С какъв телефон сте и доволни ли сте от него ?
Модератор: Общи модератори
Re: С какъв телефон сте и доволни ли сте от него ?
TNT написа:don_gori написа: Samsung предлагат може би най-голяма проддръжка за своите телефони - постоянни официални ъпдейти , фиксове и т.н.
Кажи ми един модел, какъвто клас си решиш, ама да е 2009-та година и да върви с най-най-новия АндроидКаквато марка си харесаш, ама да е на Андроид.
Говориш пълни глупости - коя компания ще си позволи телефон , който 5 години да бъде обновяван с най-най- новото и всичко да си му върви перфектно. Е тогава защо ще им е да изкарват нови модели

Нали се сещаш , че всяка по-нова версия на Андроид изисква повече ресурс в телефона. За сравнение характеристиките на мобилните процесори 2009 и 2013 :
2009 година :
Qualcomm MSM7200A - 528 MHz/65 nm/Single Core
2013 година:
Snapdragon 600/28 nm/Quad Core@1.9Ghz
За разликата м/у performance няма да ти обеснявам , надявам се сам можеш да се досетиш , че е сигурно 200 пъти по-бърз.
Ако следваме твоята логика то бая големи компании трябва да фалират - защо да изкарват нов хардуер , като на стар отпреди 5 години пак всичко ще върви.
Говоря ти , че Samsung поддържат телефоните си най-много от всички. Виж Galaxy S2 , модел 2011 , а получи официален Ъп до 4.2.
Кажи ми ти тогава , кой друг модел на 3 години е получил най-новата версия на Андроид ОФИЦИАЛНО ?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
don_gori написа:TNT написа:don_gori написа: Samsung предлагат може би най-голяма проддръжка за своите телефони - постоянни официални ъпдейти , фиксове и т.н.
Кажи ми един модел, какъвто клас си решиш, ама да е 2009-та година и да върви с най-най-новия АндроидКаквато марка си харесаш, ама да е на Андроид.
Говориш пълни глупости - коя компания ще си позволи телефон , който 5 години да бъде обновяван с най-най- новото и всичко да си му върви перфектно. Е тогава защо ще им е да изкарват нови модели![]()
Нали се сещаш , че всяка по-нова версия на Андроид изисква повече ресурс в телефона. За сравнение характеристиките на мобилните процесори 2009 и 2013 :
2009 година :
Qualcomm MSM7200A - 528 MHz/65 nm/Single Core
2013 година:
Snapdragon 600/28 nm/Quad Core@1.9Ghz
За разликата м/у performance няма да ти обеснявам , надявам се сам можеш да се досетиш , че е сигурно 200 пъти по-бърз.
Ако следваме твоята логика то бая големи компании трябва да фалират - защо да изкарват нов хардуер , като на стар отпреди 5 години пак всичко ще върви.
Говоря ти , че Samsung поддържат телефоните си най-много от всички. Виж Galaxy S2 , модел 2011 , а получи официален Ъп до 4.2.
Кажи ми ти тогава , кой друг модел на 3 години е получил най-новата версия на Андроид ОФИЦИАЛНО ?
Незнам ,защо се хванахте за поддръжка на софтуер-а...и защо да фалират?Нещо не хващам логиката...а кой какво поддържа и каква е разликата в производителността на айфоун 5 спрямо 3гс няма смисъл да се говори ,но ios 6 се поддържа на 4 хардуерно различни телефони :
he devices that are iOS 6 compatible are:
iPhone 5
iPhone 4S
iPhone 4, but does not support:
Siri
Maps flyover
Turn-by-turn navigation
FaceTime on 3G
Hearing aid support
iPhone 3GS, but does not support:
VIP list
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Стана ми интересно как колегата сравнява телефони 2009 с 2013 ясно е , че разликата във всяко едно отношение е огромна. Ясно е и че няма телефон , който дадена компания да поддържа повече от 2-3 години просто не е рентабилно за самата нея.
Google и те си имат Nexus телефони , които се поддържат официално години напред. Просто пазара на Андроид е твърде голям , за да може да се угоди на всяко едно у-во , затова се получават т.н. бъгове , крашове и т.н.
При iOS това го няма и е повече от ясно.
Аз имах предвид , че от топ производителите на Android телефони Samsung е компанията , която си поддържа телефоните най-много. Примера с Galaxy S2 е повече от показателен.
Преди ползвах телефони само на HTC , но точно поддръжката им куца. Вместо да получа официално дадена версия на Андроид или да ми оправят някакъв бъг , аз си търсех по НЕофициален начин решение на тези проблеми.
Точно заради това реших следващия ми телефон да бъде точно Samsung
Не го хваля просто казвам , че техните телефони се радват на постоянни ъпдейти и т.н. - другия месец Октомври пускат Android 4.3 до S3/S4 , какво по-хубаво от това незнам
Google и те си имат Nexus телефони , които се поддържат официално години напред. Просто пазара на Андроид е твърде голям , за да може да се угоди на всяко едно у-во , затова се получават т.н. бъгове , крашове и т.н.
При iOS това го няма и е повече от ясно.
Аз имах предвид , че от топ производителите на Android телефони Samsung е компанията , която си поддържа телефоните най-много. Примера с Galaxy S2 е повече от показателен.
Преди ползвах телефони само на HTC , но точно поддръжката им куца. Вместо да получа официално дадена версия на Андроид или да ми оправят някакъв бъг , аз си търсех по НЕофициален начин решение на тези проблеми.
Точно заради това реших следващия ми телефон да бъде точно Samsung

Не го хваля просто казвам , че техните телефони се радват на постоянни ъпдейти и т.н. - другия месец Октомври пускат Android 4.3 до S3/S4 , какво по-хубаво от това незнам

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Добре, че от Епъл са бахти и простите балъци и си поддържат модела от 2009-та с актуалния софтуер
Колегите се опитаха да ти обяснят, но как беше лафа с чукчата и писател/читател 

Няма смисъл да изпадаме в излишни спорове , коя система е по-добрата , а и мястото не е тук.
Разбрахме всички , че стария ти телефон все още го поддържат - няма лошо. Нещо грешно си ме разбрал аз това го знам и не го оспорвам
Разбрахме всички , че стария ти телефон все още го поддържат - няма лошо. Нещо грешно си ме разбрал аз това го знам и не го оспорвам

- AmW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N52B25
TNT написа:П.П. Половината в темата просто си хвалят своето , докато не си купят нов телефон![]()
С това се изчерпват всякакви видове спорове на тема телефони, коли и т.н.
- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
TNT написа:Добре, че от Епъл са бахти и простите балъци и си поддържат модела от 2009-та с актуалния софтуерКолегите се опитаха да ти обяснят, но как беше лафа с чукчата и писател/читател
О да, толкова ги подържат че този от 2009-та (3гс) едвам върви от лагове..

Колкото такива съм видял, всичките са повече от дървета.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
ти кво очакваш, да е по-бърз от светлината ли?
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
- TNT
- младши ентусиаст
-
Еми аз скоро имах такъв за кратко и вървеше по-бързо от топ модела 2010-та на Самсунг 

TNT написа:П.П. Половината в темата просто си хвалят своето![]()
Като ти чета писанията това май се отнася най вече за теб

- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
Нокиа 206.Съвсем обикновена слушалка.От смартфон нямам нужда. 

E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
Nokia N95 и Iphone 5
- TNT
- младши ентусиаст
-
don_gori написа:TNT написа:П.П. Половината в темата просто си хвалят своето![]()
Като ти чета писанията това май се отнася най вече за теб
Точно теб те попитах един елементарен въпрос относно твоите разсъждения за великите поддръжки при Самсунг и ти не можа да ми отговориш адекватно

Половината от пишещите в темата не са ползвали двете операционни системи. Аз като не съм ползвал Уиндоус, не го коментирам.

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Така - мога да дам мнение за 3 телефона с 2 операционни системи като и трите са нови купени и то не много отдавна .
Iphone 4s бял
Samsung galaxy dual CORE
Sony Xperia
Самсунга е най-нов и като покупка и като модел - на 2-3 месеца модел, експлоатация 1 месец.
Нито е нафрашкан с приложения ,нито нищо но от време на време има едно леко замисляне което дразни а трябва да се отбележи ,че е добре хардуерно. Може би нямаше даже да не ми направи впечатление ако нямах база за сравнение с Iphone . 4s-ката работи много стабилно , без замисляния , доста гладко . Има много повече качени приложения ,но не му се отразяват грам на бързината . Самсунга от време на време ми изписва за много кратко , но го прави - "моля изчакайте"
Да - на Iphone е мъка с прехвърлянет на контактите и ред други ограничения , но ми е кеф да го разцъквам. Давам му най-висока оценйа.
Sony - то не искам да го коментирам - пълна скръб...иде ми тия дни да го прасна в стената ... то не са замисляния , неадекватно поведение за един смартфон , съобщения от рода на " приложението не отговаря" и то е най-лошото ,че някой път ти дава това съобщение и за телефонния указател
Iphone 4s бял
Samsung galaxy dual CORE
Sony Xperia
Самсунга е най-нов и като покупка и като модел - на 2-3 месеца модел, експлоатация 1 месец.
Нито е нафрашкан с приложения ,нито нищо но от време на време има едно леко замисляне което дразни а трябва да се отбележи ,че е добре хардуерно. Може би нямаше даже да не ми направи впечатление ако нямах база за сравнение с Iphone . 4s-ката работи много стабилно , без замисляния , доста гладко . Има много повече качени приложения ,но не му се отразяват грам на бързината . Самсунга от време на време ми изписва за много кратко , но го прави - "моля изчакайте"

Да - на Iphone е мъка с прехвърлянет на контактите и ред други ограничения , но ми е кеф да го разцъквам. Давам му най-висока оценйа.
Sony - то не искам да го коментирам - пълна скръб...иде ми тия дни да го прасна в стената ... то не са замисляния , неадекватно поведение за един смартфон , съобщения от рода на " приложението не отговаря" и то е най-лошото ,че някой път ти дава това съобщение и за телефонния указател

Последна промяна laviatan на 08 Сеп 2013, 19:15, променена общо 1 път
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
А бе ей така един въпрос към всички дето им се замислят телефоните - на вас компютрите ви, не се ли замислят много повече ?
Мирясайте малко, нормално е, и айфона се замисля, просто програмистите са се постарали това да не се вижда или усеща.
Голямо важно като мисли.
От друга страна - тия мизерии с обажданията ( аз съм ги изпитал на свой гръб), наистина са си проблем, защото компрометират основната функция на устройствата.
Мирясайте малко, нормално е, и айфона се замисля, просто програмистите са се постарали това да не се вижда или усеща.
Голямо важно като мисли.
От друга страна - тия мизерии с обажданията ( аз съм ги изпитал на свой гръб), наистина са си проблем, защото компрометират основната функция на устройствата.