Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Re: Море 2024г.?!...
alekangg написа:За колите под наем.
Цената на колегата е много ниска, но все пак има депозит 900€, най-вероятно ще искат кредитна карта.
С колите под наем винаги трябва да се има едно наум с депозитите и допълнителните застраховки, защото често има дертове след като се върне или взимане на пари за минимални драскотини, понякога и за стари.
Аз лично, винаги взимам коли от малки локални фирми по островите, с включена застраховка и без никакъв депозит или с малък, понякога е в кеш.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Навсякъде може да има проблем.
Особено при фирми с много ниска цена в пъти спряно други фирми на същото летище примерно, гледат да продадат скъпа застраховка и ако не вземеш може да има проблеми.
При такива случаи трябва да се гледа много и вече с външна застраховка за всеки случай.
Също и четене на отзиви в нета върши работа за първоначално отсяване, има много гадни фирми.
Особено при фирми с много ниска цена в пъти спряно други фирми на същото летище примерно, гледат да продадат скъпа застраховка и ако не вземеш може да има проблеми.
При такива случаи трябва да се гледа много и вече с външна застраховка за всеки случай.
Също и четене на отзиви в нета върши работа за първоначално отсяване, има много гадни фирми.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
mr_petroff написа:alekangg написа:За колите под наем.
Цената на колегата е много ниска, но все пак има депозит 900€, най-вероятно ще искат кредитна карта.
С колите под наем винаги трябва да се има едно наум с депозитите и допълнителните застраховки, защото често има дертове след като се върне или взимане на пари за минимални драскотини, понякога и за стари.
Аз лично, винаги взимам коли от малки локални фирми по островите, с включена застраховка и без никакъв депозит или с малък, понякога е в кеш.
В Гърция по няма проблеми , но в Италия си отваряйте очите на четири и снимайте ако трябва , да не се окаже после ,че си я купил тази кола
Аз Имам опит от Юни с Италия: взех кола от местна компания, средно голям депозит, топ цена ми направиха обаче. Та дадоха един Сеат Арена XL на 3к км, новичък.
Кацнах по нощите и нямаше много възможност да го огледам на паркинга. Огледах само най-често страдащите места и това му беше. Стигнах си в хотела и на паркинга я огледаха от-до двама човека, всеки със силна лампа...гледа и попълва един опис. След 10 минути оглед колата по опис беше все едно идва от фронта

При връщането на колата се опитаха да ми пробутат едно 70% от щетите, които бяха по нея

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Специално тези бяха някаква малка фирмичка в Крит и момчето, което ми докара колата ме накара да направя близо 20 снимки, като сам ми показваше драскотините и щетите, които имаше по колата и които аз нямаше да видя. Като я връщах дори не я погледнаха. Единственият проблем беше, че сглупих да оставя депозита с дебитна карта, а не кредитна и трябваше да чакам 3 дни докато ми го върнат. Ако е с кредитна, само блокират сумата и я освобождават веднага като върнеш колата.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
На мен са ми блокирали сума и с дебитна карта, зависи от ПОС-а според мен. Не е до карта.
Другата седмица сме по Тетевенско и Видинско
Другата седмица сме по Тетевенско и Видинско

