Автомобили! (тоя път без жени)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Re: Автомобили! (тоя път без жени)

Мнение от msi200 » 29 Яну 2019, 20:22

Тези от нас, които карат в България, първо трябва да мечтаем да се оправят пътищата. Човек и да има възможност за спортна кола, няма къде да я кара - нито има писти, нито пътища.
I love the sound of V8 in the morning...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 29 Яну 2019, 20:47

всичкишеомрем

Не че не си прав ...
но днес има писта, на която скъсаняци могат да карат - Калояново. Има и за баровци - Серес.

Пътищата са дроб - взимаш си СУВ ...

Да мечтая да оправят пътищата ... немам такова време :ok:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 29 Яну 2019, 21:06

Ходил съм и на двете, едното не е писта, а другото е писта за мотори. Наскоро каква бабуна целнах с Х5, с леката кола си оставах там.
I love the sound of V8 in the morning...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 29 Яну 2019, 21:08

Kurtov написа:
Benord написа:
Kurtov написа:
Benord написа:Урал 375А фургон.Бих го карал пак с удоволствие и усмивка,било то в град или гора.

Имам един за продаване, ако искаш. V6 МАЗ, бордови е обаче, не с фургон, ама и фургон имаше някъде.
Даже бях пуснал тема в подфорум "Продава" :mhihi: .
Забравих, има и лебедка.

На таз машина лебедката е ненужен лукс,а и моторите им са осемцилиндрови бензинови с карбуратор на ЗИЛ.Поне такива бяха по моето време.Дизеловите,които ги заместиха с мотори на КАМАЗ,чисто нови, не успях да ги покарам,че беше УВО,а и трябваше да сваляме цели в една руска пустиня като изпитно учение.

За двигателя си прав, за това и споменах, че този който продавам е с дизелов двигател от маз.
Лебедката си е фабрична и си е необходимост, ако влизаш в гората. ;)

Може ли един кофти въпрос? Защо го продаваш?

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 29 Яну 2019, 22:06

Benord написа:
Kurtov написа:
Benord написа:
Kurtov написа:
Benord написа:Урал 375А фургон.Бих го карал пак с удоволствие и усмивка,било то в град или гора.

Имам един за продаване, ако искаш. V6 МАЗ, бордови е обаче, не с фургон, ама и фургон имаше някъде.
Даже бях пуснал тема в подфорум "Продава" :mhihi: .
Забравих, има и лебедка.

На таз машина лебедката е ненужен лукс,а и моторите им са осемцилиндрови бензинови с карбуратор на ЗИЛ.Поне такива бяха по моето време.Дизеловите,които ги заместиха с мотори на КАМАЗ,чисто нови, не успях да ги покарам,че беше УВО,а и трябваше да сваляме цели в една руска пустиня като изпитно учение.

За двигателя си прав, за това и споменах, че този който продавам е с дизелов двигател от маз.
Лебедката си е фабрична и си е необходимост, ако влизаш в гората. ;)

Може ли един кофти въпрос? Защо го продаваш?

Причината поради, която се продава е, че просто няма работа за тази машина в населеното място, където живея.
Всъщност не само двигателя е заменен, доста неща са преправяни, за да може да работи в гората.

По темата, мечтая си за нещо подобно на Урала :lol: , някой американски heavy duty truck като Chevrolet Silverado Duramax, или нещо подобно. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 31 Яну 2019, 2:25

Тоз дизеляк не беше ли ЯМЗ 236?
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 31 Яну 2019, 13:40

Toя баш от МАЗ-500, барабар с осмака 238, даже и наще в МТЛБ и БМП-23 ги слагаха :D
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 31 Яну 2019, 13:54

hell's angel написа:Toя баш от МАЗ-500, барабар с осмака 238, даже и наще в МТЛБ и БМП-23 ги слагаха :D

По-съм фен на ЗМЗ 511. Докарва го като на американска бегачка и става на купе от волга 24/21 със скорости от мерцедес 123 300тд ;)
Една червена има тука в софия с такава модификация и с 740-ката ми обърна огледалата от място. Припушваше на масълце и припукваше тихичко и като и стъпи на гушата тва ревна и изчезна в друго измерение :mhihi: Тогава се зарибих и си рекох, че някой ден и аз ще си сглобя един кадиГАЗ ВОЛГорадо :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hell's angel » 31 Яну 2019, 15:43

И заводски ги има в "догонялките" на базата на 23, 24 и 3102 - с автомат и 90 килограмова оловна плочка в багажника. :mrgreen:
Н'екво дежавю май - тоя разговор и в друга тема сме го водили и пак така започна :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 31 Яну 2019, 16:38

DLVasilev написа:
hell's angel написа:Toя баш от МАЗ-500, барабар с осмака 238, даже и наще в МТЛБ и БМП-23 ги слагаха :D

По-съм фен на ЗМЗ 511. Докарва го като на американска бегачка и става на купе от волга 24/21 със скорости от мерцедес 123 300тд ;)
Една червена има тука в софия с такава модификация и с 740-ката ми обърна огледалата от място. Припушваше на масълце и припукваше тихичко и като и стъпи на гушата тва ревна и изчезна в друго измерение :mhihi: Тогава се зарибих и си рекох, че някой ден и аз ще си сглобя един кадиГАЗ ВОЛГорадо :mhihi:

:OT: Някой бая си е поиграл с тоя туч за да обърне огледалата на 740ка. Луда работа :smoke:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DLVasilev » 31 Яну 2019, 17:09

hell's angel написа:И заводски ги има в "догонялките" на базата на 23, 24 и 3102 - с автомат и 90 килограмова оловна плочка в багажника. :mrgreen:
Н'екво дежавю май - тоя разговор и в друга тема сме го водили и пак така започна :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Догонялката е автоматик и 5,5 литровото змз от чайката т.е. биг блок :mhihi: 511 е 4,2л ако не ме лъже паметта и май имаха и 4,7 литрова версия
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hell's angel » 31 Яну 2019, 17:59

Те май по класификация все са си биг блок. 511 е ня'ква доработка на "товарния" от ГАЗ-53. Подобен е и на виетнамката със завишена компресия. Аз доколкото помня блока на 4.2 и 4.7 е еднакъв само хода е различен. А 4.7 май е рейсаджииски (ПАЗ) и в оная, ръбестата, газка :D
Курсов проект ме бяха карали да пиша по темата, във Вихелм Пик, ама отдавна беше... :ok:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 31 Яну 2019, 19:08

"Big block" се водят над 350 кубични инча, тоест над 5.7 литра ;) Не знам по руските стандарти как са иначе :ok:

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Яну 2019, 19:21

Nickelback написа:"Big block" се водят над 350 кубични инча, тоест над 5.7 литра ;) Не знам по руските стандарти как са иначе :ok:

биг блок е просто по-висок (с около 1 инч) смол блок с по-дебели стени на цилиндрите и легла за коляновите лагери. та всичко зависи от това колко е простърган и какъв колянов вал му се сложи. има биг блокове по 260 кубически инча (4.2 литра)... както има и смол блокс по 400 кубика (6.6 литра)
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 31 Яну 2019, 19:29

Чисто исторически говоря как е станало тръгнало понятието от Chevy, понеже го обвързаха с кубатура назад :)

Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата