audi rs5 снимки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: audi rs5 снимки

Мнение от cod-cdbp » 24 Фев 2010, 13:03

а на мен ми е интересно защо обсъждаме Ауди в БМВ форум :kuku: :kuku: :kuku: :kuku:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 24 Фев 2010, 14:18

Не съм вярвал, че ще съм на различно мнение с alx, ама с неговите пристрастия към "печките" ме изненада. :mhihi:
Audi R10 на LeMans - да, набира зверски, да, не сменя предавки, да, трепе всичко наред...
И въпреки това, на мен пак ми звучи като камион. :oops:

Ама това си е мой проблем, защото аз съм на противположното мнение - искам 500 "коня" при 8000 оборота, а не 500 "коня" при 1500 оборота и въртящ момент на трактор, колкото и извратено да звучи. 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 24 Фев 2010, 16:06

Аз пък искам Honda да направят 1.6 дизел с V-TEC който да се върти поне до 8000 оборота и да е поне 160 к.с. ,ама няма...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 24 Фев 2010, 16:59

Fear написа:Не съм вярвал, че ще съм на различно мнение с alx, ама с неговите пристрастия към "печките" ме изненада. :mhihi:
Audi R10 на LeMans - да, набира зверски, да, не сменя предавки, да, трепе всичко наред...

Ама това си е мой проблем, защото аз съм на противположното мнение - искам 500 "коня" при 8000 оборота, а не 500 "коня" при 1500 оборота и въртящ момент на трактор, колкото и извратено да звучи. 8)

Колега и аз споделям твойто виждане , само да уточня , че този дизел при 1500 оборота може да има 1000 НМ тяга , ама си си на 150 коня :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 24 Фев 2010, 18:24

acho.rs написа:Колега и аз споделям твойто виждане , само да уточня , че този дизел при 1500 оборота може да има 1000 НМ тяга , ама си си на 150 коня :mhihi:

Само да отбележа, че 1000 Nm при 1500 оборота при всички положения дават два пъти повече мощност от 500 Nm при 1500 оборота. :)
Иначе и аз съм фен на високите обороти и бензиновите мотори. :)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 24 Фев 2010, 18:29

acho.rs написа:
Fear написа:Не съм вярвал, че ще съм на различно мнение с alx, ама с неговите пристрастия към "печките" ме изненада. :mhihi:

Колега и аз споделям твойто виждане , само да уточня , че този дизел при 1500 оборота може да има 1000 НМ тяга , ама си си на 150 коня :mhihi:

И какво като е на 150кс, това което те бута в седалката е въртящия момент не конете. Аз също съм на мнението на алх, много въртящ момент по възможност атмосферен. :mrgreen:
Не карате 600кг коли, нито пък карате около прекъсвача постоянно, за износването и цената не споменавам, че да му е изтрябвал на някой коне на високи обороти. Високите обороти са един от най-скъпите и компромисни начини за мощност. На писта в лека кола да, но на улицата в street legal кола TORQUE IS THE KING :angel:
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 24 Фев 2010, 18:34

BMW_RIDER написа:На писта в лека кола да, но на улицата в street legal кола TORQUE IS THE KING :angel:

Забравяш субективните фактори "Кеф" и "Предпочитания". ;) 8)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 24 Фев 2010, 18:35

Feanor написа:
acho.rs написа:Колега и аз споделям твойто виждане , само да уточня , че този дизел при 1500 оборота може да има 1000 НМ тяга , ама си си на 150 коня :mhihi:

Само да отбележа, че 1000 Nm при 1500 оборота при всички положения дават два пъти повече мощност от 500 Nm при 1500 оборота. :)

И какво от това - при 1500 оборота с дизела си със 150кс а при 5,2 ФСИ на 1500 оборота имаш 260 кс на КОЛЕЛАТА ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 24 Фев 2010, 18:40

BMW_RIDER написа:
acho.rs написа:

И какво като е на 150кс, това което те бута в седалката е въртящия момент не конете. Аз също съм на мнението на алх, много въртящ момент по възможност атмосферен. :mrgreen:
Не карате 600кг коли, нито пък карате около прекъсвача постоянно, за износването и цената не споменавам, че да му е изтрябвал на някой коне на високи обороти. Високите обороти са един от най-скъпите и компромисни начини за мощност. На писта в лека кола да, но на улицата в street legal кола TORQUE IS THE KING :angel:

Първо - РС5 и най-вече Р8 са си коли , които са силно ориентирани , към спортно каране и точно там си трябва това за което говорим :driving: ...
Съгласен , съм че високооборотните мотори са най-скъпия и труден начин за вадене на мощност , но пък дават най-голям кеф и заради това са предпочитани при спортните коли . Съвсем скоро , хванха цаката лага при турбототата , но близките 5-6 години атмофсерките , ще си рулират при спортистите :twisted:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_RIDER » 24 Фев 2010, 18:46

Fear написа:
BMW_RIDER написа:На писта в лека кола да, но на улицата в street legal кола TORQUE IS THE KING :angel:

Забравяш субективните фактори "Кеф" и "Предпочитания". ;) 8)

Е да прав си, маркетинга и желанието на хората да карат най-модерното и с технология и двигател подобни на Ф1 също са от значение.

Но чисто технически според мен гоненето на мощност от нисък обем при високи обороти когато няма ограничение в кобатурата както е по състезанията е безсмислено.
Но да не отивме пак към любимия ми автомобилен спор - съотношението пикова мощност обем при сравнението на двигатели

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 24 Фев 2010, 19:01

да карат най-модерното и с технология и двигател подобни на Ф1

Много точно го обобщи :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 24 Фев 2010, 21:40

Ето и едно видео от Нордшлайфе :twisted:
http://www.youtube.com/watch?v=YyQYg_euZrA
- на мен ми звучи , като доста по-голям мотор , някак си не пищи като М3 , а пък уж идентични като цяло ? Вие какво ще кажете ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_RIDER » 24 Фев 2010, 21:49

acho.rs написа:Ето и едно видео от Нордшлайфе :twisted:
http://www.youtube.com/watch?v=YyQYg_euZrA
- на мен ми звучи , като доста по-голям мотор , някак си не пищи като М3 , а пък уж идентични като цяло ? Вие какво ще кажете ...

Мен, ми харесва как звучи, несъм много по пискливите звуци. Но като чели пак малко си му личи типичното за повечето аудита
"аз завивам а предницата не"

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Фев 2010, 21:53

acho.rs написа:
Feanor написа:

И какво от това - при 1500 оборота с дизела си със 150кс а при 5,2 ФСИ на 1500 оборота имаш 260 кс на КОЛЕЛАТА ;)

батка, ти уби физиката с лопата... иди прочети- има една тема за въртящ момент, коне и предавки...

но все пак ще ти дам жокер - на дизела предавките са (само) 1/3 по-дълги от тези на бензина, но въртящия момент на 6 литра тди е точно два пъти повече навсякъде в оборотите от в10 фси мотора...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 24 Фев 2010, 22:07

Чел съм ти я темата подробно - В12 ТДИ е голям залък за 5,2 ФСИ , но все пак в лекото Р8 , бензина се справя по-добре , да не говорим за всички останали причини(една от които , че просто няма място) , поради които не набиха този мотор в Р8 ...

ПС: навсякъде в оборотите , имаш два пъти повече тяга , викаш - как е ситуацията след 4500 оборота , до към 8500 :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата