромейска територия :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аз гледах да карам, доколкото е възможно с константна скорост 100-110 (където ми е най-икономично с камиона :mhihi: ). Та някъде съм бил с +10km/h отгоре, някъде -10km/h :roll: По завоите (да речем в Дефилето) бях от по-бавните (или "нормалните", не знам :mhihi: ), че с моята "къща на колела" (и натоварена до козирката с целия катун, сакън жена ми да е изпуснала да не вземе нещо) 70km/h си е нек'ъв хардлимитър лимит :ok:

Иначе да, цените са нагоре :dunno: На мен порцята гирос ми е мерило (че много обичам) :mhihi: Беше масово 8.50 евро (доколкото помня и на Неа Ираклица-та бяха по толкова миналата година), ама като количество (месо, а и като цяло) тая година тука беше 30% по-малко :roll:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 13 Сеп 2024, 11:27

Nickelback написа:Sarti "Premium"

Миналото лято бях в друг "хотел" от "веригата" :mhihi: , май 130 евро на вечер щото беше по-голяма стая, семейна или нещо такова, на първа линия - идеално местопоположение, най-добрия бийч бар отпред и с най-плиткото море. Всъщност повече на къща за гости биеше, ама както и да е. Като за Гърция ставаше, само дето не чистеха много-много. На тръгване споменах, че за 1 седмица е малко да минат с прахосмукачката само веднъж, при което домакина ме изгледа все едно го напсувах на майка :lol: Тая година още по-голяма греда, пак в Сарти. То нямаше и много избор де, всичко вече беше резерве. Но поне се убедих, че поне за едно нещо ги бием с много обиколки гърците - при еквивалентни цени българските хотели са в пъти по-добри откъм удобства и обслужване.
Тази година цените ги усетих около 20% нагоре. И са сложили минимална консумация в някои бийч барове, както и допълнителна такса ако искаш да си на първите реда 2 шезлонги. На други пък си имаше такса за чадър и шезлонг, консумацията отделно.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 13 Сеп 2024, 12:23

Nickelback написа:...

:shock: :shock: :shock:

що не питаш?

https://www.booking.com/hotel/gr/blue-d ... si.bg.html

това е мястото за хора с малки деца
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 13 Сеп 2024, 13:41

Тц, не е тоя. Мисля, че "моя" хотел и тоя са на един собственик.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 21 Сеп 2024, 17:07

Наводнения, Халкидики?
Пострадали?
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Море [emoji[emoji638][emoji639][emoji[emoji6[emoji640][e

Мнение от turieca » 21 Сеп 2024, 18:47

На Тасос сме няма и помен от дъжд. И по пътя до тук си беше екстра.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 21 Сеп 2024, 20:59

Моджо написа:Наводнения, Халкидики?
Пострадали?

Ами аз съм в Сарти, днес ходихме на плаж в Торони и след обед на Порто Кофу, че от източната страна имаше вълни и не ставаше за суп борда. Вчера бяхме на Кариди бийч, аз капка дъжд не съм видял. :bang: Че и майка ми звъня да пита какво става, дали не бедстваме:D Каква е тази простотия :dunno: Времето е перфектно, добре че има някое облаче, да не пукнем от жега :mhihi: Мирише ми на черноморска фейк новина :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 22 Сеп 2024, 6:00

Малко е късно за черноморе фейк.
https://en.protothema.gr/2024/09/21/tit ... egean-sea/
Хм,хм...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата