Iphone 5 .vs. Samsung Galaxy S3
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
Re: Iphone 5 .vs. Samsung Galaxy S3
Като човек, който използва предимно iphone i ipod touch ще те посаветвам... взимай S3-ката и бягай надалеч от Iphone
Apple е като една комунистическа държава, всичко трябва да е под техен контрол, докато Android телефоните са User Friendly, всичко можеш да си правиш с тях, файлове теглиш свободно, качаш програми свободно, докато iPhone jailbreak-ваш, слагаш програми, които ти позволяват да слагаш други програми, за музика да не говорим, през iTunes някои песни ми се качат,други не, същата работа и с видео-тата... Намери си някое телефонче с Андроид и си ти, аз повече i-продукт не купувам

Apple е като една комунистическа държава, всичко трябва да е под техен контрол, докато Android телефоните са User Friendly, всичко можеш да си правиш с тях, файлове теглиш свободно, качаш програми свободно, докато iPhone jailbreak-ваш, слагаш програми, които ти позволяват да слагаш други програми, за музика да не говорим, през iTunes някои песни ми се качат,други не, същата работа и с видео-тата... Намери си някое телефонче с Андроид и си ти, аз повече i-продукт не купувам

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
ръб написа:Nickelback, при тези малки размери на екрана, няма как пикселната гъстота, да не е по-голяма.
Това е ясно. Аз четвръто отделение поне имам, едно отношение мога сметна

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
За сега май клоня към С3-ката ама ще видим.... 

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Ебати окрасената статия
Когато апъл юзър ми покаже че телефона му работи добре с 12 таба заредени в браузъра, теглейки филм през торент клиент, чат във фейсбук, зареден GTA Vice city на мисия, и музика за бекграунд, като сменям браузъра и фейсбука през минута, ще си призная че телефона ми не струва
при този товар и 50% осветеност на екрана, изкарва 8 часа нон-стоп ръчкане. Изпробвах го по коледа като бях останал без лаптоп 

Когато апъл юзър ми покаже че телефона му работи добре с 12 таба заредени в браузъра, теглейки филм през торент клиент, чат във фейсбук, зареден GTA Vice city на мисия, и музика за бекграунд, като сменям браузъра и фейсбука през минута, ще си призная че телефона ми не струва

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
ръб написа:Ебати окрасената статия![]()
Когато апъл юзър ми покаже че телефона му работи добре с 12 таба заредени в браузъра, теглейки филм през торент клиент, чат във фейсбук, зареден GTA Vice city на мисия, и музика за бекграунд, като сменям браузъра и фейсбука през минута, ще си призная че телефона ми не струвапри този товар и 50% осветеност на екрана, изкарва 8 часа нон-стоп ръчкане. Изпробвах го по коледа като бях останал без лаптоп

Лето две и седемнаесто.
- ръб
- младши ентусиаст
-
Явно твоя има проблем, щото човека който ме зариби изкарва повече от теб на ноут 1. А на ноут 2 батерията не е 2500 а 3100 милиампера
и процесора ми е по-икономичен и гпу-то и рам повече имам така че много рядко ми спира и пуска приложения заради недостиг на памет.

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
ръб написа:Явно твоя има проблем, щото човека който ме зариби изкарва повече от теб на ноут 1. А на ноут 2 батерията не е 2500 а 3100 милиампера
Така ше кажеш ти

Колко точно изкарва твоя човек, звънни го питай, ама на минимална подсветка

Сега ми направи впечатление, че ти говориш за двойката, знам че е с по-яка батерия... ама да ми браузваш 8-часа в нета където обикновено е бъркано с флаш няма как да стане... Освен, ако не се кефиш само на статичен HTML тогава ти вярвам, че ще докараш докъм 6-7 часа

ръб написа:и процесора ми е по-икономичен и гпу-то и рам повече имам така че много рядко ми спира и пуска приложения заради недостиг на памет.
Колко да са икономични 4 кора? Мерил ли си им консумацията със стрелковия уред

Последна промяна Nickelback на 12 Яну 2013, 19:42, променена общо 1 път
Лето две и седемнаесто.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
///Maximalniq написа:Apple е като една комунистическа държава, всичко трябва да е под техен контрол, докато Android телефоните са User Friendly, всичко можеш да си правиш с тях, файлове теглиш свободно, качаш програми свободно, докато iPhone jailbreak-ваш, слагаш програми, които ти позволяват да слагаш други програми, за музика да не говорим, през iTunes някои песни ми се качат,други не, същата работа и с видео-тата... Намери си някое телефонче с Андроид и си ти, аз повече i-продукт не купувам
Целта е да не можеш да си напълниш телефона с некадърно написани програми, които ще го забозят яко. Ако толкова държиш джейла е елементарна процедура отнемаща не повече от 10 мин след което можеш да си качваш каквото искаш.
Айтюнс не знам какво го плюете. Можеш да си качваш всякаква музика с него. Поддържа перфектна синхрнонизация и е лесен за работа. Като минавах от 4-ката на 5-ца ми качи всичко на петицата включая проведени и пропуснати разговори, акаунти, настройки на телефона и програмите и т.н. Въобще не разбрах, че съм с др телефон.
- ръб
- младши ентусиаст
-
Общо взето недей да се опитваш да ми обясняваш, колко ми изкарва батерията, щото просто не си запознат.
Твоя процесор е произведен по 45nm процес, моя по 32 -> повече икономия. Това, че е 4-ядрен, не означава, че товари постоянно и 4те ядра. Вземи прочети малко, преди да се опитваш да ми обясниш колко не съм наясно и едва ли не колко съм тъп
Определено спирането и пускането на приложения и процеси поради липса на оперативна памет е от значение.
Galaxy S-ката ми изкарваше 3 часа плътно браузване със дъртия си процесор и батерията от 1500мАх.
Аз чета предимно форуми, колкото до браузването. Ама ти наистина пишеш ей така, колкото да си почешеш пръстите
Твоя процесор е произведен по 45nm процес, моя по 32 -> повече икономия. Това, че е 4-ядрен, не означава, че товари постоянно и 4те ядра. Вземи прочети малко, преди да се опитваш да ми обясниш колко не съм наясно и едва ли не колко съм тъп

Определено спирането и пускането на приложения и процеси поради липса на оперативна памет е от значение.
Galaxy S-ката ми изкарваше 3 часа плътно браузване със дъртия си процесор и батерията от 1500мАх.
Аз чета предимно форуми, колкото до браузването. Ама ти наистина пишеш ей така, колкото да си почешеш пръстите

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
ръб написа:Общо взето недей да се опитваш да ми обясняваш, колко ми изкарва батерията, щото просто не си запознат.
Твоя процесор е произведен по 45nm процес, моя по 32 -> повече икономия. Това, че е 4-ядрен, не означава, че товари постоянно и 4те ядра. Вземи прочети малко, преди да се опитваш да ми обясниш колко не съм наясно и едва ли не колко съм тъп![]()
Добре бе пич пусни едно ревю в нета да видим колко ти изкарва батерията. К'во толкова се пенявиш

Чел съм бая повечко от тебе, щото с това си вадя хляба и нема нужда да ми обясняваш, че като транзисторите били по-малки, консумацията, видиш ли, и тя била по-малка. По-малка е за пред хората и да си пишат това-онова по whitepaper-ите вендорите на чипсетите и да викат, "ей виж колко малко харчим". Харчим малко на стенда в лабораторията.
После като отиде при дивелъпърите и при юзъра, и като накачиш един куп софтуер отгоре, написан за норматив и консумацията отива по дяволите. Аз не знам какво толкова правиш по тоя телефон, ама за момента 1GB RAM е предостатъчна за нормално ползване на телефона.
Като каза за форуми. Пробвай сега да ми пишеш на лични от телефона ти. За 5-6 по-дълги съобщения батерията ще ти падне наполовина. Тия анимирани емотиконки направо смачкват батерията

Лето две и седемнаесто.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Заради ниския контрол на качеството поради ред причини (по-либерален маркет, отворен код/платформа, много прохождащи програмисти), за Андроид се пишат толкова много супер зле написани приложения, че чак Гугъл ги е срам и им е гадно, че им скапват иначе доста приличната операционна система. Аз съм с iPhone 4, но имам наблюдение и над двете платформи и твърдя, че какъвто и да е хардуер не може да се справи с некадърно написан софтуер. Тук Apple са ама много напред с материала - и то заради "комунистическите" си похвати/изисквания и т.н.
А с тия "плазмени телевизори" от по над 4 инча да ми говорите за ергономия и удобство на ползване на ТЕЛЕФОН е леко смешно.
А с тия "плазмени телевизори" от по над 4 инча да ми говорите за ергономия и удобство на ползване на ТЕЛЕФОН е леко смешно.
Only dead fish follow the stream...
- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
bum_bum написа:///Maximalniq написа:Apple е като една комунистическа държава, всичко трябва да е под техен контрол, докато Android телефоните са User Friendly, всичко можеш да си правиш с тях, файлове теглиш свободно, качаш програми свободно, докато iPhone jailbreak-ваш, слагаш програми, които ти позволяват да слагаш други програми, за музика да не говорим, през iTunes някои песни ми се качат,други не, същата работа и с видео-тата... Намери си някое телефонче с Андроид и си ти, аз повече i-продукт не купувам
Целта е да не можеш да си напълниш телефона с некадърно написани програми, които ще го забозят яко. Ако толкова държиш джейла е елементарна процедура отнемаща не повече от 10 мин след което можеш да си качваш каквото искаш.
Некадърно-написаната програма е iDrive,която ти позволява да си използваш iPhone-a като флашка, а Apple въобще не обичат такива програми, които са много полезни. Таа... за да изтеглиш тази програма, която не е допусната до AppStore трябва да си джейлбрейкнеш телефона, да изтеглиш Installous от Cydia, след това да я изтеглиш от Installous-a. Другата простотия - Bluetooth, има го, ама не работи с други телефони

Друг пример, който не е толкова комунистически, а е по-скоро от некадърност или и аз не знам - "Multitasking", в кавички защото не е точно това, каквото ви е на компютъра, а паузира програмите, които не вървят в момента. Представете си отворили сте winamp и си отваряте facebook и музиката спира

Мога да напиша купища тонове лай*а по iPhone, не защото имам Adroid телефон, а просто защото още съм с iPhone, a ipod-a го продадох, но 2 години бях с него. Още не съм си взел Android телефон (искам S3-S4 или Note 2), но знам, че тези неща ги няма.

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
MadChicken написа:Заради ниския контрол на качеството поради ред причини (по-либерален маркет, отворен код/платформа, много прохождащи програмисти), за Андроид се пишат толкова много супер зле написани приложения, че чак Гугъл ги е срам и им е гадно, че им скапват иначе доста приличната операционна система. Аз съм с iPhone 4, но имам наблюдение и над двете платформи и твърдя, че какъвто и да е хардуер не може да се справи с некадърно написан софтуер. Тук Apple са ама много напред с материала - и то заради "комунистическите" си похвати/изисквания и т.н.
...
А, точно! Това искам да кажа. Както се казва - на крива ракета Космоса и пречи. Хардуера е Космоса в случая

Заради калпавата интеграция на Андроида към платформата идват и проблеми като висока консумация, лош перформънс, лоша стабилност и т.н.
А калпавата интеграция на Андроида към хардуера е основно и най-вече, заради нереални срокове и некадърни дивелъпъри

Apple защото са "комунисти" поне са си премахнали овърхеда откъм постоянно интегриране на на ОС-а към "n" на брой платформи. А и там некадърни почти няма, да не кажа хич

MadChicken написа:А с тия "плазмени телевизори" от по над 4 инча да ми говорите за ергономия и удобство на ползване на ТЕЛЕФОН е леко смешно.
Смешно чак, не бих казал. Едно време ни беше смешно, като срещнем някой с хендфрии. А сега е нещо нормално... Технологиите се развиват и смешните неща в даден момент искаме или не се налагат на пазара. Това е дълга история...

Лето две и седемнаесто.
59 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4