Бойко,правителството!...и некои съображения,дет викаше Тато.
Модератор: Общи модератори
Re: Бойко,правителството!...и некои съображения,дет викаше Тато.
Хаха Скиса, като заговори за усещане на кризата се сетих, аз кога точно я усетих. Точно в понеделник, деня след изборите, които боко спечели
Шефа комунист, на фирмата в която работех, ни привика на оперативка и ни съобщи , че от тоя ден сме на половин заплата
Е сещай се дали на следващия, барбар с всички млади колеги с некаква перспектива в живота , дали не си бехме пуснали молбите за напускане
Са работя за гърци, парите ми стигат, осигуряват ме на пълна заплата , плащат си винаги на време, дават и бонуси даже ( 2 пъти в годината в размер на една работна заплата !!! а не някакви мижави 50лв в пощенско пликче) . Еми сори, ама какво е виновен Бойко, че бг бизнеса е куц ? В 3 български фирми досега съм работил и познай и в 3те какви осигуровки са ми плащали - на минималната заплата естествено
Щото сме тарикати ! Е това требваше да е предизборния слоган на станишката 

- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Това че Бойко няма кадри и не се справя е очевидно. Нищо повече не очаквах от банда милиционери, но това, че очакванията ми се потвърдиха изобщо не ме радва.
Работата е там, че ако ме питат кой е по-добре да е на мястото на Бойко, не мога да отговоря. Нещо, което повечето хора намират за минус в него, според мен е голям плюс - това, че е много самовлюбен. Последните 20 години управляват хора, които веднъж докопали се до властта, стават невероятно арогантни и въобще не ги е грижа за мението дори на гласувалите за тях. Бойко обаче иска да си остане "добрия Бойко" и за хората, а не само в статиите на смешните журналисти и затова ще се постарае да няма очевидни издънки или да не се прави, че не са се случили - Желева и здравния министър мсиля, че показват, че се учи.
Що се отнася до икономическото състояние на страната, то всъщност е точно такова каквото беше и преди, само че до преди 2 години беше маскирано от чуждестранни инвестиции в строителството, които от своя страна бяха породени от надутия в Щатите кредитен балон. Подобряване във финансовото състояние на хората имаше, но то по никакъв начин не се дължеше на някакви успехи в политиката на царя или Станишев. На практика сега Дянков продължава същата политика - преразпределяне на едни пари от едно място на друго и никой от кабинета не казва какво ще предприеме, за да съживи производството в България. Въпреки че винаги съм бил почитател на техиката и технологиите, мога да преживея, че не произвеждаме вече компютри и автобуси, но това че внасяме най-елементарна селскостопанска продукция е абсолютен резил.
Големият недостатък на теми като тази обаче е един - въпреки че проблемите са явни и всички в една или друга степен са съгласни със съществуването им, никой не дава отговор на въпроса - какво да се направи, за да се променят нещата. Изключвам колегата, който каза, че се подготвя да емигрира, той е намерил решение за себе си, но така или иначе ще остави роднини и познати тук, така че и на него не би трябвало да му е все едно какво се случва в България.
п.п. Кризата по света е много далеч от приключване. Следя по малко какво се случва в разлчини отрасли, но най-вече в автомобилостроенето. В Германия, след края на програмата за даване на пари за стара кола при купуване на нова, броят на продажбите отново е на кризисно ниво. В голяма част от Европа все още са в сила такива програми, но след края им се очаква същия резултат. Отделно се смята, че в световен мащаб има свръхпроизводство на автомобили (20-30% над необходимото, не ми се рови за точни цифри) и неминуемо ще има още фалирали автомобилопроизводители, следователно още много безработни, свито потребление, нарастване на разходите за помощ за безработица.
п.п.п. Корупцията не е измислена в България. Проблемът при нас е, че няма кой да балансира тези, които влачат като за последно. Моето мнение съвпада с това на колегата, който каза че няма гаранция, че богатите няма да крадат - ако ви трябват пресни примери, потърсете информация за Милорад Благоевич и Бърнард Мадоф. Това си е въпрос на мироглед, а в България всеки се мисли за тарикат и другите за будали.
Работата е там, че ако ме питат кой е по-добре да е на мястото на Бойко, не мога да отговоря. Нещо, което повечето хора намират за минус в него, според мен е голям плюс - това, че е много самовлюбен. Последните 20 години управляват хора, които веднъж докопали се до властта, стават невероятно арогантни и въобще не ги е грижа за мението дори на гласувалите за тях. Бойко обаче иска да си остане "добрия Бойко" и за хората, а не само в статиите на смешните журналисти и затова ще се постарае да няма очевидни издънки или да не се прави, че не са се случили - Желева и здравния министър мсиля, че показват, че се учи.
Що се отнася до икономическото състояние на страната, то всъщност е точно такова каквото беше и преди, само че до преди 2 години беше маскирано от чуждестранни инвестиции в строителството, които от своя страна бяха породени от надутия в Щатите кредитен балон. Подобряване във финансовото състояние на хората имаше, но то по никакъв начин не се дължеше на някакви успехи в политиката на царя или Станишев. На практика сега Дянков продължава същата политика - преразпределяне на едни пари от едно място на друго и никой от кабинета не казва какво ще предприеме, за да съживи производството в България. Въпреки че винаги съм бил почитател на техиката и технологиите, мога да преживея, че не произвеждаме вече компютри и автобуси, но това че внасяме най-елементарна селскостопанска продукция е абсолютен резил.
Големият недостатък на теми като тази обаче е един - въпреки че проблемите са явни и всички в една или друга степен са съгласни със съществуването им, никой не дава отговор на въпроса - какво да се направи, за да се променят нещата. Изключвам колегата, който каза, че се подготвя да емигрира, той е намерил решение за себе си, но така или иначе ще остави роднини и познати тук, така че и на него не би трябвало да му е все едно какво се случва в България.
п.п. Кризата по света е много далеч от приключване. Следя по малко какво се случва в разлчини отрасли, но най-вече в автомобилостроенето. В Германия, след края на програмата за даване на пари за стара кола при купуване на нова, броят на продажбите отново е на кризисно ниво. В голяма част от Европа все още са в сила такива програми, но след края им се очаква същия резултат. Отделно се смята, че в световен мащаб има свръхпроизводство на автомобили (20-30% над необходимото, не ми се рови за точни цифри) и неминуемо ще има още фалирали автомобилопроизводители, следователно още много безработни, свито потребление, нарастване на разходите за помощ за безработица.
п.п.п. Корупцията не е измислена в България. Проблемът при нас е, че няма кой да балансира тези, които влачат като за последно. Моето мнение съвпада с това на колегата, който каза че няма гаранция, че богатите няма да крадат - ако ви трябват пресни примери, потърсете информация за Милорад Благоевич и Бърнард Мадоф. Това си е въпрос на мироглед, а в България всеки се мисли за тарикат и другите за будали.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
аз ще се опитам да дам отговор на последният колега.
какво да се направи!? аз не съм икономист,не се мисля за сметило като дянков и други ,но следя какво се случва и си правя изводите.
едно от най-непопулярните за електората им ,но очевидно много правилно решение на комунистите беше свалянето на данъка и плоският данък. когато имаш бизнес и видиш ,че данъка е нисък-почваш да си правиш сметка дали си струва да лъжеш и да се притесняваш или да не го платиш-повечето избират второто. убеден съм ,че сумите и събираемостта преди и след въвеждането на 10% данък печалба са много различни в полза на второто.
да вдигаш данъци по време на криза ,да се задушава бизнеса ,който все пак плаща данъците и дава работните места е глупаво и не води до нищо добро. не знам как световният банкер не го разбира или се прави ,че не го.
2. съкращаване на разходите . понеже вече правителството достатъчно накара бизнеса да си съкрати разходите време е да направи същото и в държавният апарат. не ми се мисли колко държавни служители кютат и клепат ,и висят безметежно и получават пари . ма щели да пискат и да реват -ми другите кво правят!?!? да излезат на пазара на труда и по-добрият да победи и да си намери работа. за съжаление това никога няма да го направи правителството ,защото бойко мрази да го хулят по митинги и преса. комунисти затвориха кремиковци-най-големият комбинат ,а те се водят социална партия,тия сега не могат да стъпят на врата на няколко мезсмислени производства или отрасла...!! айде бе!
3. бягство. ми и тва е вариант. мисля го и аз ,въпреки че станах на години ,но вече все повече ме влече да се чупя,да се пенсионирам и да спра да се ядосвам /поне не пряко/ от случващото се! щото те обещават,говорят,искат да чакаме ,ма 20г от живота ми минаха в това чакане,още 20 в комунизма и то не остана още бая много!
4. да се опитаме да се преборим. тоя ми е най-непонятният и неосъществим. аз се борих и напъвах докъм 97ма-2000та! малко се поуморих,а и като си гледам милият,сладък ,изключителен,"лош материал"-народ нещо ми подсказва ,че има много глупост още да се излее ,за да влезе в нормално русло на мислене. толкова много пъти го излъгаха ,че тва вече е глупост-не случайност!!!
и аз исках бойко да успее,въпреки че бях много скептичен и ако можех да контролирам нещата щях да му тура по-нисък процент,да направи коалиция със сините ,за да му дишат във врата и да не се мисли за наполеон и нещата по-да станат,ма народа реши друго! ми честито! сега ше си го гледаме и радваме....
а кризата по света в общи линии мина дъното и се отласква нагоре ...!
и оправданието е гато гъза! всеки го има! ма не са избрани да ми обясняват кой е виновен ,а да решат проблема и да се справят с него! или че кризата или вулкана е виновен....
какво да се направи!? аз не съм икономист,не се мисля за сметило като дянков и други ,но следя какво се случва и си правя изводите.
едно от най-непопулярните за електората им ,но очевидно много правилно решение на комунистите беше свалянето на данъка и плоският данък. когато имаш бизнес и видиш ,че данъка е нисък-почваш да си правиш сметка дали си струва да лъжеш и да се притесняваш или да не го платиш-повечето избират второто. убеден съм ,че сумите и събираемостта преди и след въвеждането на 10% данък печалба са много различни в полза на второто.
да вдигаш данъци по време на криза ,да се задушава бизнеса ,който все пак плаща данъците и дава работните места е глупаво и не води до нищо добро. не знам как световният банкер не го разбира или се прави ,че не го.
2. съкращаване на разходите . понеже вече правителството достатъчно накара бизнеса да си съкрати разходите време е да направи същото и в държавният апарат. не ми се мисли колко държавни служители кютат и клепат ,и висят безметежно и получават пари . ма щели да пискат и да реват -ми другите кво правят!?!? да излезат на пазара на труда и по-добрият да победи и да си намери работа. за съжаление това никога няма да го направи правителството ,защото бойко мрази да го хулят по митинги и преса. комунисти затвориха кремиковци-най-големият комбинат ,а те се водят социална партия,тия сега не могат да стъпят на врата на няколко мезсмислени производства или отрасла...!! айде бе!
3. бягство. ми и тва е вариант. мисля го и аз ,въпреки че станах на години ,но вече все повече ме влече да се чупя,да се пенсионирам и да спра да се ядосвам /поне не пряко/ от случващото се! щото те обещават,говорят,искат да чакаме ,ма 20г от живота ми минаха в това чакане,още 20 в комунизма и то не остана още бая много!
4. да се опитаме да се преборим. тоя ми е най-непонятният и неосъществим. аз се борих и напъвах докъм 97ма-2000та! малко се поуморих,а и като си гледам милият,сладък ,изключителен,"лош материал"-народ нещо ми подсказва ,че има много глупост още да се излее ,за да влезе в нормално русло на мислене. толкова много пъти го излъгаха ,че тва вече е глупост-не случайност!!!
и аз исках бойко да успее,въпреки че бях много скептичен и ако можех да контролирам нещата щях да му тура по-нисък процент,да направи коалиция със сините ,за да му дишат във врата и да не се мисли за наполеон и нещата по-да станат,ма народа реши друго! ми честито! сега ше си го гледаме и радваме....
а кризата по света в общи линии мина дъното и се отласква нагоре ...!
и оправданието е гато гъза! всеки го има! ма не са избрани да ми обясняват кой е виновен ,а да решат проблема и да се справят с него! или че кризата или вулкана е виновен....
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Кризата по света е много далеч от приключване. Следя по малко какво се случва в разлчини отрасли, но най-вече в автомобилостроенето.
В грешка си според мен . Колите са луксозна стока , а повишаването на търсенето на луксозни стоки е сигнал , че кризата вече е минала , а не че ЗАПОЧВА да отминава . Погледни някой общоевропейски стокови индекси и ще видиш , че има съживяване .
ПС: БМВ са с печалба близо 300 млн - смешно малко , но поне не са на загуба за 2009та

- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
@SKISA : Имах предвид действително какво да направим ние, управляваните, за да се променят нещата. Какво да прави правителството и аз имам някои идеи, но и аз не съм икономист.
@acho.rs : В коя точно част на света имаш предвид, че колите са луксозна стока ? Със сигурност не в Щатите, където колите са повече от шофьорите или в Европа (старата), където са средство да св движи бизнеса или да се ходи на работа. Мога да ти изкопая и данни за продажбите в последните месеци, но не затова е темата. Ще поживеем и ще видим чия ще бъде репликата - казвах ти аз
@acho.rs : В коя точно част на света имаш предвид, че колите са луксозна стока ? Със сигурност не в Щатите, където колите са повече от шофьорите или в Европа (старата), където са средство да св движи бизнеса или да се ходи на работа. Мога да ти изкопая и данни за продажбите в последните месеци, но не затова е темата. Ще поживеем и ще видим чия ще бъде репликата - казвах ти аз

George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
В Европа (старата), ми прави впечатление, че хората все по масово използват градски транспорт и велосипеди, за да ходят на работа. Ама в Лондон примерно като ти е 20 паунда винетката на ден за да влезеш в Сити-то, не е много оферта да ходиш с кола. Тука май само ние се опитваме да взимаме пример от американците дето не слизат от колите си
Ма на тех галона бензин (~ 4 l ) им е 70 цента а тука литъра е 2.20
Та и аз да си изкажа моите икономически съображение относно движението на стоки . Бе нещо не ми се струва хич нормално, 12ч на обяд в София да има толкова движение
То не са бусове, то не са баничарки и разни други лайновозки. Ми не става така без грам организация - ще ми вози 2 връзки лук през цяла София , за да зареди някое магазинче в Бусманци. Е това му е проблема на бг бизнеса, че е като свободен електрон, никой не си прави точно сметката и накрая излиза на загуба. Щото пропуснал да сметне някои "дребни" разходи. В белите страни, преди да започнеш какъвто и да е бизнес, се прави бизнес план - едно такова отпечатано на хартия дето се прави от специалисти и с обем около 300 страници. И накрая на последната страничка има резултат - да има смисъл да се захващаш / не пълна глупост е. Ма ние понеже летим в облаците и все сме изпълнени с оптимизъм граничещ с глупост си мислиме, че може да ловиме с трици маймуни.

Та и аз да си изкажа моите икономически съображение относно движението на стоки . Бе нещо не ми се струва хич нормално, 12ч на обяд в София да има толкова движение

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
dimithur написа:В Европа (старата), ми прави впечатление, че хората все по масово използват градски транспорт и велосипеди, за да ходят на работа. Ама в Лондон примерно като ти е 20 паунда винетката на ден за да влезеш в Сити-то, не е много оферта да ходиш с кола........................
.......................................
Направо ме стресна с това 20 паунда

https://www.tfl.gov.uk/tfl/roadusers/co ... fault.aspx
Не че има някакво значение изобщо защото думите са ти много вярни.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Че аз в нашия център ходя само с метро
, карта за целия месец 23 лв. стига се за макс 10 мин , няма търсене за паркиране висене по задръствания и тн.
пс: това разбира се ако име метро в околноста

пс: това разбира се ако име метро в околноста
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
SKISA написа:.....
....
Aми Вдянков като каза, че БАН е съставен от феодални старци и че е най-хубаво да се закрие, какво стана ? Всички скочиха с/у него . Как така ще се закрива светилото на българската наука, те хората там толкова много открития правят всяка година

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
За Дянков има един много точен лаф- "Сит търбух-за наука глух"
Всичките министри от това управление- от кол и въже събирани-куцо, кьораво и сакато, ама пък до един верни на вожда, или поне докато той им сипва в копанките
Пък криза криза, ама дружката му печелела средно по 200 000 лева дневно барабар със съботите и неделите (така беше изнесено в медиите), тъй че как да повярваш, че няма пари и има криза. Кризата е за нас- бедният още повече обеднява, богатият трупа все повече, а за управляващите е просто един удобен предтекст да ни затворят устите и да се оправдават с нея, защото забравиха, че не са избрани за да се оправдават, а за да вършат работа.
П.П. Между другото-приликите с маниерите на Тато все повече ми се набиват в очите.

Пък криза криза, ама дружката му печелела средно по 200 000 лева дневно барабар със съботите и неделите (така беше изнесено в медиите), тъй че как да повярваш, че няма пари и има криза. Кризата е за нас- бедният още повече обеднява, богатият трупа все повече, а за управляващите е просто един удобен предтекст да ни затворят устите и да се оправдават с нея, защото забравиха, че не са избрани за да се оправдават, а за да вършат работа.
П.П. Между другото-приликите с маниерите на Тато все повече ми се набиват в очите.
Никой не мое ма връне на селу!
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Аз дори гласувах за Бойко. И сега не зная правилно ли беше или не. Акции-добре. Стриктна фискална политика-добре. За банката на жена му, ами няма да сложи моята я. Но бизнеса го умори тотално. Направо го сгази. И сега идва въпросът какъв е бизнеса у нас. Или по-голямата част. Защото свестните фирми гледам че с клизма оцеляват, мака ри трудно. Аз също съм отявлен антикомунист и мисля че комунизма е виновен за сегашното положение. Еми 45 години учиха хората да не работят, да се оправят в живота с връзки и да си гледат само частната собственост, като крадат от работното място. И винаги да чакаме някой да ни оправи- тогава беше партията майка. И вижте докъде стигнахме. Администрация страшна, която гледа как да не върши работа. Шуробаджанащина до дупка. Много рядко някой е спечелил конкурс реално за работа. Крадене страшно, на ДДС, на каквото има. Мързел страшен. Познавам и полицаи и съдии и не са подкупни, просто гледат да претупат делата и престъпленията и да си питат дедовия. И всеки се опитва да гради някакъв американски стандарт, като от филмите. Например комшията има две коли едната за жена му едната за него. Ама са на по 20 години. И вила извън града-една барака без вода и толетна, направена с крадени от фирмата материали. Схващате ли? Племето ни е болно. До преди 5 години мислех че като измрат старите нещата ще започнат да се оправят, но младите поеха науката от бащите си продължават. И сме много мързеливо племе. Доказателството ви го давам веднага. На всеки са му само лесни пари в акъла и някоя далаверка. Най се котират професиите катаджия, митничар и други подобни. Първо образование чак толкова голямо не се иска, краде се арабииски и не се прекършваш от работа. С такъв народ кой да ни оправи. И тука идва Бойко и кризата. Може би като стигнем дъното ще се рестартираме като народ и като държва. Защото пожарникаря и правителството му са си посредствени във всяко едно отношение. Но на нас такива ни трябват та да стигнем нулата. Предишното стигане до дъното през 97-ма много неща промени. Но не достатъчно. Винаги се питам какво сгрешихме 89-та. Или може би не бяхме готови за свободата.
Ми ... както е казал Дон Кихот - Свободата Санчо, е на върха на копието
Наща свобода дойде с фиктивното запалване на партийния дом и един хеликоптер дето отмъкна петолъчката
Абе аз почвам да си мисля друго обаче. Все се оплакваме, че сме мързеливи, крадливи и все търсещи мекото на хляба. Ок така е , няма спор, ама наскоро гледах едно предаване за Англия. Ставаше въпрос за нелегалните емигранти, които взимали хляба на местното население. Та предаването си направиха един социален експеримент , така да го нарека. Неколко фирми изгониха арабите, индийците и източно европейците , за да назначат на тяхно място безработни англичани. Естествено длъжностите бяха чистачи, помощник готвачи и някакви такива не много атрактивни. Еми точно след 2 часа хангличанчетата хвърлиха метлите, кофите , тенджерите и казаха, че това не могат да го работят
Да не говорим , че си изглеждаха доста дебилни, явно дебилизма е заразен и от САЩ е започнал да се прехвърля и в европа, не съм ходил, колегите дето имат стаж в чужбина да кажат
Идеята ми беше, че като интелигетност сме над тяхното ниво и въпреки това все не можем да излезем от калта
Е днеска това си мисля точно, ако хванем нашите управляващи и ги стоварим примерно в Бунденстаг-а да управляват, германчетата каквито са си навини дали за една година няма да ги докарат до нивото на Сомалия
Па не само тях, ми която и да е европейска държава или америка дори ако щете .

Абе аз почвам да си мисля друго обаче. Все се оплакваме, че сме мързеливи, крадливи и все търсещи мекото на хляба. Ок така е , няма спор, ама наскоро гледах едно предаване за Англия. Ставаше въпрос за нелегалните емигранти, които взимали хляба на местното население. Та предаването си направиха един социален експеримент , така да го нарека. Неколко фирми изгониха арабите, индийците и източно европейците , за да назначат на тяхно място безработни англичани. Естествено длъжностите бяха чистачи, помощник готвачи и някакви такива не много атрактивни. Еми точно след 2 часа хангличанчетата хвърлиха метлите, кофите , тенджерите и казаха, че това не могат да го работят

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Много съм мислил и по този въпрос. По добри сме в доста области безспорно, но сме недисциплинирани и тарикати. И с малко се задоволяваме, затова никога няма да успеем. И съзнание никакво. И пустите комплекси. Южен манталитет, какво да правиш. И цялата система пати от това. Мениджъра го мързи да контролира работниците, работниците ги мързи да работят, само гледат да ударят нещо. Политиците ги мързи да управляват, и те само гледат да си оправят къщите и децата. Дянков добре си върш работата, събира пари по всякакъв начин. За това е сложен. Въпросът е, че няма кой да работи толкова усърдно в останалите области на държавата и се получава дисбаланс. Ако социалният министър(дори не му знам името) се бореше със същата страст да вдигнат пенсиите и майчинството и останалите министри дърпаха толкова за своите ресори щеше да се почувства промяна. Но другите са си български кадри. За това и го духме само с по-големи данъци. Пожарникарят толкова си може, само гледа да гради имидж. И всичко това в бедна държава. Депутатите са си същите тупани, макар и от други партии. На провинциално ниво трагедията е тотална. Ами според мен трябва малко идеализъм в цялата тази работа. И всеки да натисне на работа.
ukelichko написа:....
Mного си прав колега, точно в амбицията ни е проблема

Та отишъл един европеец в пустинята по някаква работа. Направило му впечатление, че един арабски мъдрец по цял ден спял под едно дърво. Не се сдържал европееца и един ден го заговорил .
- Чувам че си мъдър човек, разбираш от философия , математика и астрономия. Защо не поработиш малко, бързо ще изкараш много пари.
Арабина отворил едното око и го погледнал озадачено
-За какво са ми тея пари ?
-Еми ще ги внесеш в банката и ще ти носят печалба от лихвата. После ще си живееш безгрижно и по цял ден ще спиш.
-Аз и сега си спя по цял ден - казал арабина , обърнал се на другата страна и отново заспал

Мда, пичове... Предпочитате красиви обещания пред грозната истина!