Първа кола :)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Re: Първа кола :)

Мнение от ръб » 18 Мар 2015, 10:39

Те тук и с вектри/корси/астри/голфове си се затриват наравно с бмв-стите, така че надали е кой знае какъв фактор задното. Като нямаш акъл - си го нямаш, и това е.

По въпроса с 1-2 страница с обяви и 5-6, е на късмет пак, братовчед ми си купи Е39 530D 193кс ръчак, за 8000 преди година и половина (като се намираха и по 4500), и пак си отремонтира, че има и още. Като изключим видимите гробници, естествено.

Аз бих купил на сина си Subaru Impreza 4x4, нещо 2 литра атмосферно, хем зиме, хем лете да си го кара без да го мисли. Ама те младежите не се кефят на сливарута (освен ако не съскат) :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 18 Мар 2015, 11:09

Стига му наливахте чужд акъл, човека иска да бъде модерен и актуален до колкото може. е46 с 4 цилиндров БЕНЗИН и да си се кефи, всичко останало ще му излезе през носЪ/гъзЪ...
И един съвет от мен: Ако като покарваш колата преди да я купиш, при натиснат съединител, педала вибрира, бягай... Маховика без работата е 600 лева.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 19 Мар 2015, 18:14

не съм прочел цялата тема, но след покупката ще имаш ли доходи, от които да можеш да отделяш и за колата?

виж колко пари ще ти е застраховката и данъка на конкретните модели дето си избрал.
прецени си колко километра ще караш на година и си предвиди разходите за нормална поддръжка - масла, филтри, накладки, гуми и т.н.
добави още една сума X за непредвидени разходи.
за BMW-тата части има много - употребявани, афтърмаркет, оригинал - според възможностите.

така като направиш сметка примерно за 318и Е46 и за 520и Е39 ще добиеш представа горе долу.

ако ще караш извънградско е добре колата да е изрядна технически - добри гуми, окачване и т.н.
в града скоростите са по-ниски и не е чак толкова..

^^ това не значи, че трябва да се карат коли пред разпадане де.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 19 Мар 2015, 18:21

Denmark написа:...

Много добро мнение и разсъждение! Няма да отнеме много време да сметне човек, колко пари са нужни / месец за да притежаваш конкретна кола.

150 коня - 170лв данък на година
- 250 лв гражданска
- 50 лв преглед
- 70 лв винетка
- масло (поне 1 път в годината) - 100лв.

650лв / година само да я имаш без да я караш , което е по 55 лв / месец

---------------------------------

гориво - тук е индивидуално, ама 10,000 км при среден разход 10/100 са 1,000 литра гориво по 2.20 средно (ако си на бензин / нафта) = 2,200 лв за гориво , което е 180-200лв / месец почти

---------------------------------

и те си хвърчат

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6&t=388426

вземаш и започваш да стягаш - ЗДРАВ салон НЕрекаро е 100-120-50лв.

ако се движи за тия пари е ОК :driving:

регистрирано купенце със 17", газ, бяла оптика и подлакътник ...

баня трябва! :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Потребител
Аватар
Кара: 525i

Мнение от shmorz » 20 Мар 2015, 17:22

Разгледай Е34,ако ти харесват.
520и е идеална за първа кола. Здрава,стабилна,широка. Колата е голяма и ще се научиш да паркираш,ако я удариш няма да е толкова болезнено.
Колата се кара уникално.Ще се влюбиш в нея на първите 100км.Разгледай ги ако ти допадат. За 3000лв можеш да я намериш в добро здраве и с много глезотийки,които е46 едва ли ще има. Успех! :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 21 Мар 2015, 2:26

За е46 и до 4000 да влезеш-заеби.Лично моят съвет е за 2500 с повечко гледане си намираш 16ка Компот,ако имаш късмет ще е и с газ.Гледам има няколко Компакта от последните 99-2000г в карса а са чуднички за 1ва кола.Лесно се паркират,отзад за возене на пОтки са по-удобни от купето :mhihi: ,защото не е толкова скосен покрива,ако решиш да мъкнеш нещо по-голямо спускаш седалките и си ок.4ри цилиндрови моторчета с малко разходи като цяло.За 1000лв си купуваш НОВИ 4ри зимни и 4ри летни гуми,макар че ще са скромни 15ки и няма да са от най-гръмките марки.Остават ти 500лв за обслужване-свещи,масло,ролки,ремък,филтри,евентуално някое шарнирче/тампонче :dunno:
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 22 Мар 2015, 12:43

вземи си стара бензинова тойота и не се занимавай с глупости.на тая възраст ти трябва евтина,надеждна кола.От както се помня почти винаги имам по едно бмв и една тойота вкъщи. По тойотите съм имал само редовна подръжка,без проблеми.Вярно иначе са пълно дърво за каране,но не те занимават със себе си. БМВта са голям кеф и поради тая причина ги карам,но си имат кахъри. Дебитомери,датчици,сензори и тям подобни не са рядкост да дадът фира. Аз карах е30 325 като бях на 20 и мога да кажа ,че се отразява зле на бюджета,особено ако се вманиачаваш в подръжката на колата,което си идва от вътре ако си фен на марката :mhihi:
Та ти си прецени искаш ли да си винансово зависим от купчина железа ;)
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW e39 520i
Мечтае да кара: Bmw e38 728i,730d

Мнение от Colder » 23 Мар 2015, 13:53

Мале,мале!Човека пише че е фен на БМВ вие го пратихте по опели тойоти и тн.Една 318-ка е46 не виждам кое и е скъпото!Според маниаците на е46 една такава кола трябва да е над 6к.Айде стига глупости!Пазара е пренасититен с коли.Особено е46 БОЛ!Има сносни е46 за 4-4500к.Бензин, естествено базови,но все пак е БМВ не хонда опел или рено.

http://www.cars.bg/c1079748 Те! Според мен е прилична! :) Даже няма 4 бона.
Най-лесното нещо на света е да откажеш цигарите.Аз самият съм го правил хиляди пъти!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 23 Мар 2015, 18:12

Colder написа:Мале,мале!Човека пише че е фен на БМВ вие го пратихте по опели тойоти и тн.Една 318-ка е46 не виждам кое и е скъпото!Според маниаците на е46 една такава кола трябва да е над 6к.Айде стига глупости!Пазара е пренасититен с коли.Особено е46 БОЛ!Има сносни е46 за 4-4500к.Бензин, естествено базови,но все пак е БМВ не хонда опел или рено.

http://www.cars.bg/c1079748 Те! Според мен е прилична! :) Даже няма 4 бона.

за горното си прав, ама предложението не вАжи - скъпа е, няма регистрация и газ!

купето , което предложих е продадено, ама сигурно не на автора на темата, то който много пише - НЕ КУПУВА! :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 23 Мар 2015, 18:17

Е аз като гледам и автора на темата не пише изобщо, 4 страници свободни разсъждения, акъл, леки подигравки даже има. Винаги ме кефят тия теми, некой пуска мухата и повече не се появява и следват много страници с мъдрост.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 23 Мар 2015, 18:46

pampo написа:Е аз като гледам и автора на темата не пише изобщо, 4 страници свободни разсъждения, акъл, леки подигравки даже има. Винаги ме кефят тия теми, некой пуска мухата и повече не се появява и следват много страници с мъдрост.

Той е регистриран в деня, който е пуснал темата и повече не е писал :ok: Нищо де... ние може да си разсъждаваме тука :bowdown:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW e39 520i
Мечтае да кара: Bmw e38 728i,730d

Мнение от Colder » 23 Мар 2015, 21:36

@vicho

Не виждам къде автора е писал че ще слага газ или,че търси кола с газ!Не виждам в случая кое по-точно не вАжи...
Най-лесното нещо на света е да откажеш цигарите.Аз самият съм го правил хиляди пъти!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 25 Мар 2015, 15:03

Colder написа:Не виждам в случая кое по-точно не вАжи...

плащаш повече отколкото получаваш :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 25 Мар 2015, 23:06

shmorz написа:Разгледай Е34,ако ти харесват.

:mhihi:
Не бре друже .. Момата ще му се сърди, че колатат е грозна и нам ко още ... Остави да си гледа там Е46, и така ... Е34 си тежи и папа повече от колкото трябва ... И няма останали читави ... Има, ама вече са освен красиви и умни :mhihi: 8)
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 02 Апр 2015, 6:28

Гледам и не вярвам на уЧите си :shock: 4000 за е46 било малко... В момента се продава 318i 1999 година със бая външни забележки (централно-софийска е, жулнати брони и детайли от тесните улици и кадърни паркиращи) за точно 2500 лв.... Колата е поддържана префектно, технически и документално също, едно боядисване за 1500 лв и е като нова... Кочини- колкото искаш, наистина трябва да се гледа над средната пазарна цена ако искаш нещо читаво, но е46 преди фейса 99-00 година без хиляди екстри(една клима и ел пакет са достатъчни за такъв ценови клас кола) в момента тавана в мобиле бг е около 5000лв регистрирана...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата