Катастрофа Цариградско - блъснат човек - снимки
Модератор: Общи модератори
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Re: Катастрофа Цариградско - блъснат човек - снимки
Напълно съм съгласен с loshrider. Всичко е строго индивидуално и на този етап доста относително.
ms, хайде да не ме учиш какво да си представям, а? Изрично съм споменал, че изразявам свое мнение и позиция по случая. Не съм виновен, че твоето е различно, но въпреки това го уважавам, защото всеки има право на такова. Моля те да правиш същото и с моето.
А относно случая - видно е, че вече е обществено достояние, така че всички ще разберем неговият развой рано или късно. Тогава ще проличи кой е бил прав.
ms, хайде да не ме учиш какво да си представям, а? Изрично съм споменал, че изразявам свое мнение и позиция по случая. Не съм виновен, че твоето е различно, но въпреки това го уважавам, защото всеки има право на такова. Моля те да правиш същото и с моето.
А относно случая - видно е, че вече е обществено достояние, така че всички ще разберем неговият развой рано или късно. Тогава ще проличи кой е бил прав.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
surfboard написа:...ms, хайде да не ме учиш какво да си представям, а? ...
много отдавна се отказах да уча някой к'во да мисли- установил съм, че всеки има право на грешно мнение и то не подлежи на промяна

Пак ще се опитам да ти обясня:
Според "перфектните" ни закони шофьорът е карал с "несъобразена скорост"- тоест има вина за катастрофата... не е направил нищо умишлено, но е виновен... тъй като Е виновен вариантите са много к'во ще реши съда- може само глоба, може пробация, може условна, може ефективна, но всичко е въпрос на адвокати и съдии... Проблемът е другаде: не е важно к'во наказание ще му наложат на човека (при свестен адвокат макс. условна), проблемът е, че ще има ОСЪДИТЕЛНА присъда- абсурд е да го оправдаят, просто закона НЕ позволява... В някоя нормална държава, с нормални закони (ако шофьорът НЕ е пил и НЕ е карал с превишена скорост) сигурно ще го оправдаят (по-скоро няма да се заведе наказателно дело), а като нищо и роднините на загиналия ще плащат щети на шофьора- ама тук НЕ е нормална държава с нормални закони

лошрайдър написа:НК предвижда по-леки наказания от пределния минимум за особени случаи, зависи какво ще поискат адвокатите и какво ще отсъдят съдиите.
Ама не предвижда като си невинен (приемаме, че е бил трезвен и е карал под ограничението, а пешеходеца е изскочил в последният момент пред колата- без време да се реагира) да ти се размине присъдата, нали

- ms
-
-
ей това е голяма грешка- не стига, че шофьорите рядко спират на пеш. пътеки, ами дай и евала да им правим... ходя ли пеша само се оглеждам някой олигофрен да не ме отнесе и спокойно си пресичам на пеш. пътеки, но на хора които спокойно могат да спрат предимство НЕ давам- хич не ми пука дали някой щял да закъснее с 3-5 секунди, аз съм с предимство и си го търся... спорили сме с идиоти, един скочи и на бой (щото разбираш ли той прави завой, а аз пресичам на зелено), ама седна бързо на земята... да си имаме уважението- аз като съм с предимство ще ме пускат, както аз ги чакам когато пресичам където не трябва... простият резултат е, че около 20 човека от квартала ми се научиха да спират- 5-6 пъти си спорихме на пътя, 2-3 пъти без малко да ме отнесат щото блеят някъде, но се научиха, което за мен е достатъчно като цяло...
ПС: Най-забавно беше преди години когато един слезе да ми търси сметка що съм спрял на пеш. пътека и той трябваше да чака още една боя на светофара... забавно беше как бърза да се върне в колата като се оказа, че е категория "муха", а аз съм "тежка" категория
ПС: Най-забавно беше преди години когато един слезе да ми търси сметка що съм спрял на пеш. пътека и той трябваше да чака още една боя на светофара... забавно беше как бърза да се върне в колата като се оказа, че е категория "муха", а аз съм "тежка" категория

ужасна история
Шофьора винаги е виновен, обаче защо не се налагат никакви санции на пешеходците ? т.е. никога не са се и налагали
Та те реално участват в движението по пътищата и щом има правила за едните, то трябва да има и за другите. Отговорността за опазването на човешкият живот трябва да е взаимна.
За пресичане на такъв булевард глобата би трябвало да е поне равна на това да караш с над 50км/ч в населено място
Шофьора винаги е виновен, обаче защо не се налагат никакви санции на пешеходците ? т.е. никога не са се и налагали

Та те реално участват в движението по пътищата и щом има правила за едните, то трябва да има и за другите. Отговорността за опазването на човешкият живот трябва да е взаимна.
За пресичане на такъв булевард глобата би трябвало да е поне равна на това да караш с над 50км/ч в населено място
- ms
-
-
© написа:...За пресичане на такъв булевард глобата би трябвало да е поне равна на това да караш с над 50км/ч в населено място
прав си, ама не ми дреме дали ще ги глобяват или не... стига ми да сменят закона така, че неправилно пресякъл пешеходец да е виновен за последвалата катастрофа- това ще ми е достатъчно... просто не е нормално шофьора да е виновен винаги и буквално да е с единият крак в пандиза в момента в който се качи в колата...
- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
мир на душицата на починалия , ама може и да му е дотегнало от живота и да е решил така да го приключи
Отдавна бях гледал интервю с режисьора Теди Москов. Разправяше как като бил в Германия, пресичайки на някво място без пешеходна пътека, го нацепили яко. Натрошени ребра, глупости, 3 месеца на легло в болница, никво обезщетение и осъден от шофьора за нанесени материални и морални щети....
Ама хората имат закони...Тука при нас да не ти идва на главата...жалко за пешеходеца и горко му на шофьора...
Ама хората имат закони...Тука при нас да не ти идва на главата...жалко за пешеходеца и горко му на шофьора...
Нещата бяха объркани и то с цел - блъскаш някой,не носиш последствия от закона,но закона те притиска,да си ПЛАТИШ на тоя който ще те изкара невинен.Кво не е ясно. 
С една дума - имаше хора които бяха равнодушни че има убииства на пътя.

Последна промяна bavarec на 22 Юни 2011, 22:57, променена общо 1 път
- ms
-
-
правилна е разбира се- ако не внимаваш къде и как ходиш като нищо ще стигнеш я до Пирогов, я другаде... но е правилна щото трябва да се оцелява на пътя, не заради друго, а това е лошо 

Нещата бяха объркани и то с цел - блъскаш някой,не носиш последствия от закона,но закона те притиска,да си ПЛАТИШ на тоя който ще те изкара невинен.Кво не е ясно.

- surfboard
- младши ентусиаст
-
ms написа:
е да си имаме уважението- аз като съм с предимство ще ме пускат, както аз ги чакам когато пресичам където не трябва...
По принцип си прав, но стратегията "с рогата напред" не винаги върши работа. Предпочитам дори да съм с предимство, когато се наложи и няма друг начин, да изчакам някой, отколкото вследствие на взаимния ни инат да се ударим, да застрашим живота на пътниците в колата и останалите участници в движението. Голяма работа че колегата е минал без да има право. Ще го преживея и ще избегна по-лоши последствия.
Какво ли би се случило по втория казус ако слезналият шофьор беше още по-тежка категория? Нека опитам да прогнозирам: сбиване, телесна повреда, болки и страдания, психични травми, съд и т.н
Какво ли би се случило ако се разберете съвсем спокойно с колегата и по интелигентен начин му се каже, че не е прав и т.н? - няма да се случи нищо лошо, най-много да си стиснете ръцете.
- ms
-
-
surfboard написа:По принцип си прав, но стратегията "с рогата напред" не винаги върши работа. Предпочитам дори да съм с предимство, когато се наложи и няма друг начин, да изчакам някой, отколкото вследствие на взаимния ни инат да се ударим, да застрашим живота на пътниците в колата и останалите участници в движението. Голяма работа че колегата е минал без да има право. Ще го преживея и ще избегна по-лоши последствия.
Какво ли би се случило по втория казус ако слезналият шофьор беше още по-тежка категория? Нека опитам да прогнозирам: сбиване, телесна повреда, болки и страдания, психични травми, съд и т.н
Какво ли би се случило ако се разберете съвсем спокойно с колегата и по интелигентен начин му се каже, че не е прав и т.н? - няма да се случи нищо лошо, най-много да си стиснете ръцете.
не си ме разбрал- не е с "рогата напред"... като съм пеша най-много да ми строшат рогата в някой преден капак... не минавам като самоубиец и да не ми пука- когато мога спокойно да мина тогава... обаче спокойно го разбирай така- колата е на 100-на метра, само трябва да намали леко за да ме пусне или ако трябва и да спре, но всичко в нормални граници без да създавам предпоставки за ПТП... И си прав- много важно, че някой е минал като е без предимство... но трябва да се научат олигофрените, че като са в колата НЕ винаги са с предимство както си мислят...
по казуса ако шофьора беше в по-горна категория- с удоволствие щях да го смачкам/да ме смачкат, не е важно кой кого... свикнал съм да си отстоявам позицията като съм прав- а съм 100% да спра на пеш. пътека... като има нужда и с шамари ще го набия в главата на някой да спира, не ме притеснява... няма да е първи случай да наливам акъл по сложният начин, надали и ще е последният- не съм виновен, че е пълно с тъпанари дето се мислят за велики...
Ако беше интелигентен да ти кажа едва ли щеше да слиза да прави панаири за глупости

- surfboard
- младши ентусиаст
-
Така вече съм съгласен 

То и аз днеска теглих два шута във вратата на един дет почти ми мина през краката на пешеходна,ма кой ти гледа.
Тва пресичането стана като в некъв уестърн-пешеходец застава бавно и уверено на пешеходната пътека,гледайки шофьора в очите,шофьора стиска волана и не трепва пред изпитанието.По пустия,прашасал път се таркаля сух храст.Накрая ще оцелее само един.
Тва пресичането стана като в некъв уестърн-пешеходец застава бавно и уверено на пешеходната пътека,гледайки шофьора в очите,шофьора стиска волана и не трепва пред изпитанието.По пустия,прашасал път се таркаля сух храст.Накрая ще оцелее само един.

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Мир на праха на загиналия... Но трябва да си абсолютно малоумен да се опитваш да пресичаш такъв скоростен булевард
Какво изобщо правиш там на пътното платно? Не разбрах работник ли е бил с тази жилетка... Но като цяло културата на пешеходците в София е под всякаква критика... Скоро правя обратен на "България" и "Несторов", и изведнъж, от нищото, тоест иззад спрял автобус ми изскача човек и пресича "България", без да се огледа, все едно на ливадата, тича, за трамвая сигурно... Няма подлез, няма нищо, много бързаме
Спрях на косъм, треперех цялата...пълен блокаж...даже не можах да си счупя клаксона или нещо да му обясня, както правя в подобни случаи... а човека чак ми се караше нещо... че аз съм виновна сигурно
Та мисълта ми е, когато си пеша, пак си участник в движението, ще спазваш правилата и ще пресичаш само на обозначените места... и само на зелено! Вероятно повечето неразумни пешеходци не са шофьори и си мислят че ние там, зад волана винаги можем да реагираме, да спрем, виждаме всичко и пр... И аз преди да започна да карам мислех така... Изобщо няма да споменавам бавните недовиждащи възрастни хора, хората с чадъри като е лошо времето и пр...
Много тъжен инцидент, ужасно...но.. искрено се надявам да оправдаят шофьора...

Та мисълта ми е, когато си пеша, пак си участник в движението, ще спазваш правилата и ще пресичаш само на обозначените места... и само на зелено! Вероятно повечето неразумни пешеходци не са шофьори и си мислят че ние там, зад волана винаги можем да реагираме, да спрем, виждаме всичко и пр... И аз преди да започна да карам мислех така... Изобщо няма да споменавам бавните недовиждащи възрастни хора, хората с чадъри като е лошо времето и пр...
Много тъжен инцидент, ужасно...но.. искрено се надявам да оправдаят шофьора...