Първа кола :)
Модератор: Общи модератори
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Re: Първа кола :)
Те тук и с вектри/корси/астри/голфове си се затриват наравно с бмв-стите, така че надали е кой знае какъв фактор задното. Като нямаш акъл - си го нямаш, и това е.
По въпроса с 1-2 страница с обяви и 5-6, е на късмет пак, братовчед ми си купи Е39 530D 193кс ръчак, за 8000 преди година и половина (като се намираха и по 4500), и пак си отремонтира, че има и още. Като изключим видимите гробници, естествено.
Аз бих купил на сина си Subaru Impreza 4x4, нещо 2 литра атмосферно, хем зиме, хем лете да си го кара без да го мисли. Ама те младежите не се кефят на сливарута (освен ако не съскат)
По въпроса с 1-2 страница с обяви и 5-6, е на късмет пак, братовчед ми си купи Е39 530D 193кс ръчак, за 8000 преди година и половина (като се намираха и по 4500), и пак си отремонтира, че има и още. Като изключим видимите гробници, естествено.
Аз бих купил на сина си Subaru Impreza 4x4, нещо 2 литра атмосферно, хем зиме, хем лете да си го кара без да го мисли. Ама те младежите не се кефят на сливарута (освен ако не съскат)

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Стига му наливахте чужд акъл, човека иска да бъде модерен и актуален до колкото може. е46 с 4 цилиндров БЕНЗИН и да си се кефи, всичко останало ще му излезе през носЪ/гъзЪ...
И един съвет от мен: Ако като покарваш колата преди да я купиш, при натиснат съединител, педала вибрира, бягай... Маховика без работата е 600 лева.
И един съвет от мен: Ако като покарваш колата преди да я купиш, при натиснат съединител, педала вибрира, бягай... Маховика без работата е 600 лева.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
не съм прочел цялата тема, но след покупката ще имаш ли доходи, от които да можеш да отделяш и за колата?
виж колко пари ще ти е застраховката и данъка на конкретните модели дето си избрал.
прецени си колко километра ще караш на година и си предвиди разходите за нормална поддръжка - масла, филтри, накладки, гуми и т.н.
добави още една сума X за непредвидени разходи.
за BMW-тата части има много - употребявани, афтърмаркет, оригинал - според възможностите.
така като направиш сметка примерно за 318и Е46 и за 520и Е39 ще добиеш представа горе долу.
ако ще караш извънградско е добре колата да е изрядна технически - добри гуми, окачване и т.н.
в града скоростите са по-ниски и не е чак толкова..
^^ това не значи, че трябва да се карат коли пред разпадане де.
виж колко пари ще ти е застраховката и данъка на конкретните модели дето си избрал.
прецени си колко километра ще караш на година и си предвиди разходите за нормална поддръжка - масла, филтри, накладки, гуми и т.н.
добави още една сума X за непредвидени разходи.
за BMW-тата части има много - употребявани, афтърмаркет, оригинал - според възможностите.
така като направиш сметка примерно за 318и Е46 и за 520и Е39 ще добиеш представа горе долу.
ако ще караш извънградско е добре колата да е изрядна технически - добри гуми, окачване и т.н.
в града скоростите са по-ниски и не е чак толкова..
^^ това не значи, че трябва да се карат коли пред разпадане де.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Denmark написа:...
Много добро мнение и разсъждение! Няма да отнеме много време да сметне човек, колко пари са нужни / месец за да притежаваш конкретна кола.
150 коня - 170лв данък на година
- 250 лв гражданска
- 50 лв преглед
- 70 лв винетка
- масло (поне 1 път в годината) - 100лв.
650лв / година само да я имаш без да я караш , което е по 55 лв / месец
---------------------------------
гориво - тук е индивидуално, ама 10,000 км при среден разход 10/100 са 1,000 литра гориво по 2.20 средно (ако си на бензин / нафта) = 2,200 лв за гориво , което е 180-200лв / месец почти
---------------------------------
и те си хвърчат
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6&t=388426
вземаш и започваш да стягаш - ЗДРАВ салон НЕрекаро е 100-120-50лв.
ако се движи за тия пари е ОК

регистрирано купенце със 17", газ, бяла оптика и подлакътник ...
баня трябва!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Разгледай Е34,ако ти харесват.
520и е идеална за първа кола. Здрава,стабилна,широка. Колата е голяма и ще се научиш да паркираш,ако я удариш няма да е толкова болезнено.
Колата се кара уникално.Ще се влюбиш в нея на първите 100км.Разгледай ги ако ти допадат. За 3000лв можеш да я намериш в добро здраве и с много глезотийки,които е46 едва ли ще има. Успех!
520и е идеална за първа кола. Здрава,стабилна,широка. Колата е голяма и ще се научиш да паркираш,ако я удариш няма да е толкова болезнено.
Колата се кара уникално.Ще се влюбиш в нея на първите 100км.Разгледай ги ако ти допадат. За 3000лв можеш да я намериш в добро здраве и с много глезотийки,които е46 едва ли ще има. Успех!

- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
За е46 и до 4000 да влезеш-заеби.Лично моят съвет е за 2500 с повечко гледане си намираш 16ка Компот,ако имаш късмет ще е и с газ.Гледам има няколко Компакта от последните 99-2000г в карса а са чуднички за 1ва кола.Лесно се паркират,отзад за возене на пОтки са по-удобни от купето
,защото не е толкова скосен покрива,ако решиш да мъкнеш нещо по-голямо спускаш седалките и си ок.4ри цилиндрови моторчета с малко разходи като цяло.За 1000лв си купуваш НОВИ 4ри зимни и 4ри летни гуми,макар че ще са скромни 15ки и няма да са от най-гръмките марки.Остават ти 500лв за обслужване-свещи,масло,ролки,ремък,филтри,евентуално някое шарнирче/тампонче 

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
вземи си стара бензинова тойота и не се занимавай с глупости.на тая възраст ти трябва евтина,надеждна кола.От както се помня почти винаги имам по едно бмв и една тойота вкъщи. По тойотите съм имал само редовна подръжка,без проблеми.Вярно иначе са пълно дърво за каране,но не те занимават със себе си. БМВта са голям кеф и поради тая причина ги карам,но си имат кахъри. Дебитомери,датчици,сензори и тям подобни не са рядкост да дадът фира. Аз карах е30 325 като бях на 20 и мога да кажа ,че се отразява зле на бюджета,особено ако се вманиачаваш в подръжката на колата,което си идва от вътре ако си фен на марката
Та ти си прецени искаш ли да си винансово зависим от купчина железа

Та ти си прецени искаш ли да си винансово зависим от купчина железа

- Colder
- Потребител
-
- Кара: BMW e39 520i
- Мечтае да кара: Bmw e38 728i,730d
Мале,мале!Човека пише че е фен на БМВ вие го пратихте по опели тойоти и тн.Една 318-ка е46 не виждам кое и е скъпото!Според маниаците на е46 една такава кола трябва да е над 6к.Айде стига глупости!Пазара е пренасититен с коли.Особено е46 БОЛ!Има сносни е46 за 4-4500к.Бензин, естествено базови,но все пак е БМВ не хонда опел или рено.
http://www.cars.bg/c1079748 Те! Според мен е прилична!
Даже няма 4 бона.
http://www.cars.bg/c1079748 Те! Според мен е прилична!

Най-лесното нещо на света е да откажеш цигарите.Аз самият съм го правил хиляди пъти!
- vicho
- старши ентусиаст
-
Colder написа:Мале,мале!Човека пише че е фен на БМВ вие го пратихте по опели тойоти и тн.Една 318-ка е46 не виждам кое и е скъпото!Според маниаците на е46 една такава кола трябва да е над 6к.Айде стига глупости!Пазара е пренасититен с коли.Особено е46 БОЛ!Има сносни е46 за 4-4500к.Бензин, естествено базови,но все пак е БМВ не хонда опел или рено.
http://www.cars.bg/c1079748 Те! Според мен е прилична!Даже няма 4 бона.
за горното си прав, ама предложението не вАжи - скъпа е, няма регистрация и газ!
купето , което предложих е продадено, ама сигурно не на автора на темата, то който много пише - НЕ КУПУВА!

Е аз като гледам и автора на темата не пише изобщо, 4 страници свободни разсъждения, акъл, леки подигравки даже има. Винаги ме кефят тия теми, некой пуска мухата и повече не се появява и следват много страници с мъдрост.
pampo написа:Е аз като гледам и автора на темата не пише изобщо, 4 страници свободни разсъждения, акъл, леки подигравки даже има. Винаги ме кефят тия теми, некой пуска мухата и повече не се появява и следват много страници с мъдрост.
Той е регистриран в деня, който е пуснал темата и повече не е писал

..Bayerische Motoren Werke..

- Colder
- Потребител
-
- Кара: BMW e39 520i
- Мечтае да кара: Bmw e38 728i,730d
@vicho
Не виждам къде автора е писал че ще слага газ или,че търси кола с газ!Не виждам в случая кое по-точно не вАжи...
Не виждам къде автора е писал че ще слага газ или,че търси кола с газ!Не виждам в случая кое по-точно не вАжи...
Най-лесното нещо на света е да откажеш цигарите.Аз самият съм го правил хиляди пъти!
- vicho
- старши ентусиаст
-
Colder написа:Не виждам в случая кое по-точно не вАжи...
плащаш повече отколкото получаваш

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
shmorz написа:Разгледай Е34,ако ти харесват.

Не бре друже .. Момата ще му се сърди, че колатат е грозна и нам ко още ... Остави да си гледа там Е46, и така ... Е34 си тежи и папа повече от колкото трябва ... И няма останали читави ... Има, ама вече са освен красиви и умни

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

Гледам и не вярвам на уЧите си
4000 за е46 било малко... В момента се продава 318i 1999 година със бая външни забележки (централно-софийска е, жулнати брони и детайли от тесните улици и кадърни паркиращи) за точно 2500 лв.... Колата е поддържана префектно, технически и документално също, едно боядисване за 1500 лв и е като нова... Кочини- колкото искаш, наистина трябва да се гледа над средната пазарна цена ако искаш нещо читаво, но е46 преди фейса 99-00 година без хиляди екстри(една клима и ел пакет са достатъчни за такъв ценови клас кола) в момента тавана в мобиле бг е около 5000лв регистрирана...