Подигравка с паметник

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528 на газчица...
Мечтае да кара: МиГ-29

Re: Подигравка с паметник

Мнение от pkaramitev » 20 Юни 2011, 7:47

Аз пък съм на мнение,че не трябва да се строят паметници,по-големи от паметниците на ЛЕВСКИ БОТЕВ,и всички големи и ИСТИНСКИ РОДОЛЮБЦИ.
Но уви,дори направихме паметник на загиналите Хамерикански летци,които са бомбардирали столицата.
А паметника на Българските Летци,загинали за спокойствието на столичани седи забулен в храсти.....да видим колко от вас знаят къде е?!
А къде е паметника на загиналите български войници,в която и да е война?А паметника на чието място е сега НДК!?
Къде е паметта на българският войн-знаем къде е-на негово място седи паметта на руският!Ето къде!

Не ме разбирайте погрешно,аз ОБИЧАМ руският народ,един от най-изстрадалите!Като малък първо съм учил в руско училище,бях единственното българче,имам много приятели руснаци.
Но това няма нищо общо с Българското ми самосъзнание!

Мястото на този паметник не е там,някъде другаде,но не там!

За мен този който го е изрисувал така,не е квартален гамен,той е гений на нашето съвремие,на нашето ежедневие,и най-вече на посоката на политиката в милата ни татковина.
Тези бои лесно ще се измият,ако не са го сторили вече,посрамените чуждопоклонници,но срамът на българсата ни памет, ще си остане.Кое Българско и Родно още тачим.....остана ли нещо....имало ли е!?!?
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 20 Юни 2011, 8:52

Супер,най-накрая малко гражданска инициатива да видим в България :D Много се радвам ,че така са изрисували паметника,който трябва да бъде премахнат изцяло някой ден...и за тези,който сега ще скочат срещу мен ще им кажа:този паметник е на съветската армия-окупаторка,а не на Имперската армия-Освободителка :!: Нас са ни освободили Руските Имперски войски,а не комунистичекият пролетарият,който е обезглавил Руската монархия и е превзел властта с атентати и насилие...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 20 Юни 2011, 9:15

Хаха, "В крак с времето". Много добро изпълнение. Вече не ни "спасяват" руските войски, а американските супер герои. Добре е, че не всички коментари са негативни в темата, може па и да се събуди някога българския гражданин...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS;E30 325i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Helix » 20 Юни 2011, 10:17

exotique написа:Супер,най-накрая малко гражданска инициатива да видим в България :D Много се радвам ,че така са изрисували паметника,който трябва да бъде премахнат изцяло някой ден...и за тези,който сега ще скочат срещу мен ще им кажа:този паметник е на съветската армия-окупаторка,а не на Имперската армия-Освободителка :!: Нас са ни освободили Руските Имперски войски,а не комунистичекият пролетарият,който е обезглавил Руската монархия и е превзел властта с атентати и насилие...

Точно както казах и аз!може ли да нямаме паметник на Хан Аспарух а да имаме на някакви окупатори!

До колегата rado_rf:
Колега, такива паметници се строят на места къде руските воиници са се били с нацистите , а не в държава където те окупират след като се е отказала да помага на Германия.Руските воиници не са се били на наша територия през войната и наши воиници не са се сражавали срещу тях.
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 20 Юни 2011, 10:24

съгласих се да го махнат паметника... но при едно условие- първо да махнат паметника на американските пилоти... да издигаш паметник на хората сринали София е прекалено, като махнат него тогава да срутят и другия паметник...
много сте интересни като скачате срещу нещо- или скачайте срещу всички такива, или не се обаждайте...
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 20 Юни 2011, 10:26

ms написа:съгласих се да го махнат паметника... но при едно условие- първо да махнат паметника на американските пилоти... да издигаш паметник на хората сринали София е прекалено, като махнат него тогава да срутят и другия паметник...
много сте интересни като скачате срещу нещо- или скачайте срещу всички такива, или не се обаждайте...

E те американския паметник го построиха миналата година, няма шанс да го махнат скоро :ranting: Инак мен лично, тоя на съветската армия не ми пречи, а това че някой го бил изрисувал - ми няма лошо - те редовно си го рисуват с пречупени кръстове, поне човека е вложил творчество :)
Не Мы такие, Жизнь такая

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Helix » 20 Юни 2011, 10:30

ms написа:съгласих се да го махнат паметника... но при едно условие- първо да махнат паметника на американските пилоти... да издигаш паметник на хората сринали София е прекалено, като махнат него тогава да срутят и другия паметник...

Нямам нищо против и този да го махнат!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 20 Юни 2011, 10:35

Helix написа:

Нямам нищо против и този да го махнат!

Е да ама няма да го махнат....защото нали сега сме с тях и им лижеме гъзовете ;)
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 20 Юни 2011, 10:43

реално погледнато трябва да имаш в пъти повече против паметник на американски пилоти, отколкото срещу такъв на руската/съветската армия...

Я някой да ми обясни каква е логиката да правим паметник на вражески войници, бомбардирали столицата и при тези им задачи свалени от български пилоти :?: нещо ми убягва на мен причината да издигна паметник на ония дето е избил цивилни и се е опитал да убие и мен, ама не успял щото съм го свалил ;)

ПС: че няма до го махнат е ясно... само се чудя дали ако и хамериканският паметник утре се окаже изрисуван никой няма да се мръдне и да търси художника :?: на бас, че ще го издирят за 6 часа :banghead:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Helix » 20 Юни 2011, 11:20

ms написа:реално погледнато трябва да имаш в пъти повече против паметник на американски пилоти, отколкото срещу такъв на руската/съветската армия...

Я някой да ми обясни каква е логиката да правим паметник на вражески войници, бомбардирали столицата и при тези им задачи свалени от български пилоти :?: нещо ми убягва на мен причината да издигна паметник на ония дето е избил цивилни и се е опитал да убие и мен, ама не успял щото съм го свалил ;)

ПС: че няма до го махнат е ясно... само се чудя дали ако и хамериканският паметник утре се окаже изрисуван никой няма да се мръдне и да търси художника :?: на бас, че ще го издирят за 6 часа :banghead:

Паметници на убити воиници се правят в всички страни, например има американиски паметници в Германия, въпреки че са сравнили половината държава със земята.Има и паметници на загинали немски воиници в Франция, както има и български паметници на загиналите в Макединия и Сърбия.Става въпрос , че паметника в тема не е такъв!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 20 Юни 2011, 11:39

Тук има хора, които правят парелели с Освобождението от турско иго, с окупацията на България от Червената армия през 1944 г. и последвалото налагане на комунистичека диктатура в страната. В суверенна България. Няма да чета историческа лекция, това не е станало преди 1000 г. Навсякъде в България има паметници на тази армия, която по отношение се явява окупационна такава и кой знае защо се почитат и тачат. И за пример се сочат подобни паметници в Австрия, Германия др. държави, коити нямат нищо общо с тези, нашите. Защото там реално са загинали руски войници за свободата, а тук една пушка не е гръмнала срещу тях. Паметниците, основната им функция е това, да пазят паметта и спомена за определени събития, да ни напомнят. А какво ни напомянат паметниците на Червената армия от близкото ни минало? Че са ни освободили? От какво и от кого? България не е била във война със СССР, не е била обявявана такава от българското правителство. Тези паметници символизират една голяма лъжа и голям срам. Удобно се премълчават събитията след смяната на властта в София през тези години и последвалия масов терор над българската интелигенция, духовенство и правителствени представители, чрез измислени и режисирани съдебни процеси, ръководени от Георги Димитров(от Москва) и неговия резидент Трайчо Костов(в България). Но 45 г. лъжи така са бетонирали това, че дори днес, 20 и кусур години след уж някакви демократични промени и начин на мислене, пак има хора и то млади хора, които повтарят лъжите от онова минало. Доста години ще минат, преди да се освободим от това наследство като нация. Всъщност, нация е много силна дума, но ще ми простите. И да, промените имат все някакво начало, понякога то е да събориш нещо ненужно, за да построиш нещо полезно.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F

Мнение от Е.Димитров » 20 Юни 2011, 12:57

:OT:
Просто чета тука разни коментари кой бил агресор и кой окупатор,то разбира се от нашата малка гледна точка,на зависими хора,щото ония големите са си разпределили света...
Баси,измина половината години от онези 45 години (горе-долу половината) и сме никъде,даже нищо не сме построили...няма никога да се оправим,май ще се окажат "онези" 45 години по-градивни от следващите 45 години...

Потребител
Аватар

Мнение от bundev » 20 Юни 2011, 13:57

Първото нещо което изникна в съзнанието ми като видях тазо творба беше клипа на Rammstein - Amerika.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 20 Юни 2011, 14:36

:OT: Знаеш ли Хитлер колко км. магистрали е построил в Германия? 1990 г. като ходих, се движихме по някои от тях, спец. ни обърнаха внимание даже. Е? С това ли се измерва нещо? Кой ни пречи да сторим? Паметниците? Щом сме могли да строим подобни неща и други като Кремиковци, значи можем. Друг е въпроса какви са ни приоритетите като държава и като нация, ама за нацията уточних. Понякога трябва първо да събориш, за да построиш. В Библията пише, ново вино, не се налива в стари мехове. Не можеш да живееш с лъжливото минало и да градиш истинско настояще и бъдеще, не става. И изминалите години го доказват, един половинчат опит да се случи нещо истинско в България. И до ден днешен, неуспешен в голямата си част. Защото си живеем с миналото, тъгуваме за него и се сещаме колко било хубаво при бай Тошо и как сме щели да го търсим. От обикновенните хора до висшестоящите. Мило ни е. И хора от същото това минало ни управляват и стоят по върховете на държавата, да спомена само президента. Къде е мястото на паметниците тук? Конкретно този, няма място в днешна България, защото той е част от това лъжливо минало, минало от което както казах, би трябвало да се срамуваме, както гемрнаците се срамуват от нацизма. END :OT:
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 20 Юни 2011, 14:59

Аз съм просто потресен от откровените идиотщини които прочетох тук :shock:

Някои хора направиха план да бутнат половин България, аз нямам думи. :clap: Кои сте Вие бе, тарикати? Какво построихте Вие през живота си, че ще искате да бутате каквото и да било, а? Всеки паметник символизира част от нашата история, и ние нямаме право да ги пипаме, независимо дали са красиви, грозни и т.н. И сега защото политиците ни лижат топките на янките, дайте да бутаме всичко което е построено преди 1989г, така ли? Някой от вас усеща ли се че половин България е построена от Русия? Всичко трябва да бъде бутнато, така ли? Всичките ни долнопробни политици които много обичат хамериканците - защо гъзовете им седят в сградите построени от Русия - министерствата, президенството и много други?

А я ми кажете любимите ви 'западни братя' какво построиха за последните 20 години? Ще ви кажа - 5 мола, това е. И ако случайно този паметник бъде бутнат, познайте какво ще има на негово място - точно така, мол.

Аз откакто се помня ние българите само рушим, няма такова просто племе. От 1989 насам разрушиха сума ти сгради и паметници. Ама то това го няма даже в Чехия, Полша и Германия, които реално са пострадали от ком-режима. Във всички тези държави навсякъде има монументи символизиращи този период от историята им, и никога НЯМА ДА ПОСМЕЯТ да бутнат паметниците си. А няма да говоря колко сме изсмукали от Русия през соца, че някои хора никога няма да го разберат.

Колко архитекти и строители от Русия, Австрия, Германия и дружи държави дойдоха и строиха у нас след 1878г? Всичко у нас е проектирано и строено от чужденци. Аз не познавам българин който да е построил нещо - ама познавам много които само рушат. Толкова деструктивен народ едва ли има някъде другаде по света. Всички идват да ни правят добро, ама видиш ли Ганьо Балкански е по-умен и не иска да има сгради - той само бута, за да се подмазва на силните на деня. Ние сме бетер мангалите - някакви номади, които искат да останат без сгради и паметници, да им се изгуби историята и просто да преживяват ден за ден.

За колегата, който пита защо този паметник бил по-голям от този на Левски или Ботев, и трябвало да бъде бутнат - ами защо не хванеш да направиш инициативен комитет, който да построи по-голям паметник на Левски или Ботев, а искаш този да бъде разрушен, а? И аз искам да има 50 метров паметник на Левски, но защо да не се построи, вместо да се разруши другия?

Добра или лоша, историята си е история, и никой няма право да я закача!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата