Абсурдизъм в закона за движение по пътищата...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Абсурдизъм в закона за движение по пътищата...

Мнение от Eva* » 31 Окт 2009, 20:07

00Cool написа:абсурдистан бате ,пътника ше тряя да е чичко полицай преди да се качи .....хахахахахахахах с дрегер в джоба

не е баш така... ако си в компанията на почерпен шофьор ще ти е до болка ясно, че е пил и ще шофира,... все пак не си го спрял на автостоп. Това е целта според мен на заданието. Затова, този който се качва при пиян да го вози би следвало и него да си го глобят, ако оцелее.

Колко народ загина, сядайки до шофьор в нетрезво състояние само за това лято?
А всички много добре знаем, че в катастрофа пътника загива, шофьора почти задължително оцелява, независимо пил или не.
Да караш Peugeot е страст!

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 31 Окт 2009, 20:12

BMW_RIDER написа:
Точно това се опитах да обясня с поста си колега. Различни неща са и са длъжни да те обезщетят при отчуждаване и да го отчуждат само ако няма друг начин( напр.проекта за магистрала ти минава през имота и няма откаде другаде да мине ). А конфискация на колата ти неможе да има-това ми беше идеята на псота.

Само не разбрах къде видя в цялата история с този вероятен закон термина "отчуждаване" :?: Говори се за директна конфискация, а вервай ми конфискация на имущество за определено закононарушение е възможна и е само и единствено въпрос на ЗАКОН... Ако го изпипат качествено ще ти вземат не само колата, ами за капак и ще и плащаш данъците докато я кара някой друг :mhihi: Начини има за всичко и тоя проект поне за мен не противоречи на Конституцията на РБ- поне не и с този член и точка...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 31 Окт 2009, 21:04

Dimo написа:Би било хубаво да го приемат този "абсурд" и да важи за скорост примерно 50км над ограничението.

Много от хората тук гледате на този закон като на абсурд, защото разсъждавате по български, а именно както ми е удобно. Демек ако вие карате със 100+ в града няма страшно защото сте преценили, че няма хора около вас и дрън дрън и е безопасно, но ако вашето дете пресича улицата и аз прелетя на милиметри от него с над 100 дали ще ви е абсурде тоя закон? Даже и ще искате да ме линчувате не само да ми вземат и книжката и колата :lol:

Града да, но какво общо има магистралата? Да не би там да пресичат деца. :mhihi:
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 31 Окт 2009, 22:13

Toneloker написа:
Dimo написа:Би било хубаво да го приемат този "абсурд" и да важи за скорост примерно 50км над ограничението.

Много от хората тук гледате на този закон като на абсурд, защото разсъждавате по български, а именно както ми е удобно. Демек ако вие карате със 100+ в града няма страшно защото сте преценили, че няма хора около вас и дрън дрън и е безопасно, но ако вашето дете пресича улицата и аз прелетя на милиметри от него с над 100 дали ще ви е абсурде тоя закон? Даже и ще искате да ме линчувате не само да ми вземат и книжката и колата :lol:

Града да, но какво общо има магистралата? Да не би там да пресичат деца. :mhihi:

А в колите по магистралата нима не се возят деца :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 31 Окт 2009, 22:19

Dimo написа:
Toneloker написа:

Че ти и с 130 пак можеш да ги блъснеш.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 31 Окт 2009, 22:24

Аз съм съгласен да има ред, но много хора тук преиграват и съм сигурен, че всеки ден нарушават ЗДпП.
Сигурно никой от вас на магистрала не е вдигал повече от 130 км/ч, а градско при ограничение 50 км/ч сигурно не вдигате повече от 49 км/ч :mhihi:
Айде моля ви се :kuku:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 31 Окт 2009, 22:32

Май не внимаваш достатъчно... 3а превишена скорост с над 70км/ч... Градско 121 и магистрала 201км/ч... За магистралата е относително и зависи от трафика колко е опасно за другите да се кара с 200+... Но за в града- напълно съгласен съм да го приемат и да се прилага, сети се сам колко рацери ще карат нормално следващата си кола...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 31 Окт 2009, 22:39

Аз си внимавам, но вие се излагате.

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 31 Окт 2009, 22:52

За града с 70км/ч над ограничението съм на 100% да ти вземат колата :yes: . Обаче за извънградски път и магистрала е леко прекалено според мен - най-малкото, защото куките ще стоят зад всеки малоумен знак с ограничение 40 на междуградски път (или 80-90 по магистралите), за да може да те рекетират после яко :evil: !

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 01 Ное 2009, 11:57

Toneloker написа:
Dimo написа:
Toneloker написа:

Че ти и с 130 пак можеш да ги блъснеш.

Ей верно бе, дай да караме всички кой с колкото може да му дигне талигата, щом мога да ги блъсна със 130, значи мога и с 20, значи мога и с 200+. Типично по български, както бях написал, ако аз хвърча като малоумен с некоя таратайка, а ти караш семейството ти срещу мен и ви изтрепа трябва ли да ми се вземе колата? Или да изчакаме да се изтрепем и тогава да взимаме мерки?
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата