Защо ни мразят македонците ?
Модератор: Общи модератори
63 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- bozukov_g
- Голямата Базука
-
- Кара: E36-328i sedan E30-323i cabrio
Re: Защо ни мразят македонците ?
Club BMW написа:Главно проблеми имат местните хора, които са показали по някакъв начин, че са с българско самосъзнание. Отделно си издават учебници, литература..., с която промиват мозъците на новоизлюпилите се. После си вярват и се перят![]()
Не съм чул македонец да се оплаква от лошо отношение и тормоз в България, но има множество примери за обратното.
подкрепям

- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
А, то на никого в България не му пука особено за националните идеали, за народната памет, освен периодично на младежи между 16 и 18, като след това отшумява...Нито Македония ще "си върнем", нито Западните Покрайнини, нито Северна Добруджа, ще се отчуждаваме все повече и повече, като единственото нещо, показващо, че сме българи е надписа в паспортите, в сърцето - нищо!
Без страх, без спирачка!
kokobm написа:според мен Гърция е била една провинция във византийската империя

А Италия е била една провинция в Римската империя!

ПС На тва дори и читателите на вестник "Нов фолк" биха му се смяли

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
flame написа:kokobm написа:според мен Гърция е била една провинция във византийската империя
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Така е като не е влизал в часовете по история.
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
LiTtLeRoCk написа:flame написа:kokobm написа:според мен Гърция е била една провинция във византийската империя
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Пичове, не се излагайте бе!!!!!!!!!????????
Византия е Източната Римска империя (след разделянето на Римската иперия на две) със столица Константинопол - Нов Рим!!!със старо название Византон, и от там наименованието на Източната РИМСКА империя. Изобщо названието 'Византия' започва да се използва почти два века след падането на Източната Римска империя. Името на империята на гръцки е 'Василиан тон Ромеон', което в превод означава 'Империята на римляните!!!!!!!' Нито един от владетелите не се е наричал гръцки владетел. Това, че Гърция има претенциите да е наследник на византийската империя не я прави такава, претенции за това имат и османската империя, Русия и дори Сърбия!! Гръцките градове, защото тогава не е имало гръцка държава а Атинска държава падат под римско робство в средата на 2-ри век преди Христа, още преди разделянето на римската империя и в последствие остава и в границите на Византия, и да, Рим не само запазва гръцката история и култура но я и развива, тъй като древногръцките философи са учителите на древните римляни. Ето цитат от римския поет Хораций (65пр.н.е. - 8пр.н.е.) "Graecia capta ferum victorem cepit et artes intulit agresti Latio" (Победената Гърция победи своите покорители и цивилозава латинските селяци)
Аз ви предлагам да си сменяте двигателите на компактите с по-мощни и преди да се опитвате да бъдете саркастични да прочетете някой и друг учебник по история. Айй, успех........
kokobm написа:LiTtLeRoCk написа:flame написа:kokobm написа:според мен Гърция е била една провинция във византийската империя
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Византия е Източната Римска империя (след разделянето на Римската иперия на две) със столица Константинопол - Нов Рим!!!със старо название Византон, и от там наименованието на Източната РИМСКА империя. Изобщо названието 'Византия' започва да се използва почти два века след падането на Източната Римска империя. Името на империята на гръцки е 'Василиан тон Ромеон', което в превод означава 'Империята на римляните!!!!!!!' Нито един от владетелите не се е наричал гръцки владетел. Това, че Гърция има претенциите да е наследник на византийската империя не я прави такава, претенции за това имат и османската империя, Русия и дори Сърбия!! Гръцките градове, защото тогава не е имало гръцка държава а Атинска държава падат под римско робство в средата на 2-ри век преди Христа, още преди разделянето на римската империя и в последствие остава и в границите на Византия, и да, Рим не само запазва гръцката история и култура но я и развива, тъй като древногръцките философи са учителите на древните римляни.
Аз ви предлагам да си сменяте двигателите на компактите с по-мощни и преди да се опитвате да бъдете саркастични да прочетете някой и друг учебник по история. Айй, успех........
Кратко, ясно и точно им го каза

По темата нямам какво да кажа - не познавам нито един македонец. Опита с една черногорка

21/02/08...speechless
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
не ви мраза вее

- FaceOff
- ентусиаст
-
NStorm написа:kokobm написа:LiTtLeRoCk написа:flame написа:kokobm написа:според мен Гърция е била една провинция във византийската империя
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Византия е Източната Римска империя (след разделянето на Римската иперия на две) със столица Константинопол - Нов Рим!!!със старо название Византон, и от там наименованието на Източната РИМСКА империя. Изобщо названието 'Византия' започва да се използва почти два века след падането на Източната Римска империя. Името на империята на гръцки е 'Василиан тон Ромеон', което в превод означава 'Империята на римляните!!!!!!!' Нито един от владетелите не се е наричал гръцки владетел. Това, че Гърция има претенциите да е наследник на византийската империя не я прави такава, претенции за това имат и османската империя, Русия и дори Сърбия!! Гръцките градове, защото тогава не е имало гръцка държава а Атинска държава падат под римско робство в средата на 2-ри век преди Христа, още преди разделянето на римската империя и в последствие остава и в границите на Византия, и да, Рим не само запазва гръцката история и култура но я и развива, тъй като древногръцките философи са учителите на древните римляни.
Кратко, ясно и точно им го каза![]()
И аз съм запомнил, че Византия е Източната Римска Империя...
По темата нямам какво да кажа - не познавам нито един македонец. Опита с една черногоркаи от екскурзия до Белград показва, че обикновените хора от бивша Югославия ни приемат за братя...
.......................
Последна промяна FaceOff на 09 Мар 2010, 19:26, променена общо 1 път
Колега, нещо май се превъзбуди
Съвсем накратко как аз виждам нещата:
1. Ти изтърси следната велика простотия:
2. След това даде като цяло вярно и сравнително добре обосновано становище, КОЕТО НЯМА НИЩО ОБЩО С ПЪРВОТО ТИ МНЕНИЕ:

Съвсем накратко как аз виждам нещата:
1. Ти изтърси следната велика простотия:
kokobm написа:според мен Гърция е била една провинция във византийската империя
2. След това даде като цяло вярно и сравнително добре обосновано становище, КОЕТО НЯМА НИЩО ОБЩО С ПЪРВОТО ТИ МНЕНИЕ:
kokobm написа:Византия е Източната Римска империя (след разделянето на Римската иперия на две) със столица Константинопол - Нов Рим!!!със старо название Византон, и от там наименованието на Източната РИМСКА империя. Изобщо названието 'Византия' започва да се използва почти два века след падането на Източната Римска империя. Името на империята на гръцки е 'Василиан тон Ромеон', което в превод означава 'Империята на римляните!!!!!!!' Нито един от владетелите не се е наричал гръцки владетел. Това, че Гърция има претенциите да е наследник на византийската империя не я прави такава, претенции за това имат и османската империя, Русия и дори Сърбия!! Гръцките градове, защото тогава не е имало гръцка държава а Атинска държава падат под римско робство в средата на 2-ри век преди Христа, още преди разделянето на римската империя и в последствие остава и в границите на Византия, и да, Рим не само запазва гръцката история и култура но я и развива, тъй като древногръцките философи са учителите на древните римляни.
- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
Никой не ве мрази бе. Това по новините са пълни глупости и простотии. Моля обяснете ми, в Македония ми казват че сам Българин (Приятели, хора които познавам, срещам, щот карам с български номера), в България ми казват че съм Македонец? Такова поведение аз лично не мога да си го обясна.
Последните 5 години живея и в България и Македония. Аз лично не виждам разлики. И в двете страни рушветите са номер 1, корупция, кратери по улиците и пътищата, хората са всеки ден посиромашни и посиромашни. Мизерия, простотии навсякаде. Само гледаме по новините лъснатите депутати, премиери, министри, мафиоти (бизнисмени) се раскарват с коли од по 100 000 евро. Излезете на вън и ще видете колко хора ровят по боклуците да намерат нещо за да преживеят. Всеки път когато карам низ София, Скопйе, Пловдив и много други български и македонски градове, снимката е същата. Тези хора са на ръба на егзистенцията, а постоянно ги хранят с нацонализам и някакво умряло самочуствите че са различни от другите хора. Аре моля ви такива расправии да няма, щот всичките сме хора.
(И да, и Българите и Македонците се опитват да намерят някакви разлики помежду си. По това време забряват колку са налични едни на други.)
Последните 5 години живея и в България и Македония. Аз лично не виждам разлики. И в двете страни рушветите са номер 1, корупция, кратери по улиците и пътищата, хората са всеки ден посиромашни и посиромашни. Мизерия, простотии навсякаде. Само гледаме по новините лъснатите депутати, премиери, министри, мафиоти (бизнисмени) се раскарват с коли од по 100 000 евро. Излезете на вън и ще видете колко хора ровят по боклуците да намерат нещо за да преживеят. Всеки път когато карам низ София, Скопйе, Пловдив и много други български и македонски градове, снимката е същата. Тези хора са на ръба на егзистенцията, а постоянно ги хранят с нацонализам и някакво умряло самочуствите че са различни от другите хора. Аре моля ви такива расправии да няма, щот всичките сме хора.
(И да, и Българите и Македонците се опитват да намерят някакви разлики помежду си. По това време забряват колку са налични едни на други.)
- FaceOff
- ентусиаст
-
Първото, което си цитирал е малко извадено от контекста, съвсем накратко исках да обясня на друг колега, че Византия не е Гърция и обратното, и не виждам как двете неща, които си цитирал си противоречат......?? Ако можеш обясни..
ОФФ. Иначе поздрави за неразбраната ти иронична тема 'Това може да се случи само в България!'
От екипа на 'Нов фолк'

ОФФ. Иначе поздрави за неразбраната ти иронична тема 'Това може да се случи само в България!'
От екипа на 'Нов фолк'

kokobm написа:Първото, което си цитирал е малко извадено от контекста, съвсем накратко исках да обясня на друг колега, че Византия не е Гърция и обратното, и не виждам как двете неща, които си цитирал си противоречат......?? Ако можеш обясни..
Да искаш да кажеш, че Византия не е Гърция, а да кажеш точно обратното е гениален граматически подход, все още неизследван от учените от БАН!

kokobm написа:ОФФ. Иначе поздрави за неразбраната ти иронична тема 'Това може да се случи само в България!'
Благодаря, благодаря!

kokobm написа:От екипа на 'Нов фолк'![]()

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Много назад се ровите във Византия
Причината е само една - за да я отдели т българското минало, Тито се опита да създаде македонска нация със сръбска култура и да я настрои срещу България. Като се отделиха от Югославия, политиците решиха над това да градят новата държава. Нас като ни учеха в училище, че е имало турско робство, сега ни дразни думата "присъствие". Е, там е същото. Проблема е, че ние сме толкова еднакви, че намираме някакви нелепи и смешни разлики. А следващото съм го чул от един доста образован човек на мениджърски пост в голяма македонска компания и преподавател в университет: "Ние сме един народ в две държави, какви разлики търсите?". При което тримата по-възрастни негови подчинени в стаята погледнаха възмутено и под сурдинка казаха "не сме съгласни, ама айде по работа".

Never mistake motion for action...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Според мен ги е яд заради македонската наденица 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
63 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5