Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Re: Всичко за електрическите автомобили
mr_petroff написа:dhtj написа:Предстои да видим.
Не съм го чел никъде, сам си го измислих, но нещо ме кара да мисля, че ще разделят тока за бита от тока за автомобила. И втория ще е по-скъп.![]()
Държавата няма да си позволи да загуби акциза от горивата и ще го натресе и на електричките.
Добре , ама как ще ме спрат да си бодна кабела на колата в битовия контакт . Бай булгар знае 2 и 200
Ще сложат праг за битово потребление.
Под него - субсидирани цени.
Над него - яко дране.
Справка: вижте цените на IBEX, сложете отгоре такси пренос/мрежови такси, ДДС, акциз, компонента балансираща енергия. И цените стават, меко казано по-различни
Накратко - ще има цени за бедни и богати —> ако зареждаш електричка или пък отопляш басейн вкъщи
Знам някой неща - дано не се решат да ги предприемат, макар че като гледам как са я закъсали за пари, вероятността да ги приемат е много голяма
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
средна 70км/ч сериозно ли 
Ако е към мен въпроса да, виждат се км и времето....голямо висене в тапи от ПТП-та и ремонти, за това средната е толкова, даже ако минеш по този път ще разбереш че е висока + часовете работа на място 
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: X7 40i M-sport и Grand Cherokee WK
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: :)
X7: G07 pre-LCI '22, B&W, individual black Merino leather, full bench 2nd row, extended shadow line...
GC: ...SRT
За Kia EV6 GT говорехме... 
От известно време насам заглеждам една като водя детето на детска. Та спряхме да я поогледаме с жена ми. Е, на живо е още по-яка дори от на снимки
Жена ми я хареса дори повече от мен (цвета главно) 
Клирънса на Кията се оказа, че не е съвсем малък, колкото очаквах, та почвам да се замислям...
Само не знам колко й е дървено окачването...
Въпреки, че Zeekr 7X Privilege би бил по-практичен избор, определено!
Ама там при китаеца в дългосрочен план не знам как биха се развили нещата с гаранционното и извън гаранционното обслужване
Да ме прощава колегата, че му я наснимах така, ама ме израдва машинката

Sent from my 25010PN30G using Tapatalk

Don_Diego написа:Ако си видял на живо лилавия мат изобщо няма да питаш кое да избереш![]()
От известно време насам заглеждам една като водя детето на детска. Та спряхме да я поогледаме с жена ми. Е, на живо е още по-яка дори от на снимки
Жена ми я хареса дори повече от мен (цвета главно) Nickelback написа:Zeekr 7GT много прилича на Kia EV6 GT-то, дето заглеждах. Там клирънса основно ме разколебава (на Kia-та включително) и Шкодата по би ми паснала (чисто практично).
Zeekr 7X пък е, точно, ама точно, каквото търся! 650-коньовата
Адаптивно регулируемо въздушно окачване, на което можеш да регулираш и клирънса!
Spit-Fire написа:...Ioniq 5, или Kia EV6? Като цяло за около 30к евро какви са опциите, джипоподобни, май са това.
Клирънса на Кията се оказа, че не е съвсем малък, колкото очаквах, та почвам да се замислям...
Само не знам колко й е дървено окачването...

Въпреки, че Zeekr 7X Privilege би бил по-практичен избор, определено!
Ама там при китаеца в дългосрочен план не знам как биха се развили нещата с гаранционното и извън гаранционното обслужване

Да ме прощава колегата, че му я наснимах така, ама ме израдва машинката

Sent from my 25010PN30G using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.