Катастрофа Цариградско - блъснат човек - снимки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Re: Катастрофа Цариградско - блъснат човек - снимки

Мнение от surfboard » 22 Юни 2011, 17:16

Напълно съм съгласен с loshrider. Всичко е строго индивидуално и на този етап доста относително.
ms, хайде да не ме учиш какво да си представям, а? Изрично съм споменал, че изразявам свое мнение и позиция по случая. Не съм виновен, че твоето е различно, но въпреки това го уважавам, защото всеки има право на такова. Моля те да правиш същото и с моето.
А относно случая - видно е, че вече е обществено достояние, така че всички ще разберем неговият развой рано или късно. Тогава ще проличи кой е бил прав.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 22 Юни 2011, 17:56

surfboard написа:...ms, хайде да не ме учиш какво да си представям, а? ...

много отдавна се отказах да уча някой к'во да мисли- установил съм, че всеки има право на грешно мнение и то не подлежи на промяна :roll: различното мнение го уважавам винаги, грешното е друг въпрос...
Пак ще се опитам да ти обясня:
Според "перфектните" ни закони шофьорът е карал с "несъобразена скорост"- тоест има вина за катастрофата... не е направил нищо умишлено, но е виновен... тъй като Е виновен вариантите са много к'во ще реши съда- може само глоба, може пробация, може условна, може ефективна, но всичко е въпрос на адвокати и съдии... Проблемът е другаде: не е важно к'во наказание ще му наложат на човека (при свестен адвокат макс. условна), проблемът е, че ще има ОСЪДИТЕЛНА присъда- абсурд е да го оправдаят, просто закона НЕ позволява... В някоя нормална държава, с нормални закони (ако шофьорът НЕ е пил и НЕ е карал с превишена скорост) сигурно ще го оправдаят (по-скоро няма да се заведе наказателно дело), а като нищо и роднините на загиналия ще плащат щети на шофьора- ама тук НЕ е нормална държава с нормални закони ;)

лошрайдър написа:НК предвижда по-леки наказания от пределния минимум за особени случаи, зависи какво ще поискат адвокатите и какво ще отсъдят съдиите.

Ама не предвижда като си невинен (приемаме, че е бил трезвен и е карал под ограничението, а пешеходеца е изскочил в последният момент пред колата- без време да се реагира) да ти се размине присъдата, нали :roll: това, че си нещастник и си бил когато и където не трябва е без значение- отнасяш присъда за убийство по непредпазливост... или к'вото се води там...
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 22 Юни 2011, 21:05

ей това е голяма грешка- не стига, че шофьорите рядко спират на пеш. пътеки, ами дай и евала да им правим... ходя ли пеша само се оглеждам някой олигофрен да не ме отнесе и спокойно си пресичам на пеш. пътеки, но на хора които спокойно могат да спрат предимство НЕ давам- хич не ми пука дали някой щял да закъснее с 3-5 секунди, аз съм с предимство и си го търся... спорили сме с идиоти, един скочи и на бой (щото разбираш ли той прави завой, а аз пресичам на зелено), ама седна бързо на земята... да си имаме уважението- аз като съм с предимство ще ме пускат, както аз ги чакам когато пресичам където не трябва... простият резултат е, че около 20 човека от квартала ми се научиха да спират- 5-6 пъти си спорихме на пътя, 2-3 пъти без малко да ме отнесат щото блеят някъде, но се научиха, което за мен е достатъчно като цяло...

ПС: Най-забавно беше преди години когато един слезе да ми търси сметка що съм спрял на пеш. пътека и той трябваше да чака още една боя на светофара... забавно беше как бърза да се върне в колата като се оказа, че е категория "муха", а аз съм "тежка" категория :mhihi:
Изображение
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 22 Юни 2011, 21:30

ужасна история
Шофьора винаги е виновен, обаче защо не се налагат никакви санции на пешеходците ? т.е. никога не са се и налагали :dunno:
Та те реално участват в движението по пътищата и щом има правила за едните, то трябва да има и за другите. Отговорността за опазването на човешкият живот трябва да е взаимна.
За пресичане на такъв булевард глобата би трябвало да е поне равна на това да караш с над 50км/ч в населено място

Аватар

Мнение от ms » 22 Юни 2011, 22:09

© написа:...За пресичане на такъв булевард глобата би трябвало да е поне равна на това да караш с над 50км/ч в населено място

прав си, ама не ми дреме дали ще ги глобяват или не... стига ми да сменят закона така, че неправилно пресякъл пешеходец да е виновен за последвалата катастрофа- това ще ми е достатъчно... просто не е нормално шофьора да е виновен винаги и буквално да е с единият крак в пандиза в момента в който се качи в колата...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW отново серия 3 бенз
Мечтае да кара: волска каручка
Детайли за колата: събира много и малко, според повода

Мнение от daka1972 » 22 Юни 2011, 22:54

мир на душицата на починалия , ама може и да му е дотегнало от живота и да е решил така да го приключи

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 22 Юни 2011, 22:54

Отдавна бях гледал интервю с режисьора Теди Москов. Разправяше как като бил в Германия, пресичайки на някво място без пешеходна пътека, го нацепили яко. Натрошени ребра, глупости, 3 месеца на легло в болница, никво обезщетение и осъден от шофьора за нанесени материални и морални щети....

Ама хората имат закони...Тука при нас да не ти идва на главата...жалко за пешеходеца и горко му на шофьора...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 22 Юни 2011, 22:54

Нещата бяха объркани и то с цел - блъскаш някой,не носиш последствия от закона,но закона те притиска,да си ПЛАТИШ на тоя който ще те изкара невинен.Кво не е ясно. :dunno:
С една дума - имаше хора които бяха равнодушни че има убииства на пътя. :kuku:
Последна промяна bavarec на 22 Юни 2011, 22:57, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от ms » 22 Юни 2011, 22:57

правилна е разбира се- ако не внимаваш къде и как ходиш като нищо ще стигнеш я до Пирогов, я другаде... но е правилна щото трябва да се оцелява на пътя, не заради друго, а това е лошо :roll:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 22 Юни 2011, 22:58

Нещата бяха объркани и то с цел - блъскаш някой,не носиш последствия от закона,но закона те притиска,да си ПЛАТИШ на тоя който ще те изкара невинен.Кво не е ясно. :dunno:
С една дума - имаше хора които бяха равнодушни че има убииства на пътя. :bang:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от surfboard » 22 Юни 2011, 23:08

ms написа:
е да си имаме уважението- аз като съм с предимство ще ме пускат, както аз ги чакам когато пресичам където не трябва...

ПС: Най-забавно беше преди години когато един слезе да ми търси сметка що съм спрял на пеш. пътека и той трябваше да чака още една боя на светофара... забавно беше как бърза да се върне в колата като се оказа, че е категория "муха", а аз съм "тежка" категория :mhihi:

По принцип си прав, но стратегията "с рогата напред" не винаги върши работа. Предпочитам дори да съм с предимство, когато се наложи и няма друг начин, да изчакам някой, отколкото вследствие на взаимния ни инат да се ударим, да застрашим живота на пътниците в колата и останалите участници в движението. Голяма работа че колегата е минал без да има право. Ще го преживея и ще избегна по-лоши последствия.

Какво ли би се случило по втория казус ако слезналият шофьор беше още по-тежка категория? Нека опитам да прогнозирам: сбиване, телесна повреда, болки и страдания, психични травми, съд и т.н
Какво ли би се случило ако се разберете съвсем спокойно с колегата и по интелигентен начин му се каже, че не е прав и т.н? - няма да се случи нищо лошо, най-много да си стиснете ръцете.

Аватар

Мнение от ms » 22 Юни 2011, 23:22

surfboard написа:По принцип си прав, но стратегията "с рогата напред" не винаги върши работа. Предпочитам дори да съм с предимство, когато се наложи и няма друг начин, да изчакам някой, отколкото вследствие на взаимния ни инат да се ударим, да застрашим живота на пътниците в колата и останалите участници в движението. Голяма работа че колегата е минал без да има право. Ще го преживея и ще избегна по-лоши последствия.

Какво ли би се случило по втория казус ако слезналият шофьор беше още по-тежка категория? Нека опитам да прогнозирам: сбиване, телесна повреда, болки и страдания, психични травми, съд и т.н
Какво ли би се случило ако се разберете съвсем спокойно с колегата и по интелигентен начин му се каже, че не е прав и т.н? - няма да се случи нищо лошо, най-много да си стиснете ръцете.

не си ме разбрал- не е с "рогата напред"... като съм пеша най-много да ми строшат рогата в някой преден капак... не минавам като самоубиец и да не ми пука- когато мога спокойно да мина тогава... обаче спокойно го разбирай така- колата е на 100-на метра, само трябва да намали леко за да ме пусне или ако трябва и да спре, но всичко в нормални граници без да създавам предпоставки за ПТП... И си прав- много важно, че някой е минал като е без предимство... но трябва да се научат олигофрените, че като са в колата НЕ винаги са с предимство както си мислят...
по казуса ако шофьора беше в по-горна категория- с удоволствие щях да го смачкам/да ме смачкат, не е важно кой кого... свикнал съм да си отстоявам позицията като съм прав- а съм 100% да спра на пеш. пътека... като има нужда и с шамари ще го набия в главата на някой да спира, не ме притеснява... няма да е първи случай да наливам акъл по сложният начин, надали и ще е последният- не съм виновен, че е пълно с тъпанари дето се мислят за велики...
Ако беше интелигентен да ти кажа едва ли щеше да слиза да прави панаири за глупости :roll:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от surfboard » 22 Юни 2011, 23:26

Така вече съм съгласен :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 22 Юни 2011, 23:27

То и аз днеска теглих два шута във вратата на един дет почти ми мина през краката на пешеходна,ма кой ти гледа.

Тва пресичането стана като в некъв уестърн-пешеходец застава бавно и уверено на пешеходната пътека,гледайки шофьора в очите,шофьора стиска волана и не трепва пред изпитанието.По пустия,прашасал път се таркаля сух храст.Накрая ще оцелее само един.
Изображение Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 22 Юни 2011, 23:40

Мир на праха на загиналия... Но трябва да си абсолютно малоумен да се опитваш да пресичаш такъв скоростен булевард :kuku: Какво изобщо правиш там на пътното платно? Не разбрах работник ли е бил с тази жилетка... Но като цяло културата на пешеходците в София е под всякаква критика... Скоро правя обратен на "България" и "Несторов", и изведнъж, от нищото, тоест иззад спрял автобус ми изскача човек и пресича "България", без да се огледа, все едно на ливадата, тича, за трамвая сигурно... Няма подлез, няма нищо, много бързаме :evil: Спрях на косъм, треперех цялата...пълен блокаж...даже не можах да си счупя клаксона или нещо да му обясня, както правя в подобни случаи... а човека чак ми се караше нещо... че аз съм виновна сигурно :twisted:
Та мисълта ми е, когато си пеша, пак си участник в движението, ще спазваш правилата и ще пресичаш само на обозначените места... и само на зелено! Вероятно повечето неразумни пешеходци не са шофьори и си мислят че ние там, зад волана винаги можем да реагираме, да спрем, виждаме всичко и пр... И аз преди да започна да карам мислех така... Изобщо няма да споменавам бавните недовиждащи възрастни хора, хората с чадъри като е лошо времето и пр...
Много тъжен инцидент, ужасно...но.. искрено се надявам да оправдаят шофьора...
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата