СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: СПАМ ТЕМА
В Судан са постоянно на 'лятно' часово време...
Имам доста 'приспособления' за точене на маслото. Тук обаче (става дума за Тойота от Лексус) щеката е малко по-завъртяна в основата си и се чудя дали маркучите ще успеят да минат през тези сгъвки... Картера не е на секции, слава богу! Искаше ми се да стане на канал или подемник, за да поогледам отдоло, но явно няма да е... Сега се чудя, дали ще стигна до пробката, като я вдигна на трупче от едната страна, или ще е трудно... Отделно май трябва и по-голям и нисък съд да си намеря/направя, че маслото е повечко... Имам гараж и няма да съм на пътя. На БМВ-то си го сменях сам, но беше много по-удобно, особено с филтъра отгоре
!
Имам доста 'приспособления' за точене на маслото. Тук обаче (става дума за Тойота от Лексус) щеката е малко по-завъртяна в основата си и се чудя дали маркучите ще успеят да минат през тези сгъвки... Картера не е на секции, слава богу! Искаше ми се да стане на канал или подемник, за да поогледам отдоло, но явно няма да е... Сега се чудя, дали ще стигна до пробката, като я вдигна на трупче от едната страна, или ще е трудно... Отделно май трябва и по-голям и нисък съд да си намеря/направя, че маслото е повечко... Имам гараж и няма да съм на пътя. На БМВ-то си го сменях сам, но беше много по-удобно, особено с филтъра отгоре

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Минава маркучето но трябва да е тънко , примерно 6мм и става много бавно това с помпата . Ако е студен мотора маслото е гъсто и не върви , ако е топъл маркучето омеква и се сплесква и пак не върви . Ни така ни така
Ако няма кора отдолу под мотора един леген и си ти .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Кора няма, но е доста ниско... На БМВ-то ползвах 10мм маркуч, чийто вътрешен диаметър е 8мм. Щеката беше почти права и маркуча стигаше до дъното без проблем... Тук трябва да видя какъв маркуч ще влезе през щеката, но в долния край е малко 'крива'. Мога да взема и по-мек маркуч, който няма да се свие, но... Маслото дори студено е достатъчно течно, не е проблем!
Ex: 96' BMW318ti

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
STEVAL написа:BorislavB написа:
п.с. Случвало ли ви си е да забравите пробката и да налеете новото масло? На мен досега не дано и за напред не ми се случва.
В официален сервиз на Тойота бяха забравили да я затегнат. Каква шматка трябва да си да я завиеш и да не я затегнеш
Там понякога попрескачат нещата.
Отивам с гаранционна за смяна на масло и там ми казват, че по документи трябва да сменят и спирачната течност.
Колата беше на 2 години.
Сядам в чакалнята и се вижда колата какво и правят.
Вдигнаха я на крика и я оставиха така. След около 20 мин дойде механик и пусна маслото.
След още 20 минути че и повече дойде и постави пробката , свали колата и наля маслото.
Така поседя още 10-15 минути, и това постоянно пред погледа ми.
След малко я свалиха и я изкараха от вън.
Почаках още малко, заради някакво технологично време да ми я върнат и в документите се яви и смяна на спирачна течност.
Аз лично, не видях такова нещо, но може вече по някаква супер технология да се сменя подобна течност. С отдалечен достъп.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Егати драмите за една смяна масло.
В Диана гуми смяната беше 10 лв. 30 да е станало.
плащате ги и толкоз, може гледате ако ви съмнява нещо.
Па крикове, маркучи, помпи.. Щуротии.
В Диана гуми смяната беше 10 лв. 30 да е станало.
плащате ги и толкоз, може гледате ако ви съмнява нещо.
Па крикове, маркучи, помпи.. Щуротии.
Хм,хм...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Въпроса е принципен , сигурен съм че Джей Лено също си сменя маслото на колите сам с легена ...еее поне преди да му изгори гаража 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Колкото по-малко човек влиза в сервиз или има вземане-даване с "майстори" - толкова по-добре живее. На мен 3 пъти за 14 години съм давал да ми сменят маслото и все греди - веднъж като купих първата кола, оляха двигателя като сипваха новото, после още 2 пъти на Е46-цата щото съвпадна да се сменя като беше влязла за ремонти по мазителната система, сложиха някакво мега неизвестно по 20+ лв литъра и след него почна да гори масло още повече. Гуми също избягвам да оставям да ми сменят, след като прецакаха една резба или пък друг случай - така бяха затегнали болтовете, че после на магистралата трябваше да търся пътна помощ, за да ги развия. Оттогава си нося 1 метър метална тръбичка винаги в багажника 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Принципен ако имаш условия. Ма да нямаш и да влачиш вода през 9 дерета за да спестиш 10 лв и да не те прееве некой, че не я е цедил 2 часа... Айде моля.
стойки за кола има в лидело за 30 лв.
дигаш, подпираш и се гъзурчи на воля.
Евах ти златните коли.
Евах ти златните коли.
Хм,хм...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Колата е като жена бе , точно ти ли не ги разбираш тия неща ? Ако не и обръщаш внимание ще те остави 

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Моджо написа:Астрономическото е точно зимното. Лятното е фалшивото. По ми харесва то, ама научному то не е вярно.
Нищо научно няма тука. Времето е една абстракция измислена от човека за улеснение и така и трябва да бъде, да му служи според начина му на живот, а това с лятоното и зимното часово време е било за времена и живот който вече никой не живее. Та дали часовете ще са 1,2,3,4...11,12 или ще им викаме чушка, домат, морков...ряпа, няма никакво значение, така както няма значение дали ще ги изместим с един, два или пет часа. Всичко е въпрос на това какво би било удобно на повечето хора и стига всички да го спазват нищо няма да се "счупи".
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Моджо, на мен ми е интересно ти какво правиш в автомобилен форум, освен да викаш "ае у лево" и "евах ти" ? Харесват ти 3 цилиндъра автомобил без емоция в него. Това, че не е БМВ, а сме БМВ форум също няма да коментираме. Гумите за хвърляне. Задръстванията не ти пречат, щото се кара със скорост... да ги създаваш тези задръствания
Що си обслужвали колите хората, що искали автомобилни писти, що им пука за автомобилите... Какъв е смисъла да имаш регистрация в автомобилен форум и да имаш ежедневна активност, ако грам не те вълнуват автомобили ?
Освен като не ловя риба, да се регистрирам в рибарски форум и да разбера ти защо пишеш тук 

- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
В сервиза на Нисан-Русе преди години. Хванали на задна лява гума болтовете на ръка. Тръгваме две двойки с тази кола към Силистра. По пътя се чуват някакви звуци от време на време. На връщане още по-силно и осезаемо. Бъзикам авера да не хвръкне някое колело на някой завой. Обаче той знае, че са му пипали по колата, тъй като е била в сервиз. Спираме на "Хан Дълбока" - Тутракан. Аз отивам да гледам как един се завира да вади жартиера на бъдещата си жена(някаква сватба имаше) връщам се и жената на тоя моя ми вика, че съм познал. Болтовете са се разхлабили яко.....ходене после в сервиза, записи, тинтири-минтири.....следващият път като дойдете няма да плащате за труд! Ку-ку....то можеше да няма шанс за такъв по принцип. И какво излиза сега? Да стоя на всеки ремонт до баш Майстора да не окъка работата, а? И това с нормочасовете и него и аз накрая без надник....при толкова инфо в тубата дето някой и той от там се е учил, айде няма нужда..... по-добре сам да съм си виновен евентуално за кусурите после. Не е ли така?Моджо написа:Принципен ако имаш условия. Ма да нямаш и да влачиш вода през 9 дерета за да спестиш 10 лв и да не те прееве некой, че не я е цедил 2 часа... Айде моля.
Евах ти златните коли.
Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Затова като си намерите читав майстор си държите на него и правите всичко, без значение колко дребно е само при него и чат-пат по някой лев бакшиш оставяйте 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
TNT написа:Моджо... пишеш тук
Аз едвам разбирам какво пише!
Вероятно е някаква мода , близка до тази от едно време да се пише на "шльокавица".
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Нещо леко така имам и бмв, за протокола.
Нещо което само треа да ме закара от А до Б нема да ми е първа грижа никогаш. И на всички треа да им влезе в главите , че това е нещо , което те придвижва от А до Б. Не е жена, не е човек, не е нищо особено или специално. Четка за зъби с колела.
А ти кво предлагаш да се грижа по-точно за нещото..тия сервизи за кво са ? Аз си имам работа, втора професия не ми трябва. Няма нужда да съм майстор, че и сам да си сменям маслото даже хем имам канал. Нещо виждаш проблем да си купиш сам маслото /да не те прееват случайно/ и да го носиш за 20-30 лв да ти го сменят ? Щото аз не виждам. Да не казвам, че по "белио" свят доколкото знам даже и да искаш сам- не можеш.
А относно пистата - не ми пречи- да има. Пречи ми за всичко да слушам - Държавата е виновна. Е затова не и държавна. Че проверих така няколко от по-известните - една нема държавна.
Общинска - да, по става. И то във варианта да се даде място, а оттам натам да си я изгражда кой иска. Щом са толкова много феновете на пуши гуми - ще си плащат и ще се избие набързо. Ама нещо явно не са чак толкова много.
A-aa , а за трицилиндровото, намери ми темата в шкода форума. Като изключим смяната на водната помпа - проблеми,сервизи,части, работи-НУЛА! Почвам 6-та година с въпросното трицилиндрово.
А следващото , което ще е след няколко месеца пак ще е трицилиндрово и като купено чисто ново пак не очаквам поне 5 години да имам каквато и да е драма.
Нещо което само треа да ме закара от А до Б нема да ми е първа грижа никогаш. И на всички треа да им влезе в главите , че това е нещо , което те придвижва от А до Б. Не е жена, не е човек, не е нищо особено или специално. Четка за зъби с колела.
А ти кво предлагаш да се грижа по-точно за нещото..тия сервизи за кво са ? Аз си имам работа, втора професия не ми трябва. Няма нужда да съм майстор, че и сам да си сменям маслото даже хем имам канал. Нещо виждаш проблем да си купиш сам маслото /да не те прееват случайно/ и да го носиш за 20-30 лв да ти го сменят ? Щото аз не виждам. Да не казвам, че по "белио" свят доколкото знам даже и да искаш сам- не можеш.
А относно пистата - не ми пречи- да има. Пречи ми за всичко да слушам - Държавата е виновна. Е затова не и държавна. Че проверих така няколко от по-известните - една нема държавна.
Общинска - да, по става. И то във варианта да се даде място, а оттам натам да си я изгражда кой иска. Щом са толкова много феновете на пуши гуми - ще си плащат и ще се избие набързо. Ама нещо явно не са чак толкова много.
A-aa , а за трицилиндровото, намери ми темата в шкода форума. Като изключим смяната на водната помпа - проблеми,сервизи,части, работи-НУЛА! Почвам 6-та година с въпросното трицилиндрово.
А следващото , което ще е след няколко месеца пак ще е трицилиндрово и като купено чисто ново пак не очаквам поне 5 години да имам каквато и да е драма.
Последна промяна Моджо на 15 Фев 2023, 16:26, променена общо 2 пъти
Хм,хм...