audi rs5 снимки
Модератор: Общи модератори
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: audi rs5 снимки
Не съм вярвал, че ще съм на различно мнение с alx, ама с неговите пристрастия към "печките" ме изненада.
Audi R10 на LeMans - да, набира зверски, да, не сменя предавки, да, трепе всичко наред...
И въпреки това, на мен пак ми звучи като камион.
Ама това си е мой проблем, защото аз съм на противположното мнение - искам 500 "коня" при 8000 оборота, а не 500 "коня" при 1500 оборота и въртящ момент на трактор, колкото и извратено да звучи.

Audi R10 на LeMans - да, набира зверски, да, не сменя предавки, да, трепе всичко наред...
И въпреки това, на мен пак ми звучи като камион.

Ама това си е мой проблем, защото аз съм на противположното мнение - искам 500 "коня" при 8000 оборота, а не 500 "коня" при 1500 оборота и въртящ момент на трактор, колкото и извратено да звучи.

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Аз пък искам Honda да направят 1.6 дизел с V-TEC който да се върти поне до 8000 оборота и да е поне 160 к.с. ,ама няма...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Fear написа:Не съм вярвал, че ще съм на различно мнение с alx, ама с неговите пристрастия към "печките" ме изненада.![]()
И въпреки това, на мен пак ми звучи като камион.![]()
Колега и аз споделям твойто виждане , само да уточня , че този дизел при 1500 оборота може да има 1000 НМ тяга , ама си си на 150 коня

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
acho.rs написа:Колега и аз споделям твойто виждане , само да уточня , че този дизел при 1500 оборота може да има 1000 НМ тяга , ама си си на 150 коня
Само да отбележа, че 1000 Nm при 1500 оборота при всички положения дават два пъти повече мощност от 500 Nm при 1500 оборота.

Иначе и аз съм фен на високите обороти и бензиновите мотори.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
acho.rs написа:Fear написа:Не съм вярвал, че ще съм на различно мнение с alx, ама с неговите пристрастия към "печките" ме изненада.![]()
Колега и аз споделям твойто виждане , само да уточня , че този дизел при 1500 оборота може да има 1000 НМ тяга , ама си си на 150 коня
И какво като е на 150кс, това което те бута в седалката е въртящия момент не конете. Аз също съм на мнението на алх, много въртящ момент по възможност атмосферен.

Не карате 600кг коли, нито пък карате около прекъсвача постоянно, за износването и цената не споменавам, че да му е изтрябвал на някой коне на високи обороти. Високите обороти са един от най-скъпите и компромисни начини за мощност. На писта в лека кола да, но на улицата в street legal кола TORQUE IS THE KING

When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
BMW_RIDER написа:На писта в лека кола да, но на улицата в street legal кола TORQUE IS THE KING
Забравяш субективните фактори "Кеф" и "Предпочитания".

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Feanor написа:acho.rs написа:Колега и аз споделям твойто виждане , само да уточня , че този дизел при 1500 оборота може да има 1000 НМ тяга , ама си си на 150 коня
Само да отбележа, че 1000 Nm при 1500 оборота при всички положения дават два пъти повече мощност от 500 Nm при 1500 оборота.
И какво от това - при 1500 оборота с дизела си със 150кс а при 5,2 ФСИ на 1500 оборота имаш 260 кс на КОЛЕЛАТА

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
BMW_RIDER написа:acho.rs написа:Fear написа:Не съм вярвал, че ще съм на различно мнение с alx, ама с неговите пристрастия към "печките" ме изненада.![]()
И какво като е на 150кс, това което те бута в седалката е въртящия момент не конете. Аз също съм на мнението на алх, много въртящ момент по възможност атмосферен.![]()
Не карате 600кг коли, нито пък карате около прекъсвача постоянно, за износването и цената не споменавам, че да му е изтрябвал на някой коне на високи обороти. Високите обороти са един от най-скъпите и компромисни начини за мощност. На писта в лека кола да, но на улицата в street legal кола TORQUE IS THE KING
Първо - РС5 и най-вече Р8 са си коли , които са силно ориентирани , към спортно каране и точно там си трябва това за което говорим

Съгласен , съм че високооборотните мотори са най-скъпия и труден начин за вадене на мощност , но пък дават най-голям кеф и заради това са предпочитани при спортните коли . Съвсем скоро , хванха цаката лага при турбототата , но близките 5-6 години атмофсерките , ще си рулират при спортистите

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
Fear написа:BMW_RIDER написа:На писта в лека кола да, но на улицата в street legal кола TORQUE IS THE KING
Забравяш субективните фактори "Кеф" и "Предпочитания".![]()
Е да прав си, маркетинга и желанието на хората да карат най-модерното и с технология и двигател подобни на Ф1 също са от значение.
Но чисто технически според мен гоненето на мощност от нисък обем при високи обороти когато няма ограничение в кобатурата както е по състезанията е безсмислено.
Но да не отивме пак към любимия ми автомобилен спор - съотношението пикова мощност обем при сравнението на двигатели
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
да карат най-модерното и с технология и двигател подобни на Ф1
Много точно го обобщи

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Ето и едно видео от Нордшлайфе
http://www.youtube.com/watch?v=YyQYg_euZrA
- на мен ми звучи , като доста по-голям мотор , някак си не пищи като М3 , а пък уж идентични като цяло ? Вие какво ще кажете ...

- на мен ми звучи , като доста по-голям мотор , някак си не пищи като М3 , а пък уж идентични като цяло ? Вие какво ще кажете ...
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
acho.rs написа:Ето и едно видео от Нордшлайфе![]()
Мен, ми харесва как звучи, несъм много по пискливите звуци. Но като чели пак малко си му личи типичното за повечето аудита
"аз завивам а предницата не"
acho.rs написа:Feanor написа:acho.rs написа:Колега и аз споделям твойто виждане , само да уточня , че този дизел при 1500 оборота може да има 1000 НМ тяга , ама си си на 150 коня
И какво от това - при 1500 оборота с дизела си със 150кс а при 5,2 ФСИ на 1500 оборота имаш 260 кс на КОЛЕЛАТА
батка, ти уби физиката с лопата... иди прочети- има една тема за въртящ момент, коне и предавки...
но все пак ще ти дам жокер - на дизела предавките са (само) 1/3 по-дълги от тези на бензина, но въртящия момент на 6 литра тди е точно два пъти повече навсякъде в оборотите от в10 фси мотора...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Чел съм ти я темата подробно - В12 ТДИ е голям залък за 5,2 ФСИ , но все пак в лекото Р8 , бензина се справя по-добре , да не говорим за всички останали причини(една от които , че просто няма място) , поради които не набиха този мотор в Р8 ...
ПС: навсякъде в оборотите , имаш два пъти повече тяга , викаш - как е ситуацията след 4500 оборота , до към 8500
ПС: навсякъде в оборотите , имаш два пъти повече тяга , викаш - как е ситуацията след 4500 оборота , до към 8500