Каква кола искаш и кога можеш да си я позволиш?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 09 Апр 2009, 21:25

flame написа:
((:BuKcu:)) написа:Аз искам самолет :mhihi: , ама за тая работа трябва да си намеря некой Рокфелер :mhihi: Шегувам се :mhihi:

За това не се бях замислил ама идеята е ултра яка (за самолета, не за Рокфелера :mhihi: ) :ok: Така или иначе имам най-хубавата кола (пак и съм скромен :mhihi: ), то поне малко разнообразие да има във въздуха 8) :angel: Кефа от шофирането си е кеф, но до Варна за половин час без дупки по пътя си е сериозна оферта :D

Турболенциите? Като те задруса, ще се молиш да си на 4 колела :mhihi:

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 09 Апр 2009, 22:45

Според възможностите за мен колите са Е30-325 и Е38-750IL!

Изображение
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 10 Апр 2009, 0:24

Alexi написа:темата се тълкува малко изкривено от болшинството писали в нея .. въпроса е каква кола искаш но кога смяташ че ще можеш да си я позволиш ,конкретно .. макларън Ф1 ,Корвет С6 .. откровено никога няма да имате пари за тия коли нали ,такива коли нямат място в темата според мен ... и нещо друго - трябва да се спомене какъв приоритет ви е колата .. мен примерно колите ми са 10тина пъти по евтини от жилището ,а само домашното кино от обзавеждането ми е по скъпо от едната кола ,във нас прекарвам много повече време от колкото в колата ,въпрос на приоритети ... макар че мога да имам скъпа кола не виждам смисъл .. виж една кожена гарнитура за 5к ми се вижда смислено от друга страна ... а има хора с коли за по 30-40к живеещи на квартира - аз лично познавам такива .

:idea: Ти си от малкото дето ми схванаха идеята. Исках да чуя мненията на повече хора за съотношението на разходите по колата с тези за другите неща от живота и съпоставено към жизнения стандарт на индивида :mhihi:
Изобщо тези мнения от рода на "мечтая за макларън Ф1, ма никога няма да го имам" са излишни. Изобщо "мечта" къде използвах в първото си мнение? Мечтайте си, тука за друго говорим! :)
Предпочитам да ги наричам цели , нали целта е мечта със срок на изпълнение :D

П.С. Думчев :shock: с добър автомобил си се сдобил! Евала и със здраве! :D
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 10 Апр 2009, 0:33

b2 написа:
Alexi написа:темата се тълкува малко изкривено от болшинството писали в нея .. въпроса е каква кола искаш но кога смяташ че ще можеш да си я позволиш ,конкретно .. макларън Ф1 ,Корвет С6 .. откровено никога няма да имате пари за тия коли нали ,такива коли нямат място в темата според мен ... и нещо друго - трябва да се спомене какъв приоритет ви е колата .. мен примерно колите ми са 10тина пъти по евтини от жилището ,а само домашното кино от обзавеждането ми е по скъпо от едната кола ,във нас прекарвам много повече време от колкото в колата ,въпрос на приоритети ... макар че мога да имам скъпа кола не виждам смисъл .. виж една кожена гарнитура за 5к ми се вижда смислено от друга страна ... а има хора с коли за по 30-40к живеещи на квартира - аз лично познавам такива .

:idea: Ти си от малкото дето ми схванаха идеята. Исках да чуя мненията на повече хора за съотношението на разходите по колата с тези за другите неща от живота и съпоставено към жизнения стандарт на индивида :mhihi:
Изобщо тези мнения от рода на "мечтая за макларън Ф1, ма никога няма да го имам" са излишни. Изобщо "мечта" къде използвах в първото си мнение? Мечтайте си, тука за друго говорим! :)
Предпочитам да ги наричам цели , нали целта е мечта със срок на изпълнение :D

П.С. Думчев :shock: с добър автомобил си се сдобил! Евала и със здраве! :D

Значи тука нещата са доста относителни. Например на някой който освен колата изплаща жилище или наем или кредит със който върти бизнес или има доста големи разходи или данъци е нормално да му трябва доста сериозен месечен доход за да си позволи хубава кола. И обратното, ако всичко ти е осигурено и така си си завъртял фактури работи и неща и нямаш голям месечен разход не ти трябва много приход за скъпа кола, напрактика на нова кола докато е гаранция какво и плащаш освен бензина,че чак някой тука се изхвърля с 2500 лв на месец подръжка на колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 10 Апр 2009, 10:31

Добре си го казал, всеки си има приоритети, аз лично предпочитам да имам комфорт в къщи и после да мисля за кола...а иначе мойта кола е под 3% от жилището ми :shock: , май е време да я сменя с някоя поне 9-10%това :mhihi:
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

ентусиаст
Аватар
Кара: триста двайсе и пеш

Мнение от h4ckED » 10 Апр 2009, 15:25

Аз искам фамилната баварка да дойде при мен. Има време защото още съм малък и имам 2 години докато почна да бачкам. А иначе много бих искал да имам е30 318is ... може и 320 със М-tech пакет и едни джанти дето не ги знам как се казват :D :) Скромничък 8) Щото тоя змей със тоя разход не се кара лесно :(
Изображение
M - The most powerful letter in the world

серсемин
Аватар
Кара: BMW F30 340xi

Мнение от ^Joreto » 10 Апр 2009, 15:33

Надявам се скоро да се обзаведа с някво лачено Е30 318is/320i :winky: Що се отнася до парите.. "Колкото, толкова" е казала Ивана :) То е ясно, че като изключим неизбежните разходи, всичко друго ще отива за баварката ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 10 Апр 2009, 16:14

Много правилно има такова съотношението към "екстрите в живота". За хора, за които колата е нещо повече от средство за придвижване, колата не трябва да надвишава постоянните доходи за 6 месеца. В противен случай се нарушава качеството на живот. Разбира се говорим и за случая, в който не си купувате кола която принципно струва 30к за 15к и после разходите ви събарят докато я върнете на пътя.

Но определено след подминаването на един праг в стандарта почва да става дразнещо да се кара много евтина кола за евридейка. Просто окото е алчно и свободното време намалява.

А какво бих си купил... нещо за не-повече от 15к от една от "двете" марки :) Зависи дали бабичката ми ще ме нерви или ще ме вози без да хлопа и тропа :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 10 Апр 2009, 18:29

на 25 съм и от може би 12 год ми е само една кола в главата и тъй като все пак нямаше как да се сдобия с нормален екземпляр си постигнах ме4та с това- да е жива издрава QUEEN ELIZABETH II :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Agande » 11 Апр 2009, 11:57

JANI написа:на 25 съм и от може би 12 год ми е само една кола в главата и тъй като все пак нямаше как да се сдобия с нормален екземпляр си постигнах ме4та с това- да е жива издрава QUEEN ELIZABETH II :mhihi:

"К**а ми Янко", това е мечта за всеки :)

А по темата.... мечтая за М3 Е46 ..... бих могъл да си го позволя след около 2 години... примерно :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости

Мнение от AlibiTu » 11 Апр 2009, 12:16

Моята кола струва колкото половин годишната ми заплата ... начи не си надхвърлям стандарта :mhihi: Отделно е колата, която ми върши перфектна работа и скоро не мисля да я сменям ... само чак като забогатея (Да имам Бентли, Яхта и Поп-фолк певица /както казва един приятел/).

А сега да ви споделя една стара немска поговорка: "Wenn du BMW kaufen willst, musst du das Geld für zwei haben".... или в превод: "Ако искаш да си купиш БМВ, трябва да имаш пари за две". :mhihi:
Е30 325 > Е30 318ис (М50Б25) > Е36 316 > Е38 728 > F32 435i > E64 M6 V10

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61

Мнение от MobbDeep » 12 Апр 2009, 11:44

E30 M3 но кога ли ще е нямам представааа... :|

старши ентусиаст
Аватар

не

Мнение от Любо Мегов » 12 Апр 2009, 21:50

begaibe написа:карам е39, но ми се кара нещо с мотор 55 AMG ! например CL 55 AMG ... Е 55 AMG ... такъв звук вадат пред пикливите бмв-та че..
и така нататъка :twisted:

не ти е тук мястото, вземи си намери друг форум за изява :!:

ентусиаст
Аватар

Re: не

Мнение от flame » 13 Апр 2009, 11:22

Любо Мегов написа:
begaibe написа:карам е39, но ми се кара нещо с мотор 55 AMG ! например CL 55 AMG ... Е 55 AMG ... такъв звук вадат пред пикливите бмв-та че..

Ей, колеги, много сте сурови :) Колегата знаете ли колко италиански морги сигурно е обиколил преди да намери Е39 за под 1000 Евро със специфичен пиклив звук? :mhihi: И ако тогава го е возил някой с AMG, струващо около 180 пъти по-скъпо, то този момент може би е оставил траен отпечатък върху дела от човешкия мозък, отговарящ за избора на МПС :mhihi:

Според мен по-добре да му посочим къде греши отколкото да го анатемосваме ;)

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Re: не

Мнение от Apassionata » 13 Апр 2009, 11:52

flame написа:
Любо Мегов написа:

Ей, колеги, много сте сурови :) Колегата знаете ли колко италиански морги сигурно е обиколил преди да намери Е39 за под 1000 Евро със специфичен пиклив звук? :mhihi: И ако тогава го е возил някой с AMG, струващо около 180 пъти по-скъпо, то този момент може би е оставил траен отпечатък върху дела от човешкия мозък, отговарящ за избора на МПС :mhihi:

Според мен по-добре да му посочим къде греши отколкото да го анатемосваме ;)

:OT: Абе, сори, ама с това определение по-горе... не знам как тебе не те издразни... "ПИКЛИВИТЕ":!: Да беше казал "бавни, тежки, скъпи, трошащи се, харчещи, тракащи, кво ли не бих приела, ма точно... "пикливиии" :twisted: Да сменя бързо горката Е39-ка / горката, щото в такива ръце и такова отношение... :help: / и да не се мярка повече тука! :twisted: В "пикливия" ни форум! Ей, че ме ядосаааааааааааИзображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата