Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: X7 40i M-sport и Grand Cherokee WK
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: :)
X7: G07 pre-LCI '22, B&W, individual black Merino leather, full bench 2nd row, extended shadow line...
GC: ...SRT
Re: Всичко за електрическите автомобили
Пак съм аз с моите морални дилеми 
Нали си намерих мечтаната кола за извънградско, та сега да си сетна таргета за градска кола

Бях твърдо решил това да е чисто нов Enyaq vRS. Цената е 55-62к (като сложи човек смислените екстри).
Ама се поогледах още малко, и видях, че за 70к евро може да се се вземе нова Kia EV6 GT, което е 600+ коня кола със съвсем сносен интериор.
А в Германия е пълно пък с такива едногодишни с 0 до 10к км пробег за около 55-58к.
Та пак влязох във филма, че да има поне с нещо искрено да ме радва тая кола, като ще я карам всеки ден
Даже гледах за "старо" X3M, ама това е безпредметно предвид идеята за ежедневна градска кола, по която се ръководя

Има ли някой тук с досег до Kia EV6, пък и в частност с GT?
Всякакви впечатления и сравнения са ми полезни
Стандарта, дето сравнявам, ми е Enyaq-а, понеже вече карах такъв и много ми хареса
Sent from my 25010PN30G using Tapatalk

Нали си намерих мечтаната кола за извънградско, та сега да си сетна таргета за градска кола
Бях твърдо решил това да е чисто нов Enyaq vRS. Цената е 55-62к (като сложи човек смислените екстри).
Ама се поогледах още малко, и видях, че за 70к евро може да се се вземе нова Kia EV6 GT, което е 600+ коня кола със съвсем сносен интериор.
А в Германия е пълно пък с такива едногодишни с 0 до 10к км пробег за около 55-58к.
Та пак влязох във филма, че да има поне с нещо искрено да ме радва тая кола, като ще я карам всеки ден

Даже гледах за "старо" X3M, ама това е безпредметно предвид идеята за ежедневна градска кола, по която се ръководя

Има ли някой тук с досег до Kia EV6, пък и в частност с GT?
Всякакви впечатления и сравнения са ми полезни

Стандарта, дето сравнявам, ми е Enyaq-а, понеже вече карах такъв и много ми хареса
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Ако си видял на живо лилавия мат изобщо няма да питаш кое да избереш

