Демографска криза
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Демографска криза
Имам добра и лоша новина. Лошата е че женките признават само 2 марки - БМВ и Мерцедес , когато става въпрос за колата на мъжа . Добрата новина е че нищо не разбират от коли , и дори с 3цилиндъра в стар котор от тези двете марки можете да минете метъротива на първа среща с момиче, с Ауди А3, от първите, това преди 7-8 години примерно, той на 22-3-4. Първата и реплика била: "Кво е тва?" , сочейки колата.

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- hackermania
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с усмивка.
- Мечтае да кара: колата си до пенсия.
- Детайли за колата: разглезена
Jordana написа:Имам добра и лоша новина. Лошата е че женките признават само 2 марки - БМВ и Мерцедес , когато става въпрос за колата на мъжа . Добрата новина е че нищо не разбират от коли , и дори с 3цилиндъра в стар котор от тези двете марки можете да минете метъротива на първа среща с момиче, с Ауди А3, от първите, това преди 7-8 години примерно, той на 22-3-4. Първата и реплика била: "Кво е тва?" , сочейки колата.
Ако жената се интересува от колата ти, то тя ти прави услуга, че се показва в толкова ранен етап колко е неподходяща за семейство и деца. Всеки си решава, дали да си губи времето с такива, или предпочита да търси нещо качествено в същото време. В повечето случай качествените жени/мъже изобщо не се занимават с такива авантюри.
Може да съм старомоден, но ако една жена се уважава, то тя няма да си инсталира Tinder и няма да си качва тялото в Instagram. Такива са малко и се намират трудно, защото не са по социалните мрежи, а масово там се търси любовта.
От добрата страна така се разчиства некачествения материал, който не е бил отглеждан с любов и внимание.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи 
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
всичко е много просто. демографска криза има щото няма мандръсане! тва е. всичко друго са оправдания и алабала. трябва да си го признаем, за жалост вината е в мъжката част, изпедерасти се народа и физически и духовно! много се мисли, много се натамънява, страх ги е младежта, станаха по бетер и от жените. няма тестостерон, няма агресия. един здрав прав младеж трябва да мандръса ЕЖЕДНЕВНО! логично при това положение колко и да се пазят се некъде ше стане грешката 
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
Има знания в днешно време. Противозачатъчни средства бол за преди, по време на и след секси. Абортите не са със скалпел както едно време. Има и разнообразен секси, който не води до забременяване. Така че, клатене има и то в пъти повече, кеф ти вкъщи по време на хоум офис, кеф ти на спа, кеф на екзотична дестинация.E34 написа:всичко е много просто. демографска криза има щото няма мандръсане! тва е. всичко друго са оправдания и алабала. трябва да си го признаем, за жалост вината е в мъжката част, изпедерасти се народа и физически и духовно! много се мисли, много се натамънява, страх ги е младежта, станаха по бетер и от жените. няма тестостерон, няма агресия. един здрав прав младеж трябва да мандръса ЕЖЕДНЕВНО! логично при това положение колко и да се пазят се некъде ше стане грешката
За последните 10 години населението на България е намаляло с 750 000 души - смърт и миграция. Има статия във вестник Капитал.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
България е класически случай на демографски срив , нарича се Oliganthropia . Прекомерно увеличване броя на пенсионерите... Още на времето Спарта се е затрила заради този термин . Най-значимата причина да се затрият е драстичното намаляване на броя на пълноправните спартански граждани (войници). Постоянните войни, съчетани със строгите изисквания за спартанско гражданство, водят до ситуация, в която Спарта вече не може да попълва армията си. И българите са като съвременни спартанци - в смисъл че са изчезващ вид без война и други катаклизми , вече не могат да попълват нацията от пенсионери заради миграция на младите "спартанци" и загубата на суверинитет .. 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Докато родителските тела пазят момчетата от всичко "опасно", а на момичетата говорят неща от сорта на "търси си богат мъж, че да не работиш", съчетано с другите фактори, които вече дискутирахме тук, нещата няма да се променят. Момчетата стават нефункционални и неуверени, а жените добавят изискване след изискване след изискване и двата всята все по-рядко ще се пресичат.

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Демографска криза
Какво значи да ги пазиш от всичко опасно ?drifty написа:Докато родителските тела пазят момчетата от всичко "опасно", а на момичетата говорят неща от сорта на "търси си богат мъж, че да не работиш", съчетано с другите фактори, които вече дискутирахме тук, нещата няма да се променят. Момчетата стават нефункционални и неуверени, а жените добавят изискване след изискване след изискване и двата всята все по-рядко ще се пресичат.
А за второто не им го казват родителите в 99 процента от случаите а инстаграм ….
Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Аз второто съм го чувал не веднъж, дори у дома към сестра ми. Поне тук на "село" не е нещо нечувано.
А за първото - каквото се сетиш - от "няма да караш колело, защото може да паднеш" като дете до "това е много трудно и няма да се справиш" като голям - за бизнес, за проект, за работа и т.н, и т.н. Имам вече не малко познати на по 30-35 години ми казват "аз съм прикючил в тоя живот, няма смисъл вече, просто е въпрос на време и физически да си отида" - и то мъже, които не са нито глупави, нито некадърни.
А за първото - каквото се сетиш - от "няма да караш колело, защото може да паднеш" като дете до "това е много трудно и няма да се справиш" като голям - за бизнес, за проект, за работа и т.н, и т.н. Имам вече не малко познати на по 30-35 години ми казват "аз съм прикючил в тоя живот, няма смисъл вече, просто е въпрос на време и физически да си отида" - и то мъже, които не са нито глупави, нито некадърни.

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
drifty написа:Аз второто съм го чувал не веднъж, дори у дома към сестра ми. Поне тук на "село" не е нещо нечувано.
Аз бихо опитал да сменя средата
До колкото знам си млад и нищо не те задържа където си ( може и да греша де ти си знаеш) , но средата е определяща за много неща, с годините станах много селективен с кого комуникирам и нещата се подобриха в доста аспекти.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Нямаше какво да напиша по темата, понеже гледам, че всичко, което си го мисля като основни проблеми по темата са вече споменати...
Ама се сетих за още един по-незначителен.
"Едно време" (нали все сравняваме със СОЦ-а и раждаемостта тогава), всяка жаба си е знаела гьола, а и да кажем държавата до голяма степен е осигурявала работа по различните региони из страната. Добра/лоша, смислена/безмислена - все пак е имало индустрия, която е била доста децентрализирана (спрямо сега), съответно не е имало нужда всеки да драпа за Софето
Ама дойде демокрацията, дойде НАТО, дойде ЕС, дойде БРИКС, и всеки реши, че "тука" или "там" е "по-добре", щот' вече не е по разпределение налЕ, и нещата малко по малко се централизираха
С това "централизиране" малко по малко поизчезна лукса майка ти, баба ти, стринка ти и тетка ти, да са ти на етаж/два над тебЕ, и нЕкакси децата почнаха да понатежават
Спорен е въпроса дали е било ОК да си живеете на главите, но това е друга тема... С две думи стана уеееко трудно да си живееш "инстаграмския живот" (със или без Инстаграм, то това е майндсет), освен ако не си свети Парастас дето има по 3-4 прислужници
Преки наблюдения просто, над разни инстаграм уонаби моми (а и гайсчета също!) тука и там, че "това" не е "онова" дето го прожектират на инстаграма
Та според менЕ това е също един не малък проблем - липсата на едновремешната помощ от най-близките, които... едно време са ти били на една ръка разстояние общо взето, ама сега са на няколко стотин... или хиляди км
Всеки се оправя, както намери за добре, общо взето...
И - приоритети, приоритети, приоритети
Ама се сетих за още един по-незначителен.
"Едно време" (нали все сравняваме със СОЦ-а и раждаемостта тогава), всяка жаба си е знаела гьола, а и да кажем държавата до голяма степен е осигурявала работа по различните региони из страната. Добра/лоша, смислена/безмислена - все пак е имало индустрия, която е била доста децентрализирана (спрямо сега), съответно не е имало нужда всеки да драпа за Софето
Ама дойде демокрацията, дойде НАТО, дойде ЕС, дойде БРИКС, и всеки реши, че "тука" или "там" е "по-добре", щот' вече не е по разпределение налЕ, и нещата малко по малко се централизираха
С това "централизиране" малко по малко поизчезна лукса майка ти, баба ти, стринка ти и тетка ти, да са ти на етаж/два над тебЕ, и нЕкакси децата почнаха да понатежават
Преки наблюдения просто, над разни инстаграм уонаби моми (а и гайсчета също!) тука и там, че "това" не е "онова" дето го прожектират на инстаграма
Та според менЕ това е също един не малък проблем - липсата на едновремешната помощ от най-близките, които... едно време са ти били на една ръка разстояние общо взето, ама сега са на няколко стотин... или хиляди км
Всеки се оправя, както намери за добре, общо взето...
И - приоритети, приоритети, приоритети

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- bereta
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F07, 258 k.с. Bang & Olufsen
- Мечтае да кара: Към следващия концерт на AC/DC
Едно време баща ми имаше любим виц: Попитали радио Ереван - има ли живот на Марс? Ако има баби и дядовци ще има и живот, бил отговорът. Та има доста истина и в размислите на колегата.
Ride on
ivanski_2 написа:drifty написа:Аз второто съм го чувал не веднъж, дори у дома към сестра ми. Поне тук на "село" не е нещо нечувано.
Аз бихо опитал да сменя средата![]()
До колкото знам си млад и нищо не те задържа където си ( може и да греша де ти си знаеш) , но средата е определяща за много неща, с годините станах много селективен с кого комуникирам и нещата се подобриха в доста аспекти.
Изключително точно и смислено.
За жалост не е рядкост дори най-близките ти (несъзнателно, те винаги ти мислят най-доброто) да те дърпат надолу и да се опитват с тяхното мислене да те подтиснат, за да не вземеш да опиташ да направиш омлет и да те опръска мазнината...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
drifty написа:Имам вече не малко познати на по 30-35 години ми казват "аз съм прикючил в тоя живот, няма смисъл вече, просто е въпрос на време и физически да си отида" - и то мъже, които не са нито глупави, нито некадърни.
Това е брутално тъжно, нямам какво да кажа просто, оставам безмълвен..

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
driver69 написа:ivanski_2 написа:drifty написа:Аз второто съм го чувал не веднъж, дори у дома към сестра ми. Поне тук на "село" не е нещо нечувано.
Аз бихо опитал да сменя средата![]()
Изключително точно и смислено.
За жалост не е рядкост дори най-близките ти (несъзнателно, те винаги ти мислят най-доброто) да те дърпат надолу и да се опитват с тяхното мислене да те подтиснат, за да не вземеш да опиташ да направиш омлет и да те опръска мазнината...
Може да е точно, но е трудно изпълнимо.
Така сме устроени, така работи мозъка ни - търсим най малкото съпротивление.
Добър пример за това е стенд ъп бюрата, който е пробвал да работи на такова знае колко лесно е да седне и да се откаже да го вдига, това не защото е мързел а така работи мозъка ни.
Не искаме да излизаме от зоната си на комфорт, защото е трудно, ама наистина и повечето хора не го правят обикновено.
Ако реши обаче може да ми пише на лично и ще дам нещо лесно изпълнимо и конкретно за средата.