Съвет за уиндоус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Месершмити

Re: Съвет за уиндоус

Мнение от galant » 29 Окт 2009, 11:41

3-страници тема за един Уин.Колегата Е.Димитров почти ни убеди че за инсталацията на Уин трябват поне 2 висши образования и стотици часове прекарани в инсталации на тази боза.Незнам също как ще ми гарантираш колега че Уин-а няма да се скапе след 1 мес или по-малко даже и как ще ме убедиш че вината е в мен?.Всички знаем какво е Уиндоус и как се скапва.Много страници тема за няма нищо.

п.п.Нищо против тарифата на колегата,всеки иска толкова колкото намери за добре,друг е въпроса колко са съгласни да дадат почти 1/2 от стойността на продукта за инсталация на същия и след месец или два пак да "роди"!
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 29 Окт 2009, 12:30

galant написа:... и след месец или два пак да "роди"!

След 1-2 месеца ще роди само в 2 случая- калпав Джам (пиратка разбира се) или калпав потребител... Първото е лесно да се избегне, ама потребителя като е олигофрен оправия няма :mhihi:

Проблемът е решен вече- що някой не удари един Изображение
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 29 Окт 2009, 14:48

galant написа:3-страници тема за един Уин.Колегата Е.Димитров почти ни убеди че за инсталацията на Уин трябват поне 2 висши образования и стотици часове прекарани в инсталации на тази боза.Незнам също как ще ми гарантираш колега че Уин-а няма да се скапе след 1 мес или по-малко даже и как ще ме убедиш че вината е в мен?.Всички знаем какво е Уиндоус и как се скапва.Много страници тема за няма нищо.

п.п.Нищо против тарифата на колегата,всеки иска толкова колкото намери за добре,друг е въпроса колко са съгласни да дадат почти 1/2 от стойността на продукта за инсталация на същия и след месец или два пак да "роди"!

Случайно или не,но сутринта отидох в една фирма да инсталирам програма,е отивам там и намирам следната ситуация,не е инсталирано лан картите,регионалните настройки ми искат диск(???) и през 10 минути излиза съобщение че не може да се стартира едно приложение :banghead: ,попитах кой го е инсталирал,оказа се на собственичката мъжа и,той така като някой тука потребители ми каза че било лесно,некс ,некс и ок...ми аз му казах да ги инсталира на ново,или да намери някой за 20-30 лева да му ги инсталира,защото аз взимам едиколко си (даже компютрите са 2 дела),човека веднага се съгласи,въпреки че му казах че нямам време и най-рано утре ще са готови...

А за Win. не знам как се скапва и кой е виновен,но повече от очевидно е че на моят компютър постоянно му инсталирам програмки и програми,деинсталирам,мажа и намазвам,пипам по регистри и правя всякакви опити...е как за 2 години не се е намазал-по-знаещите да ми кажат :bowdown:

Поздрави

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 29 Окт 2009, 14:59

Е.Димитров написа:...

Не се пали толкова, колега, вярно е, че има значение как се инсталира Уиндоуса. Още по-голямо значение има и как се поддържа - аз също за 2 и нагоре години не съм преинсталирал Уин нито веднъж на домашния, а съм го сцепвал от бъзикане и какво ли още не.
Абе като се замисли човек има страшно много неща, които са важни за безпроблемната експлоатация на един комп.
Si non confectus, non reficiat.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 29 Окт 2009, 16:05

Е.Димитров написа:...
А за Win. не знам как се скапва и кой е виновен,но повече от очевидно е че на моят компютър постоянно му инсталирам програмки и програми,деинсталирам,мажа и намазвам,пипам по регистри и правя всякакви опити...е как за 2 години не се е намазал-по-знаещите да ми кажат :bowdown:

Поздрави

Ми много е лесен отговора- сигурно не си олигофрен и знаеш къде и какво пипаш, или не пипаш на нужните места за да го омажеш. Ама като ти гледам тарифите би трябвало да ЗНАЕШ какво правиш... Както казах- омазването на Джама в 99% от случаите се дължи на некадърници зад клавиатурата и калпав пиратски Джам, а ти като човек от останалият 1% нямаш грижи, което е нормално...

Що някой не удари един Изображение
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Мнение от BorisBMW » 29 Окт 2009, 16:53

Идеята на темата беше ако някой има проблеми да сподели и другите да му помогнат както в моя случай ми помогнаха доста колеги и специално ms за което ви благодаря :bchug: Ама някой е превърнаха малко в спор :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 29 Окт 2009, 17:17

Идеята би трябвало, да е в заглавието, мисля че му се реши проблема на човека още на втората страница. Останалото е флейм. Първо трябваше да дефинираме "инсталция". Според мен лично, ако ще "инсталирам" джам, всичко приключва с инсталирането на драйвери + няколко малки настройки = долу-горе 1 час. Кой как ще си го омаже после, не е въпрос на това колко великолепно и прекрасно е инсталиран джама, щото той по по-горната дефиниция или е .. или не е. Компютрите са навсякъде около нас, така че ако можете да се оправите с телефона си - можете и с компютъра.

И сега съвсем по темата. Съвета ми е: купи си малко по-мощно ПЦ и си сложи Джам 7 :)) Няма да инсталираш ни 1 драйвер. Пия бира по принцип, но зимата минавам на ром и водка.
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 29 Окт 2009, 17:33

alexand написа:...

Не бе как, много е важна инсталацията, само че аз вече 4 страници не мога да разбера каква ще е разликата, ако юзър Х изтрие с папката 2 програми(не по нормалния начин) които се стартират с джама.... както и да го инсталираш джама, от дето и да го бараш, дава ГРЕШКА ако не са изтрити както трябва, защото джама си мисли, че са там и се опитва да ги стартира...но не, тя инсталацията била важна, брех тая инсталация.
Аз нямам нищо против нека да е така, имам тука някъде из нас ХП сервис пач 1, който след инсталация, и след 10-15 минути работа изкарва грешка с брояч 1 минути за изключване. Нека бъдещите майстори да се пробват да видим, как ще го инсталират без да прави това. :mhihi: Докато не се инсталира дори и елементарна анти-вирусна да изтрие вирусите(мисля че бяха над 600 зарезени файла) и не се инсталира пач 2, няма оправяне... но аз си чета де...явно колега "бае" на компа по време на инсталация, та стават някакви свръхестествени работи, които нормалните хора пропускат. :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 29 Окт 2009, 19:48

И какво като се прецека? Ще си го инсталираш пак. Освен, ако не даваш по 100 лева за преинсталация. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 29 Окт 2009, 23:19

Toneloker написа:И какво като се прецека? Ще си го инсталираш пак. Освен, ако не даваш по 100 лева за преинсталация. :mhihi:

:mhihi:
Що,некой предпочитат да дадът 20 лева за бензин за да стигнат от единия край на софия до другия,ама за ток,парно и вода са им много 20 лева :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: като тъпанар ... Е61 530D
Детайли за колата: Параход

Мнение от Nikkie » 30 Окт 2009, 9:30

Е.Димитров написа:
Toneloker написа:И какво като се прецека? Ще си го инсталираш пак. Освен, ако не даваш по 100 лева за преинсталация. :mhihi:

:mhihi:
Що,некой предпочитат да дадът 20 лева за бензин за да стигнат от единия край на софия до другия,ама за ток,парно и вода са им много 20 лева :mhihi:

Евала ти правя щото знаеш да си искаш , а аз съм скромен ... а се занимавам със това от 10г. викат ме хора оправям им компютрите и не съм искал повече от 20лв. Пресен случей от вчера .. доста по сложен от инсталиране на Уйндоус , Оправях онлайн радио във гърция от българия + че 2те пц-та минаваха през рутери , ако си имаш на идея от мрежи ще ти стане ясно колко играчка си играх , и им вземах 10лв ( питанката беше КАЖИ МИ КОЛКО ПАРИ ИСКАШ ОРИЕНТИРОВАЧНО ) .. и аз казах 10лв. е за тва ме е яд че не мога да си искам! поздрави

П.С : Идеята беше да изведа 2те Натнати Ип-та ( локални ) да станат реални след рутърите защото никой не ги виждаше нормално като са локални , от там да настроя 2та сървъра за да могат да стриймват , ако си мислите че е проста работа грешите :lol: :lol: :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 30 Окт 2009, 10:50

Nikkie написа:Евала ти правя щото знаеш да си искаш , а аз съм скромен ... а се занимавам със това от 10г. викат ме хора оправям им компютрите и не съм искал повече от 20лв. Пресен случей от вчера .. доста по сложен от инсталиране на Уйндоус , Оправях онлайн радио във гърция от българия + че 2те пц-та минаваха през рутери , ако си имаш на идея от мрежи ще ти стане ясно колко играчка си играх , и им вземах 10лв ( питанката беше КАЖИ МИ КОЛКО ПАРИ ИСКАШ ОРИЕНТИРОВАЧНО ) .. и аз казах 10лв. е за тва ме е яд че не мога да си искам! поздрави

П.С : Идеята беше да изведа 2те Натнати Ип-та ( локални ) да станат реални след рутърите защото никой не ги виждаше нормално като са локални , от там да настроя 2та сървъра за да могат да стриймват , ако си мислите че е проста работа грешите :lol: :lol: :winky:

Колега ,и на мен ми е ясно че не всичко е пари,но когато оправяш нещо,от което зависи работата им на тези хора,и тъй като те си изкарват пари с тази си дейност е нормално да им поискаш възнаграждение достойно за труда който си положил,знанието и четенето...

В зората на моето усъваршенстване над компютри съм инсталирал сигурно на 2 квартала компютрите без пари,по съседски,това което съм видял от тези безплатни инсталации е следното,първо,поради факта че е безплатно-те не са доволни,викат те като "прошляк",настояват,изискват,защото такава е психологията народна,това което е безплатно-не струва,имах преди години един клиент от щатите,беше му се збозил офиса,викам "ей ся щи го метна на ново",онзи побеля,вика недей,че после в щатите като се върна преинсталацията ще ми струва много...а когато бех в германия,нали все от европа взимаме цените,се гледаме европа,ми там едно тестване на процесор дали работи е...100 евро :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kiro_320 » 30 Окт 2009, 11:12

Е.Димитров написа:ми там едно тестване на процесор дали работи е...100 евро :)

То това се разбира още докато щракнеш копчето, компа почва да издава характерен звук, тип "мяукане" :mhihi:
Смисъл не те уча, предполагам го знаеш, но е интересно и другите да разберат този "сложен" тестови процес. :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 30 Окт 2009, 11:33

kiro_320 написа:
Е.Димитров написа:ми там едно тестване на процесор дали работи е...100 евро :)

То това се разбира още докато щракнеш копчето, компа почва да издава характерен звук, тип "мяукане" :mhihi:
Смисъл не те уча, предполагам го знаеш, но е интересно и другите да разберат този "сложен" тестови процес. :)

Именно,но "мяу" може да е от видео,рам памет и тн.
давам реален пример,идва собственика и иска да види защо аджеба компютъра му не пали,та му обявиха тестване на процесор-100 евро

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kiro_320 » 30 Окт 2009, 12:28

Еми... не може. Зависимост от биоса звуковите сигнали за изгоряла рам, видео или процесор са различни(т.н. звукови грешки), но дори и с леки разлики, няма как човек да обърка плътния звук за рам, със тембъра за изгорял процесор. :winky:

Все едно да объркаш операта с чалга. :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата