Iphone 5 .vs. Samsung Galaxy S3

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Re: Iphone 5 .vs. Samsung Galaxy S3

Мнение от In_Memoriam » 12 Яну 2013, 18:37

http://news.smartphone.bg/review/apple- ... i-testove/

Ако не сте го гледали :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 12 Яну 2013, 18:46

Като човек, който използва предимно iphone i ipod touch ще те посаветвам... взимай S3-ката и бягай надалеч от Iphone :mhihi:

Apple е като една комунистическа държава, всичко трябва да е под техен контрол, докато Android телефоните са User Friendly, всичко можеш да си правиш с тях, файлове теглиш свободно, качаш програми свободно, докато iPhone jailbreak-ваш, слагаш програми, които ти позволяват да слагаш други програми, за музика да не говорим, през iTunes някои песни ми се качат,други не, същата работа и с видео-тата... Намери си някое телефонче с Андроид и си ти, аз повече i-продукт не купувам :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 12 Яну 2013, 18:51

ръб написа:Nickelback, при тези малки размери на екрана, няма как пикселната гъстота, да не е по-голяма.

Това е ясно. Аз четвръто отделение поне имам, едно отношение мога сметна :mhihi: Въпроса е, че ИЗОБЩО Apple нямат конкуренция за момента по отношение на дисплеи - айпад, айбуци, макбуци (а не е да нямат 27-инчови монитори). Всеки може да опъне чаршав три на два и да каже - "Ей ме какъв голем дисплей изкарАх". Майсторъка е да докараш детайл. И това ме дразни на Ноута - 5.3 инча 1280x800 и си виждам пикселите с просто око, да му се невиди :ok: Ама аз съм болен на тема резолюция :mhihi: Затова чакам HTC да изкарат М7-цата - fullHD @ 4.7" :mrgreen:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Пловдивски Джигит
Аватар
Кара: Е38 728 IA

Мнение от Киров » 12 Яну 2013, 18:57

За сега май клоня към С3-ката ама ще видим.... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 12 Яну 2013, 18:58

Ебати окрасената статия :mhihi:

Когато апъл юзър ми покаже че телефона му работи добре с 12 таба заредени в браузъра, теглейки филм през торент клиент, чат във фейсбук, зареден GTA Vice city на мисия, и музика за бекграунд, като сменям браузъра и фейсбука през минута, ще си призная че телефона ми не струва :mhihi: при този товар и 50% осветеност на екрана, изкарва 8 часа нон-стоп ръчкане. Изпробвах го по коледа като бях останал без лаптоп :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 12 Яну 2013, 19:11

ръб написа:Ебати окрасената статия :mhihi:

Когато апъл юзър ми покаже че телефона му работи добре с 12 таба заредени в браузъра, теглейки филм през торент клиент, чат във фейсбук, зареден GTA Vice city на мисия, и музика за бекграунд, като сменям браузъра и фейсбука през минута, ще си призная че телефона ми не струва :mhihi: при този товар и 50% осветеност на екрана, изкарва 8 часа нон-стоп ръчкане. Изпробвах го по коледа като бях останал без лаптоп :mhihi:

:mhihi: "Посмали манго" имаше една приказка. Тука малко за рибета ни зема май :mhihi: Айде да го снимаш това утре и да покажеш, щото Ноут на филм на минимална подсветка изкарва към 7 часа. Тествано! А при активно сърфиране с повечко флаш повече от 3 часа не можеш да докараш ;)
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 12 Яну 2013, 19:19

Явно твоя има проблем, щото човека който ме зариби изкарва повече от теб на ноут 1. А на ноут 2 батерията не е 2500 а 3100 милиампера ;) и процесора ми е по-икономичен и гпу-то и рам повече имам така че много рядко ми спира и пуска приложения заради недостиг на памет.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 12 Яну 2013, 19:25

ръб написа:Явно твоя има проблем, щото човека който ме зариби изкарва повече от теб на ноут 1. А на ноут 2 батерията не е 2500 а 3100 милиампера ;)

Така ше кажеш ти :mhihi:
Колко точно изкарва твоя човек, звънни го питай, ама на минимална подсветка :mhihi:
Сега ми направи впечатление, че ти говориш за двойката, знам че е с по-яка батерия... ама да ми браузваш 8-часа в нета където обикновено е бъркано с флаш няма как да стане... Освен, ако не се кефиш само на статичен HTML тогава ти вярвам, че ще докараш докъм 6-7 часа ;)

ръб написа:и процесора ми е по-икономичен и гпу-то и рам повече имам така че много рядко ми спира и пуска приложения заради недостиг на памет.

Колко да са икономични 4 кора? Мерил ли си им консумацията със стрелковия уред :mhihi: , та знаеш... Това за RAM-a и приложенията ми намирисва, че искаш да ни обясниш какво представлява Линукс кърнел и как си менажира процесите, че си пускал профилачка и знаеш кой колко е консумирал. Това и загубеняците от Самсунг си нямат на идея дали новия им чипсет наистина е пауър ефишънт, та камо ли някой от нас... Стига се обяснява, че говориш глупости вече :bchug:
Последна промяна Nickelback на 12 Яну 2013, 19:42, променена общо 1 път
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 12 Яну 2013, 19:37

///Maximalniq написа:Apple е като една комунистическа държава, всичко трябва да е под техен контрол, докато Android телефоните са User Friendly, всичко можеш да си правиш с тях, файлове теглиш свободно, качаш програми свободно, докато iPhone jailbreak-ваш, слагаш програми, които ти позволяват да слагаш други програми, за музика да не говорим, през iTunes някои песни ми се качат,други не, същата работа и с видео-тата... Намери си някое телефонче с Андроид и си ти, аз повече i-продукт не купувам :yes:

Целта е да не можеш да си напълниш телефона с некадърно написани програми, които ще го забозят яко. Ако толкова държиш джейла е елементарна процедура отнемаща не повече от 10 мин след което можеш да си качваш каквото искаш.

Айтюнс не знам какво го плюете. Можеш да си качваш всякаква музика с него. Поддържа перфектна синхрнонизация и е лесен за работа. Като минавах от 4-ката на 5-ца ми качи всичко на петицата включая проведени и пропуснати разговори, акаунти, настройки на телефона и програмите и т.н. Въобще не разбрах, че съм с др телефон.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 12 Яну 2013, 19:52

Общо взето недей да се опитваш да ми обясняваш, колко ми изкарва батерията, щото просто не си запознат.

Твоя процесор е произведен по 45nm процес, моя по 32 -> повече икономия. Това, че е 4-ядрен, не означава, че товари постоянно и 4те ядра. Вземи прочети малко, преди да се опитваш да ми обясниш колко не съм наясно и едва ли не колко съм тъп :mhihi:
Определено спирането и пускането на приложения и процеси поради липса на оперативна памет е от значение.

Galaxy S-ката ми изкарваше 3 часа плътно браузване със дъртия си процесор и батерията от 1500мАх.

Аз чета предимно форуми, колкото до браузването. Ама ти наистина пишеш ей така, колкото да си почешеш пръстите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 12 Яну 2013, 20:10

ръб написа:Общо взето недей да се опитваш да ми обясняваш, колко ми изкарва батерията, щото просто не си запознат.

Твоя процесор е произведен по 45nm процес, моя по 32 -> повече икономия. Това, че е 4-ядрен, не означава, че товари постоянно и 4те ядра. Вземи прочети малко, преди да се опитваш да ми обясниш колко не съм наясно и едва ли не колко съм тъп :mhihi:
Определено спирането и пускането на приложения и процеси поради липса на оперативна памет е от значение.

Galaxy S-ката ми изкарваше 3 часа плътно браузване със дъртия си процесор и батерията от 1500мАх.

Аз чета предимно форуми, колкото до браузването. Ама ти наистина пишеш ей така, колкото да си почешеш пръстите :mhihi:

Добре бе пич пусни едно ревю в нета да видим колко ти изкарва батерията. К'во толкова се пенявиш :mhihi:
Чел съм бая повечко от тебе, щото с това си вадя хляба и нема нужда да ми обясняваш, че като транзисторите били по-малки, консумацията, видиш ли, и тя била по-малка. По-малка е за пред хората и да си пишат това-онова по whitepaper-ите вендорите на чипсетите и да викат, "ей виж колко малко харчим". Харчим малко на стенда в лабораторията.
После като отиде при дивелъпърите и при юзъра, и като накачиш един куп софтуер отгоре, написан за норматив и консумацията отива по дяволите. Аз не знам какво толкова правиш по тоя телефон, ама за момента 1GB RAM е предостатъчна за нормално ползване на телефона.

Като каза за форуми. Пробвай сега да ми пишеш на лични от телефона ти. За 5-6 по-дълги съобщения батерията ще ти падне наполовина. Тия анимирани емотиконки направо смачкват батерията :yes: И тука колко ти е голем транзистора (XX nm или YY nm) въобще не го вълнува калпавия софтуер :winky:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 12 Яну 2013, 20:52

Заради ниския контрол на качеството поради ред причини (по-либерален маркет, отворен код/платформа, много прохождащи програмисти), за Андроид се пишат толкова много супер зле написани приложения, че чак Гугъл ги е срам и им е гадно, че им скапват иначе доста приличната операционна система. Аз съм с iPhone 4, но имам наблюдение и над двете платформи и твърдя, че какъвто и да е хардуер не може да се справи с некадърно написан софтуер. Тук Apple са ама много напред с материала - и то заради "комунистическите" си похвати/изисквания и т.н.
А с тия "плазмени телевизори" от по над 4 инча да ми говорите за ергономия и удобство на ползване на ТЕЛЕФОН е леко смешно.
Only dead fish follow the stream...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 12 Яну 2013, 21:07

bum_bum написа:
///Maximalniq написа:Apple е като една комунистическа държава, всичко трябва да е под техен контрол, докато Android телефоните са User Friendly, всичко можеш да си правиш с тях, файлове теглиш свободно, качаш програми свободно, докато iPhone jailbreak-ваш, слагаш програми, които ти позволяват да слагаш други програми, за музика да не говорим, през iTunes някои песни ми се качат,други не, същата работа и с видео-тата... Намери си някое телефонче с Андроид и си ти, аз повече i-продукт не купувам :yes:

Целта е да не можеш да си напълниш телефона с некадърно написани програми, които ще го забозят яко. Ако толкова държиш джейла е елементарна процедура отнемаща не повече от 10 мин след което можеш да си качваш каквото искаш.

Некадърно-написаната програма е iDrive,която ти позволява да си използваш iPhone-a като флашка, а Apple въобще не обичат такива програми, които са много полезни. Таа... за да изтеглиш тази програма, която не е допусната до AppStore трябва да си джейлбрейкнеш телефона, да изтеглиш Installous от Cydia, след това да я изтеглиш от Installous-a. Другата простотия - Bluetooth, има го, ама не работи с други телефони :mhihi: и куп комунистически решения, друг пример User Interface, отново за да си изтеглиш темички, трябва да джейлбрейкнеш и от там да теглиш. Когато си взех iPod Touch 3g ( за който се изръсих 800лв. - най-смотано прахосаните пари за мен) при джейлбрейк гаранцията на телефона пада... :nono: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Друг пример, който не е толкова комунистически, а е по-скоро от некадърност или и аз не знам - "Multitasking", в кавички защото не е точно това, каквото ви е на компютъра, а паузира програмите, които не вървят в момента. Представете си отворили сте winamp и си отваряте facebook и музиката спира :mhihi: :mhihi:

Мога да напиша купища тонове лай*а по iPhone, не защото имам Adroid телефон, а просто защото още съм с iPhone, a ipod-a го продадох, но 2 години бях с него. Още не съм си взел Android телефон (искам S3-S4 или Note 2), но знам, че тези неща ги няма. :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 12 Яну 2013, 21:13

MadChicken написа:Заради ниския контрол на качеството поради ред причини (по-либерален маркет, отворен код/платформа, много прохождащи програмисти), за Андроид се пишат толкова много супер зле написани приложения, че чак Гугъл ги е срам и им е гадно, че им скапват иначе доста приличната операционна система. Аз съм с iPhone 4, но имам наблюдение и над двете платформи и твърдя, че какъвто и да е хардуер не може да се справи с некадърно написан софтуер. Тук Apple са ама много напред с материала - и то заради "комунистическите" си похвати/изисквания и т.н.
...

А, точно! Това искам да кажа. Както се казва - на крива ракета Космоса и пречи. Хардуера е Космоса в случая :mhihi:
Заради калпавата интеграция на Андроида към платформата идват и проблеми като висока консумация, лош перформънс, лоша стабилност и т.н.
А калпавата интеграция на Андроида към хардуера е основно и най-вече, заради нереални срокове и некадърни дивелъпъри :dunno:

Apple защото са "комунисти" поне са си премахнали овърхеда откъм постоянно интегриране на на ОС-а към "n" на брой платформи. А и там некадърни почти няма, да не кажа хич :mhihi: Като и в Google, де :ok:

MadChicken написа:А с тия "плазмени телевизори" от по над 4 инча да ми говорите за ергономия и удобство на ползване на ТЕЛЕФОН е леко смешно.

Смешно чак, не бих казал. Едно време ни беше смешно, като срещнем някой с хендфрии. А сега е нещо нормално... Технологиите се развиват и смешните неща в даден момент искаме или не се налагат на пазара. Това е дълга история... :bchug:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

Предишна

Назад към Извън Темата