Хм,хм...
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
И аз да сложа 5 с'тинки по темата. Тая година бяхме за десетина дена на Сарти, за пробата, с детето, на дълго да видим как ще е
Това, което със сигурност ни хареса беше плажът (в "новата", южна част). Плитък (и доста навътре - също), чист, с хубав пясък. Спокойно море, а и случихме на добро време
Прекрасна гледка, не на последно място
Идеално място за хора с малки деца
Оставяме настрана центъра на Сарти, които ми приличаше на Приморско, да речем, от гледна точка стълкновение на Балкански утайки и "побългарено" качество на храната (масовката), както и обслужване
Имаше и приятни тавернички, де
Не че успявахме да седнем с палавото дете, де, като бели хора, но взимахме "за вкъщи" и имаше доста вкусни неща 
Това дето не ни хареса беше, че тотално цените не отговарят на качеството, което се предлагаше
Или поне хотелът, които избрахме си беше щета отвсякъде (Sarti "Premium"
). Вярно, book-нахме го има-няма месец преди да отидем (беше един от немногото останали свободни), но все пак... цената беше двойна на това, което плащахме миналата година за една цяла къщичка с басейн (Cobalt Aqua) в Неа Ираклица на 70-80 метра от плажа (пак беше месец преди престоя ни). Та очаквах, 'баси, поне подобно качество, или 'айде, една идея по-ниско
А то за една проста хотелска стая с минималистично кухненско боксче и една от най-гнусните включени закуски дето съм опитвал - тотал щета отвсякъде
Отделно, че половината интериор и врати се бяха поразхлопали и то за хотел на 1-2 години 
И нещо невиждано за мен - активна вентилация в банята няма
Разчита се на едно прозорче, което ти го отварят "на поискване", което изкарва "отработените газове" в общия коридор - пълен потрес!
На поискване са и оборотна ютия и оборотна микровълнова печка
Тотал щета бяха тия "хотелиери"!
Жена ми се размрънка в Booking, та си издейсва поне приличен discount. Ама горчивия послевкус си остана
Не знам как са го докарали тоя рейтинг от 9+
Явно от фиктивни гости - познати и приятели, 'щото хотелиерката (собственичка) все повтаряше колко "много" техни приятели "отсядали" при тях
Но пък гледах, че и с'ръбЕ, македонци и румънци като свине се тъпчеха с долнопробната закуска, та явно хората нямат кой знае какви изисквания като цяло, знам ли
А може и Сарти да е по-скъп района като цяло, заради хубавия плаж, не съм се интересувал
Като път си е... немалко път с малко дете, което и очаквах, де
Направо си го усетих като едно 50% повече километри отколкото да си караш по Тракия до Бургас и до някой от южните ни курорти после. Нищо, че разстоянието като километри е еднакво
Като време на пътуване си е направо двойно - 8 часа се прибирахме, като на границата сме стояли "само" 40 минути, и два пъти спирахме за "Ако", отделно зарежданията за гориво
За догодина ще мислим и проучваме по-отрано

Това дето не ни хареса беше, че тотално цените не отговарят на качеството, което се предлагаше

И нещо невиждано за мен - активна вентилация в банята няма

Жена ми се размрънка в Booking, та си издейсва поне приличен discount. Ама горчивия послевкус си остана

А може и Сарти да е по-скъп района като цяло, заради хубавия плаж, не съм се интересувал

Като път си е... немалко път с малко дете, което и очаквах, де

За догодина ще мислим и проучваме по-отрано

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Нашия бебок пък в колата е най-спокоен и не е имало извънредни спирания, обаче тая година +2 часа. При положение, че карах доста по-смело в Гърция, на места темпомата беше +20 на ограничението. Баси мазалото е станало по границите, някой от митници/МВР е за уволнение. Цените наистина са скокнали, преди 2 години бяхме на същото място, същия хотел, но други дати. Хотелите са почти х2, цените в заведенията са доста нагоре. Прясната риба поне +30% беше. Октопода и той толкова, но за сметка на това станал наполовина като количество

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
TNT написа:Нашия бебок пък в колата е най-спокоен и не е имало извънредни спирания, обаче тая година +2 часа. При положение, че карах доста по-смело в Гърция, на места темпомата беше +20 на ограничението. Баси мазалото е станало по границите, някой от митници/МВР е за уволнение. Цените наистина са скокнали, преди 2 години бяхме на същото място, същия хотел, но други дати. Хотелите са почти х2, цените в заведенията са доста нагоре. Прясната риба поне +30% беше. Октопода и той толкова, но за сметка на това станал наполовина като количество![]()
Аа, да, той и нашия не мрънка изобщо като се вози (в разрез с типичното му настроение и активност

Аз гледах да карам, доколкото е възможно с константна скорост 100-110 (където ми е най-икономично с камиона

Иначе да, цените са нагоре

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Nickelback написа:Sarti "Premium"
Миналото лято бях в друг "хотел" от "веригата"

Тази година цените ги усетих около 20% нагоре. И са сложили минимална консумация в някои бийч барове, както и допълнителна такса ако искаш да си на първите реда 2 шезлонги. На други пък си имаше такса за чадър и шезлонг, консумацията отделно.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Nickelback написа:...

що не питаш?
https://www.booking.com/hotel/gr/blue-d ... si.bg.html
това е мястото за хора с малки деца
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Re: Море [emoji[emoji638][emoji639][emoji[emoji6[emoji640][e
На Тасос сме няма и помен от дъжд. И по пътя до тук си беше екстра.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Моджо написа:Наводнения, Халкидики?
Пострадали?
Ами аз съм в Сарти, днес ходихме на плаж в Торони и след обед на Порто Кофу, че от източната страна имаше вълни и не ставаше за суп борда. Вчера бяхме на Кариди бийч, аз капка дъжд не съм видял.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Малко е късно за черноморе фейк.
https://en.protothema.gr/2024/09/21/tit ... egean-sea/
https://en.protothema.gr/2024/09/21/tit ... egean-sea/
Хм,хм...