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
При тези корейските има някакви драми с гаранциите, ако не я купиш от България.
I love the sound of V8 in the morning...
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Потвърждавам за гаранцията в Бг за кията.
Има проблеми с признаването и са нужни излишни гимнастики.
Личното ми мнение за кията е: по- твърда возия, по - директен
волан, по - ниска позиция на седене , по- малък багажник, отзад
скосяването се усеща, таблото и копчетата повече ми допадат,
по-бързо зареждане, по- спортна визия. Ако съм ергенче ще
взема кията, ако съм семеен с дете - шкодата.
Има проблеми с признаването и са нужни излишни гимнастики.
Личното ми мнение за кията е: по- твърда возия, по - директен
волан, по - ниска позиция на седене , по- малък багажник, отзад
скосяването се усеща, таблото и копчетата повече ми допадат,
по-бързо зареждане, по- спортна визия. Ако съм ергенче ще
взема кията, ако съм семеен с дете - шкодата.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
X7: G07 pre-LCI '22, B&W, individual black Merino leather, full bench 2nd row, extended shadow line...
Мерси, колеги, ще гледам да си уредя някой тест драйв по-натам, а и ще разуча за гаранцията...
Лето две и седемнаесто.
- Southside
- кандидат ентусиаст
-
Напълно подкрепям написаното в предното мнение. Освен това за мен 4.70м кола с 2.90м междуосие, 20-ки и лоша видимост назад е всичко друго, но не и градска. Аз бих гледал нещо във формата на рено 4 или 5 ако ще се кара в София. Ако се търси вървеж- Volvo EX30 двоен мотор.
Ако търсиш кеф и futureproof решение- 800 волта архитектура. Мерцедес представиха оня ден GLA, по- адекватна алтернатива от Шкодата със смотания инфотеймънт и гумено усещане в спирачките. Виж Cupra Tavascan, същото като шкода е, но поне изглежда по- вълнуващо. Няма да пускам мухата за Mazda CX-6e, че като видиш лилавия металик и лилавата кожа вътре, ще отпишеш всякакви други опции.
Ако търсиш кеф и futureproof решение- 800 волта архитектура. Мерцедес представиха оня ден GLA, по- адекватна алтернатива от Шкодата със смотания инфотеймънт и гумено усещане в спирачките. Виж Cupra Tavascan, същото като шкода е, но поне изглежда по- вълнуващо. Няма да пускам мухата за Mazda CX-6e, че като видиш лилавия металик и лилавата кожа вътре, ще отпишеш всякакви други опции.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Enyaq-а адски много ми хареса, и нямаше какво да ме разколебае, освен... още вървеж, като видях на подобна цена какво може да се вземе, практически ново 
Като размери - нещо под Elroq (което е същото като междуосие и интериорно пространство), не ми върши работа посемейному, предвид всичките боклуци дето влачим по децата, макар и до парка, детско столче с крак, и не знам си още какво...
Шкодата завива... наистина много!
Кията ще я видя, ама се съмнявам да е чак толкова, най-малкото междуосието е значително по-голямо
И от него пък ме притеснява да не ми закача тук-там по рампи, че не е супер висока...
Шкодата има ъпдейт на инфотеймънта, вече е с Андроид от юни моделите, та уж са доволни хората.
Тука две седмици се завирам с X-а по центъра, и се оправям, където ми е маршрута, та с Кията ли няма
Същите номера съм ги правел и с Черокито, а то се представя и по-зле от X-а, колкото и парадоксално да звучи 
Просто и жена ми ще трябва да се научи на не-много-късо междуосие, и така
Ще разгледам и Volvo-то, ама там се притеснявам доколко е "покитайчена" марката нацяло вече, не друго
Може пък да е за добро 
BTW, оправиха ли ги тия ICCU-та вече на корейците от миналата година насам, или още имат драми?
Четох че вече ги и поправят, ама четох и противоречиви мнения
Като размери - нещо под Elroq (което е същото като междуосие и интериорно пространство), не ми върши работа посемейному, предвид всичките боклуци дето влачим по децата, макар и до парка, детско столче с крак, и не знам си още какво...
Шкодата завива... наистина много!
Кията ще я видя, ама се съмнявам да е чак толкова, най-малкото междуосието е значително по-голямо
И от него пък ме притеснява да не ми закача тук-там по рампи, че не е супер висока...Шкодата има ъпдейт на инфотеймънта, вече е с Андроид от юни моделите, та уж са доволни хората.
Тука две седмици се завирам с X-а по центъра, и се оправям, където ми е маршрута, та с Кията ли няма
Просто и жена ми ще трябва да се научи на не-много-късо междуосие, и така
Ще разгледам и Volvo-то, ама там се притеснявам доколко е "покитайчена" марката нацяло вече, не друго
Може пък да е за добро 
BTW, оправиха ли ги тия ICCU-та вече на корейците от миналата година насам, или още имат драми?
Четох че вече ги и поправят, ама четох и противоречиви мнения

Лето две и седемнаесто.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Nickelback написа:Ще разгледам и Volvo-то, ама там се притеснявам доколко е "покитайчена" марката нацяло вече, не другоМоже пък да е за добро
Аз пък направо ще ти предложа да видиш Zeekr 7X и 7GT. За същите пари като шкодичката ще си вземеш нещо дето е няколко пъти повече кола. Абстрахирай се, че са китайци, щото правят много добри коли които реално са разработени в Европа и произведени в Китай. Както и европейските марки, ама повечето от тях си влачат много проблеми от двг-тата и още не успяват да направят хубава електричка. Общо взето като гледам какво ново излиза като модели, все повече се убеждавам, че следващата ми кола ще е китайче.
https://www.youtube.com/watch?v=yOH8K26iFug
https://www.youtube.com/watch?v=zAmB5hQk-r8
http://www.youtube.com/watch?v=wRt9m7hlXuE
А защо (с оглед на това което ми написа преди време защо си взел х7цата) пак не ти предложа просто да престанеш да се занимаваш с глупави соломонови решения и си вземеш една 3 или у пърформанс… баси как си създаваш въпроси и след това аналитично и болезнено за твоето технологично оцд се опитваш да си ги решаваш…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Човекът каза, че Тесла му докарва интериорна депресия, ти искаш и клинична ли да развие?
Като бабите си - никой не може да убеди баба си, че не е гладен

carmanf1 написа:Човекът каза, че Тесла му докарва интериорна депресия, ти искаш и клинична ли да развие?![]()
Не ми е направило впечатление да се е оплакал бинарно от интериора- а колата я препоръчвам базирано на собствено мнение- аз съм доста взискателен откъм интериори и този на новата 3/у е простичък, но не дразнещо- лошо направен, та затова я бутам тука
като електричка все още е най- добрата в класа си…За eqs-а - купих ги и двата - и двумоторния първо като излезе и амг-то после… писах тука наблюдения- и двата биха рекорда за най- къс период на притежание на возило за мене…
За eqe - то не съм го гледал, но чух по- добре било от eqs-a
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Кажи за i5 M60 карал ли си, впечатления? За пробега, знам. Другото ме интересува, че още не мога да докопам да тествам.
Пък ми харесват нютоните му
Казват, че се усещала, като кола на задно. И ме радва, че не е с постоянни магнити
И знам, че е по-бавен от плад-а
А, защо махна EQS-a, не съм заинтересован от модела, просто ми е интересно, какво не му е Убаво?
Пък ми харесват нютоните му
И знам, че е по-бавен от плад-а
А, защо махна EQS-a, не съм заинтересован от модела, просто ми е интересно, какво не му е Убаво?
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Тесла, след спирането на S и X, не ми вдъхват доверие накъде ще ги завее вятъра автомобилному 
Някой да е чувал нещо за фундаментно нов модел, някакъв роудмап, продуктова линия, нещо..?
И да, ако имаха кола с по-класически интериор вероятно щяха да избият съвсем рибата, и почти нямаше да го мисля.
За момента се въздържам, за да видя как ще се развие сервизната им мрежа и представителство на местна почва
По същата причина се въздържам да залитам и по китайци
Още малко вода да изтече и ще се види какво ще се случва

Някой да е чувал нещо за фундаментно нов модел, някакъв роудмап, продуктова линия, нещо..?

И да, ако имаха кола с по-класически интериор вероятно щяха да избият съвсем рибата, и почти нямаше да го мисля.
За момента се въздържам, за да видя как ще се развие сервизната им мрежа и представителство на местна почва

Лето две и седемнаесто.
Nickelback написа:Тесла, след спирането на S и X, не ми вдъхват доверие накъде ще ги завее вятъра автомобилному
Интересно, че го написа това. Аз също мисля, че Тесла поприключиха с колите за крайни потребители… но в момента са осреднено най- добрите. Пък и както зададе задачата Теслата е 100% решение. За ремонта и поддръжката- не го мисли. Те са доста дуракоустойчиви. Моята е вече на 100к км и съм сменял гуми и наливал вода в чистачките. Само на 20к км смених предните полуоски щото бяха фабрично дефектни- самата смяна беше елементарна. Моята отдавна излезе от гаранция, но нямам никакви скрупули- хем е най- сложната- със Мерцедески еърматик окачване който при Мерцедес винаги е проблемен (възглавници, компресор, сенсори и тн)…. И така.
Последна промяна alx на 05 Авг 2026, 22:38, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Nickelback написа:Тесла, след спирането на S и X, не ми вдъхват доверие накъде ще ги завее вятъра автомобилному
Няма план за нови коли, цялата компания работи в посока роботи и мащаба е невиждан. Работя с тях по новите линии, където седмичните бройки на някои компоненти са в стотици милиони. На фаза пруф ъф консепт