Демографска криза

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Демографска криза

Мнение от Jordana » 24 Апр 2026, 11:46

отива на първа среща с момиче, с Ауди А3, от първите, това преди 7-8 години примерно, той на 22-3-4. Първата и реплика била: "Кво е тва?" , сочейки колата.
Имам добра и лоша новина. Лошата е че женките признават само 2 марки - БМВ и Мерцедес , когато става въпрос за колата на мъжа . Добрата новина е че нищо не разбират от коли , и дори с 3цилиндъра в стар котор от тези двете марки можете да минете метър :ok:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с усмивка.
Мечтае да кара: колата си до пенсия.
Детайли за колата: разглезена

Мнение от hackermania » 24 Апр 2026, 13:41

Jordana написа:
отива на първа среща с момиче, с Ауди А3, от първите, това преди 7-8 години примерно, той на 22-3-4. Първата и реплика била: "Кво е тва?" , сочейки колата.
Имам добра и лоша новина. Лошата е че женките признават само 2 марки - БМВ и Мерцедес , когато става въпрос за колата на мъжа . Добрата новина е че нищо не разбират от коли , и дори с 3цилиндъра в стар котор от тези двете марки можете да минете метър :ok:

Ако жената се интересува от колата ти, то тя ти прави услуга, че се показва в толкова ранен етап колко е неподходяща за семейство и деца. Всеки си решава, дали да си губи времето с такива, или предпочита да търси нещо качествено в същото време. В повечето случай качествените жени/мъже изобщо не се занимават с такива авантюри.

Може да съм старомоден, но ако една жена се уважава, то тя няма да си инсталира Tinder и няма да си качва тялото в Instagram. Такива са малко и се намират трудно, защото не са по социалните мрежи, а масово там се търси любовта.

От добрата страна така се разчиства некачествения материал, който не е бил отглеждан с любов и внимание.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 24 Апр 2026, 21:29

Да, темата е подходяща :arrow:
https://www.struma.com/krimi/sudut-v-ky ... zo_244236/
:lol:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 03 Май 2026, 9:57

всичко е много просто. демографска криза има щото няма мандръсане! тва е. всичко друго са оправдания и алабала. трябва да си го признаем, за жалост вината е в мъжката част, изпедерасти се народа и физически и духовно! много се мисли, много се натамънява, страх ги е младежта, станаха по бетер и от жените. няма тестостерон, няма агресия. един здрав прав младеж трябва да мандръса ЕЖЕДНЕВНО! логично при това положение колко и да се пазят се некъде ше стане грешката :mhihi:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

Потребител
Аватар

Мнение от bmwfan3 » 03 Май 2026, 10:53

E34 написа:всичко е много просто. демографска криза има щото няма мандръсане! тва е. всичко друго са оправдания и алабала. трябва да си го признаем, за жалост вината е в мъжката част, изпедерасти се народа и физически и духовно! много се мисли, много се натамънява, страх ги е младежта, станаха по бетер и от жените. няма тестостерон, няма агресия. един здрав прав младеж трябва да мандръса ЕЖЕДНЕВНО! логично при това положение колко и да се пазят се некъде ше стане грешката :mhihi:
Има знания в днешно време. Противозачатъчни средства бол за преди, по време на и след секси. Абортите не са със скалпел както едно време. Има и разнообразен секси, който не води до забременяване. Така че, клатене има и то в пъти повече, кеф ти вкъщи по време на хоум офис, кеф ти на спа, кеф на екзотична дестинация.

За последните 10 години населението на България е намаляло с 750 000 души - смърт и миграция. Има статия във вестник Капитал.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 03 Май 2026, 19:32

България е класически случай на демографски срив , нарича се Oliganthropia . Прекомерно увеличване броя на пенсионерите... Още на времето Спарта се е затрила заради този термин . Най-значимата причина да се затрият е драстичното намаляване на броя на пълноправните спартански граждани (войници). Постоянните войни, съчетани със строгите изисквания за спартанско гражданство, водят до ситуация, в която Спарта вече не може да попълва армията си. И българите са като съвременни спартанци - в смисъл че са изчезващ вид без война и други катаклизми , вече не могат да попълват нацията от пенсионери заради миграция на младите "спартанци" и загубата на суверинитет .. :ok:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Simson S51
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 04 Май 2026, 10:25

Докато родителските тела пазят момчетата от всичко "опасно", а на момичетата говорят неща от сорта на "търси си богат мъж, че да не работиш", съчетано с другите фактори, които вече дискутирахме тук, нещата няма да се променят. Момчетата стават нефункционални и неуверени, а жените добавят изискване след изискване след изискване и двата всята все по-рядко ще се пресичат.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Демографска криза

Мнение от ivanski_2 » 04 Май 2026, 23:05

drifty написа:Докато родителските тела пазят момчетата от всичко "опасно", а на момичетата говорят неща от сорта на "търси си богат мъж, че да не работиш", съчетано с другите фактори, които вече дискутирахме тук, нещата няма да се променят. Момчетата стават нефункционални и неуверени, а жените добавят изискване след изискване след изискване и двата всята все по-рядко ще се пресичат.
Какво значи да ги пазиш от всичко опасно ?

А за второто не им го казват родителите в 99 процента от случаите а инстаграм ….

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Simson S51
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 05 Май 2026, 10:15

Аз второто съм го чувал не веднъж, дори у дома към сестра ми. Поне тук на "село" не е нещо нечувано.

А за първото - каквото се сетиш - от "няма да караш колело, защото може да паднеш" като дете до "това е много трудно и няма да се справиш" като голям - за бизнес, за проект, за работа и т.н, и т.н. Имам вече не малко познати на по 30-35 години ми казват "аз съм прикючил в тоя живот, няма смисъл вече, просто е въпрос на време и физически да си отида" - и то мъже, които не са нито глупави, нито некадърни.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 05 Май 2026, 16:25

drifty написа:Аз второто съм го чувал не веднъж, дори у дома към сестра ми. Поне тук на "село" не е нещо нечувано.

А за първото - каквото се сетиш - от "няма да караш колело, защото може да паднеш" като дете до "това е много трудно и няма да се справиш" като голям - за бизнес, за проект, за работа и т.н, и т.н. Имам вече не малко познати на по 30-35 години ми казват "аз съм прикючил в тоя живот, няма смисъл вече, просто е въпрос на време и физически да си отида" - и то мъже, които не са нито глупави, нито некадърни.

Аз бихо опитал да сменя средата :dunno:
До колкото знам си млад и нищо не те задържа където си ( може и да греша де ти си знаеш) , но средата е определяща за много неща, с годините станах много селективен с кого комуникирам и нещата се подобриха в доста аспекти.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 05 Май 2026, 16:57

Нямаше какво да напиша по темата, понеже гледам, че всичко, което си го мисля като основни проблеми по темата са вече споменати...

Ама се сетих за още един по-незначителен.

"Едно време" (нали все сравняваме със СОЦ-а и раждаемостта тогава), всяка жаба си е знаела гьола, а и да кажем държавата до голяма степен е осигурявала работа по различните региони из страната. Добра/лоша, смислена/безмислена - все пак е имало индустрия, която е била доста децентрализирана (спрямо сега), съответно не е имало нужда всеки да драпа за Софето :dunno:
Ама дойде демокрацията, дойде НАТО, дойде ЕС, дойде БРИКС, и всеки реши, че "тука" или "там" е "по-добре", щот' вече не е по разпределение налЕ, и нещата малко по малко се централизираха :dunno:

С това "централизиране" малко по малко поизчезна лукса майка ти, баба ти, стринка ти и тетка ти, да са ти на етаж/два над тебЕ, и нЕкакси децата почнаха да понатежават :roll: Спорен е въпроса дали е било ОК да си живеете на главите, но това е друга тема... С две думи стана уеееко трудно да си живееш "инстаграмския живот" (със или без Инстаграм, то това е майндсет), освен ако не си свети Парастас дето има по 3-4 прислужници :dunno:
Преки наблюдения просто, над разни инстаграм уонаби моми (а и гайсчета също!) тука и там, че "това" не е "онова" дето го прожектират на инстаграма :dunno:

Та според менЕ това е също един не малък проблем - липсата на едновремешната помощ от най-близките, които... едно време са ти били на една ръка разстояние общо взето, ама сега са на няколко стотин... или хиляди км :dunno:
Всеки се оправя, както намери за добре, общо взето...
И - приоритети, приоритети, приоритети :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F07, 258 k.с. Bang & Olufsen
Мечтае да кара: Към следващия концерт на AC/DC

Мнение от bereta » 05 Май 2026, 17:32

Едно време баща ми имаше любим виц: Попитали радио Ереван - има ли живот на Марс? Ако има баби и дядовци ще има и живот, бил отговорът. Та има доста истина и в размислите на колегата.
Ride on

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 05 Май 2026, 19:03

ivanski_2 написа:
drifty написа:Аз второто съм го чувал не веднъж, дори у дома към сестра ми. Поне тук на "село" не е нещо нечувано.

До колкото знам си млад и нищо не те задържа където си ( може и да греша де ти си знаеш) , но средата е определяща за много неща, с годините станах много селективен с кого комуникирам и нещата се подобриха в доста аспекти.

Изключително точно и смислено.

За жалост не е рядкост дори най-близките ти (несъзнателно, те винаги ти мислят най-доброто) да те дърпат надолу и да се опитват с тяхното мислене да те подтиснат, за да не вземеш да опиташ да направиш омлет и да те опръска мазнината...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 05 Май 2026, 19:36

drifty написа:Имам вече не малко познати на по 30-35 години ми казват "аз съм прикючил в тоя живот, няма смисъл вече, просто е въпрос на време и физически да си отида" - и то мъже, които не са нито глупави, нито некадърни.

Това е брутално тъжно, нямам какво да кажа просто, оставам безмълвен.. :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 05 Май 2026, 23:08

driver69 написа:
ivanski_2 написа:

Изключително точно и смислено.

За жалост не е рядкост дори най-близките ти (несъзнателно, те винаги ти мислят най-доброто) да те дърпат надолу и да се опитват с тяхното мислене да те подтиснат, за да не вземеш да опиташ да направиш омлет и да те опръска мазнината...

Може да е точно, но е трудно изпълнимо.
Така сме устроени, така работи мозъка ни - търсим най малкото съпротивление.
Добър пример за това е стенд ъп бюрата, който е пробвал да работи на такова знае колко лесно е да седне и да се откаже да го вдига, това не защото е мързел а така работи мозъка ни.
Не искаме да излизаме от зоната си на комфорт, защото е трудно, ама наистина и повечето хора не го правят обикновено.

Ако реши обаче може да ми пише на лично и ще дам нещо лесно изпълнимо и конкретно за средата.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата