Подигравка с паметник
Модератор: Общи модератори
- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528 на газчица...
- Мечтае да кара: МиГ-29
Re: Подигравка с паметник
Аз пък съм на мнение,че не трябва да се строят паметници,по-големи от паметниците на ЛЕВСКИ БОТЕВ,и всички големи и ИСТИНСКИ РОДОЛЮБЦИ.
Но уви,дори направихме паметник на загиналите Хамерикански летци,които са бомбардирали столицата.
А паметника на Българските Летци,загинали за спокойствието на столичани седи забулен в храсти.....да видим колко от вас знаят къде е?!
А къде е паметника на загиналите български войници,в която и да е война?А паметника на чието място е сега НДК!?
Къде е паметта на българският войн-знаем къде е-на негово място седи паметта на руският!Ето къде!
Не ме разбирайте погрешно,аз ОБИЧАМ руският народ,един от най-изстрадалите!Като малък първо съм учил в руско училище,бях единственното българче,имам много приятели руснаци.
Но това няма нищо общо с Българското ми самосъзнание!
Мястото на този паметник не е там,някъде другаде,но не там!
За мен този който го е изрисувал така,не е квартален гамен,той е гений на нашето съвремие,на нашето ежедневие,и най-вече на посоката на политиката в милата ни татковина.
Тези бои лесно ще се измият,ако не са го сторили вече,посрамените чуждопоклонници,но срамът на българсата ни памет, ще си остане.Кое Българско и Родно още тачим.....остана ли нещо....имало ли е!?!?
Но уви,дори направихме паметник на загиналите Хамерикански летци,които са бомбардирали столицата.
А паметника на Българските Летци,загинали за спокойствието на столичани седи забулен в храсти.....да видим колко от вас знаят къде е?!
А къде е паметника на загиналите български войници,в която и да е война?А паметника на чието място е сега НДК!?
Къде е паметта на българският войн-знаем къде е-на негово място седи паметта на руският!Ето къде!
Не ме разбирайте погрешно,аз ОБИЧАМ руският народ,един от най-изстрадалите!Като малък първо съм учил в руско училище,бях единственното българче,имам много приятели руснаци.
Но това няма нищо общо с Българското ми самосъзнание!
Мястото на този паметник не е там,някъде другаде,но не там!
За мен този който го е изрисувал така,не е квартален гамен,той е гений на нашето съвремие,на нашето ежедневие,и най-вече на посоката на политиката в милата ни татковина.
Тези бои лесно ще се измият,ако не са го сторили вече,посрамените чуждопоклонници,но срамът на българсата ни памет, ще си остане.Кое Българско и Родно още тачим.....остана ли нещо....имало ли е!?!?
Супер,най-накрая малко гражданска инициатива да видим в България
Много се радвам ,че така са изрисували паметника,който трябва да бъде премахнат изцяло някой ден...и за тези,който сега ще скочат срещу мен ще им кажа:този паметник е на съветската армия-окупаторка,а не на Имперската армия-Освободителка
Нас са ни освободили Руските Имперски войски,а не комунистичекият пролетарият,който е обезглавил Руската монархия и е превзел властта с атентати и насилие...

Хаха, "В крак с времето". Много добро изпълнение. Вече не ни "спасяват" руските войски, а американските супер герои. Добре е, че не всички коментари са негативни в темата, може па и да се събуди някога българския гражданин...
- Helix
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS;E30 325i
- Мечтае да кара: Самолет
exotique написа:Супер,най-накрая малко гражданска инициатива да видим в БългарияМного се радвам ,че така са изрисували паметника,който трябва да бъде премахнат изцяло някой ден...и за тези,който сега ще скочат срещу мен ще им кажа:този паметник е на съветската армия-окупаторка,а не на Имперската армия-Освободителка
Нас са ни освободили Руските Имперски войски,а не комунистичекият пролетарият,който е обезглавил Руската монархия и е превзел властта с атентати и насилие...
Точно както казах и аз!може ли да нямаме паметник на Хан Аспарух а да имаме на някакви окупатори!
До колегата rado_rf:
Колега, такива паметници се строят на места къде руските воиници са се били с нацистите , а не в държава където те окупират след като се е отказала да помага на Германия.Руските воиници не са се били на наша територия през войната и наши воиници не са се сражавали срещу тях.

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
съгласих се да го махнат паметника... но при едно условие- първо да махнат паметника на американските пилоти... да издигаш паметник на хората сринали София е прекалено, като махнат него тогава да срутят и другия паметник...
много сте интересни като скачате срещу нещо- или скачайте срещу всички такива, или не се обаждайте...
много сте интересни като скачате срещу нещо- или скачайте срещу всички такива, или не се обаждайте...
ms написа:съгласих се да го махнат паметника... но при едно условие- първо да махнат паметника на американските пилоти... да издигаш паметник на хората сринали София е прекалено, като махнат него тогава да срутят и другия паметник...
E те американския паметник го построиха миналата година, няма шанс да го махнат скоро

Не Мы такие, Жизнь такая
- Helix
- кандидат ентусиаст
-
ms написа:съгласих се да го махнат паметника... но при едно условие- първо да махнат паметника на американските пилоти... да издигаш паметник на хората сринали София е прекалено, като махнат него тогава да срутят и другия паметник...
Нямам нищо против и този да го махнат!

- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
Helix написа:ms написа:съгласих се да го махнат паметника... но при едно условие- първо да махнат паметника на американските пилоти... да издигаш паметник на хората сринали София е прекалено, като махнат него тогава да срутят и другия паметник...
Нямам нищо против и този да го махнат!
Е да ама няма да го махнат....защото нали сега сме с тях и им лижеме гъзовете

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
реално погледнато трябва да имаш в пъти повече против паметник на американски пилоти, отколкото срещу такъв на руската/съветската армия...
Я някой да ми обясни каква е логиката да правим паметник на вражески войници, бомбардирали столицата и при тези им задачи свалени от български пилоти
нещо ми убягва на мен причината да издигна паметник на ония дето е избил цивилни и се е опитал да убие и мен, ама не успял щото съм го свалил 
ПС: че няма до го махнат е ясно... само се чудя дали ако и хамериканският паметник утре се окаже изрисуван никой няма да се мръдне и да търси художника
на бас, че ще го издирят за 6 часа 
Я някой да ми обясни каква е логиката да правим паметник на вражески войници, бомбардирали столицата и при тези им задачи свалени от български пилоти

ПС: че няма до го махнат е ясно... само се чудя дали ако и хамериканският паметник утре се окаже изрисуван никой няма да се мръдне и да търси художника

- Helix
- кандидат ентусиаст
-
ms написа:реално погледнато трябва да имаш в пъти повече против паметник на американски пилоти, отколкото срещу такъв на руската/съветската армия...
Я някой да ми обясни каква е логиката да правим паметник на вражески войници, бомбардирали столицата и при тези им задачи свалени от български пилотинещо ми убягва на мен причината да издигна паметник на ония дето е избил цивилни и се е опитал да убие и мен, ама не успял щото съм го свалил
ПС: че няма до го махнат е ясно... само се чудя дали ако и хамериканският паметник утре се окаже изрисуван никой няма да се мръдне и да търси художникана бас, че ще го издирят за 6 часа
Паметници на убити воиници се правят в всички страни, например има американиски паметници в Германия, въпреки че са сравнили половината държава със земята.Има и паметници на загинали немски воиници в Франция, както има и български паметници на загиналите в Макединия и Сърбия.Става въпрос , че паметника в тема не е такъв!

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Тук има хора, които правят парелели с Освобождението от турско иго, с окупацията на България от Червената армия през 1944 г. и последвалото налагане на комунистичека диктатура в страната. В суверенна България. Няма да чета историческа лекция, това не е станало преди 1000 г. Навсякъде в България има паметници на тази армия, която по отношение се явява окупационна такава и кой знае защо се почитат и тачат. И за пример се сочат подобни паметници в Австрия, Германия др. държави, коити нямат нищо общо с тези, нашите. Защото там реално са загинали руски войници за свободата, а тук една пушка не е гръмнала срещу тях. Паметниците, основната им функция е това, да пазят паметта и спомена за определени събития, да ни напомнят. А какво ни напомянат паметниците на Червената армия от близкото ни минало? Че са ни освободили? От какво и от кого? България не е била във война със СССР, не е била обявявана такава от българското правителство. Тези паметници символизират една голяма лъжа и голям срам. Удобно се премълчават събитията след смяната на властта в София през тези години и последвалия масов терор над българската интелигенция, духовенство и правителствени представители, чрез измислени и режисирани съдебни процеси, ръководени от Георги Димитров(от Москва) и неговия резидент Трайчо Костов(в България). Но 45 г. лъжи така са бетонирали това, че дори днес, 20 и кусур години след уж някакви демократични промени и начин на мислене, пак има хора и то млади хора, които повтарят лъжите от онова минало. Доста години ще минат, преди да се освободим от това наследство като нация. Всъщност, нация е много силна дума, но ще ми простите. И да, промените имат все някакво начало, понякога то е да събориш нещо ненужно, за да построиш нещо полезно.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F

Просто чета тука разни коментари кой бил агресор и кой окупатор,то разбира се от нашата малка гледна точка,на зависими хора,щото ония големите са си разпределили света...
Баси,измина половината години от онези 45 години (горе-долу половината) и сме никъде,даже нищо не сме построили...няма никога да се оправим,май ще се окажат "онези" 45 години по-градивни от следващите 45 години...
Първото нещо което изникна в съзнанието ми като видях тазо творба беше клипа на Rammstein - Amerika.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
Аз съм просто потресен от откровените идиотщини които прочетох тук
Някои хора направиха план да бутнат половин България, аз нямам думи.
Кои сте Вие бе, тарикати? Какво построихте Вие през живота си, че ще искате да бутате каквото и да било, а? Всеки паметник символизира част от нашата история, и ние нямаме право да ги пипаме, независимо дали са красиви, грозни и т.н. И сега защото политиците ни лижат топките на янките, дайте да бутаме всичко което е построено преди 1989г, така ли? Някой от вас усеща ли се че половин България е построена от Русия? Всичко трябва да бъде бутнато, така ли? Всичките ни долнопробни политици които много обичат хамериканците - защо гъзовете им седят в сградите построени от Русия - министерствата, президенството и много други?
А я ми кажете любимите ви 'западни братя' какво построиха за последните 20 години? Ще ви кажа - 5 мола, това е. И ако случайно този паметник бъде бутнат, познайте какво ще има на негово място - точно така, мол.
Аз откакто се помня ние българите само рушим, няма такова просто племе. От 1989 насам разрушиха сума ти сгради и паметници. Ама то това го няма даже в Чехия, Полша и Германия, които реално са пострадали от ком-режима. Във всички тези държави навсякъде има монументи символизиращи този период от историята им, и никога НЯМА ДА ПОСМЕЯТ да бутнат паметниците си. А няма да говоря колко сме изсмукали от Русия през соца, че някои хора никога няма да го разберат.
Колко архитекти и строители от Русия, Австрия, Германия и дружи държави дойдоха и строиха у нас след 1878г? Всичко у нас е проектирано и строено от чужденци. Аз не познавам българин който да е построил нещо - ама познавам много които само рушат. Толкова деструктивен народ едва ли има някъде другаде по света. Всички идват да ни правят добро, ама видиш ли Ганьо Балкански е по-умен и не иска да има сгради - той само бута, за да се подмазва на силните на деня. Ние сме бетер мангалите - някакви номади, които искат да останат без сгради и паметници, да им се изгуби историята и просто да преживяват ден за ден.
За колегата, който пита защо този паметник бил по-голям от този на Левски или Ботев, и трябвало да бъде бутнат - ами защо не хванеш да направиш инициативен комитет, който да построи по-голям паметник на Левски или Ботев, а искаш този да бъде разрушен, а? И аз искам да има 50 метров паметник на Левски, но защо да не се построи, вместо да се разруши другия?
Добра или лоша, историята си е история, и никой няма право да я закача!

Някои хора направиха план да бутнат половин България, аз нямам думи.

А я ми кажете любимите ви 'западни братя' какво построиха за последните 20 години? Ще ви кажа - 5 мола, това е. И ако случайно този паметник бъде бутнат, познайте какво ще има на негово място - точно така, мол.
Аз откакто се помня ние българите само рушим, няма такова просто племе. От 1989 насам разрушиха сума ти сгради и паметници. Ама то това го няма даже в Чехия, Полша и Германия, които реално са пострадали от ком-режима. Във всички тези държави навсякъде има монументи символизиращи този период от историята им, и никога НЯМА ДА ПОСМЕЯТ да бутнат паметниците си. А няма да говоря колко сме изсмукали от Русия през соца, че някои хора никога няма да го разберат.
Колко архитекти и строители от Русия, Австрия, Германия и дружи държави дойдоха и строиха у нас след 1878г? Всичко у нас е проектирано и строено от чужденци. Аз не познавам българин който да е построил нещо - ама познавам много които само рушат. Толкова деструктивен народ едва ли има някъде другаде по света. Всички идват да ни правят добро, ама видиш ли Ганьо Балкански е по-умен и не иска да има сгради - той само бута, за да се подмазва на силните на деня. Ние сме бетер мангалите - някакви номади, които искат да останат без сгради и паметници, да им се изгуби историята и просто да преживяват ден за ден.
За колегата, който пита защо този паметник бил по-голям от този на Левски или Ботев, и трябвало да бъде бутнат - ами защо не хванеш да направиш инициативен комитет, който да построи по-голям паметник на Левски или Ботев, а искаш този да бъде разрушен, а? И аз искам да има 50 метров паметник на Левски, но защо да не се построи, вместо да се разруши другия?
Добра или лоша, историята си е история, и никой няма право да я закача!