Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Re: Всичко за електрическите автомобили
mr_petroff написа:dhtj написа:Предстои да видим.
Не съм го чел никъде, сам си го измислих, но нещо ме кара да мисля, че ще разделят тока за бита от тока за автомобила. И втория ще е по-скъп.![]()
Държавата няма да си позволи да загуби акциза от горивата и ще го натресе и на електричките.
Добре , ама как ще ме спрат да си бодна кабела на колата в битовия контакт . Бай булгар знае 2 и 200
Ще сложат праг за битово потребление.
Под него - субсидирани цени.
Над него - яко дране.
Справка: вижте цените на IBEX, сложете отгоре такси пренос/мрежови такси, ДДС, акциз, компонента балансираща енергия. И цените стават, меко казано по-различни
Накратко - ще има цени за бедни и богати —> ако зареждаш електричка или пък отопляш басейн вкъщи
Знам някой неща - дано не се решат да ги предприемат, макар че като гледам как са я закъсали за пари, вероятността да ги приемат е много голяма
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
средна 70км/ч сериозно ли 
Ако е към мен въпроса да, виждат се км и времето....голямо висене в тапи от ПТП-та и ремонти, за това средната е толкова, даже ако минеш по този път ще разбереш че е висока + часовете работа на място 
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: X7 40i M-sport и Grand Cherokee WK
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: :)
X7: G07 pre-LCI '22, B&W, individual black Merino leather, full bench 2nd row, extended shadow line...
GC: ...SRT
За Kia EV6 GT говорехме... 
От известно време насам заглеждам една като водя детето на детска. Та спряхме да я поогледаме с жена ми. Е, на живо е още по-яка дори от на снимки
Жена ми я хареса дори повече от мен (цвета главно) 
Клирънса на Кията се оказа, че не е съвсем малък, колкото очаквах, та почвам да се замислям...
Само не знам колко й е дървено окачването...
Въпреки, че Zeekr 7X Privilege би бил по-практичен избор, определено!
Ама там при китаеца в дългосрочен план не знам как биха се развили нещата с гаранционното и извън гаранционното обслужване
Да ме прощава колегата, че му я наснимах така, ама ме израдва машинката

Sent from my 25010PN30G using Tapatalk

Don_Diego написа:Ако си видял на живо лилавия мат изобщо няма да питаш кое да избереш![]()
От известно време насам заглеждам една като водя детето на детска. Та спряхме да я поогледаме с жена ми. Е, на живо е още по-яка дори от на снимки
Жена ми я хареса дори повече от мен (цвета главно) Nickelback написа:Zeekr 7GT много прилича на Kia EV6 GT-то, дето заглеждах. Там клирънса основно ме разколебава (на Kia-та включително) и Шкодата по би ми паснала (чисто практично).
Zeekr 7X пък е, точно, ама точно, каквото търся! 650-коньовата
Адаптивно регулируемо въздушно окачване, на което можеш да регулираш и клирънса!
Spit-Fire написа:...Ioniq 5, или Kia EV6? Като цяло за около 30к евро какви са опциите, джипоподобни, май са това.
Клирънса на Кията се оказа, че не е съвсем малък, колкото очаквах, та почвам да се замислям...
Само не знам колко й е дървено окачването...

Въпреки, че Zeekr 7X Privilege би бил по-практичен избор, определено!
Ама там при китаеца в дългосрочен план не знам как биха се развили нещата с гаранционното и извън гаранционното обслужване

Да ме прощава колегата, че му я наснимах така, ама ме израдва машинката

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Клиренса си изглежда, като на нормална кола... Какво е по-високото?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
X7: G07 pre-LCI '22, B&W, individual black Merino leather, full bench 2nd row, extended shadow line...
Така де, нормалнаildivvy написа:Клиренса си изглежда, като на нормална кола... Какво е по-високото?
Така ако е, се ядва, но пак трябва да се внимава по бордюрите и повече клоня към Zeekr 7X. Не се сещам за друга електричка от подобен клас като китаеца, със сходна динамика и регулируем клирънс, освен електрическия Macan. Ама не съм и ровил супер много, де, може и да има...
Лето две и седемнаесто.
За качеството не знам, ама малко факти (дето ги знаете ама да ги подчертая дебело).
В Щатите има много от тези Кии дето си я снимал. Но Шкоди и китайци няма. Няма и френски коли. Има Алфа тук таме ама не се тачи. А китайци няма едно щото не ги пускат, две щото няма да ги купуват- знам защото има едни виетнамци (Винфаст) дето ужким са добре направени, но някои не ги купува и има ама не съм виждал една на пътя.
Та явно Кията не е толкова зле щом се харчи тука. До колкото знам има от този модел една дето е и доста бърза- като Тесла Пърформанс бърза…
И друго- остатъчната стойност на електричките винаги е била ниска. Китаец електричка? Няма да се учудя ако на старо струват нищо и не можеш да се отървеш от тях освен ако не платиш да я дръпнат за скрап и за отърваването- рециклиране на батерията. И така…
В Щатите има много от тези Кии дето си я снимал. Но Шкоди и китайци няма. Няма и френски коли. Има Алфа тук таме ама не се тачи. А китайци няма едно щото не ги пускат, две щото няма да ги купуват- знам защото има едни виетнамци (Винфаст) дето ужким са добре направени, но някои не ги купува и има ама не съм виждал една на пътя.
Та явно Кията не е толкова зле щом се харчи тука. До колкото знам има от този модел една дето е и доста бърза- като Тесла Пърформанс бърза…
И друго- остатъчната стойност на електричките винаги е била ниска. Китаец електричка? Няма да се учудя ако на старо струват нищо и не можеш да се отървеш от тях освен ако не платиш да я дръпнат за скрап и за отърваването- рециклиране на батерията. И така…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
alx написа:...
Точно за "бързата" Кия говорим - именно тя е на снимката - EV6 GT

Китаеца, ако се вземе на лизинг, и има възможност за връщане (и взимане на следващия китаец), може и да не е супер набутвация, де да знам...
Тепърва ще видя как стои въпроса при Еспасауто и какви са им условията. Само знам, че не мож' да се доредиш, толкоз ги купуват Zeekr-ите тук - харчат се като топъл хляб 
Ето едно подробно ревю от Дани, доста прилична колица изглежда:
Казах какво единствено ме притеснява в дългосрочен план - как ще са нещата с тия "един милион китайски фирми", и съответната гаранция, поддръжка, последващ лизинг от тях и т.н.
Със сигурност, ако са читави подобни колици, бих си карал за "градско" постоянно по една такава нова-новеничка, ако не ми създава главоболия да ми губи време в ремонти и т.н.
Лето две и седемнаесто.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Баси и колите от станиол , на 9.43 мармота сгъна цялата задница и я отнесе някъде
https://www.youtube.com/watch?v=FYZyU6FAmaE
https://www.youtube.com/watch?v=FYZyU6FAmaE
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...