Съвет за уиндоус
Модератор: Общи модератори
62 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- galant
- младши ентусиаст
-
- Кара: само Месершмити
Re: Съвет за уиндоус
3-страници тема за един Уин.Колегата Е.Димитров почти ни убеди че за инсталацията на Уин трябват поне 2 висши образования и стотици часове прекарани в инсталации на тази боза.Незнам също как ще ми гарантираш колега че Уин-а няма да се скапе след 1 мес или по-малко даже и как ще ме убедиш че вината е в мен?.Всички знаем какво е Уиндоус и как се скапва.Много страници тема за няма нищо.
п.п.Нищо против тарифата на колегата,всеки иска толкова колкото намери за добре,друг е въпроса колко са съгласни да дадат почти 1/2 от стойността на продукта за инсталация на същия и след месец или два пак да "роди"!
п.п.Нищо против тарифата на колегата,всеки иска толкова колкото намери за добре,друг е въпроса колко са съгласни да дадат почти 1/2 от стойността на продукта за инсталация на същия и след месец или два пак да "роди"!
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
galant написа:3-страници тема за един Уин.Колегата Е.Димитров почти ни убеди че за инсталацията на Уин трябват поне 2 висши образования и стотици часове прекарани в инсталации на тази боза.Незнам също как ще ми гарантираш колега че Уин-а няма да се скапе след 1 мес или по-малко даже и как ще ме убедиш че вината е в мен?.Всички знаем какво е Уиндоус и как се скапва.Много страници тема за няма нищо.
Случайно или не,но сутринта отидох в една фирма да инсталирам програма,е отивам там и намирам следната ситуация,не е инсталирано лан картите,регионалните настройки ми искат диск(???) и през 10 минути излиза съобщение че не може да се стартира едно приложение

А за Win. не знам как се скапва и кой е виновен,но повече от очевидно е че на моят компютър постоянно му инсталирам програмки и програми,деинсталирам,мажа и намазвам,пипам по регистри и правя всякакви опити...е как за 2 години не се е намазал-по-знаещите да ми кажат

Поздрави
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Е.Димитров написа:...
Не се пали толкова, колега, вярно е, че има значение как се инсталира Уиндоуса. Още по-голямо значение има и как се поддържа - аз също за 2 и нагоре години не съм преинсталирал Уин нито веднъж на домашния, а съм го сцепвал от бъзикане и какво ли още не.
Абе като се замисли човек има страшно много неща, които са важни за безпроблемната експлоатация на един комп.
Si non confectus, non reficiat.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Е.Димитров написа:...
А за Win. не знам как се скапва и кой е виновен,но повече от очевидно е че на моят компютър постоянно му инсталирам програмки и програми,деинсталирам,мажа и намазвам,пипам по регистри и правя всякакви опити...е как за 2 години не се е намазал-по-знаещите да ми кажат![]()
Поздрави
Ми много е лесен отговора- сигурно не си олигофрен и знаеш къде и какво пипаш, или не пипаш на нужните места за да го омажеш. Ама като ти гледам тарифите би трябвало да ЗНАЕШ какво правиш... Както казах- омазването на Джама в 99% от случаите се дължи на некадърници зад клавиатурата и калпав пиратски Джам, а ти като човек от останалият 1% нямаш грижи, което е нормално...
Що някой не удари един

- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на изпарения
Идеята на темата беше ако някой има проблеми да сподели и другите да му помогнат както в моя случай ми помогнаха доста колеги и специално ms за което ви благодаря
Ама някой е превърнаха малко в спор 

Идеята би трябвало, да е в заглавието, мисля че му се реши проблема на човека още на втората страница. Останалото е флейм. Първо трябваше да дефинираме "инсталция". Според мен лично, ако ще "инсталирам" джам, всичко приключва с инсталирането на драйвери + няколко малки настройки = долу-горе 1 час. Кой как ще си го омаже после, не е въпрос на това колко великолепно и прекрасно е инсталиран джама, щото той по по-горната дефиниция или е .. или не е. Компютрите са навсякъде около нас, така че ако можете да се оправите с телефона си - можете и с компютъра.
И сега съвсем по темата. Съвета ми е: купи си малко по-мощно ПЦ и си сложи Джам 7
) Няма да инсталираш ни 1 драйвер. Пия бира по принцип, но зимата минавам на ром и водка.
И сега съвсем по темата. Съвета ми е: купи си малко по-мощно ПЦ и си сложи Джам 7

Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"
alexand написа:...
Не бе как, много е важна инсталацията, само че аз вече 4 страници не мога да разбера каква ще е разликата, ако юзър Х изтрие с папката 2 програми(не по нормалния начин) които се стартират с джама.... както и да го инсталираш джама, от дето и да го бараш, дава ГРЕШКА ако не са изтрити както трябва, защото джама си мисли, че са там и се опитва да ги стартира...но не, тя инсталацията била важна, брех тая инсталация.
Аз нямам нищо против нека да е така, имам тука някъде из нас ХП сервис пач 1, който след инсталация, и след 10-15 минути работа изкарва грешка с брояч 1 минути за изключване. Нека бъдещите майстори да се пробват да видим, как ще го инсталират без да прави това.

- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
И какво като се прецека? Ще си го инсталираш пак. Освен, ако не даваш по 100 лева за преинсталация. 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Toneloker написа:И какво като се прецека? Ще си го инсталираш пак. Освен, ако не даваш по 100 лева за преинсталация.

Що,некой предпочитат да дадът 20 лева за бензин за да стигнат от единия край на софия до другия,ама за ток,парно и вода са им много 20 лева

- Nikkie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: като тъпанар ... Е61 530D
- Детайли за колата: Параход
Е.Димитров написа:Toneloker написа:И какво като се прецека? Ще си го инсталираш пак. Освен, ако не даваш по 100 лева за преинсталация.
![]()
Що,некой предпочитат да дадът 20 лева за бензин за да стигнат от единия край на софия до другия,ама за ток,парно и вода са им много 20 лева
Евала ти правя щото знаеш да си искаш , а аз съм скромен ... а се занимавам със това от 10г. викат ме хора оправям им компютрите и не съм искал повече от 20лв. Пресен случей от вчера .. доста по сложен от инсталиране на Уйндоус , Оправях онлайн радио във гърция от българия + че 2те пц-та минаваха през рутери , ако си имаш на идея от мрежи ще ти стане ясно колко играчка си играх , и им вземах 10лв ( питанката беше КАЖИ МИ КОЛКО ПАРИ ИСКАШ ОРИЕНТИРОВАЧНО ) .. и аз казах 10лв. е за тва ме е яд че не мога да си искам! поздрави
П.С : Идеята беше да изведа 2те Натнати Ип-та ( локални ) да станат реални след рутърите защото никой не ги виждаше нормално като са локални , от там да настроя 2та сървъра за да могат да стриймват , ако си мислите че е проста работа грешите

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Nikkie написа:Евала ти правя щото знаеш да си искаш , а аз съм скромен ... а се занимавам със това от 10г. викат ме хора оправям им компютрите и не съм искал повече от 20лв. Пресен случей от вчера .. доста по сложен от инсталиране на Уйндоус , Оправях онлайн радио във гърция от българия + че 2те пц-та минаваха през рутери , ако си имаш на идея от мрежи ще ти стане ясно колко играчка си играх , и им вземах 10лв ( питанката беше КАЖИ МИ КОЛКО ПАРИ ИСКАШ ОРИЕНТИРОВАЧНО ) .. и аз казах 10лв. е за тва ме е яд че не мога да си искам! поздрави
П.С : Идеята беше да изведа 2те Натнати Ип-та ( локални ) да станат реални след рутърите защото никой не ги виждаше нормално като са локални , от там да настроя 2та сървъра за да могат да стриймват , ако си мислите че е проста работа грешите![]()
![]()
Колега ,и на мен ми е ясно че не всичко е пари,но когато оправяш нещо,от което зависи работата им на тези хора,и тъй като те си изкарват пари с тази си дейност е нормално да им поискаш възнаграждение достойно за труда който си положил,знанието и четенето...
В зората на моето усъваршенстване над компютри съм инсталирал сигурно на 2 квартала компютрите без пари,по съседски,това което съм видял от тези безплатни инсталации е следното,първо,поради факта че е безплатно-те не са доволни,викат те като "прошляк",настояват,изискват,защото такава е психологията народна,това което е безплатно-не струва,имах преди години един клиент от щатите,беше му се збозил офиса,викам "ей ся щи го метна на ново",онзи побеля,вика недей,че после в щатите като се върна преинсталацията ще ми струва много...а когато бех в германия,нали все от европа взимаме цените,се гледаме европа,ми там едно тестване на процесор дали работи е...100 евро

Е.Димитров написа:ми там едно тестване на процесор дали работи е...100 евро
То това се разбира още докато щракнеш копчето, компа почва да издава характерен звук, тип "мяукане"

Смисъл не те уча, предполагам го знаеш, но е интересно и другите да разберат този "сложен" тестови процес.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
kiro_320 написа:Е.Димитров написа:ми там едно тестване на процесор дали работи е...100 евро
То това се разбира още докато щракнеш копчето, компа почва да издава характерен звук, тип "мяукане"![]()
Смисъл не те уча, предполагам го знаеш, но е интересно и другите да разберат този "сложен" тестови процес.
Именно,но "мяу" може да е от видео,рам памет и тн.
давам реален пример,идва собственика и иска да види защо аджеба компютъра му не пали,та му обявиха тестване на процесор-100 евро
Еми... не може. Зависимост от биоса звуковите сигнали за изгоряла рам, видео или процесор са различни(т.н. звукови грешки), но дори и с леки разлики, няма как човек да обърка плътния звук за рам, със тембъра за изгорял процесор. 
Все едно да объркаш операта с чалга.

Все едно да объркаш операта с чалга.

62 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5