Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
132
27%
Да - бих си взел
223
46%
Не
36
7%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 483
старши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 40i M-sport и Grand Cherokee WK
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: :)

X7: G07 pre-LCI '22, B&W, individual black Merino leather, full bench 2nd row, extended shadow line...

GC: ...SRT

Re: Всичко за електрическите автомобили

Мнение от Nickelback » 01 Авг 2026, 10:54

Пак съм аз с моите морални дилеми :ok:
Нали си намерих мечтаната кола за извънградско, та сега да си сетна таргета за градска кола :ok: :mhihi:

Бях твърдо решил това да е чисто нов Enyaq vRS. Цената е 55-62к (като сложи човек смислените екстри).

Ама се поогледах още малко, и видях, че за 70к евро може да се се вземе нова Kia EV6 GT, което е 600+ коня кола със съвсем сносен интериор.
А в Германия е пълно пък с такива едногодишни с 0 до 10к км пробег за около 55-58к.
Та пак влязох във филма, че да има поне с нещо искрено да ме радва тая кола, като ще я карам всеки ден :ok:
Даже гледах за "старо" X3M, ама това е безпредметно предвид идеята за ежедневна градска кола, по която се ръководя :mhihi: :ok:

Има ли някой тук с досег до Kia EV6, пък и в частност с GT?
Всякакви впечатления и сравнения са ми полезни :bchug:
Стандарта, дето сравнявам, ми е Enyaq-а, понеже вече карах такъв и много ми хареса :)

Sent from my 25010PN30G using Tapatalk
Изображение Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 01 Авг 2026, 13:56

Ако си видял на живо лилавия мат изобщо няма да питаш кое да избереш :lol: :bowdown:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 01 Авг 2026, 14:15

При тези корейските има някакви драми с гаранциите, ако не я купиш от България.
I love the sound of V8 in the morning...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 01 Авг 2026, 14:41

Потвърждавам за гаранцията в Бг за кията.
Има проблеми с признаването и са нужни излишни гимнастики.
Личното ми мнение за кията е: по- твърда возия, по - директен
волан, по - ниска позиция на седене , по- малък багажник, отзад
скосяването се усеща, таблото и копчетата повече ми допадат,
по-бързо зареждане, по- спортна визия. Ако съм ергенче ще
взема кията, ако съм семеен с дете - шкодата.

старши ентусиаст
Аватар

X7: G07 pre-LCI '22, B&W, individual black Merino leather, full bench 2nd row, extended shadow line...

Мнение от Nickelback » 01 Авг 2026, 16:04

Мерси, колеги, ще гледам да си уредя някой тест драйв по-натам, а и ще разуча за гаранцията...

Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Southside » 01 Авг 2026, 16:07

Напълно подкрепям написаното в предното мнение. Освен това за мен 4.70м кола с 2.90м междуосие, 20-ки и лоша видимост назад е всичко друго, но не и градска. Аз бих гледал нещо във формата на рено 4 или 5 ако ще се кара в София. Ако се търси вървеж- Volvo EX30 двоен мотор.
Ако търсиш кеф и futureproof решение- 800 волта архитектура. Мерцедес представиха оня ден GLA, по- адекватна алтернатива от Шкодата със смотания инфотеймънт и гумено усещане в спирачките. Виж Cupra Tavascan, същото като шкода е, но поне изглежда по- вълнуващо. Няма да пускам мухата за Mazda CX-6e, че като видиш лилавия металик и лилавата кожа вътре, ще отпишеш всякакви други опции.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 01 Авг 2026, 16:31

Enyaq-а адски много ми хареса, и нямаше какво да ме разколебае, освен... още вървеж, като видях на подобна цена какво може да се вземе, практически ново :)

Като размери - нещо под Elroq (което е същото като междуосие и интериорно пространство), не ми върши работа посемейному, предвид всичките боклуци дето влачим по децата, макар и до парка, детско столче с крак, и не знам си още какво...
Шкодата завива... наистина много!
Кията ще я видя, ама се съмнявам да е чак толкова, най-малкото междуосието е значително по-голямо :dunno: И от него пък ме притеснява да не ми закача тук-там по рампи, че не е супер висока...
Шкодата има ъпдейт на инфотеймънта, вече е с Андроид от юни моделите, та уж са доволни хората.

Тука две седмици се завирам с X-а по центъра, и се оправям, където ми е маршрута, та с Кията ли няма :D Същите номера съм ги правел и с Черокито, а то се представя и по-зле от X-а, колкото и парадоксално да звучи :)
Просто и жена ми ще трябва да се научи на не-много-късо междуосие, и така :)

Ще разгледам и Volvo-то, ама там се притеснявам доколко е "покитайчена" марката нацяло вече, не друго :dunno: Може пък да е за добро :dunno:

BTW, оправиха ли ги тия ICCU-та вече на корейците от миналата година насам, или още имат драми?
Четох че вече ги и поправят, ама четох и противоречиви мнения :dunno:

Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 03 Авг 2026, 14:21

Nickelback написа:Ще разгледам и Volvo-то, ама там се притеснявам доколко е "покитайчена" марката нацяло вече, не друго :dunno: Може пък да е за добро :dunno:

Аз пък направо ще ти предложа да видиш Zeekr 7X и 7GT. За същите пари като шкодичката ще си вземеш нещо дето е няколко пъти повече кола. Абстрахирай се, че са китайци, щото правят много добри коли които реално са разработени в Европа и произведени в Китай. Както и европейските марки, ама повечето от тях си влачат много проблеми от двг-тата и още не успяват да направят хубава електричка. Общо взето като гледам какво ново излиза като модели, все повече се убеждавам, че следващата ми кола ще е китайче.

https://www.youtube.com/watch?v=yOH8K26iFug
https://www.youtube.com/watch?v=zAmB5hQk-r8
http://www.youtube.com/watch?v=wRt9m7hlXuE

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Авг 2026, 16:19

А защо (с оглед на това което ми написа преди време защо си взел х7цата) пак не ти предложа просто да престанеш да се занимаваш с глупави соломонови решения и си вземеш една 3 или у пърформанс… баси как си създаваш въпроси и след това аналитично и болезнено за твоето технологично оцд се опитваш да си ги решаваш…
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 04 Авг 2026, 8:52

Човекът каза, че Тесла му докарва интериорна депресия, ти искаш и клинична ли да развие? :mrgreen:

Като бабите си - никой не може да убеди баба си, че не е гладен :ok:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Авг 2026, 16:10

carmanf1 написа:Човекът каза, че Тесла му докарва интериорна депресия, ти искаш и клинична ли да развие? :mrgreen:

Като бабите си - никой не може да убеди баба си, че не е гладен :ok:

Не ми е направило впечатление да се е оплакал бинарно от интериора- а колата я препоръчвам базирано на собствено мнение- аз съм доста взискателен откъм интериори и този на новата 3/у е простичък, но не дразнещо- лошо направен, та затова я бутам тука :dunno: като електричка все още е най- добрата в класа си…

За eqs-а - купих ги и двата - и двумоторния първо като излезе и амг-то после… писах тука наблюдения- и двата биха рекорда за най- къс период на притежание на возило за мене…

За eqe - то не съм го гледал, но чух по- добре било от eqs-a
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 05 Авг 2026, 18:32

Кажи за i5 M60 карал ли си, впечатления? За пробега, знам. Другото ме интересува, че още не мога да докопам да тествам.

Пък ми харесват нютоните му :twisted: Казват, че се усещала, като кола на задно. И ме радва, че не е с постоянни магнити :D

И знам, че е по-бавен от плад-а :ok:

А, защо махна EQS-a, не съм заинтересован от модела, просто ми е интересно, какво не му е Убаво?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 05 Авг 2026, 21:32

Тесла, след спирането на S и X, не ми вдъхват доверие накъде ще ги завее вятъра автомобилному :dunno:
Някой да е чувал нещо за фундаментно нов модел, някакъв роудмап, продуктова линия, нещо..? :dunno:

И да, ако имаха кола с по-класически интериор вероятно щяха да избият съвсем рибата, и почти нямаше да го мисля.

За момента се въздържам, за да видя как ще се развие сервизната им мрежа и представителство на местна почва :yes:
По същата причина се въздържам да залитам и по китайци :ok:
Още малко вода да изтече и ще се види какво ще се случва :)

Лето две и седемнаесто.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Авг 2026, 22:28

Nickelback написа:Тесла, след спирането на S и X, не ми вдъхват доверие накъде ще ги завее вятъра автомобилному :dunno:
Някой да е чувал нещо за фундаментно нов модел, някакъв роудмап, продуктова линия, нещо..? :dunno:

И да, ако имаха кола с по-класически интериор вероятно щяха да избият съвсем рибата, и почти нямаше да го мисля.

За момента се въздържам, за да видя как ще се развие сервизната им мрежа и представителство на местна почва :yes:
По същата причина се въздържам да залитам и по китайци :ok:
Още малко вода да изтече и ще се види какво ще се случва :)

Интересно, че го написа това. Аз също мисля, че Тесла поприключиха с колите за крайни потребители… но в момента са осреднено най- добрите. Пък и както зададе задачата Теслата е 100% решение. За ремонта и поддръжката- не го мисли. Те са доста дуракоустойчиви. Моята е вече на 100к км и съм сменял гуми и наливал вода в чистачките. Само на 20к км смених предните полуоски щото бяха фабрично дефектни- самата смяна беше елементарна. Моята отдавна излезе от гаранция, но нямам никакви скрупули- хем е най- сложната- със Мерцедески еърматик окачване който при Мерцедес винаги е проблемен (възглавници, компресор, сенсори и тн)…. И така.
Последна промяна alx на 05 Авг 2026, 22:38, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 05 Авг 2026, 22:30

Nickelback написа:Тесла, след спирането на S и X, не ми вдъхват доверие накъде ще ги завее вятъра автомобилному :dunno:

Няма план за нови коли, цялата компания работи в посока роботи и мащаба е невиждан. Работя с тях по новите линии, където седмичните бройки на някои компоненти са в стотици милиони. На фаза пруф ъф консепт :mhihi: Измисляме нови технологии и процеси, защото това никога не е правено.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата