Pokemon GO - Зомбясване на планетата или...
Модератор: Общи модератори
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Re: Pokemon GO - Зомбясване на планетата или...
Утря някой ако иска да се организираме да поиграем малко в Плд да пише. 

Nickelback написа:Чудя ви се, конспиратори такива, верно ли си мислите, че някой ви снима, пуска/спира GPS, когато си поиска (не е изключено), никой не можел да го разбере това и нямало начин да се хване..?Питам само
шефа на CIA има лепенка върху камерата на лаптопа си
марк цукърбърг има лепенка върху камерата на лаптопа си и върху микрофона
сноудън обяви, че са разработили и ще пуснат в производство калъф за телефон против проследяване
хм, сигурно всичките тези не знаят какво правят?!
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Не бе, аз не оспорвам това, всеки може да попадне под хакерска атака или всякакъв троянски софтуер. Само казвам, че всеки един телефон НЯМА умишлено фабрично разрешена такава скрита функционалност и може да спите спокойно
Оттам нататък само се пазете от хакерии и не правете джейлбрейк. Отделен е въпроса какви потенциални експлойти съдържа и доколко лесни са те, а защо не и да са оставени за вратички.
Също така, който иска може доста лесно да разбере дали някой дали го следи и какво точно е активирано по тоя телефон. А който иска може и радикално да се защити с лепенка
А за още по-сигурно да изкърти камерата, щото на някои може да не им е нанесен IR филтъра и да хващат "термални промени" и пак не е гаранция
Това за тоталните параноици 

Също така, който иска може доста лесно да разбере дали някой дали го следи и какво точно е активирано по тоя телефон. А който иска може и радикално да се защити с лепенка

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
Хаос написа:Nickelback написа:Чудя ви се, конспиратори такива, верно ли си мислите, че някой ви снима, пуска/спира GPS, когато си поиска (не е изключено), никой не можел да го разбере това и нямало начин да се хване..?Питам само
шефа на CIA има лепенка върху камерата на лаптопа си
марк цукърбърг има лепенка върху камерата на лаптопа си и върху микрофона
сноудън обяви, че са разработили и ще пуснат в производство калъф за телефон против проследяване
хм, сигурно всичките тези не знаят какво правят?!
Малко има разлика между това да хакнат основателя на ФБ и да хакнат Пешо, който лови покемони в офиса. Според мен това има предвид и колегата с поста си

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Те тия гореизброените не знам защо държат да ползват "купешки" устройства, всъщност 

Лето две и седемнаесто.
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Браво бе! - а в същото време на мен ми блокираха акаунта във фейсбук и ми искахаХаос написа:марк цукърбърг има лепенка върху камерата на лаптопа си и върху микрофона
да им изпратя снимка от личната си карта, защото се съмнявали, че не съм се бил регистрирал с реалното си име (- истина е, но какво от това?)
Да пукне гнусното еврейско недоносче, ха дано!
p.s. Напълно споделям мнението на Nickelback, че не е нужно да се преувеличава опасността от следене и да си мислите, че при изключен телефон много добре знаят къде се намирате или че могат да ви подслушват. Друг е въпросът, че ако решите да извършите престъпление не е лошо да си подсигурите допълнително алиби, като дадете телефона на гаджето си и я пуснете да лови покемони в другия край на града (останал съм с впечатление, че при нужда гледат местоположението според клетките на GSM оператора.)
Предполагам, че Google-мобилът с 8-те камери по няколко пъти вече е обиколил всички улици, но сега са намерили интересен начин да заснемат и недостъпните от улицата места. - например една продавачка ми се оплака, че са влизали в магазина й да търсят покемони.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
ся ако ми кажеш, че познаваш функционалността на сим-картите на мтел...
- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
На изключен телефон също могат да разберат много добре къде си.
Nickelback е, колкото е по-умен телефонът, толкова е по-лесен за манипулиране.
И не мисля, че е въпросът в "параноичното следене" и точене на информация, конспиративни теории и т.н. Повече е до осъзнаване, че това се случва - че се събира всякаква информация за различни цели.

Nickelback е, колкото е по-умен телефонът, толкова е по-лесен за манипулиране.
И не мисля, че е въпросът в "параноичното следене" и точене на информация, конспиративни теории и т.н. Повече е до осъзнаване, че това се случва - че се събира всякаква информация за различни цели.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Pisobella написа:На изключен телефон също могат да разберат много добре къде си.![]()
Много филми гледате

при положение, че комуникациите на телефона се контролират от сим картата, а сим картата е компютър, с памет, процесор и програми, тя е собственост на мобилния оператор и нейната функционалност е недокументирана не виждам какво философствате какво може и какво не
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Марто, лично се познаваме с тебе, не става въпрос за философстване. Интелигенно момче си, отвори която и да било схема на съвременен мобилен телефон и разгледай. Да, СИМ картата, на ниво автентикация отговаря за комуникацията, както и за някои услуги. Известно ни е какво има вътре. Но реално бейзбенда контролира СИМ картата на ниско ниво, а не тя него
Пали я, гаси я, инициализира я. Най-малкото RF частта, антена и т.н. не са захранени и не се управляват от СИМ картата. Тя няма как дори да стои регистрирана в мрежата, просто щото бейзбенда ѝ е дръпнал шалтера. Останалите офлайн дейности, които тя упражнява не мога да ги коментирам 

Благодаря за пояснението, но съм съвсем наясно с това, просто защото 10 години вече се занимавам с разработка на мобилни устройства

madafaka_donkele написа:Pisobella написа:На изключен телефон също могат да разберат много добре къде си.![]()
Много филми гледатеПри изключен телефон не могат да те разберат къде си. Могат през оператор да проследят последно до коя клетка си се връзвал и евентуално да те търсят в него район и да те намерят...ако си седиш кротко на едно и също място за поне няколко часа(в идеалния вариант)

Pisobella написа:Nickelback е, колкото е по-умен телефонът, толкова е по-лесен за манипулиране.
Благодаря за пояснението, но съм съвсем наясно с това, просто защото 10 години вече се занимавам с разработка на мобилни устройства

Лето две и седемнаесто.
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Като цяло ме боли фара, дали ме следят, гледат през камерата или подслушват. Най много да съм го навирил някой ден и като пуснат камерата да останат много изненадани

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
DiMIcha84 написа:Като цяло ме боли фара, дали ме следят, гледат през камерата или подслушват. Най много да съм го навирил някой ден и като пуснат камерата да останат много изненадани![]()
![]()

Nickelback написа:Марто, лично се познаваме с тебе, не става въпрос за философстване. Интелигенно момче си, отвори която и да било схема на съвременен мобилен телефон и разгледай. Да, СИМ картата, на ниво автентикация отговаря за комуникацията, както и за някои услуги. Известно ни е какво има вътре. Но реално бейзбенда контролира СИМ картата на ниско ниво, а не тя негоПали я, гаси я, инициализира я. Най-малкото RF частта, антена и т.н. не са захранени и не се управляват от СИМ картата. Тя няма как дори да стои регистрирана в мрежата, просто щото бейзбенда ѝ е дръпнал шалтера. Останалите офлайн дейности, които тя упражнява не мога да ги коментирам