Демографска криза
Модератор: Общи модератори
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
Re: Демографска криза
Аз съм така, с разликата, че не мога да кажа не съм некадърен или съм умен.drifty написа:Аз второто съм го чувал не веднъж, дори у дома към сестра ми. Поне тук на "село" не е нещо нечувано.
А за първото - каквото се сетиш - от "няма да караш колело, защото може да паднеш" като дете до "това е много трудно и няма да се справиш" като голям - за бизнес, за проект, за работа и т.н, и т.н. Имам вече не малко познати на по 30-35 години ми казват "аз съм прикючил в тоя живот, няма смисъл вече, просто е въпрос на време и физически да си отида" - и то мъже, които не са нито глупави, нито некадърни.
Изпратено от моят motorola edge 50 neo с помощта на Tapatalk
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
barabqga написа:Аз съм така, с разликата, че не мога да кажа не съм некадърен или съм умен.drifty написа:Аз второто съм го чувал не веднъж, дори у дома към сестра ми. Поне тук на "село" не е нещо нечувано.
А за първото - каквото се сетиш - от "няма да караш колело, защото може да паднеш" като дете до "това е много трудно и няма да се справиш" като голям - за бизнес, за проект, за работа и т.н, и т.н. Имам вече не малко познати на по 30-35 години ми казват "аз съм прикючил в тоя живот, няма смисъл вече, просто е въпрос на време и физически да си отида" - и то мъже, които не са нито глупави, нито некадърни.
Точно към това исках да насоча темата, защото ако ще и апартамент, кеш или някакви други облаги да предостави държавата, няма да реши проблемът, който загатнах в предното мнение и който става все по-масов по мои наблюдения.
Колега, има не малка вероятност нито да си некадърен, нито да си глупав, просто да не се виждаш в такава светлина. И не си сам със сигурност.
Както каза колегата Ивански, много е трудно да излезеш от зоната си на комфорт и много хора така и не го правят. Аз лично доста години съм си удрял такива спирачки от страх и в един момент си дадох сметка, че нещата не вървят и започнах да търся решение. Няколко години след този момент мога да кажа, че промяната започна да дава ефект, макар и бавно. Запознаваш се с нови хора, откриват се нови възможности, махаш хора, които ти вредят и т.н. Опитвам се да помагам на въпросните момчета, които споменах за да прескочат тоя коварен трап, не ми тежи и се надявам да успея да им ударя по едно рамо.

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
drifty написа:barabqga написа:Аз съм така, с разликата, че не мога да кажа не съм некадърен или съм умен.drifty написа:Аз второто съм го чувал не веднъж, дори у дома към сестра ми. Поне тук на "село" не е нещо нечувано.
Точно към това исках да насоча темата, защото ако ще и апартамент, кеш или някакви други облаги да предостави държавата, няма да реши проблемът, който загатнах в предното мнение и който става все по-масов по мои наблюдения.
Колега, има не малка вероятност нито да си некадърен, нито да си глупав, просто да не се виждаш в такава светлина. И не си сам със сигурност.
Както каза колегата Ивански, много е трудно да излезеш от зоната си на комфорт и много хора така и не го правят. Аз лично доста години съм си удрял такива спирачки от страх и в един момент си дадох сметка, че нещата не вървят и започнах да търся решение. Няколко години след този момент мога да кажа, че промяната започна да дава ефект, макар и бавно. Запознаваш се с нови хора, откриват се нови възможности, махаш хора, които ти вредят и т.н. Опитвам се да помагам на въпросните момчета, които споменах за да прескочат тоя коварен трап, не ми тежи и се надявам да успея да им ударя по едно рамо.
Моя съвет е да не се опитваш, сори нот сори.
През годините съм опитвал да помогна на доста хора по сходен начин, но 1/во дали твоя мироглед и гледна точка са правилните - кой казва дали са ? 2/Дори да са, ако те не поискат промяна и не направят първата стъпка - повярвай ми няма да стане колкото и усилия да положиш. (Разбира се има и изключения, но не си струва заради тях да се хабиш понеже са под 1%).
Както сам видя не ти писах директно на лично, "абе видях какво писа в темата ,виж я опитай това и това защото така и така", казах ти ти да ми пишеш и ти ми писа = виждам че има желание - тогава вече има шанс да се случат нещата иначе.....едва ли.
Спирам с офтопика, че тук темата е защо не се мандръса и защо не се размножаваме достатъчно
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 
Деца няма защото се оядохме и не се чувстваме застрашени и и интернета срути всички огради дефиниращи личното пространство. Така сме програмирани- за които го интересува да ходи да прочете за експеримент Вселена 25.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Като започнат да идват по-масово маймуните в Бг, кризата ще се оправи.
Само не мислете, че в Европа е различно.
Там масово младите не знаят какъв пол са, пълно с външни, които правят деца и на книга има раждаемост.
Та даже сме много добре, на фона на Европа.
Само не мислете, че в Европа е различно.
Там масово младите не знаят какъв пол са, пълно с външни, които правят деца и на книга има раждаемост.
Та даже сме много добре, на фона на Европа.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Nickelback написа:"Едно време" (нали все сравняваме със СОЦ-а и раждаемостта тогава),
https://www.facebook.com/photo/?fbid=15 ... 8749128740
Две от любимите ми мантри на соцносталгиците са за това как по време на тоталитарния режим у нас населението се е намирало в постоянен прогрес и как селата са процъфтявали непрекъснато, но на 10.11.1989 г., с идването на "демокрацията", като с магическа пръчка всичко това се унищожава.
Приложената по-долу таблица, базирана на данни от Националния статистически институт, ясно показва, че тенденциите по застаряване и намаляване на населението се появяват в България още след 1950 г. Същевременно, отново през 1950-те започва трайното западане на населението в българските села като резултат от национализирането на земята и изкуствената индустриализация и урбанизация.
Струва си да напомним, че първото правителство на България, което не е излъчено от БКП/БСП, идва на власт на 8 ноември 1991 г. - т.е. 2 години след "преврата", така че БКП/БСП реално управлява и през 1990-та и през 1991 г., доминира Великото народно събрание, определя новата конституция и на практика полага калпавите основи на Петата българска държава, което води, заедно с кошмарната икономическа политика на БКП след 1975 г., и до колапса в края на 1996 г. и началото на 1997 г.
Та не Прехода и не Демокрацията а вие, вие, другари, съсипахте демографията, икономиката и селското стопанство. Апропо, "Мелодия на годината" също я спряха по времето на Виденов, така че съсипахте и нея.

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
То, колкото и грубо да звучи, преди години (да кажем преди 1950-та), хората са създавали (много) деца, че (почти единствено и само) да работят на полето. Даже не помня, и двете ми баби колко братя и сестри са имали, но определено не бяха още 2-ма или 3-ма, а малко повече
Колкото по-селски/аграрен тип е било семейството - толкова повече деца са били. Колкото по-близо са били до града, и са имали по-добър достъп до благата на града, толкова по-малко са били. Съдя пак по моето родословие
Това е естетвен процес на нашата територия, и е свързан с миграцията към градовете пак, според мен
Ама може и да не съм прав - споделям мнение от лични наблюдения 
Колкото по-селски/аграрен тип е било семейството - толкова повече деца са били. Колкото по-близо са били до града, и са имали по-добър достъп до благата на града, толкова по-малко са били. Съдя пак по моето родословие
Това е естетвен процес на нашата територия, и е свързан с миграцията към градовете пак, според мен
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: B48B20А
Nickelback написа:хората са създавали (много) деца, че (почти единствено и само) да работят на полето.
А дали не е защото децата са мрели като мухи преди да дойде соца?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Не мисля, че точно ЦоЦ-а е причината да не мрат (а не просто епохата), но всеки може да вярва в каквото му е угодно 
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Соца ли е причината за спада или наука, антибиотици и ваксини ?
Комбинация от много неща е. Пенсионната система също оказва влияние. Преди да има пенсии, хората са правели деца и за да има кой да ги гледа, като остареят. На хората е национализирано имуществото - сигурността за бъдещето я няма. Като са те ограбили, правиш 5 деца след това ли ?
Комбинация от много неща е. Пенсионната система също оказва влияние. Преди да има пенсии, хората са правели деца и за да има кой да ги гледа, като остареят. На хората е национализирано имуществото - сигурността за бъдещето я няма. Като са те ограбили, правиш 5 деца след това ли ?

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Кат искаш чаавета избираш , или кръчми цици джуки дубай малдивите или в къщи сменяш памперси ... 
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- TNT
- младши ентусиаст
-
Това е донякъде вярно и това е един от проблемите. Ако имаш достатъчно кинти, може и с децата в Дубай и Малдивите. Експириънса е друг - да, ама не е като хората да не пътуват с деца по почивки
Ся не си почиваш като без деца, ама тва е положението. За мен това виждане "идват децата и живота приключва" е един от проблемите за нежеланието за деца. Ей го моя мъник, за 2 години 5 държави е обиколил
Да, става по-сложно. Да, по-скъпо. Да, повечето, които го правят... е щото оставят децата при баби и не пътуват с деца
Но не съм съгласен, че нещата са или-или.
Ся не си почиваш като без деца, ама тва е положението. За мен това виждане "идват децата и живота приключва" е един от проблемите за нежеланието за деца. Ей го моя мъник, за 2 години 5 държави е обиколил
Да, става по-сложно. Да, по-скъпо. Да, повечето, които го правят... е щото оставят децата при баби и не пътуват с деца
Но не съм съгласен, че нещата са или-или.- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Jordana написа:Кат искаш чаавета избираш , или кръчми цици джуки дубай малдивите или в къщи сменяш памперси ...
И това го има в зара, но според мен едни 30-40% от интелигентните хора, искат да имат сигурност и да са достатъчно стабилни за деца. (Като нали за всеки е различно, наблюдавам че за някои е да имат 2 апартамента за други просто да им остава Х сума от заплатата всеки месец) Преди доста хора са правили деца и са знаели че буквално всеки месец са на ръба на оцеляването, сега повечето не искат да си го причиняват и ги разбирам. Което влияе на възрастта за 1-во дете и евентуално 2-ро ако има такова.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 
Понеже теоретици бол, един бърз въпрос:
Колко от вас си гледат децата сами, без баба, дядо и т.н. ? Детската градина не се брои.
За пример. Моят не е гледан и секунда от никого
Така е вече 17 години.
Колко от вас си гледат децата сами, без баба, дядо и т.н. ? Детската градина не се брои.
За пример. Моят не е гледан и секунда от никого
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
TNT написа:
E що така срамежливо до 1990-та де? Дай сега до нашите заможни дни табличката.....
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи