Каква кола искаш и кога можеш да си я позволиш?
Модератор: Общи модератори
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
flame написа:((:BuKcu:)) написа:Аз искам самолет, ама за тая работа трябва да си намеря некой Рокфелер
Шегувам се
![]()
За това не се бях замислил ама идеята е ултра яка (за самолета, не за Рокфелера)
Така или иначе имам най-хубавата кола (пак и съм скромен
), то поне малко разнообразие да има във въздуха
![]()
Кефа от шофирането си е кеф, но до Варна за половин час без дупки по пътя си е сериозна оферта
Турболенциите? Като те задруса, ще се молиш да си на 4 колела

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Alexi написа:темата се тълкува малко изкривено от болшинството писали в нея .. въпроса е каква кола искаш но кога смяташ че ще можеш да си я позволиш ,конкретно .. макларън Ф1 ,Корвет С6 .. откровено никога няма да имате пари за тия коли нали ,такива коли нямат място в темата според мен ... и нещо друго - трябва да се спомене какъв приоритет ви е колата .. мен примерно колите ми са 10тина пъти по евтини от жилището ,а само домашното кино от обзавеждането ми е по скъпо от едната кола ,във нас прекарвам много повече време от колкото в колата ,въпрос на приоритети ... макар че мога да имам скъпа кола не виждам смисъл .. виж една кожена гарнитура за 5к ми се вижда смислено от друга страна ... а има хора с коли за по 30-40к живеещи на квартира - аз лично познавам такива .

Изобщо тези мнения от рода на "мечтая за макларън Ф1, ма никога няма да го имам" са излишни. Изобщо "мечта" къде използвах в първото си мнение? Мечтайте си, тука за друго говорим!

Предпочитам да ги наричам цели , нали целта е мечта със срок на изпълнение

П.С. Думчев

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
b2 написа:Alexi написа:темата се тълкува малко изкривено от болшинството писали в нея .. въпроса е каква кола искаш но кога смяташ че ще можеш да си я позволиш ,конкретно .. макларън Ф1 ,Корвет С6 .. откровено никога няма да имате пари за тия коли нали ,такива коли нямат място в темата според мен ... и нещо друго - трябва да се спомене какъв приоритет ви е колата .. мен примерно колите ми са 10тина пъти по евтини от жилището ,а само домашното кино от обзавеждането ми е по скъпо от едната кола ,във нас прекарвам много повече време от колкото в колата ,въпрос на приоритети ... макар че мога да имам скъпа кола не виждам смисъл .. виж една кожена гарнитура за 5к ми се вижда смислено от друга страна ... а има хора с коли за по 30-40к живеещи на квартира - аз лично познавам такива .
Ти си от малкото дето ми схванаха идеята. Исках да чуя мненията на повече хора за съотношението на разходите по колата с тези за другите неща от живота и съпоставено към жизнения стандарт на индивида
![]()
Изобщо тези мнения от рода на "мечтая за макларън Ф1, ма никога няма да го имам" са излишни. Изобщо "мечта" къде използвах в първото си мнение? Мечтайте си, тука за друго говорим!![]()
Предпочитам да ги наричам цели , нали целта е мечта със срок на изпълнение![]()
П.С. Думчевс добър автомобил си се сдобил! Евала и със здраве!
Значи тука нещата са доста относителни. Например на някой който освен колата изплаща жилище или наем или кредит със който върти бизнес или има доста големи разходи или данъци е нормално да му трябва доста сериозен месечен доход за да си позволи хубава кола. И обратното, ако всичко ти е осигурено и така си си завъртял фактури работи и неща и нямаш голям месечен разход не ти трябва много приход за скъпа кола, напрактика на нова кола докато е гаранция какво и плащаш освен бензина,че чак някой тука се изхвърля с 2500 лв на месец подръжка на колата.
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Alexi написа:темата се тълкува малко изкривено от болшинството писали в нея .. въпроса е каква кола искаш но кога смяташ че ще можеш да си я позволиш ,конкретно .. макларън Ф1 ,Корвет С6 .. откровено никога няма да имате пари за тия коли нали ,такива коли нямат място в темата според мен ... и нещо друго - трябва да се спомене какъв приоритет ви е колата .. мен примерно колите ми са 10тина пъти по евтини от жилището ,а само домашното кино от обзавеждането ми е по скъпо от едната кола ,във нас прекарвам много повече време от колкото в колата ,въпрос на приоритети ... макар че мога да имам скъпа кола не виждам смисъл .. виж една кожена гарнитура за 5к ми се вижда смислено от друга страна ... а има хора с коли за по 30-40к живеещи на квартира - аз лично познавам такива .
Добре си го казал, всеки си има приоритети, аз лично предпочитам да имам комфорт в къщи и после да мисля за кола...а иначе мойта кола е под 3% от жилището ми

Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- h4ckED
- ентусиаст
-
- Кара: триста двайсе и пеш
Аз искам фамилната баварка да дойде при мен. Има време защото още съм малък и имам 2 години докато почна да бачкам. А иначе много бих искал да имам е30 318is ... може и 320 със М-tech пакет и едни джанти дето не ги знам как се казват
Скромничък
Щото тоя змей със тоя разход не се кара лесно 

M - The most powerful letter in the world
- ^Joreto
- серсемин
-
- Кара: BMW F30 340xi
Надявам се скоро да се обзаведа с някво лачено Е30 318is/320i
Що се отнася до парите.. "Колкото, толкова" е казала Ивана
То е ясно, че като изключим неизбежните разходи, всичко друго ще отива за баварката 

Много правилно има такова съотношението към "екстрите в живота". За хора, за които колата е нещо повече от средство за придвижване, колата не трябва да надвишава постоянните доходи за 6 месеца. В противен случай се нарушава качеството на живот. Разбира се говорим и за случая, в който не си купувате кола която принципно струва 30к за 15к и после разходите ви събарят докато я върнете на пътя.
Но определено след подминаването на един праг в стандарта почва да става дразнещо да се кара много евтина кола за евридейка. Просто окото е алчно и свободното време намалява.
А какво бих си купил... нещо за не-повече от 15к от една от "двете" марки
Зависи дали бабичката ми ще ме нерви или ще ме вози без да хлопа и тропа 
Но определено след подминаването на един праг в стандарта почва да става дразнещо да се кара много евтина кола за евридейка. Просто окото е алчно и свободното време намалява.
А какво бих си купил... нещо за не-повече от 15к от една от "двете" марки

JANI написа:на 25 съм и от може би 12 год ми е само една кола в главата и тъй като все пак нямаше как да се сдобия с нормален екземпляр си постигнах ме4та с това- да е жива издрава QUEEN ELIZABETH II
"К**а ми Янко", това е мечта за всеки

А по темата.... мечтая за М3 Е46 ..... бих могъл да си го позволя след около 2 години... примерно

- AlibiTu
- ентусиаст
-
- Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
- Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости
Моята кола струва колкото половин годишната ми заплата ... начи не си надхвърлям стандарта
Отделно е колата, която ми върши перфектна работа и скоро не мисля да я сменям ... само чак като забогатея (Да имам Бентли, Яхта и Поп-фолк певица /както казва един приятел/).
А сега да ви споделя една стара немска поговорка: "Wenn du BMW kaufen willst, musst du das Geld für zwei haben".... или в превод: "Ако искаш да си купиш БМВ, трябва да имаш пари за две".

А сега да ви споделя една стара немска поговорка: "Wenn du BMW kaufen willst, musst du das Geld für zwei haben".... или в превод: "Ако искаш да си купиш БМВ, трябва да имаш пари за две".

Е30 325 > Е30 318ис (М50Б25) > Е36 316 > Е38 728 > F32 435i > E64 M6 V10
- MobbDeep
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61
- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
не
begaibe написа:карам е39, но ми се кара нещо с мотор 55 AMG ! например CL 55 AMG ... Е 55 AMG ... такъв звук вадат пред пикливите бмв-та че..
и така нататъка
не ти е тук мястото, вземи си намери друг форум за изява

Re: не
Любо Мегов написа:begaibe написа:карам е39, но ми се кара нещо с мотор 55 AMG ! например CL 55 AMG ... Е 55 AMG ... такъв звук вадат пред пикливите бмв-та че..
и така нататъка
Ей, колеги, много сте сурови

Според мен по-добре да му посочим къде греши отколкото да го анатемосваме

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Re: не
flame написа:Любо Мегов написа:begaibe написа:карам е39, но ми се кара нещо с мотор 55 AMG ! например CL 55 AMG ... Е 55 AMG ... такъв звук вадат пред пикливите бмв-та че..
и така нататъка
Ей, колеги, много сте суровиКолегата знаете ли колко италиански морги сигурно е обиколил преди да намери Е39 за под 1000 Евро със специфичен пиклив звук?
И ако тогава го е возил някой с AMG, струващо около 180 пъти по-скъпо, то този момент може би е оставил траен отпечатък върху дела от човешкия мозък, отговарящ за избора на МПС
![]()
Според мен по-добре да му посочим къде греши отколкото да го анатемосваме