С какъв филтър карате?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

С какъв филтър карате?

Спортен панелен (марков)
30
16%
Спортен панелен (измислен)
0
Няма гласували
Спортен конусен (марков)
16
9%
Спортен конусен (измислен)
11
6%
Обикновен
128
69%

Общо гласове : 185
младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Re: С какъв филтър карате?

Мнение от zafirovp » 10 Дек 2013, 13:42

Аз съм със хартиен и премахнат шнорхел на кутията. Хем хубав звук, хем повече въздух, хем без пари. Писал съм тема за това. Става за 5 мин и винаги може да се зглоби пак. Пък и се печелят 0.0005WHP.:)

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 10 Дек 2013, 13:54

http://www.nicoclub.com/archives/kn-vs-oem-filter.html
Доста интересна статия. Общият извод, който си направих от всичко, което изчетох из нета е, че конусите са напълно безполезни, дори вредни на сток мотор, защото реална мощност от тях няма, а по-слабото филтриране е факт. Явно от конус файда има само при моднати автомобили и то пак с уговорката, че в края на деня филтрацията няма да е като на хартиения филтър. Разбира се, при засилените мотори целите са съвсем различни и техните собственици вероятно са доста наясно :) Аз лично си отговорих на някои въпроси.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 10 Дек 2013, 14:53

raduslaf написа:Явно от конус файда има само при моднати автомобили и то пак с уговорката, че в края на деня филтрацията няма да е като на хартиения филтър.

всъщност, не е така... :mhihi:

файда ВИНАГИ има ;)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 10 Дек 2013, 15:04

vicho написа:
raduslaf написа:Явно от конус файда има само при моднати автомобили и то пак с уговорката, че в края на деня филтрацията няма да е като на хартиения филтър.

всъщност, не е така... :mhihi:

файда ВИНАГИ има ;)

Окей, ама въпросът е като претеглиш плюсовете и минусите, плюсовете да натежат. Аз лично предпочитам да не спечеля един кон на сток мотора си, но въздухът, който влиза в него да е по-добре филтриран предвид изрядното състояние на българските пътища, по които дупки, боклуци и прахоляци няма :yes: Виж, ако карах с валове, колектори и т.н., щях да си кажа "майната му, в крайна сметка съм направил кола за вървене, а не за консервация". Тогава несъмнено плюсовете ще понатежават :)

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 10 Дек 2013, 15:10

Аз пак да напиша, че за 40000 км минуси не съм видял. Като се скапят дебитомерите ще пиша, обещавам, а след това Alpha-N :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 10 Дек 2013, 15:23

In_Memoriam написа:Аз пак да напиша, че за 40000 км минуси не съм видял. Като се скапят дебитомерите ще пиша, обещавам, а след това Alpha-N :yes:

Между другото дебитомера изобщо не съм го взел предвид. Той е консуматив - като се счупи, ще се смени. Въпросът е какво нахлува в мотора :) Не че той не е :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 10 Дек 2013, 17:42

raduslaf написа:Между другото дебитомера изобщо не съм го взел предвид. Той е консуматив - като се счупи, ще се смени. Въпросът е какво нахлува в мотора :) Не че той не е :mhihi:

С тия 10-15-20,000 км на година дето караме, да не кажа, че 80% карат под 10к има да си мечтаеш да го счупиш тоя мотор точно заради филтъра :ok:

Няма смисъл от филмиране! "Влизат ми врабчета в двигателя". Дрън-дрън. Прах... бла-бла :mhihi:

За мен е достатъчно, че звука се променя супер много и то към добро, особено с дълга тръба между дебитомера и филтъра.

п.с. много весела емотиконка... хахах и на другите са дошли шапки :mhihi: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitaka21 » 10 Дек 2013, 17:52

Последно време карам без филтър ... една тръба от дебитомера до дългия фар(който е премахнат). :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 10 Дек 2013, 17:59

vicho написа:
raduslaf написа:Между другото дебитомера изобщо не съм го взел предвид. Той е консуматив - като се счупи, ще се смени. Въпросът е какво нахлува в мотора :) Не че той не е :mhihi:

С тия 10-15-20,000 км на година дето караме, да не кажа, че 80% карат под 10к има да си мечтаеш да го счупиш тоя мотор точно заради филтъра :ok:

Няма смисъл от филмиране! "Влизат ми врабчета в двигателя". Дрън-дрън. Прах... бла-бла :mhihi:

За мен е достатъчно, че звука се променя супер много и то към добро, особено с дълга тръба между дебитомера и филтъра.

п.с. много весела емотиконка... хахах и на другите са дошли шапки :mhihi: :mhihi:

Аз правя 6к на година с е36цата :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 10 Дек 2013, 19:38

М57Д30

Карам го с обикновен на Мале. След ремапа сложих К§Н конусовиден и го махнах, защото колата си върви по-добре с обикновения :mhihi: или поне на мен ми харесва повече :yes: дали е по-добре...
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 11 Дек 2013, 23:33

K&N и на двата скрапа, панелни в стоковата кутия.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60, 2006
Мечтае да кара: Formula
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gari » 13 Дек 2013, 21:35

М52Б20ТУ :mhihi:
Тъй като не карам в БГ и не се притеснявам от прах по улиците - K&N, панелен.
Доволен съм и така... :yes:
Не искам много, искам всичко!

ентусиаст
Аватар
Кара: 318Ci E46, 530GT

Мнение от MMG » 14 Дек 2013, 11:14

Аз съм с K&N панелен, вече около 30К км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 14 Дек 2013, 18:07

Конусен K&N на M50B20 без ванос, с хоуммейд топлинен щит. Ефекта е на лице, правя го на второ М50. Нека който не е опитвал лично да не прави дръзки изказвания, защото не е коректно. Разни слухове от познати и приятели не са показателни.
Дебитомер не ми се е прецакал :mhihi: , но и карам твърде малко. Все пак изобщо не ме притеснява това. Според мен филтрацията си е на ниво. Аз само се чудя как така се загрижи обществото за филтрацията на всмукания въздух, а масово се кара с масла по 5лв. и гуми по 15... :bowdown: Май защото хартиения филтър не е конкурентно способен :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: М5 Е39-да лети с 300км/ч
Мечтае да кара: на магистралата Ниш-Белград!!!

Мнение от изключвател » 14 Дек 2013, 21:17

Минал съм вече над 70000км. с 2 бр. панелни K&N филтри на V8 и нямам никакви грижи!!!Не знам колко свеж въздух минава през хартиените филтри,като той едвам минава!!! :mhihi: Файда има и в ниските и в средите и във високите,колата е по рязка и диша много по лесно!!!Наскоро я пробвах с хартиените филтри и разликата си е достатъчно голяма,все едно астматик да спринтира по баир при +55 градуса!!!Естествено,че ако ги напоите много със защитното олио и не ги подсушите със салфетка,ще прецакате дебитомерите!!!
Карайте си с дебелите хартий и си мислете,че няма разлика,аз ще се мъча с K&N завинаги!!! :banghead:
Хубавата кола, която не върви, е като хубавата жена, която не прави секс!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата