Pokemon GO - Зомбясване на планетата или...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Re: Pokemon GO - Зомбясване на планетата или...

Мнение от nqmam_bmw » 22 Юли 2016, 22:53

Утря някой ако иска да се организираме да поиграем малко в Плд да пише. :bchug:
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 22 Юли 2016, 22:53

Nickelback написа:Чудя ви се, конспиратори такива, верно ли си мислите, че някой ви снима, пуска/спира GPS, когато си поиска (не е изключено), никой не можел да го разбере това и нямало начин да се хване..? :) Питам само :ok:

шефа на CIA има лепенка върху камерата на лаптопа си
марк цукърбърг има лепенка върху камерата на лаптопа си и върху микрофона
сноудън обяви, че са разработили и ще пуснат в производство калъф за телефон против проследяване

хм, сигурно всичките тези не знаят какво правят?!
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 22 Юли 2016, 23:17

Не бе, аз не оспорвам това, всеки може да попадне под хакерска атака или всякакъв троянски софтуер. Само казвам, че всеки един телефон НЯМА умишлено фабрично разрешена такава скрита функционалност и може да спите спокойно :) Оттам нататък само се пазете от хакерии и не правете джейлбрейк. Отделен е въпроса какви потенциални експлойти съдържа и доколко лесни са те, а защо не и да са оставени за вратички.
Също така, който иска може доста лесно да разбере дали някой дали го следи и какво точно е активирано по тоя телефон. А който иска може и радикално да се защити с лепенка :) А за още по-сигурно да изкърти камерата, щото на някои може да не им е нанесен IR филтъра и да хващат "термални промени" и пак не е гаранция :mhihi: Това за тоталните параноици :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 22 Юли 2016, 23:55

Хаос написа:
Nickelback написа:Чудя ви се, конспиратори такива, верно ли си мислите, че някой ви снима, пуска/спира GPS, когато си поиска (не е изключено), никой не можел да го разбере това и нямало начин да се хване..? :) Питам само :ok:

шефа на CIA има лепенка върху камерата на лаптопа си
марк цукърбърг има лепенка върху камерата на лаптопа си и върху микрофона
сноудън обяви, че са разработили и ще пуснат в производство калъф за телефон против проследяване

хм, сигурно всичките тези не знаят какво правят?!

Малко има разлика между това да хакнат основателя на ФБ и да хакнат Пешо, който лови покемони в офиса. Според мен това има предвид и колегата с поста си :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 23 Юли 2016, 0:05

Те тия гореизброените не знам защо държат да ползват "купешки" устройства, всъщност :ok:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 23 Юли 2016, 0:21

Хаос написа:марк цукърбърг има лепенка върху камерата на лаптопа си и върху микрофона
Браво бе! - а в същото време на мен ми блокираха акаунта във фейсбук и ми искаха
да им изпратя снимка от личната си карта, защото се съмнявали, че не съм се бил регистрирал с реалното си име (- истина е, но какво от това?)
Да пукне гнусното еврейско недоносче, ха дано!

p.s. Напълно споделям мнението на Nickelback, че не е нужно да се преувеличава опасността от следене и да си мислите, че при изключен телефон много добре знаят къде се намирате или че могат да ви подслушват. Друг е въпросът, че ако решите да извършите престъпление не е лошо да си подсигурите допълнително алиби, като дадете телефона на гаджето си и я пуснете да лови покемони в другия край на града (останал съм с впечатление, че при нужда гледат местоположението според клетките на GSM оператора.)

Предполагам, че Google-мобилът с 8-те камери по няколко пъти вече е обиколил всички улици, но сега са намерили интересен начин да заснемат и недостъпните от улицата места. - например една продавачка ми се оплака, че са влизали в магазина й да търсят покемони.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

Аватар

Мнение от Хаос » 23 Юли 2016, 4:47

ся ако ми кажеш, че познаваш функционалността на сим-картите на мтел...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 23 Юли 2016, 8:47

На изключен телефон също могат да разберат много добре къде си. :)

Nickelback е, колкото е по-умен телефонът, толкова е по-лесен за манипулиране.

И не мисля, че е въпросът в "параноичното следене" и точене на информация, конспиративни теории и т.н. Повече е до осъзнаване, че това се случва - че се събира всякаква информация за различни цели.
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 23 Юли 2016, 9:15

Pisobella написа:На изключен телефон също могат да разберат много добре къде си. :)

Много филми гледате :mhihi: При изключен телефон не могат да те разберат къде си. Могат през оператор да проследят последно до коя клетка си се връзвал и евентуално да те търсят в него район и да те намерят...ако си седиш кротко на едно и също място за поне няколко часа(в идеалния вариант) :mhihi:

Аватар

Мнение от Хаос » 23 Юли 2016, 9:20

при положение, че комуникациите на телефона се контролират от сим картата, а сим картата е компютър, с памет, процесор и програми, тя е собственост на мобилния оператор и нейната функционалност е недокументирана не виждам какво философствате какво може и какво не

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 23 Юли 2016, 9:41

Марто, лично се познаваме с тебе, не става въпрос за философстване. Интелигенно момче си, отвори която и да било схема на съвременен мобилен телефон и разгледай. Да, СИМ картата, на ниво автентикация отговаря за комуникацията, както и за някои услуги. Известно ни е какво има вътре. Но реално бейзбенда контролира СИМ картата на ниско ниво, а не тя него :) Пали я, гаси я, инициализира я. Най-малкото RF частта, антена и т.н. не са захранени и не се управляват от СИМ картата. Тя няма как дори да стои регистрирана в мрежата, просто щото бейзбенда ѝ е дръпнал шалтера. Останалите офлайн дейности, които тя упражнява не мога да ги коментирам :ok:

madafaka_donkele написа:
Pisobella написа:На изключен телефон също могат да разберат много добре къде си. :)

Много филми гледате :mhihi: При изключен телефон не могат да те разберат къде си. Могат през оператор да проследят последно до коя клетка си се връзвал и евентуално да те търсят в него район и да те намерят...ако си седиш кротко на едно и също място за поне няколко часа(в идеалния вариант) :mhihi:

:yes:

Pisobella написа:Nickelback е, колкото е по-умен телефонът, толкова е по-лесен за манипулиране.

Благодаря за пояснението, но съм съвсем наясно с това, просто защото 10 години вече се занимавам с разработка на мобилни устройства :ok:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 23 Юли 2016, 14:40

Като цяло ме боли фара, дали ме следят, гледат през камерата или подслушват. Най много да съм го навирил някой ден и като пуснат камерата да останат много изненадани :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 23 Юли 2016, 18:15

DiMIcha84 написа:Като цяло ме боли фара, дали ме следят, гледат през камерата или подслушват. Най много да съм го навирил някой ден и като пуснат камерата да останат много изненадани :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :lol: :lol: :lol: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 23 Юли 2016, 18:17

Аз пък както обичам в кенефа да ходя.....

Аватар

Мнение от Хаос » 23 Юли 2016, 18:50

Nickelback написа:Марто, лично се познаваме с тебе, не става въпрос за философстване. Интелигенно момче си, отвори която и да било схема на съвременен мобилен телефон и разгледай. Да, СИМ картата, на ниво автентикация отговаря за комуникацията, както и за някои услуги. Известно ни е какво има вътре. Но реално бейзбенда контролира СИМ картата на ниско ниво, а не тя него :) Пали я, гаси я, инициализира я. Най-малкото RF частта, антена и т.н. не са захранени и не се управляват от СИМ картата. Тя няма как дори да стои регистрирана в мрежата, просто щото бейзбенда ѝ е дръпнал шалтера. Останалите офлайн дейности, които тя упражнява не мога да ги коментирам :ok:

:ok:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата