СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от ildivvy » 15 Фев 2023, 9:27

В Судан са постоянно на 'лятно' часово време...

Имам доста 'приспособления' за точене на маслото. Тук обаче (става дума за Тойота от Лексус) щеката е малко по-завъртяна в основата си и се чудя дали маркучите ще успеят да минат през тези сгъвки... Картера не е на секции, слава богу! Искаше ми се да стане на канал или подемник, за да поогледам отдоло, но явно няма да е... Сега се чудя, дали ще стигна до пробката, като я вдигна на трупче от едната страна, или ще е трудно... Отделно май трябва и по-голям и нисък съд да си намеря/направя, че маслото е повечко... Имам гараж и няма да съм на пътя. На БМВ-то си го сменях сам, но беше много по-удобно, особено с филтъра отгоре :D !
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 15 Фев 2023, 10:02

Минава маркучето но трябва да е тънко , примерно 6мм и става много бавно това с помпата . Ако е студен мотора маслото е гъсто и не върви , ако е топъл маркучето омеква и се сплесква и пак не върви . Ни така ни така :dunno: Ако няма кора отдолу под мотора един леген и си ти .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 15 Фев 2023, 10:16

Кора няма, но е доста ниско... На БМВ-то ползвах 10мм маркуч, чийто вътрешен диаметър е 8мм. Щеката беше почти права и маркуча стигаше до дъното без проблем... Тук трябва да видя какъв маркуч ще влезе през щеката, но в долния край е малко 'крива'. Мога да взема и по-мек маркуч, който няма да се свие, но... Маслото дори студено е достатъчно течно, не е проблем!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 15 Фев 2023, 10:45

STEVAL написа:
BorislavB написа:
п.с. Случвало ли ви си е да забравите пробката и да налеете новото масло? На мен досега не дано и за напред не ми се случва. :ok:

В официален сервиз на Тойота бяха забравили да я затегнат. Каква шматка трябва да си да я завиеш и да не я затегнеш :mhihi:

Там понякога попрескачат нещата.
Отивам с гаранционна за смяна на масло и там ми казват, че по документи трябва да сменят и спирачната течност.
Колата беше на 2 години.
Сядам в чакалнята и се вижда колата какво и правят.
Вдигнаха я на крика и я оставиха така. След около 20 мин дойде механик и пусна маслото.
След още 20 минути че и повече дойде и постави пробката , свали колата и наля маслото.
Така поседя още 10-15 минути, и това постоянно пред погледа ми.
След малко я свалиха и я изкараха от вън.
Почаках още малко, заради някакво технологично време да ми я върнат и в документите се яви и смяна на спирачна течност.
Аз лично, не видях такова нещо, но може вече по някаква супер технология да се сменя подобна течност. С отдалечен достъп.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 15 Фев 2023, 15:27

Егати драмите за една смяна масло.
В Диана гуми смяната беше 10 лв. 30 да е станало.
плащате ги и толкоз, може гледате ако ви съмнява нещо.
Па крикове, маркучи, помпи.. Щуротии.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 15 Фев 2023, 15:40

Въпроса е принципен , сигурен съм че Джей Лено също си сменя маслото на колите сам с легена ...еее поне преди да му изгори гаража :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 15 Фев 2023, 15:45

Колкото по-малко човек влиза в сервиз или има вземане-даване с "майстори" - толкова по-добре живее. На мен 3 пъти за 14 години съм давал да ми сменят маслото и все греди - веднъж като купих първата кола, оляха двигателя като сипваха новото, после още 2 пъти на Е46-цата щото съвпадна да се сменя като беше влязла за ремонти по мазителната система, сложиха някакво мега неизвестно по 20+ лв литъра и след него почна да гори масло още повече. Гуми също избягвам да оставям да ми сменят, след като прецакаха една резба или пък друг случай - така бяха затегнали болтовете, че после на магистралата трябваше да търся пътна помощ, за да ги развия. Оттогава си нося 1 метър метална тръбичка винаги в багажника :lol:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 15 Фев 2023, 15:49

Принципен ако имаш условия. Ма да нямаш и да влачиш вода през 9 дерета за да спестиш 10 лв и да не те прееве некой, че не я е цедил 2 часа... Айде моля.
стойки за кола има в лидело за 30 лв.
дигаш, подпираш и се гъзурчи на воля.
Евах ти златните коли.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 15 Фев 2023, 15:58

Колата е като жена бе , точно ти ли не ги разбираш тия неща ? Ако не и обръщаш внимание ще те остави :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 15 Фев 2023, 16:02

Моджо написа:Астрономическото е точно зимното. Лятното е фалшивото. По ми харесва то, ама научному то не е вярно.

Нищо научно няма тука. Времето е една абстракция измислена от човека за улеснение и така и трябва да бъде, да му служи според начина му на живот, а това с лятоното и зимното часово време е било за времена и живот който вече никой не живее. Та дали часовете ще са 1,2,3,4...11,12 или ще им викаме чушка, домат, морков...ряпа, няма никакво значение, така както няма значение дали ще ги изместим с един, два или пет часа. Всичко е въпрос на това какво би било удобно на повечето хора и стига всички да го спазват нищо няма да се "счупи".

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 15 Фев 2023, 16:04

Моджо, на мен ми е интересно ти какво правиш в автомобилен форум, освен да викаш "ае у лево" и "евах ти" ? Харесват ти 3 цилиндъра автомобил без емоция в него. Това, че не е БМВ, а сме БМВ форум също няма да коментираме. Гумите за хвърляне. Задръстванията не ти пречат, щото се кара със скорост... да ги създаваш тези задръствания :mhihi: Що си обслужвали колите хората, що искали автомобилни писти, що им пука за автомобилите... Какъв е смисъла да имаш регистрация в автомобилен форум и да имаш ежедневна активност, ако грам не те вълнуват автомобили ? :dunno: Освен като не ловя риба, да се регистрирам в рибарски форум и да разбера ти защо пишеш тук :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 15 Фев 2023, 16:09

Моджо написа:Принципен ако имаш условия. Ма да нямаш и да влачиш вода през 9 дерета за да спестиш 10 лв и да не те прееве некой, че не я е цедил 2 часа... Айде моля.
стойки за кола има в лидело за 30 лв.
дигаш, подпираш и се гъзурчи на воля.
Евах ти златните коли.
В сервиза на Нисан-Русе преди години. Хванали на задна лява гума болтовете на ръка. Тръгваме две двойки с тази кола към Силистра. По пътя се чуват някакви звуци от време на време. На връщане още по-силно и осезаемо. Бъзикам авера да не хвръкне някое колело на някой завой. Обаче той знае, че са му пипали по колата, тъй като е била в сервиз. Спираме на "Хан Дълбока" - Тутракан. Аз отивам да гледам как един се завира да вади жартиера на бъдещата си жена(някаква сватба имаше) връщам се и жената на тоя моя ми вика, че съм познал. Болтовете са се разхлабили яко.....ходене после в сервиза, записи, тинтири-минтири.....следващият път като дойдете няма да плащате за труд! Ку-ку....то можеше да няма шанс за такъв по принцип. И какво излиза сега? Да стоя на всеки ремонт до баш Майстора да не окъка работата, а? И това с нормочасовете и него и аз накрая без надник....при толкова инфо в тубата дето някой и той от там се е учил, айде няма нужда..... по-добре сам да съм си виновен евентуално за кусурите после. Не е ли така?

Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 15 Фев 2023, 16:12

Затова като си намерите читав майстор си държите на него и правите всичко, без значение колко дребно е само при него и чат-пат по някой лев бакшиш оставяйте :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 15 Фев 2023, 16:14

TNT написа:Моджо... пишеш тук :lol:

Аз едвам разбирам какво пише!
Вероятно е някаква мода , близка до тази от едно време да се пише на "шльокавица".

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 15 Фев 2023, 16:18

Нещо леко така имам и бмв, за протокола.
Нещо което само треа да ме закара от А до Б нема да ми е първа грижа никогаш. И на всички треа да им влезе в главите , че това е нещо , което те придвижва от А до Б. Не е жена, не е човек, не е нищо особено или специално. Четка за зъби с колела.
А ти кво предлагаш да се грижа по-точно за нещото..тия сервизи за кво са ? Аз си имам работа, втора професия не ми трябва. Няма нужда да съм майстор, че и сам да си сменям маслото даже хем имам канал. Нещо виждаш проблем да си купиш сам маслото /да не те прееват случайно/ и да го носиш за 20-30 лв да ти го сменят ? Щото аз не виждам. Да не казвам, че по "белио" свят доколкото знам даже и да искаш сам- не можеш.
А относно пистата - не ми пречи- да има. Пречи ми за всичко да слушам - Държавата е виновна. Е затова не и държавна. Че проверих така няколко от по-известните - една нема държавна.
Общинска - да, по става. И то във варианта да се даде място, а оттам натам да си я изгражда кой иска. Щом са толкова много феновете на пуши гуми - ще си плащат и ще се избие набързо. Ама нещо явно не са чак толкова много.
A-aa , а за трицилиндровото, намери ми темата в шкода форума. Като изключим смяната на водната помпа - проблеми,сервизи,части, работи-НУЛА! Почвам 6-та година с въпросното трицилиндрово.
А следващото , което ще е след няколко месеца пак ще е трицилиндрово и като купено чисто ново пак не очаквам поне 5 години да имам каквато и да е драма.
Последна промяна Моджо на 15 Фев 2023, 16:26, променена общо 2 пъти
Хм,хм...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата