Бойко,правителството!...и некои съображения,дет викаше Тато.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Re: Бойко,правителството!...и некои съображения,дет викаше Тато.

Мнение от dimithur » 18 Апр 2010, 1:06

Хаха Скиса, като заговори за усещане на кризата се сетих, аз кога точно я усетих. Точно в понеделник, деня след изборите, които боко спечели :mhihi: Шефа комунист, на фирмата в която работех, ни привика на оперативка и ни съобщи , че от тоя ден сме на половин заплата :mhihi: Е сещай се дали на следващия, барбар с всички млади колеги с некаква перспектива в живота , дали не си бехме пуснали молбите за напускане :mhihi: Са работя за гърци, парите ми стигат, осигуряват ме на пълна заплата , плащат си винаги на време, дават и бонуси даже ( 2 пъти в годината в размер на една работна заплата !!! а не някакви мижави 50лв в пощенско пликче) . Еми сори, ама какво е виновен Бойко, че бг бизнеса е куц ? В 3 български фирми досега съм работил и познай и в 3те какви осигуровки са ми плащали - на минималната заплата естествено ;) Щото сме тарикати ! Е това требваше да е предизборния слоган на станишката :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 18 Апр 2010, 1:24

Това че Бойко няма кадри и не се справя е очевидно. Нищо повече не очаквах от банда милиционери, но това, че очакванията ми се потвърдиха изобщо не ме радва.
Работата е там, че ако ме питат кой е по-добре да е на мястото на Бойко, не мога да отговоря. Нещо, което повечето хора намират за минус в него, според мен е голям плюс - това, че е много самовлюбен. Последните 20 години управляват хора, които веднъж докопали се до властта, стават невероятно арогантни и въобще не ги е грижа за мението дори на гласувалите за тях. Бойко обаче иска да си остане "добрия Бойко" и за хората, а не само в статиите на смешните журналисти и затова ще се постарае да няма очевидни издънки или да не се прави, че не са се случили - Желева и здравния министър мсиля, че показват, че се учи.
Що се отнася до икономическото състояние на страната, то всъщност е точно такова каквото беше и преди, само че до преди 2 години беше маскирано от чуждестранни инвестиции в строителството, които от своя страна бяха породени от надутия в Щатите кредитен балон. Подобряване във финансовото състояние на хората имаше, но то по никакъв начин не се дължеше на някакви успехи в политиката на царя или Станишев. На практика сега Дянков продължава същата политика - преразпределяне на едни пари от едно място на друго и никой от кабинета не казва какво ще предприеме, за да съживи производството в България. Въпреки че винаги съм бил почитател на техиката и технологиите, мога да преживея, че не произвеждаме вече компютри и автобуси, но това че внасяме най-елементарна селскостопанска продукция е абсолютен резил.

Големият недостатък на теми като тази обаче е един - въпреки че проблемите са явни и всички в една или друга степен са съгласни със съществуването им, никой не дава отговор на въпроса - какво да се направи, за да се променят нещата. Изключвам колегата, който каза, че се подготвя да емигрира, той е намерил решение за себе си, но така или иначе ще остави роднини и познати тук, така че и на него не би трябвало да му е все едно какво се случва в България.

п.п. Кризата по света е много далеч от приключване. Следя по малко какво се случва в разлчини отрасли, но най-вече в автомобилостроенето. В Германия, след края на програмата за даване на пари за стара кола при купуване на нова, броят на продажбите отново е на кризисно ниво. В голяма част от Европа все още са в сила такива програми, но след края им се очаква същия резултат. Отделно се смята, че в световен мащаб има свръхпроизводство на автомобили (20-30% над необходимото, не ми се рови за точни цифри) и неминуемо ще има още фалирали автомобилопроизводители, следователно още много безработни, свито потребление, нарастване на разходите за помощ за безработица.
п.п.п. Корупцията не е измислена в България. Проблемът при нас е, че няма кой да балансира тези, които влачат като за последно. Моето мнение съвпада с това на колегата, който каза че няма гаранция, че богатите няма да крадат - ако ви трябват пресни примери, потърсете информация за Милорад Благоевич и Бърнард Мадоф. Това си е въпрос на мироглед, а в България всеки се мисли за тарикат и другите за будали.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 18 Апр 2010, 8:56

аз ще се опитам да дам отговор на последният колега.
какво да се направи!? аз не съм икономист,не се мисля за сметило като дянков и други ,но следя какво се случва и си правя изводите.
едно от най-непопулярните за електората им ,но очевидно много правилно решение на комунистите беше свалянето на данъка и плоският данък. когато имаш бизнес и видиш ,че данъка е нисък-почваш да си правиш сметка дали си струва да лъжеш и да се притесняваш или да не го платиш-повечето избират второто. убеден съм ,че сумите и събираемостта преди и след въвеждането на 10% данък печалба са много различни в полза на второто.
да вдигаш данъци по време на криза ,да се задушава бизнеса ,който все пак плаща данъците и дава работните места е глупаво и не води до нищо добро. не знам как световният банкер не го разбира или се прави ,че не го.
2. съкращаване на разходите . понеже вече правителството достатъчно накара бизнеса да си съкрати разходите време е да направи същото и в държавният апарат. не ми се мисли колко държавни служители кютат и клепат ,и висят безметежно и получават пари . ма щели да пискат и да реват -ми другите кво правят!?!? да излезат на пазара на труда и по-добрият да победи и да си намери работа. за съжаление това никога няма да го направи правителството ,защото бойко мрази да го хулят по митинги и преса. комунисти затвориха кремиковци-най-големият комбинат ,а те се водят социална партия,тия сега не могат да стъпят на врата на няколко мезсмислени производства или отрасла...!! айде бе!
3. бягство. ми и тва е вариант. мисля го и аз ,въпреки че станах на години ,но вече все повече ме влече да се чупя,да се пенсионирам и да спра да се ядосвам /поне не пряко/ от случващото се! щото те обещават,говорят,искат да чакаме ,ма 20г от живота ми минаха в това чакане,още 20 в комунизма и то не остана още бая много!
4. да се опитаме да се преборим. тоя ми е най-непонятният и неосъществим. аз се борих и напъвах докъм 97ма-2000та! малко се поуморих,а и като си гледам милият,сладък ,изключителен,"лош материал"-народ нещо ми подсказва ,че има много глупост още да се излее ,за да влезе в нормално русло на мислене. толкова много пъти го излъгаха ,че тва вече е глупост-не случайност!!!
и аз исках бойко да успее,въпреки че бях много скептичен и ако можех да контролирам нещата щях да му тура по-нисък процент,да направи коалиция със сините ,за да му дишат във врата и да не се мисли за наполеон и нещата по-да станат,ма народа реши друго! ми честито! сега ше си го гледаме и радваме....
а кризата по света в общи линии мина дъното и се отласква нагоре ...!
и оправданието е гато гъза! всеки го има! ма не са избрани да ми обясняват кой е виновен ,а да решат проблема и да се справят с него! или че кризата или вулкана е виновен....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 18 Апр 2010, 11:25

Кризата по света е много далеч от приключване. Следя по малко какво се случва в разлчини отрасли, но най-вече в автомобилостроенето.

В грешка си според мен . Колите са луксозна стока , а повишаването на търсенето на луксозни стоки е сигнал , че кризата вече е минала , а не че ЗАПОЧВА да отминава . Погледни някой общоевропейски стокови индекси и ще видиш , че има съживяване .
ПС: БМВ са с печалба близо 300 млн - смешно малко , но поне не са на загуба за 2009та :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 18 Апр 2010, 12:49

@SKISA : Имах предвид действително какво да направим ние, управляваните, за да се променят нещата. Какво да прави правителството и аз имам някои идеи, но и аз не съм икономист.
@acho.rs : В коя точно част на света имаш предвид, че колите са луксозна стока ? Със сигурност не в Щатите, където колите са повече от шофьорите или в Европа (старата), където са средство да св движи бизнеса или да се ходи на работа. Мога да ти изкопая и данни за продажбите в последните месеци, но не затова е темата. Ще поживеем и ще видим чия ще бъде репликата - казвах ти аз :)
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Аватар

Мнение от dimithur » 18 Апр 2010, 13:22

В Европа (старата), ми прави впечатление, че хората все по масово използват градски транспорт и велосипеди, за да ходят на работа. Ама в Лондон примерно като ти е 20 паунда винетката на ден за да влезеш в Сити-то, не е много оферта да ходиш с кола. Тука май само ние се опитваме да взимаме пример от американците дето не слизат от колите си :shock: Ма на тех галона бензин (~ 4 l ) им е 70 цента а тука литъра е 2.20 :mhihi:

Та и аз да си изкажа моите икономически съображение относно движението на стоки . Бе нещо не ми се струва хич нормално, 12ч на обяд в София да има толкова движение :shock: То не са бусове, то не са баничарки и разни други лайновозки. Ми не става така без грам организация - ще ми вози 2 връзки лук през цяла София , за да зареди някое магазинче в Бусманци. Е това му е проблема на бг бизнеса, че е като свободен електрон, никой не си прави точно сметката и накрая излиза на загуба. Щото пропуснал да сметне някои "дребни" разходи. В белите страни, преди да започнеш какъвто и да е бизнес, се прави бизнес план - едно такова отпечатано на хартия дето се прави от специалисти и с обем около 300 страници. И накрая на последната страничка има резултат - да има смисъл да се захващаш / не пълна глупост е. Ма ние понеже летим в облаците и все сме изпълнени с оптимизъм граничещ с глупост си мислиме, че може да ловиме с трици маймуни.
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 18 Апр 2010, 14:35

dimithur написа:В Европа (старата), ми прави впечатление, че хората все по масово използват градски транспорт и велосипеди, за да ходят на работа. Ама в Лондон примерно като ти е 20 паунда винетката на ден за да влезеш в Сити-то, не е много оферта да ходиш с кола........................
.......................................

Направо ме стресна с това 20 паунда :D 8 е бе колега 8 паунда
https://www.tfl.gov.uk/tfl/roadusers/co ... fault.aspx

Не че има някакво значение изобщо защото думите са ти много вярни.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 18 Апр 2010, 14:48

Че аз в нашия център ходя само с метро :) , карта за целия месец 23 лв. стига се за макс 10 мин , няма търсене за паркиране висене по задръствания и тн.:D

пс: това разбира се ако име метро в околноста
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Аватар

Мнение от dimithur » 18 Апр 2010, 15:07

SKISA написа:.....
2. съкращаване на разходите . понеже вече правителството достатъчно накара бизнеса да си съкрати разходите време е да направи същото и в държавният апарат. не ми се мисли колко държавни служители кютат и клепат ,и висят безметежно и получават пари . ма щели да пискат и да реват -ми другите кво правят!?!? да излезат на пазара на труда и по-добрият да победи и да си намери работа. за съжаление това никога няма да го направи правителството ,защото бойко мрази да го хулят по митинги и преса. комунисти затвориха кремиковци-най-големият комбинат ,а те се водят социална партия,тия сега не могат да стъпят на врата на няколко мезсмислени производства или отрасла...!! айде бе!
....

Aми Вдянков като каза, че БАН е съставен от феодални старци и че е най-хубаво да се закрие, какво стана ? Всички скочиха с/у него . Как така ще се закрива светилото на българската наука, те хората там толкова много открития правят всяка година :kuku: Имам доста познати дето работят и работеха там. Младите не се задържат много, щото дори и с една от най-високите заплати там от 600лв някак си не можеш да храниш семейство. За сметка на това на възсратните си им е перфектно да си дочакат там пенсията. Колектива се редува да ходи всеки по един път седмично - да се разписва в присътвена книга и за всички останали. С/у тоя подпис получават някаква заплата горе долу с размера на социална помощ. Еми по хубаво направо да им дават помощи егати, ще спестят милиони левове само от поддръжката на сградите, които след това дори могат да се дават под наем и да изкарват пари за държавата :evil:
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 18 Апр 2010, 16:00

За Дянков има един много точен лаф- "Сит търбух-за наука глух" :confused: Всичките министри от това управление- от кол и въже събирани-куцо, кьораво и сакато, ама пък до един верни на вожда, или поне докато той им сипва в копанките :mhihi:
Пък криза криза, ама дружката му печелела средно по 200 000 лева дневно барабар със съботите и неделите (така беше изнесено в медиите), тъй че как да повярваш, че няма пари и има криза. Кризата е за нас- бедният още повече обеднява, богатият трупа все повече, а за управляващите е просто един удобен предтекст да ни затворят устите и да се оправдават с нея, защото забравиха, че не са избрани за да се оправдават, а за да вършат работа.
П.П. Между другото-приликите с маниерите на Тато все повече ми се набиват в очите.
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 18 Апр 2010, 21:02

Аз дори гласувах за Бойко. И сега не зная правилно ли беше или не. Акции-добре. Стриктна фискална политика-добре. За банката на жена му, ами няма да сложи моята я. Но бизнеса го умори тотално. Направо го сгази. И сега идва въпросът какъв е бизнеса у нас. Или по-голямата част. Защото свестните фирми гледам че с клизма оцеляват, мака ри трудно. Аз също съм отявлен антикомунист и мисля че комунизма е виновен за сегашното положение. Еми 45 години учиха хората да не работят, да се оправят в живота с връзки и да си гледат само частната собственост, като крадат от работното място. И винаги да чакаме някой да ни оправи- тогава беше партията майка. И вижте докъде стигнахме. Администрация страшна, която гледа как да не върши работа. Шуробаджанащина до дупка. Много рядко някой е спечелил конкурс реално за работа. Крадене страшно, на ДДС, на каквото има. Мързел страшен. Познавам и полицаи и съдии и не са подкупни, просто гледат да претупат делата и престъпленията и да си питат дедовия. И всеки се опитва да гради някакъв американски стандарт, като от филмите. Например комшията има две коли едната за жена му едната за него. Ама са на по 20 години. И вила извън града-една барака без вода и толетна, направена с крадени от фирмата материали. Схващате ли? Племето ни е болно. До преди 5 години мислех че като измрат старите нещата ще започнат да се оправят, но младите поеха науката от бащите си продължават. И сме много мързеливо племе. Доказателството ви го давам веднага. На всеки са му само лесни пари в акъла и някоя далаверка. Най се котират професиите катаджия, митничар и други подобни. Първо образование чак толкова голямо не се иска, краде се арабииски и не се прекършваш от работа. С такъв народ кой да ни оправи. И тука идва Бойко и кризата. Може би като стигнем дъното ще се рестартираме като народ и като държва. Защото пожарникаря и правителството му са си посредствени във всяко едно отношение. Но на нас такива ни трябват та да стигнем нулата. Предишното стигане до дъното през 97-ма много неща промени. Но не достатъчно. Винаги се питам какво сгрешихме 89-та. Или може би не бяхме готови за свободата.

Аватар

Мнение от dimithur » 18 Апр 2010, 21:19

Ми ... както е казал Дон Кихот - Свободата Санчо, е на върха на копието :mhihi: Наща свобода дойде с фиктивното запалване на партийния дом и един хеликоптер дето отмъкна петолъчката :mhihi:

Абе аз почвам да си мисля друго обаче. Все се оплакваме, че сме мързеливи, крадливи и все търсещи мекото на хляба. Ок така е , няма спор, ама наскоро гледах едно предаване за Англия. Ставаше въпрос за нелегалните емигранти, които взимали хляба на местното население. Та предаването си направиха един социален експеримент , така да го нарека. Неколко фирми изгониха арабите, индийците и източно европейците , за да назначат на тяхно място безработни англичани. Естествено длъжностите бяха чистачи, помощник готвачи и някакви такива не много атрактивни. Еми точно след 2 часа хангличанчетата хвърлиха метлите, кофите , тенджерите и казаха, че това не могат да го работят :mhihi: Да не говорим , че си изглеждаха доста дебилни, явно дебилизма е заразен и от САЩ е започнал да се прехвърля и в европа, не съм ходил, колегите дето имат стаж в чужбина да кажат :yes: Идеята ми беше, че като интелигетност сме над тяхното ниво и въпреки това все не можем да излезем от калта :dunno: Е днеска това си мисля точно, ако хванем нашите управляващи и ги стоварим примерно в Бунденстаг-а да управляват, германчетата каквито са си навини дали за една година няма да ги докарат до нивото на Сомалия :mhihi: Па не само тях, ми която и да е европейска държава или америка дори ако щете .
Н.Хайтов

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 18 Апр 2010, 22:04

Много съм мислил и по този въпрос. По добри сме в доста области безспорно, но сме недисциплинирани и тарикати. И с малко се задоволяваме, затова никога няма да успеем. И съзнание никакво. И пустите комплекси. Южен манталитет, какво да правиш. И цялата система пати от това. Мениджъра го мързи да контролира работниците, работниците ги мързи да работят, само гледат да ударят нещо. Политиците ги мързи да управляват, и те само гледат да си оправят къщите и децата. Дянков добре си върш работата, събира пари по всякакъв начин. За това е сложен. Въпросът е, че няма кой да работи толкова усърдно в останалите области на държавата и се получава дисбаланс. Ако социалният министър(дори не му знам името) се бореше със същата страст да вдигнат пенсиите и майчинството и останалите министри дърпаха толкова за своите ресори щеше да се почувства промяна. Но другите са си български кадри. За това и го духме само с по-големи данъци. Пожарникарят толкова си може, само гледа да гради имидж. И всичко това в бедна държава. Депутатите са си същите тупани, макар и от други партии. На провинциално ниво трагедията е тотална. Ами според мен трябва малко идеализъм в цялата тази работа. И всеки да натисне на работа.

Аватар

Мнение от dimithur » 18 Апр 2010, 22:20

ukelichko написа:....

Mного си прав колега, точно в амбицията ни е проблема :yes: Сетих се за една история един познат ми я разправя. Става въпрос за араби, ама те спокойно могат да бъдат заместени и с наша милост ;)

Та отишъл един европеец в пустинята по някаква работа. Направило му впечатление, че един арабски мъдрец по цял ден спял под едно дърво. Не се сдържал европееца и един ден го заговорил .

- Чувам че си мъдър човек, разбираш от философия , математика и астрономия. Защо не поработиш малко, бързо ще изкараш много пари.
Арабина отворил едното око и го погледнал озадачено
-За какво са ми тея пари ?
-Еми ще ги внесеш в банката и ще ти носят печалба от лихвата. После ще си живееш безгрижно и по цял ден ще спиш.
-Аз и сега си спя по цял ден - казал арабина , обърнал се на другата страна и отново заспал :mhihi:
Н.Хайтов

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kusho » 18 Апр 2010, 22:30

Мда, пичове... Предпочитате красиви обещания пред грозната истина!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата