С какъв телефон сте и доволни ли сте от него ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Операционната система на телефона ви е :

Android
279
42%
iOS
129
19%
BlackBerry
18
3%
Symbian
149
22%
WindowsPhone
35
5%
Друга
53
8%

Общо гласове : 663
младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Re: С какъв телефон сте и доволни ли сте от него ?

Мнение от don_gori » 06 Сеп 2013, 9:30

TNT написа:
don_gori написа: Samsung предлагат може би най-голяма проддръжка за своите телефони - постоянни официални ъпдейти , фиксове и т.н.

Кажи ми един модел, какъвто клас си решиш, ама да е 2009-та година и да върви с най-най-новия Андроид :ok: Каквато марка си харесаш, ама да е на Андроид.

Говориш пълни глупости - коя компания ще си позволи телефон , който 5 години да бъде обновяван с най-най- новото и всичко да си му върви перфектно. Е тогава защо ще им е да изкарват нови модели :kuku:
Нали се сещаш , че всяка по-нова версия на Андроид изисква повече ресурс в телефона. За сравнение характеристиките на мобилните процесори 2009 и 2013 :
2009 година :
Qualcomm MSM7200A - 528 MHz/65 nm/Single Core
2013 година:
Snapdragon 600/28 nm/Quad Core@1.9Ghz
За разликата м/у performance няма да ти обеснявам , надявам се сам можеш да се досетиш , че е сигурно 200 пъти по-бърз.
Ако следваме твоята логика то бая големи компании трябва да фалират - защо да изкарват нов хардуер , като на стар отпреди 5 години пак всичко ще върви.
Говоря ти , че Samsung поддържат телефоните си най-много от всички. Виж Galaxy S2 , модел 2011 , а получи официален Ъп до 4.2.
Кажи ми ти тогава , кой друг модел на 3 години е получил най-новата версия на Андроид ОФИЦИАЛНО ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 06 Сеп 2013, 10:36

don_gori написа:
TNT написа:
don_gori написа: Samsung предлагат може би най-голяма проддръжка за своите телефони - постоянни официални ъпдейти , фиксове и т.н.

Кажи ми един модел, какъвто клас си решиш, ама да е 2009-та година и да върви с най-най-новия Андроид :ok: Каквато марка си харесаш, ама да е на Андроид.

Говориш пълни глупости - коя компания ще си позволи телефон , който 5 години да бъде обновяван с най-най- новото и всичко да си му върви перфектно. Е тогава защо ще им е да изкарват нови модели :kuku:
Нали се сещаш , че всяка по-нова версия на Андроид изисква повече ресурс в телефона. За сравнение характеристиките на мобилните процесори 2009 и 2013 :
2009 година :
Qualcomm MSM7200A - 528 MHz/65 nm/Single Core
2013 година:
Snapdragon 600/28 nm/Quad Core@1.9Ghz
За разликата м/у performance няма да ти обеснявам , надявам се сам можеш да се досетиш , че е сигурно 200 пъти по-бърз.
Ако следваме твоята логика то бая големи компании трябва да фалират - защо да изкарват нов хардуер , като на стар отпреди 5 години пак всичко ще върви.
Говоря ти , че Samsung поддържат телефоните си най-много от всички. Виж Galaxy S2 , модел 2011 , а получи официален Ъп до 4.2.
Кажи ми ти тогава , кой друг модел на 3 години е получил най-новата версия на Андроид ОФИЦИАЛНО ?

Незнам ,защо се хванахте за поддръжка на софтуер-а...и защо да фалират?Нещо не хващам логиката...а кой какво поддържа и каква е разликата в производителността на айфоун 5 спрямо 3гс няма смисъл да се говори ,но ios 6 се поддържа на 4 хардуерно различни телефони :

he devices that are iOS 6 compatible are:

iPhone 5

iPhone 4S

iPhone 4, but does not support:
Siri
Maps flyover
Turn-by-turn navigation
FaceTime on 3G
Hearing aid support

iPhone 3GS, but does not support:
VIP list
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 06 Сеп 2013, 11:29

Стана ми интересно как колегата сравнява телефони 2009 с 2013 ясно е , че разликата във всяко едно отношение е огромна. Ясно е и че няма телефон , който дадена компания да поддържа повече от 2-3 години просто не е рентабилно за самата нея.
Google и те си имат Nexus телефони , които се поддържат официално години напред. Просто пазара на Андроид е твърде голям , за да може да се угоди на всяко едно у-во , затова се получават т.н. бъгове , крашове и т.н.
При iOS това го няма и е повече от ясно.
Аз имах предвид , че от топ производителите на Android телефони Samsung е компанията , която си поддържа телефоните най-много. Примера с Galaxy S2 е повече от показателен.
Преди ползвах телефони само на HTC , но точно поддръжката им куца. Вместо да получа официално дадена версия на Андроид или да ми оправят някакъв бъг , аз си търсех по НЕофициален начин решение на тези проблеми.
Точно заради това реших следващия ми телефон да бъде точно Samsung ;)
Не го хваля просто казвам , че техните телефони се радват на постоянни ъпдейти и т.н. - другия месец Октомври пускат Android 4.3 до S3/S4 , какво по-хубаво от това незнам :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 06 Сеп 2013, 13:48

Добре, че от Епъл са бахти и простите балъци и си поддържат модела от 2009-та с актуалния софтуер :mhihi: Колегите се опитаха да ти обяснят, но как беше лафа с чукчата и писател/читател :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 06 Сеп 2013, 17:25

Няма смисъл да изпадаме в излишни спорове , коя система е по-добрата , а и мястото не е тук.
Разбрахме всички , че стария ти телефон все още го поддържат - няма лошо. Нещо грешно си ме разбрал аз това го знам и не го оспорвам :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N52B25

Мнение от AmW » 07 Сеп 2013, 0:24

TNT написа:П.П. Половината в темата просто си хвалят своето , докато не си купят нов телефон :mhihi:

С това се изчерпват всякакви видове спорове на тема телефони, коли и т.н.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 07 Сеп 2013, 10:26

TNT написа:Добре, че от Епъл са бахти и простите балъци и си поддържат модела от 2009-та с актуалния софтуер :mhihi: Колегите се опитаха да ти обяснят, но как беше лафа с чукчата и писател/читател :mhihi:

О да, толкова ги подържат че този от 2009-та (3гс) едвам върви от лагове.. :help:
Колкото такива съм видял, всичките са повече от дървета. :no: :wave:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 07 Сеп 2013, 12:15

ти кво очакваш, да е по-бърз от светлината ли? :mhihi:

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 07 Сеп 2013, 13:41

Еми аз скоро имах такъв за кратко и вървеше по-бързо от топ модела 2010-та на Самсунг :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 07 Сеп 2013, 13:58

TNT написа:П.П. Половината в темата просто си хвалят своето :mhihi:

Като ти чета писанията това май се отнася най вече за теб :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 07 Сеп 2013, 14:41

Нокиа 206.Съвсем обикновена слушалка.От смартфон нямам нужда. :yes:
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

320ci
320ci
Аватар
Детайли за колата: M52B20TU и 760Li

Мнение от mumford » 07 Сеп 2013, 18:08

Nokia N95 и Iphone 5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 07 Сеп 2013, 19:08

don_gori написа:
TNT написа:П.П. Половината в темата просто си хвалят своето :mhihi:

Като ти чета писанията това май се отнася най вече за теб :mhihi:

Точно теб те попитах един елементарен въпрос относно твоите разсъждения за великите поддръжки при Самсунг и ти не можа да ми отговориш адекватно :wave: , а почна да ми овърташ какво съвсем друго нещо си имал предвид :lol: И не можеш и да смяташ. На една година модел е 2012 за мен, на две години модел е 2011. Според теб 2011 си е три годишен модел. Новата версия, която излиза след месец ще се поддържа от топ модела за 2012, което за мен е на една година модел (2013 - 2012 = 1). Другите модели да го духат :wave: Това ли им е най-добрата поддръжка :mhihi: Както на повечето хора са на лизинг... таман стане твой и трябва да го сменяш :mhihi: :mhihi: :mhihi: А и аз доскоро бях с Андроид в единия и iOS в другия джоб. Така, че смея да твърдя, че мога да си хвала, което си поискам от двете :wave:

Половината от пишещите в темата не са ползвали двете операционни системи. Аз като не съм ползвал Уиндоус, не го коментирам.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 07 Сеп 2013, 20:36

Така - мога да дам мнение за 3 телефона с 2 операционни системи като и трите са нови купени и то не много отдавна .
Iphone 4s бял
Samsung galaxy dual CORE
Sony Xperia

Самсунга е най-нов и като покупка и като модел - на 2-3 месеца модел, експлоатация 1 месец.
Нито е нафрашкан с приложения ,нито нищо но от време на време има едно леко замисляне което дразни а трябва да се отбележи ,че е добре хардуерно. Може би нямаше даже да не ми направи впечатление ако нямах база за сравнение с Iphone . 4s-ката работи много стабилно , без замисляния , доста гладко . Има много повече качени приложения ,но не му се отразяват грам на бързината . Самсунга от време на време ми изписва за много кратко , но го прави - "моля изчакайте" :mhihi:
Да - на Iphone е мъка с прехвърлянет на контактите и ред други ограничения , но ми е кеф да го разцъквам. Давам му най-висока оценйа.
Sony - то не искам да го коментирам - пълна скръб...иде ми тия дни да го прасна в стената ... то не са замисляния , неадекватно поведение за един смартфон , съобщения от рода на " приложението не отговаря" и то е най-лошото ,че някой път ти дава това съобщение и за телефонния указател :banghead:
Последна промяна laviatan на 08 Сеп 2013, 20:15, променена общо 1 път
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 07 Сеп 2013, 23:24

А бе ей така един въпрос към всички дето им се замислят телефоните - на вас компютрите ви, не се ли замислят много повече ?
Мирясайте малко, нормално е, и айфона се замисля, просто програмистите са се постарали това да не се вижда или усеща.
Голямо важно като мисли.
От друга страна - тия мизерии с обажданията ( аз съм ги изпитал на свой гръб), наистина са си проблем, защото компрометират основната функция на устройствата. :no:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата